![]() |
#61 |
Raczkowanie
|
Dot.: Trochę o sobie
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;87909566]U mnie to raczej nie chodzi o to, że ja mam jakieś wyjątkowe, niespotykane hobby. Raczej w drugą stronę - że nie mam popularnego hobby.[/QUOTE]Ja tez
I nie czuje sie przez to wyjątkowa w żaden sposob Bo moi znajomi tez nie maja "popularnych" hobby Bo kazdy człowiek jest indywidualnym bytem, nie blizej nieokreslona masa, ktora mozna stawiać w opozycji "wyjatkowa ja vs oni" zeby podbic sobie samoocene bycoem wyjątkowym Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Nigdy nie bylam u kosmetyczki, nie mialam robionych paznokci, rzes itp. Moja pielegnacja to kremy z filtrem i oleje. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Zakorzenienie
|
[1=980cf4958a6e724c916e7ad b24f4c6159aa2df82_65d7e02 c47328;87909811]Piona
![]() Nigdy nie bylam u kosmetyczki, nie mialam robionych paznokci, rzes itp. Moja pielegnacja to kremy z filtrem i oleje.[/QUOTE]Też nigdy nie byłam u kosmetyczki, nie licząc tego, że przed ślubem paznokcie robiła mi początkująca kosmetyczka z rodziny ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#64 |
Raczkowanie
|
Jestem inna niż wszystkie starter pack.
Ja w wieku 14-20 lat też miałam takie poczucie, pielęgnowane przez nauczycieli i ogólnie starsze osoby. Poczucie, że jestem bardziej dojrzała niż reszta, inna, oryginalna itp. Szkoda tylko, że w tamtym momencie nikt się nie zastanawiał, że moja wybitna jak na tamten czas dojrzałość wzięła się z tego, że miałam nieciekawą sytuację w domu i musiałam sobie radzić i za siebie, i za dorosłych którzy mnie "wychowywali". Dodatkowo nie miałam znajomych, odrzucałam ich, bo się wstydziłam tego co jest w domu, i nie chciałam żeby ktoś do mnie przychodził i to oglądał. Dlatego byłam odbierana jako zarozumiała, wyniosła i zamknięta w sobie. Później jak już dorosłam, okazało się że mam depresję i nerwicę między innymi spowodowaną tymi wydarzeniami z dzieciństwa/młodości. Każdy jest inny, i serio, każdy jest oryginalny na swój sposób. To, że ktoś ogląda Netflixa nie znaczy, że odbiera chociażby ten sam serial w taki sam sposób jak inni ludzie. To, że dwie osoby mają takie samo hobby to też nie znaczy, że są takie same, bo mogą z niego czerpać zupełnie inne emocje. Autorko, jeżeli masz ponad 30 lat, i nadal poczucie wyjątkowości które z opisu brzmi tak infantylnie jakby pisała to 16latka, to czas pójść do psychologa i z nim porozmawiać na temat diagnozy, a nie próbować robić to samemu. Ewentualnie, możesz to zostawić i żyć tak jak do tej pory.
W życiu przecież chodzi o to, żeby pićko pić. Edytowane przez luks_baba Czas edycji: 2020-06-06 o 08:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja lubię morderstwo z udziałem noża, strzelanina mnie nie interesuje nuda ---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ---------- Cytat:
Ponadto mam bullteriery to również czyni mnie wyjątkowa gdybym była wami miałabym puga albo labradora -nuda |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Zakorzenienie
|
[1=7623cb0b746b4d40e529fc1 23bf669aade741778_65822f0 7d8014;87909882]Jaki typ śmierci jest twój ulubiony?
Ja lubię morderstwo z udziałem noża, strzelanina mnie nie interesuje nuda ---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ---------- Ja to samo Ponadto mam bullteriery to również czyni mnie wyjątkowa gdybym była wami miałabym puga albo labradora -nuda[/QUOTE]Ja jeszcze mogę dopisać, że w ogóle nie rozczulam się nad kotkami i szczeniaczkami ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edit: I w liceum wyszedł mi pozytywnie test na osobowość psychopatyczną ![]()
– To wódka? – słabym głosem zapytała Małgorzata.(...) – Na litość boską, królowo – zachrypiał – czy ośmieliłbym się nalać damie wódki? To czysty spirytus. Mistrz i Małgorzata, Michaił Bułhakow Edytowane przez j_fly Czas edycji: 2020-06-06 o 09:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Konto usunięte
|
Tia, znam to. Tez dlugo bylam "inna", "wyjatkowa", bo nie mialam znajomych i nie interesowalam sie kultura popularna. Brak kobiecych zainteresowan. Wszyscy wokol sport, a ja tylko ksiazki. Nie lubilam imprez, bylam czytajacym odludkiem. I tez bylam dojrzala nad swoj wiek i dogadywalam sie tylko z facetami. No i niszowa muzyka
![]() Potem, uswiadomilam sobie, ze jestem snobem i na szczescie udalo mi sie z tego wyrosnac. Tobie, niestety nie. Dalej nie interesuje sie za bardzo kultura popularna. Seriale? Nie. Kobiece zainteresowania? Tyle, ile trzeba i nic wiecej. Muzyka podobnie. Jednak potrafie zapytac, co fajnego jest w grze o Tron, pogadac o paru piosenkach Taylor Swift, czy zapytac, znajomej, jaki lakier hybrodowy jej jej ulubiony, gdy ktos zacznie tego typu tematy. Czemu? Bo innych ludzi to interesuje, a ja nie musze zaliczyc 10 sezonow Walking Dead, zeby moc o nich rozmawiac. Przestalam patrzec na koniec wlasnego nosa i zaczelam interesowac sie ludzmi i wiesz, co? Nagle, okazalo sie, ze inni ludzie tez maja "wyjatkowe" hobby i ktorym fajnie jest posluchac i dowiedziec sie czegos ciekawego. Albo nie maja hobby, ale maja ciekawe poglady i wnioski na temat serialu, ktory ogladaja. Nagle, okazalo sie, ze ludzie to nie jednowymiarowy karton, a jednostki i de facto, kazdy moglby uznac sie za "wyjatkowego i innego". Tak naprawde, malo kto jest. Ja rowniez. Owszem roznie sie od ogolu bardzo pod pewnymi wzgledami, ale nie bylam "wyjatkowa", tylko snobem, skupionym tak bardzo na sobie i samotnym, ze zamiast poszukac przyczyn w sobie, wolal mowic o innych, ze sa "glupsi, gorsi i nadaja tylko o paznokciach". Dziekuje, losowi, ze z tego wyroslam. A GoT obejrzalam, w koncu. Fajne bylo. Mam jedna, ulubiona piosenke Taylor Swift. Tylko do hybryd sie jakos przekonac nie moge. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Edytowane przez 7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014 Czas edycji: 2020-06-06 o 12:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Konto usunięte
|
[1=7623cb0b746b4d40e529fc1 23bf669aade741778_65822f0 7d8014;87910027]myślę że nikt mnie tak naprawde nie zna że nawet najbliżej rodzina byłaby zdziwiona co mam w głowie i do czego jestem zdolna[/QUOTE]
Tez tak mam. Bardzo potrafie udawac i klamac, jesli mi zalezy. Ale mysle, ze nie jestem w tym odosobniona |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Zakorzenienie
|
[1=7623cb0b746b4d40e529fc1 23bf669aade741778_65822f0 7d8014;87910027]Kurczę mam to samo lubię tylko swoje dzieci ,nie wzruszają mnie czyjeś bobasy szczeniaczki i kotki ,lubię własne towarzystwo najbardziej ,jak pisałam w innym topiku myślę że nikt mnie tak naprawde nie zna że nawet najbliżej rodzina byłaby zdziwiona co mam w głowie i do czego jestem zdolna dlatego myślę że nie istnieje żadna jedna masa ludzie, każdy jest inny wyjątkowy i w jakiś tam sposób nie pasuje do reszty,dlatego cieszę się ze internet otworzył mi drzwi do poznania wielu ludzi podobnych do mnie z którymi dzielimy podobne zainteresowania i myślenie. cokolwiek myślisz ,lubisz, robisz ktoś jeszcze też to lubi robi i mysli trzeba tylko ich znalesc co nie jest zbyt trudne w dzisiejszych czasach[/QUOTE][1=980cf4958a6e724c916e7ad b24f4c6159aa2df82_65d7e02 c47328;87910034]Tez tak mam.
Bardzo potrafie udawac i klamac, jesli mi zalezy. Ale mysle, ze nie jestem w tym odosobniona[/QUOTE]To samo. Kiedyś też usłyszałam o sobie, że potrafię tak zmanipulować, że nawet jeśli nie mam racji lub popełniłam gdzieś błąd, to i tak wyjdzie na moje. Widzę, że wcale nie jestem w tym wyjątkowa ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#73 | |
Konto usunięte
|
[1=535de3f481873e06c5a5c33 016fd2a44dce7d9b2_606b967 225802;87910011]Tia, znam to. Tez dlugo bylam "inna", "wyjatkowa", bo nie mialam znajomych i nie interesowalam sie kultura popularna. Brak kobiecych zainteresowan. Wszyscy wokol sport, a ja tylko ksiazki. Nie lubilam imprez, bylam czytajacym odludkiem. I tez bylam dojrzala nad swoj wiek i dogadywalam sie tylko z facetami. No i niszowa muzyka
![]() Potem, uswiadomilam sobie, ze jestem snobem i na szczescie udalo mi sie z tego wyrosnac. Tobie, niestety nie. Dalej nie interesuje sie za bardzo kultura popularna. Seriale? Nie. Kobiece zainteresowania? Tyle, ile trzeba i nic wiecej. Muzyka podobnie. Jednak potrafie zapytac, co fajnego jest w grze o Tron, pogadac o paru piosenkach Taylor Swift, czy zapytac, znajomej, jaki lakier hybrodowy jej jej ulubiony, gdy ktos zacznie tego typu tematy. Czemu? Bo innych ludzi to interesuje, a ja nie musze zaliczyc 10 sezonow Walking Dead, zeby moc o nich rozmawiac. Przestalam patrzec na koniec wlasnego nosa i zaczelam interesowac sie ludzmi i wiesz, co? Nagle, okazalo sie, ze inni ludzie tez maja "wyjatkowe" hobby i ktorym fajnie jest posluchac i dowiedziec sie czegos ciekawego. Albo nie maja hobby, ale maja ciekawe poglady i wnioski na temat serialu, ktory ogladaja. Nagle, okazalo sie, ze ludzie to nie jednowymiarowy karton, a jednostki i de facto, kazdy moglby uznac sie za "wyjatkowego i innego". Tak naprawde, malo kto jest. Ja rowniez. Owszem roznie sie od ogolu bardzo pod pewnymi wzgledami, ale nie bylam "wyjatkowa", tylko snobem, skupionym tak bardzo na sobie i samotnym, ze zamiast poszukac przyczyn w sobie, wolal mowic o innych, ze sa "glupsi, gorsi i nadaja tylko o paznokciach". Dziekuje, losowi, ze z tego wyroslam. A GoT obejrzalam, w koncu. Fajne bylo. Mam jedna, ulubiona piosenke Taylor Swift. Tylko do hybryd sie jakos przekonac nie moge. ![]() ![]() ![]() To jest właśnie to, co ja lubię w ludziach. Natomiast zalezy mi na obustronności zawsze. Jeśli ktoś ma w dvpie mnie to ja go też. ![]() Cytat:
Co to za test? XD Podobno psychopata dobrze ogarnia bardzo dobrze róznego rodzaju testy, że ciężko wykryć ten rys ![]() ![]() ![]() ![]() Płatki śniegu mają to do siebie, że potrafią sobie wmówić różne złe rzeczy na swój temat i dziwnie rozwiązać takie testy. Ja w gorszym okresie życia słuchałam różnych rzeczy i omg, potrafiłam znaleźć wszystkie koszmarne błędy w swoim zachowaniu i życiu. Dobrze, że nie nawinął się test jakiś bardziej skomplikowany XD |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Konto usunięte
|
[1=3d23842983a6357ec11121c 0b2dc0194ed81d40b_604ff51 fe6891;87909572]Nie, to kwestia tego, czego potwierdzenia akurat szukasz. Mnie też Gra o Tron wyskakiwała z każdego kąta w domu, a nigdy nie widziałam żadnego odcinka. Dla ciebie to od razu potwierdzenie wyjątkowości, a dla mnie to znaczy, że nie interesuje mnie ten serial.
Wiadomo, tak naprawdę znamy tylko siebie i można ulec wrażeniu, że jesteśmy głównym bohaterem historii, jedynym który ma jakieś życie wewnętrzne, a reszta to jednowymiarowe postacie, których cała osobowość sprowadza się do odegrania tej jednej roli. Ale u dorosłego człowieka takie myślenie powinno się skorygować samo, dlatego zawsze mam wrażenie, że special snowflakeryzm to taka dziwna forma niedojrzałości, w której lekceważy się i spłaszcza innych ludzi, bardziej niż to się dzieje na odwrót.[/QUOTE]W punkt! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Zakorzenienie
|
[1=bbab4b1e68366f09bc3914c 9672f02df694c852f_622be74 47f718;87910110]
![]() ![]() To jest właśnie to, co ja lubię w ludziach. Natomiast zalezy mi na obustronności zawsze. Jeśli ktoś ma w dvpie mnie to ja go też. ![]() Co to za test? XD Podobno psychopata dobrze ogarnia bardzo dobrze róznego rodzaju testy, że ciężko wykryć ten rys ![]() ![]() ![]() ![]() Płatki śniegu mają to do siebie, że potrafią sobie wmówić różne złe rzeczy na swój temat i dziwnie rozwiązać takie testy. Ja w gorszym okresie życia słuchałam różnych rzeczy i omg, potrafiłam znaleźć wszystkie koszmarne błędy w swoim zachowaniu i życiu. Dobrze, że nie nawinął się test jakiś bardziej skomplikowany XD[/QUOTE]To było w formie zabawy. Nie pamiętam dokładnie, ale była historia o dwóch siostrach, facecie i dwóch pogrzebach. Do tej historii było pytanie, na które jako jedna z trzech osób w klasie odpowiedziałam, jak klasyczny psychopata ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#76 |
BAN stały
|
[1=bbab4b1e68366f09bc3914c 9672f02df694c852f_622be74 47f718;87910110]Co to za test? XD
Podobno psychopata dobrze ogarnia bardzo dobrze róznego rodzaju testy, że ciężko wykryć ten rys ![]() ![]() ![]() ![]() https://adonai.pl/relaks/zagadki/?id=28 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2020-06-06 o 11:45 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Raczkowanie
|
.
Edytowane przez _Wendy_ Czas edycji: 2024-07-21 o 04:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Konto usunięte
|
[1=980cf4958a6e724c916e7ad b24f4c6159aa2df82_65d7e02 c47328;87910034]Tez tak mam.
Bardzo potrafie udawac i klamac, jesli mi zalezy. Ale mysle, ze nie jestem w tym odosobniona[/QUOTE] dokladnie dla mnie to standard ,byl tu niedawno watek o dziewczynie ktora nie chciala mowic przelozonej komplementow bo uwazala ze nie zasluguje(za brzydka w ocenie autorki)ja jakbym miala miec swiety spokoj i lepsza pozycje to bym jej te komplementy mowila bez mrugniecia okiem |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Konto usunięte
|
[1=7623cb0b746b4d40e529fc1 23bf669aade741778_65822f0 7d8014;87910279]dokladnie dla mnie to standard ,byl tu niedawno watek o dziewczynie ktora nie chciala mowic przelozonej komplementow bo uwazala ze nie zasluguje(za brzydka w ocenie autorki)ja jakbym miala miec swiety spokoj i lepsza pozycje to bym jej te komplementy mowila bez mrugniecia okiem[/QUOTE]
![]() Mam tez tak, ze jak chce, zeby ktos sie o czyms nie dowiedzial, to sie nie dowie. Pewnych rzeczy o mnie nikt nie wie, nawet przyjaciolki czy ex partner. Nie mam potrzeby zwierzania sie ze wszystkiego czy czegos takiego, ze musze cos powiedziec, bo inaczej bede miala np. wyrzuty sumienia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
BAN stały
|
Robię absolutnie wszystkie rzeczy tu wymienione. Plotkuje, obgaduje ludzi, ogólnie dużo paplam, nie jestem super tajemnicza i nie umiem trzymać gęby na klodme. Siedzę na YouTubie i netflixie, maluję paznokcie, regularnie robię przegląd sieciowek i znam ich cały asortyment, po pracy najbardziej relaksuje mnie Magda Gessler, jestem leniwa i nie chce mi się ćwiczyć, dobrze, że przynajmniej trzymam wagę przez dietę, bo przykładam duża znaczenie do wyglądu, jestem bardzo powierzchowna i tak oceniam innych, zawsze miałam mnóstwo koleżanek i dogaduje się z kobietami, znam wszystkie radiowe hity, celebrytow z pudelka i imiona dzieci Kim Kardashiam, naklepalam x postów na tym forum, chodzę na miasto i imprezy zdecydowanie częściej niż by tego chciała moja wątroba, co roku chodzę na kina na obciachowe świąteczne komedie romantyczne, z nudów zamiast po galeriach sztuki, chodzę do galerii wąchać świeczki w Tk Maxxie. Nie wiem jaki to typ osobowosci, bo ostatnie psychotesty jakie robiłam, to te z Bravo Girl na długiej przerwie w 2009 r. Bardzo polecam, jest super
Edytowane przez patusiaa23 Czas edycji: 2020-06-06 o 12:49 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
– To wódka? – słabym głosem zapytała Małgorzata.(...) – Na litość boską, królowo – zachrypiał – czy ośmieliłbym się nalać damie wódki? To czysty spirytus. Mistrz i Małgorzata, Michaił Bułhakow Edytowane przez j_fly Czas edycji: 2020-06-06 o 13:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Konto usunięte
|
[1=980cf4958a6e724c916e7ad b24f4c6159aa2df82_65d7e02 c47328;87910312]
![]() Mam tez tak, ze jak chce, zeby ktos sie o czyms nie dowiedzial, to sie nie dowie. Pewnych rzeczy o mnie nikt nie wie, nawet przyjaciolki czy ex partner. Nie mam potrzeby zwierzania sie ze wszystkiego czy czegos takiego, ze musze cos powiedziec, bo inaczej bede miala np. wyrzuty sumienia.[/QUOTE] znowu to samo,pewne rzeczy o mnie nigdy nie ujrza swiatla dziennego,nie wie o nich nikt i mimo ze tu na wizazu slyszalam ze wszystko zawsze kiedys wyjdzie smiem sie nie zgodzic mam takie sekrety ktore nie wyszly przez 30 lat i wiem ze zabiore je do grobu,trzeba poprostu kontrolowac swoj jezyk i pamietac co sie powiedzialo,nie znosze kiepskich klamczuchow albo idiotow ktorzy maja potrzebe wywleczenia kazdego szczegolu z ich zycia ,ja wielu rzeczy z zycia nie pamietam,jak czytam tu czasami wynurzenia coniektorych co kto do nich powiedzial w podstawowce i ze nie chcial sie z nim bawic albo cos tam mu zabral albo nie dal to mi oczy z orbit wychodza jak mozna tak marnowac miejsce w glowie na takie malo znaczace bzdety i przezywac to 20 lat pozniej |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Raczkowanie
|
Cytowałam Twój oryginalny post i o niego mi chodziło, o zabawie wspomniałaś dopiero jak ktoś dopytał
![]() Edytowane przez _Wendy_ Czas edycji: 2020-06-06 o 14:08 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#86 |
Raczkowanie
|
.
Edytowane przez _Wendy_ Czas edycji: 2024-07-21 o 04:09 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#88 |
Raczkowanie
|
.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 | |
Konto usunięte
|
[1=7623cb0b746b4d40e529fc1 23bf669aade741778_65822f0 7d8014;87910441]znowu to samo,pewne rzeczy o mnie nigdy nie ujrza swiatla dziennego,nie wie o nich nikt i mimo ze tu na wizazu slyszalam ze wszystko zawsze kiedys wyjdzie smiem sie nie zgodzic mam takie sekrety ktore nie wyszly przez 30 lat i wiem ze zabiore je do grobu,trzeba poprostu kontrolowac swoj jezyk i pamietac co sie powiedzialo,nie znosze kiepskich klamczuchow albo idiotow ktorzy maja potrzebe wywleczenia kazdego szczegolu z ich zycia ,ja wielu rzeczy z zycia nie pamietam,jak czytam tu czasami wynurzenia coniektorych co kto do nich powiedzial w podstawowce i ze nie chcial sie z nim bawic albo cos tam mu zabral albo nie dal to mi oczy z orbit wychodza jak mozna tak marnowac miejsce w glowie na takie malo znaczace bzdety i przezywac to 20 lat pozniej[/QUOTE]
to, że ktoś o czymś mówi to nie znaczy, że przeżywa z rozedrganiem 50 lat po fakcie ja np wiele rzeczy pamiętam, i dobrych, i złych - uważam to akurat za mój przywilej Dziwne że przez tyle lat nie odkryłaś, że ludzie są różni i mimo tych różnic, potrafią być szczęsliwi, nawet ci zacietrzewieni z marnowaniem miejsca w głowie na różne głupoty ![]() A to co napisałaś o rzeczach w głowie - myślę, że większość ma takie super tajne myśli, nie powiedziałabym, że zachowania czy wydarzenia - bo to może kiedyś wyjść. Ale do różnych rzeczy ludzie nie chcą się przyznać. ![]() ![]() Cytat:
Dla mnie ten post miał wydźwięk żartobliwy, nie rozumiem spiny. Aczkolwiek domyślam się, że niektórzy traktują różne rzeczy super-serio. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Raczkowanie
|
.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:16.