![]() |
#61 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamuśki Marcóweczki 2021 :)
Ja biorę pregna plus i pragną dha. Ale cały czas to brałam więc tylko kontynuuje.
Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#62 | |
Raczkowanie
|
An Angel jak się czujesz? Nie chciałam wcześniej Cię wywoływać, czekałam na wieści...
Ale brak wieści, raczej zwykle zwiastuje dobre, więc mam nadzieję, że wczorajsza wizyta Cię uspokoiła. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ---------- Cytat:
![]() Jak to w życiu, wszystko przewrotnie. Najwidoczniej mimo, że nie w planach, to tak miało być i to jest najlepszy czas. Wszystko powoli się poukłada. Cieszę się, że jest nas coraz więcej. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#63 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak pisałam w lutówkach przy moich cyklach 28-33 nie określił wieku ciazy, ale licząc od ostatniej miesiączki to 6+1. Nie ma pozamacicznej. Jest jajo bez tętna 3 mm. Kazał zrobić betę i dzwonić do niego. Wgl o tym lekarzy dużo bym mogła mowic, bardzo wyksztalcony, z poczuciem humoru, odpowiadał wyczerpująco. Ja mówiłam że nie trzeba TŻ na wizycie a on nalegał i kazał mi po niego lecieć do auta, bo "nie będzie musiała Pani opowiadać o kobiety też są bardziej konkretne przy mężczyznach". Tak samo kiedy położyłam się na fotelu to zwrócił uwagę na mój pieprzyk, o którym nikt nigdy nic nie mówił i jakieś inne dwie rzeczy i mówił że na to trzeba uważać, nie golić, nie dotykać. Spytalam co to, to odpowiedział "to może być wszystko". A jak spytalam co z tym, to powiedzial, że jak "urodzę to mi to usunie". Tak, bo na tym sporo zarobi, to chyba jedyny powód. I taki był dumny z siebie "nikt wcześniej nie zwrócił Pani na to uwagi? Chyba nie jestem najgorszym lekarzem". Później wspominał że on już ma 45 lat doświadczenia i że to jest straszne i się bardzo boi. WTF, aż się prosiło i pytanie czego, więc zapytałam. To oczywiście powiedział, że tego, że doświadczenie duże ale już bardzo dużo złych rzeczy widział. Powiedział to podczas USG. Strasznie dziwne. Pecherzyk 3mm... A teraz zarodek powinien mieć 3mm a pecherzyk ponad 1cm z tego co wiem. Jego mina nie była za dobra, dlatego kazał zrobić betę żeby sprawdzić czy dziecko się jeszcze rozwija... Strasznie dziwny człowiek. Potem zaczął coś mówić do mnie i mojego, że on był w ARABOWIE i ze nam zdradzi, że Oni tam nie używają papieru I samą wodą się myją po dwójce. WTF X2 I żebyśmy spróbowali, to będziemy się lepiej czuli. Może jestem przewrażliwona ale poczułam to jakoś personalnie. No i hit był z tym kiedy pytał "kiedy była ta skrobanka"? TŻtowi się spodobał. Bo walił prosto z mostu, bez ogródek i tylko 200 zł wziął "żebyście jeszcze do mnie wrócili". Mi jakoś nie bardzo. Wgl podczas usg skończył mu się papier i wydrukował jedno, po czym mówi "na jeszcze jedno dam radę". I kiedy szarpał się z tym papierem poprosił żebym przytrzymała głowicę od USG, kumacie? Tę głowicę z lekarską prezerwatywą i nie powiem czym na niej. Już nie wytrzymałam i zaczęłam się śmiać. Poszłam się ubierać i on coś o kolor plamienia, więc mówię. A on, że no tak bo te plamienia i ból brzucha to mogą wskazywać na pozamaciczną. I zaczął z moim rozmawiać, że pewnie w Internecie czytałam... Czy to dziwne, że przy bólach brzucha i kilkudniowych plamieniach idę do ginekologa? Jestem wariatką, poważnie? "Albo poleci albo nie" jak mówi prof. Dr. Hab. N. Med. ![]() Zadzwonię do niego z wynikami bety i chyba go nagram. Nie rozumiem skąd ponad setka opinii na 5, że elokwentny cierpliwy (to akurat fakt, jak na koniec gadał to czułam się jak na herbatce i wujka) ale jakoś zmieszana wyszłam stamtąd. Nastawilam się już na pożegnanie z dzidzią, nie mam z tym problemu. W ramach formalności jadę jutro do miasta obok zrobić betę. Wybaczcie. Jak mam nie pisać niepozytywnych rzeczy, to powiedzcie. Edytowane przez An Angel Czas edycji: 2020-07-04 o 15:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#64 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mimo wszystko trzymam kciuki żeby wszystko było ok, bo ja bym mu do końca nie wierzyła ![]() I 200 zł to wcale nie mało. Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#65 |
Rozeznanie
|
Cześć, witam i ja. Test robiłam dziś - w dzień planowanego początku okresu i dwie kreski wyraźne bardzo. Według kalkulatora termin porodu wychodzi mi 12.03. W poniedziałek pójdę zrobić betę. W 8 tyg idę do lekarza ale raczej pójdę jeszcze w 6 do innego bo mój nie ma terminów żeby upewnić się że wszystko ma pewno ok. To moja pierwsza ciąża i mam 27 lat.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#66 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#67 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Wiesz, ten lekarz raczej dziwny, ale możliwe, że robił to po to, żeby odwrócić Twoją uwagę. A jak dziś się czujesz? Trzymam kciuki, żeby tylko na strachu się skończyło. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:21 ---------- Poprzedni post napisano o 07:19 ---------- Cytat:
Żeby to była tylko reakcja organizmu na nowe "Otoczenie". Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#68 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#69 |
Rozeznanie
|
Gratulacjeeee! Dla Wszystkich! Milo sie czyta Wasze opowiesci.
![]() ![]() ![]() Ja mam nadzieje, ze niedlugo do Was dolacze... Niestety nie jest to pewne. Dzis termin okresu, mimo ze czuje, ze sie udalo. Ale dwa razy nie bylo mi dane sie cieszyc - w 5tym tygodniu zawsze sie konczylo. Ale moze a nuz w tym miesiacu sie uda ^^ Na razie ciesze sie, czytajac Wasze historie <3 Wera
#70 | ||||||||||
Rozeznanie
|
Cześć Dziewczyny
![]() Byłam już u lekarza, co prawda to była dopiero końcówka 4 tyg, ale chciałam się przejść. Mam już kartę ciąży. Dostałam skierowanie na usg, ale lekarz powiedział, żebym zrobila dopiero za 3 tyg (to wtedy będzie początek 8tyg), bo zbyt wczesne usg może uszkodzić płód. Czy Wam też coś takiego lekarz mówił? Ogólnie ja będę chodzić do dwóch lekarzy, do jednego prywatnie, a do drugiego w ramach pakietu w LuxMed, żeby nie płacić dodatkowo za badania. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#71 |
Rozeznanie
|
Płaczę ze szczęścia. Beta 17250. Jeszcze wszystko się może zdarzyć, ale ciąża się rozwija!!!
A ktoś pytał czy biorę tylko Folik czy też Jod i coś jeszcze. Absolutnie nie, jestem przeciwnikiem suplementów. ![]() ![]() ![]() Edytowane przez An Angel Czas edycji: 2020-07-04 o 15:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#72 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#73 |
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() ![]() Ja biorę suple zalecone przez farmaceutę ale w zasadzie dlatego że w ostatnim czasie nie jadłam za dużo warzyw a teraz mam na nie okropna ochotę więc na pewno jakieś niedobory są. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#74 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#75 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#76 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Polecicie coś na wieczór z TŻ na Netflixie? Oglądaliśmy już chyba wszystkie "polecane przez krytyków", może coś jest ukryte w czeluściach Netflixa i nie promowane? ![]() ![]() ![]() Wybaczcie, że nie witałam się grzecznie od razu, to całe zamieszanie, stres, wizyty, badania. Nie miałam głowy. Ale już pierwsza strona zaktualizowana. Wszelkie obiekcje przyjmuję na PW ![]() Jeśli chcecie możecie podrzucić swoje wizyty (jeśli ktoś tego nie zrobił) i podać jaki będzie w tedy t+d ![]() ![]() Jak ktoś potrzebuje terapeutycznej paplaniny z kimś obcym z internetu, to również polecam się na PW ![]() Tak sobie myślę, może przydałby się wątek o ćwiczeniach w ciąży? Jakieś warte przetestowania filmiki, kanały na YT, zajęcia w różnych miastach? Jak u was z aktywnością fizyczną? Edytowane przez An Angel Czas edycji: 2020-07-04 o 16:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#77 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja z P. zaczęliśmy ćwiczyć pilates, chyba więcej śmiechu niż ćwiczeń ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#78 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A ten ocean to coś wspaniałego... Ja kilka lat mieszkałam w Gdańsku i bardzo tęsknię. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#79 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
Gratulacje dla nowych dziewczyn i witam na wątku, mam nadzieję, że wszystkie z nudnymi ciążami dotrwamy do marca ![]() Ciężko mi na razie być na bieżąco z wątkiem, opieka nad małą zabiera mi cały czas, a w czasie jej drzemki staram się odsypiać (jestem mega senna i mam zawroty głowy). Ale cieszą mnie te objawy ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
![]() ![]() |
![]() |
#80 |
Przyczajenie
|
Przerażona tym plamieniem zadzwoniłam do swojego gina i powiedział żebym lepiej udała się do szpitala na obserwację. Właśnie do was piszę z oddziału, pobrali mi krew i zrobili usg. Pęcherzyk urósł przez 2 dni z 2.6 mm do 3.9 mm, ale plamienie nie ustaje. Dostałam jakieś tabletki, coś na literę P ale byłam zbyt przerażona żeby zapamiętać nazwę. Robią mi betę dziś i jutro, jak wzrośnie to super, jak spadnie.. Nie chcę o tym myśleć. Cieszę się, że u was przynajmniej wszystko się układa. Mam nadzieję że jutro przyniosę również pozytywne wieści. Dbajcie o siebie i oszczędzajcie się jak tylko możecie, ja chyba się zabieram za wcinanie banana żeby zabić jakoś ten czas
|
![]() ![]() |
![]() |
#81 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ---------- Cytat:
Trzymam kciuki, żeby beta urosła. Dobrze, że jesteś pod kontrolą lekarzy, mam nadzieję, że plamienie po tabletkach ustanie Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
![]() ![]() |
![]() |
#82 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#83 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#84 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ---------- Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Justysia2203 Czas edycji: 2020-07-04 o 18:34 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#85 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A właśnie skończyłam oglądać na Netflixie "Być jak Jon Malkovich". Polecam baaardzo! Mroczne, takie archetypowe. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#86 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#87 |
Raczkowanie
|
An Angel bardzo się cieszę z przyrostu bety, to co oblejemy to 🥂 lampką wody, skoro coraz wiecej nas tu na kacu
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#88 |
Zakorzenienie
|
Czy tylko ja tak późno mam pierwsza wizytę i nie byłam na becie póki co?
![]() Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#89 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Niech ten czas szybko Ci zleci. Mnie 3 dzień łamie spanie między 15 a 17 i jak przed wczoraj położyłam się na ponad godzinę, to wstałam taka rozklekotana, więc dziś wystarczyło mi 30 min i już odrazu lepiej. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ---------- Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
#90 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:20.