|
|
#61 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamy Maj 2021
Cytat:
Sama jestem szefową i zareagowałabym tak samo jakby mi nagle bez zapowiedzi któraś pracownica powiedziała że odchodzi bo jest w 6 tygodniu ciąży. No ale Ty chyba pisałaś że pracujesz z agresywnymi niepełnosprawnymi, więc trochę rozumiem.Sama będę pewnie siedzieć w pracy conajmniej do końca roku a najchętniej to do końca lutego. Potem już jest ciężko wysiedzieć przy komputerze. |
|
|
|
|
|
#62 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#63 |
|
Zadomowienie
|
Ja pracuje w bibliotece. Tylko że ludzi przychodzi do nas po 500 dziennie. Przez covid mamy kwarantanne książek i codziennie jest ich do rozwiezienia setki, dużo dźwigania. Praca do 19 i w soboty. Co chwilę braki kadrowe, chciałam pracować co najmniej do końca roku, ale jak tak to będzie wyglądać nie wiem czy dam radę.
Ja mam wizytę w piątek, wg om będzie 6+0. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#64 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A jak się czujesz? Masz jakieś objawy? Cytat:
Chyba, że będę się źle czuć, to wiadomo, pójdę wcześniej na L4Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
|
#65 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja na szczęście pracuję z domu, więc będzie mi w miarę łatwo, chociaż wczoraj było jednak trochę trudno siedzieć przy kompie, bo miałam migrenę ![]() A Ty jak się czujesz? Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#66 |
|
Zakorzenienie
|
Prawda jest taka i warto o tym pamietac jesli jest sie na UoP ze nikt nie da ortderu za prace do konca ciazy
![]() A dla tych co maja nadgodziny placone i wyrabiaja je co miesiac tylko dodam ze jak pracodawca dowie sie o ciazy to koniec z nadgodzinami i dodatkowa praca wiec utnie sie wam trochę z wynagrodzenia, co bedziecie miec liczone do L4 a potem macuerzynskiego. Wiec warto kalkulowac co sie oplaca. I patrzcie na siebie, swoje i dziecka zdrowie a nie co ludzie powiedza. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#67 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zmęczenie też już mi tak nie dokucza i zaczynam się martwić, dlatego tak się cieszę na tą wizytę, bo już zaczęłam schizowac, że nie mam objawów więc pewnie jest coś nie tak Ogólnie zauważyłam, że nie mogę się przeciągnąć jak ziewam Strasznie mnie wtedy ciągnie brzuch, trochę jakbym miała zakwasy Cytat:
W kwestii nadgodzin, ja praktycznie nie robię, ale teraz mam sytuację, że pracodawca zapomniał mi policzyć nadgodziny za lipiec i chce mi je rozpisać we wrześniu i teraz się zastanawiam czy może. W pracy jeszcze nie wiedzą o ciąży, ale nie chce też żeby mieli jakieś problemy, że we wrześniu wpisali mi nadgodziny, a ja już w tym czasie byłam w ciąży 🤷 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#68 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A i pamietajcie ze z powodu ciazy macie dodatkowe uprawnienia. Mozecie np wyjsc do lekarza/na badania w godzinach pracy Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#69 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#70 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#71 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja poprzednio też planowałam pracować ile się da, pracuje w biurze, ale w 7 tygodniu tak źle zaczęłam się czuć, miałam okropne mdłości, byłam bez sił, czułam się jakbym miała grypę i poszłam na L4, szef dobrze to przyjął widział, że źle wyglądam, kazał mi już zostać do końca ciąży na zwolnieniu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#72 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Z objawów to czuję się trochę tak, jak przed okresem: pobolewa mnie podbrzusze, mam wrażliwe piersi.. oprócz tego mam bóle głowy, ślina mi się zbiera w ustach, jestem nieco znużona i często chodzę do toalety. Jutro powtarzam betę dla świętego spokoju
|
|
|
|
|
|
#73 |
|
Raczkowanie
|
Już 7 tydzień?
![]() Mi pokazuje niby 4.05, a teraz jestem na początku 6 tygodnia (5+2) Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#74 |
|
Rozeznanie
|
Aurencja chyba miała na myśli poprzednią ciążę.
|
|
|
|
|
#75 |
|
Raczkowanie
|
Aaaa, ok
|
|
|
|
#76 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
teraz jestem na wychowawczym z córa w domu więc nie mam dylematów czy iść na zwolnienie czy nie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#77 |
|
Raczkowanie
|
Mam już wyniki bety
Poziom potwierdza 5 tc ![]() Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka
|
|
#78 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#79 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#80 |
|
Zakorzenienie
|
Dziś mam spadek formy, mdli mnie, głów boli i ledwo zipie
|
|
|
|
#81 |
|
Zakorzenienie
|
Ja właśnie tez jakos bardziej zmęczona, jeszcze rano spac nie moge i budze sie z mężem jak idzie do pracy
|
|
|
|
#82 |
|
Raczkowanie
|
Ja dzisiaj ledwo siedzę przy komputerze. Mam migrenę i cały czas ziewam ... Czekam na wyniki bety i na weekend
|
|
#83 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ktory to bedzie pomiar?Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#84 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#85 |
|
Zakorzenienie
|
To daj znac
i ile mial pierwszy wtedy napisz.Ja teraz we wtorek ide na krew i mocz. Bede miala krzywa 🤢🤢🤮 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#86 |
|
Raczkowanie
|
Cześć,
Ja wczoraj miałam gorszy dzień, strasznie mi się spać chciało. Dzisiaj jest już lepiej. Byłam też u lekarza, widać tylko pęcherzyk, kazał przyjść drugi raz za 10-14 dni i wtedy już powinno być serduszko. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#87 |
|
Rozeznanie
|
hej... ja niestety Was opuszczam. Zrobiłam wczoraj rano drugi pomiar bety i niestety spadła, wieczorem dostałam miesiączkę. Następnym razem zamiast biegać na betę, poczekam do terminu spodziewanej miesiączki...
|
|
|
|
|
#88 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#89 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ---------- Cytat:
||
|
|
|
|
#90 |
|
Zadomowienie
|
Ja miałam wczoraj wizytę. 5 tydzień, widoczny pęcherz yk i jak na razie wszystko w porządku.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:21.

tylko zapytała czy ciąża jest zagrożona na co jej powiedziałam że tak bo mam problemy endokrynologiczne (trochę przesadziłam wiem
).
Sama jestem szefową i zareagowałabym tak samo jakby mi nagle bez zapowiedzi któraś pracownica powiedziała że odchodzi bo jest w 6 tygodniu ciąży. No ale Ty chyba pisałaś że pracujesz z agresywnymi niepełnosprawnymi, więc trochę rozumiem.

A w poniedziałek będzie 6+2, więc jest szansa, że będzie coś widać
Daj znać po wizycie czy było widać, czy nie 
Chyba, że będę się źle czuć, to wiadomo, pójdę wcześniej na L4

Zmęczenie też już mi tak nie dokucza i zaczynam się martwić, dlatego tak się cieszę na tą wizytę, bo już zaczęłam schizowac, że nie mam objawów więc pewnie jest coś nie tak
Termin wg. kalkulatorow internetowych na 1 maja. W poniedzialek zrobilam test, bo miesiaczka sie spozniala juz ponad tydzien, a tu po kilku sekundach druga kreska, mega mocna