![]() |
#61 | |
Konto usunięte
|
Dot.: "Sypie" mi się związek.
Cytat:
Oboje się męczycie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#62 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Myślałam wtedy, że po 4 latach związku ludzie się po prostu odwiedzają w szpitalu, nawet siedzą sobie przy łóżkach. Wiem, że wina jest po mojej stronie. Nigdy temu nie zaprzeczałam. Dziękuję Ci za szczere rady. I ton, w jakim to napisałaś. Szczerze, bez sarkazmu. To dla mnie bardzo cenne. Natomiast jeśli on ma się tylko ze mną męczyć, to to nie ma sensu. Nie na tym polega miłość, żeby komuś utrudniać życie swoją osobą. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#63 |
BAN stały
|
Zamiast sobie wyobrażać co ludzie robią po 4 latach związku i co sobie myślą, następnym razem po prostu ZAPYTAJ samego zainteresowanego. Tak samo teraz. Ty się wyprowadzasz, rozwiązujesz umowy, a chłop nawet nie wie o co chodzi, bo przecież ostatnio podałaś mu herbatę. Naucz się do niego mówić.
|
![]() ![]() |
![]() |
#64 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#65 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeżeli on nie potrafi zakończyć związku, którego nie chce i się tylko męczy, to ja to muszę zrobić. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#66 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#67 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Wyprowadzam się, bo nie chcę, żeby sobie marnował życie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:26 ---------- Poprzedni post napisano o 08:25 ---------- Cytat:
Jeśli tak pomyśli, to dobrze, poszuka sobie kogoś. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#68 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#69 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Po prostu zrozumiałam, że ta walka byłaby kosztem jego samego i że dla niego będzie lepiej, jak to się skończy. A ja nie chcę go odzyskiwać dla siebie samej, z egoistycznych pobudek. Wczoraj chciałam to odbudować, bo myślałam, że może być szczęśliwy. Dzisiaj nie mam co do tego złudzeń. Nie mam skrajnych wahań emocjonalnych, chadu, rozszczepienia jaźni i innych takich zaburzeń, jeśli o to Ci chodzi. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#70 |
BAN stały
|
Może przestań znowu wiedzieć lepiej od niego, zupełnie jak wtedy po operacji
|
![]() ![]() |
![]() |
#71 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A gdzie jesteś Ty? Wysłane z mojego moto g(8) power przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#72 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Nad wahaniami emocjonalnymi bym się zastanowiła, bo na prawdę widać tutaj szereg zachowań, które są szkodliwe - głównie dla Ciebie, ale też dla najbliższego otoczenia. I nie piszę tego złośliwie. Edytowane przez Ballantines_1 Czas edycji: 2020-09-30 o 09:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#73 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ---------- Cytat:
|||
![]() ![]() |
![]() |
#74 |
Zakorzenienie
|
Autorko, tu jest pytanie co było pierwsze: jajko, czy kura. Upatrujesz przyczyny początku problemów w tym, że on poszedł do szpitala, coś się źle podziało i zaczęło od tego momentu sypać. A może rozkład zacząć następować wcześniej? Pierwszych rys na związku często się nie widzi. Przykład z życia: w pracy mam kobietę po rozwodzie, której mąż przeszedł raka, długie leczenie. Trwała przy nim, wspierała go. Wiesz co się po czasie okazało? Że rozstać z nią chciał się już wcześniej, ale choroba i proces leczenia przekreśliły te plany i pchnęły kilka lat w przyszłość.
I nawet najlepsze, najcierpliwsze wsparcie, czy chęć wspierania nic nie da, jeżeli osoba, która ma być tego adresatem NIE CHCE. Choćbyś na rzęsach stanęła. Czasami związek jest udany tylko do wysokości problemów i pojawiają się takie, które są już nie do przeskoczenia. Jeżeli tam się tli jakieś uczucie, sprawa potrzebuje czasu, problemy każdy musi przerobić we własnym zakresie, to za jakiś się zejdziecie. Sama jestem tego najlepszym przykładem. A jeżeli tego już nie ma i on jedynie odetchnie z ulgą, to i tak nie ma czego żałować.
#75 |
BAN stały
|
No nie wiem, sama jesyem w prawie 7 letnim związku i jakby mi partner, nawet w kryzysie, się bez słowa spakował i wyprowadził i to DLA MOJEGO DOBRA, to bym pomyśla, że mu kompletnie od*ebauo i nie mogłabym uwierzyć, że zmarnowałam tyle lat na kogoś, kto albo jest kompletnym dzieciuchem, albo mnie oklamywal, skoro wynosi się o tak o, to chyba nie zależało mu za bardzo, albo jest jakimś kompletnie niestabilnym typem.
Edytowane przez patusiaa23 Czas edycji: 2020-09-30 o 09:41 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#76 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dla mnie jest czego żałować, dla niego być może nie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#77 |
Zakorzenienie
|
Mnie również zaskakuje, że Autorka nie chce z nim jeszcze do bólu szczerze porozmawiać. Może boi się tego, co usłyszy i chce sobie tego oszczędzić?
#78 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#79 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
PS. Ja też mam lepszy humor jak wychodzę z pracy, co nie znaczy, że nie kocham TŻ. Zwyczajnie po pracy jestem zmęczona, a przez to marudna i muszę się zdrzemnąć czy odpocząć te 30 min. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#80 |
Raczkowanie
|
On ma lepszy humor w pracy niż w weekend. Nieważne.
Jeśli myślisz, że dzisiaj go nie kocham tak samo, to jesteś w błedzie. I to nie tylko na podstawie wizażowych rad... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#81 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego moto g(8) power przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#82 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#83 |
Zakorzenienie
|
No a komu? Jemu chcesz oszczędzić szczerej do bólu rozmowy? Dziwnie patrzysz na pewne sprawy i jak dla mnie znowu pozujesz na męczennicę.
#84 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#85 |
Raczkowanie
|
Przecież z nim POROZMAWIAM.
I to PRZED wyprowadzką. Nie mam zmieniacza czasu, żeby się zdążyć spakować przed rozmową, a bedziemy się widzieć koło 13. Wychodzę koło 12. Muszę jeszcze porządek ogarnąć. Nie mam takiego speeda, bez obaw. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#86 |
Zakorzenienie
|
Rozmawia się na ogół przed podjęciem kroków do wyprowadzenia się. Ja rozumiem - masz dosyć, ale w tym momencie powinnaś gościa wziąć za fraki i powiedzieć mu "albo rozmawiamy, wyjaśniamy, albo się wyprowadzam". Ty już właściwie jesteś jedną nogą za progiem, formalności w toku i jeszcze porozmawiasz. Stawiasz sprawy trochę na głowie. O to chodzi. Po co on ma z Tobą rozmawiać, skoro już podjęłaś decyzję?
#87 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Tymczasem Ty spakowana i z gotowym planem na mieszkanie informujesz go po kilku latach, że wychodzisz i nie wrócisz. I nie wiem na co liczysz. Załóżmy hipotetycznie, że on będzie chciał, żebyś została, zaproponuje terapię i naprawę związku. Zostaniesz? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#88 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Na pocztę i tak to trafi po pracy, bo i tak mam papiery zawodowe, i tak chciałam poprosić praktykantkę, która zawsze chodzi na pocztę, żeby to przy okazji wzięła. A z matką... wystarczy zadzwonić i powiedzieć "sorry mamo, jednak nie, dziękuję ci za pomoc". Przynajmniej wiem, że w razie czego mam gdzie mieszkać. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#89 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#90 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie wiem. To zależy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:45.