|
|
#61 | |
|
BAN stały
|
Dot.: Kłopotliwa sytuacja
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#62 |
|
Raczkowanie
|
Probuje, rozgladam sie nieustannie. Mysle, ze nadchodzi odpowiedni czas bo lepiej juz nie bedzie dla mnie.
|
|
|
|
|
#63 |
|
Raczkowanie
|
Jestem totalnie załamana ta sytuacja. Ten kierownik ma moje zdanie kompletnie gdzieś.
|
|
|
|
|
#64 |
|
Konto usunięte
|
Ale Ty marudzisz. Byłaś u tej kierowniczki czy nie? Bo zachowujwsz się dziecinnie. Biadolisz jak to Cię źle traktują ale nic ABSOLUTNIE NIC z tym noe zrobisz. W nowej pracy nie wróżę innej przyszłości bo Ty w ogóle nie potrafisz zadbać o swoje interesy.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#65 |
|
Zakorzenienie
|
[1=f4dc90dff2e2b615c19266a 8122ebdaa1aaf3285_639bb50 290b9a;88348909]Ale Ty marudzisz. Byłaś u tej kierowniczki czy nie? Bo zachowujwsz się dziecinnie. Biadolisz jak to Cię źle traktują ale nic ABSOLUTNIE NIC z tym noe zrobisz. W nowej pracy nie wróżę innej przyszłości bo Ty w ogóle nie potrafisz zadbać o swoje interesy.
[/QUOTE] Niestety jak wyżej. Poza tym inni - idę o zakład, bo ludzie sobie pilnują takich rzeczy - sobie zadbali o te terminy, a Autorka nagle budzi się, że jej nie pasuje. Gdzie ona była wcześniej? Najwidoczniej serio ma znikomy lub zły kontakt ze współpracownikami.
|
|
#66 |
|
Raczkowanie
|
Nikt nie dbał , pytałam ludzi czy dbali o to nie. Po prostu co roku było albo to albo tamto.
|
|
|
|
|
#67 |
|
Zakorzenienie
|
Jak to nie dbał? Ktoś komuś ot tak, bez jego prośby dał wolne w Wigilię? Ludzie sobie tego przypilnowali. Na pewno. Ty w tym czasie czekałaś aż kierownik sam do Ciebie przyjdzie.
|
|
#68 |
|
Raczkowanie
|
Nie, nie było ustalania pytałam ludzi
|
|
|
|
|
#69 |
|
Konto usunięte
|
Pisałaś że taka sytuacja powtarza się cyklicznie i że w tej firmie są równi i równiejsi więc czego oczekujesz? Że kierownik, który za Tobą nie przepada w imię sprawiedliwości rozdzieli zmiany tak abyś nie była stratna? W idealnym świecie zapewne tak właśnie by było ale żyjemy w realiach gdzie kumoterstwo i nepotyzm jest na porządku dziennym dlatego też warto liczyć przede wszystkim na siebie a nie czyjeś sumienie. Skoro zawsze dostajesz w tym okresie gorsze zmiany to dlaczego w tym roku wcześniej nie zaznaczyłaś kierownikowi ze w tym okresie chcesz wolne bo np. od 2 lat robisz na zmianie w wigilię?
|
|
|
|
|
#70 |
|
Konto usunięte
|
Moim zdaniem nawet jesli zadbali o to, zeby miec wtedy wolne, to sie nie beda chcieli teraz przyznac jak ich autorka pyta skoro wiedza, ze ona ma wtedy pracowac.
|
|
|
|
|
#71 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0fb2986dc06479a38c396fe 4ec3c7ea3bc36c306_6584d2a 18ec99;88350273]Moim zdaniem nawet jesli zadbali o to, zeby miec wtedy wolne, to sie nie beda chcieli teraz przyznac jak ich autorka pyta skoro wiedza, ze ona ma wtedy pracowac.[/QUOTE]
Cheddar, oczywiście, że tak. Ludzie chodzą sobie za takimi terminami, a nie że zdają się na łaskę losu. I jak im nagle na niecały miesiąc przed zaczyna łazić jakaś maruda z pretensjami, że "a czemu mi dali ten i ten termin?", to na odczepnego, aby się nie wdawać w dyskusje powiedzą "pfff ja tam nie wiem, to kierownik (idź do niego)". Autorka chyba w tej pracy żyje w jakiejś alternatywnej rzeczywistości.
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#72 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dokładnie, ja zawsze od razu zaklepywalam wolne czy wakacje. Jak ktoś później był zaskoczony i miał pretensje „bo Ty masz znowu wolne, a ja znowu muszę robić” to wzruszałam ramionami. No peszek. O takie rzeczy jak urlopy czy wolne święta trzeba iść i wymęczyć, nikt nie będzie tego pilnował za Ciebie. Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
|
#73 |
|
przyczajony tygrys
|
Przepraszam, ale ja też bym Ciebie nie polubiła, jak cała reszta. Sprawiasz wrażenie osoby, która wiecznie ma o coś problem, ale tego nie powie, więc będzie całe dnie ze skwaszoną miną pytać "ale dlaczego tak się stało?"
![]() No kobieto, otrząśnij się, to nie przedszkole, że Pan będzie pytać, czy wszystko w porządeczku. Powiem ci, że kiedyś, na początku mojej "korpokariery" sama byłam takim "robakiem" w pracowniczym łańcuchu pokarmowym. Wiecznie myślalam, że nikt mnie nie lubi, że kierowniczka woli kogoś tam itd I albo "zaczniesz jeść", albo sami cię zjedzą. Przepracuj temat z terapeutą, bo tego potrzebujesz ewidentnie, a to żaden wstyd. I przestań wiecznie widzieć winę w innych ludziach. NADAL nie odpowiedziałaś, do której musisz pracować, i czy nie chcesz pracować "bo nie", czy naprawdę masz plany Ja też niejednokrotnie dałam doopy z zaklepaniem wolnego, ale brałam to na klatę. A ty mędzisz i się odgrażasz "to nie przyjdę", jak gówniara. Później nie dziw się, że cię tak traktują
|
|
|
#74 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Żegnaj Wizaż Forum. Tyle lat za nami. Witaj Życie po Wizażu (Discord). Wszystko przed nami. Edytowane przez Ellen_Ripley Czas edycji: 2020-12-10 o 21:38 |
|
|
|
|
|
#75 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No bo jak się chce to się wszystko da, trzeba się tylko umieć odezwać we właściwym momencie. Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
|
#76 |
|
Zakorzenienie
|
Do ludzi trzeba umieć zagadać, uśmiechnąć się, czy nawet czasami podlizać. Pracując gdzieś któryś rok z rzędu człowiek jednak wie z kim, jak i kiedy rozmawiać. A jak nie wie, czy nie chce, to cóż - w każdej pracy będzie się czuła pomijana.
|
|
#77 |
|
Raczkowanie
|
Także widzicie , jak długo to trwa. W lutym zwolniono dwie osoby małe dochody. Atmosfera córaz gorszą. Mam dość bycia popychadłem
|
|
|
|
|
#78 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale co długo trwa? Czekasz aż i Ciebie zwolnią i nie doczekałaś? Skoro atmosfera aż tak siadła i obawiasz się, że może jesteś następna na czarnej liście, to czy szukasz innej pracy? Aktywnie?
|
|
|
#79 |
|
Raczkowanie
|
Tragiczna atmosfera
Hej, już prawie 3 lata tkwię w takim środowisku pracy. Od początku nie było ciekawie . Mój poprzedni wątek też o tym traktował. Dwa miesiące temu zwolniono 3 osoby. Atmosfera córaz gorsza. W tamtym czasie też byłam na rozmowie u kierownika , bez L4 , bez nie przyjdę bo teraz jest nas mniej . Zwolniono osoby starsze stażem a ja mam najmniejszy staż . Mam uważać . W kolejnych dniach układam wystawę i podchodzi kierownik i mówi że jego zdaniem mam iść układać coś innego . Były kolejki do kasy , idę a on patrzy i na mnie palcem wskazuje że mam iść . Są też sytuację jesteśmy przed pracą w dużo osób a on mówi" Aśka idź otwórz drzwi bo ktoś idzie ' tak przy wszystkich albo leć tu i tu.
Mam dosyć takiej atmosfery. I to wspomniane,że zwolnione zostały starsze stażem, zupełnie nie rozumiem. |
|
|
|
|
#80 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Tragiczna atmosfera
Już pisałaś tutaj o problemach w tej pracy. Szukasz w ogóle nowej?
|
|
|
|
|
#81 |
|
Zakorzenienie
|
Czyli masz problem z tym, że przełożony w ogóle wydaje Ci jakieś polecenia. Na co Ty liczysz?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#82 |
|
Konto usunięte
|
Na czym dokładnie polega problem?
Że przełożony wydaje ci polecenia? Że zwolnione kogoś innego zamiast ciebie? Bo serio nie rozumiem. |
|
|
|
|
#83 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#84 |
|
Zakorzenienie
|
Piszesz tak nieskładnie i mieszasz ze sobą tyle spraw, że serio nie wiadomo o co Ci chodzi - w czym tkwi problem. W żadnej pracy się nie odnajdziesz, jeżeli ma żywo tak słabo komunikujesz się ze współpracownikami i kierownictwem. Tobie cokolwiek pasuje?
|
|
#85 |
|
Raczkowanie
|
Po co była informacja ,że zwolnił 3 osoby starsze stażem ,a ja mam najmniejszy staż. To jakaś groźba? Potem wychodzę i " pilnuj się". Chce mnie zastraszyć?
Potem kolejne dni robię coś na dziale, pyta " co robisz" a ja " porządkuje dział " i odp " moim zdaniem nie porządkujesz idź na Inny bo tam jest źle " |
|
|
|
|
#86 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#87 |
|
Konto usunięte
|
O co w ogóle chodzi z tym stażem? Staż sam sobie nie świadczy o niczym i nie daje dodatkowych przywilejów. Ubzdarałaś sobie coś i wałkujesz temat bez sensu.
|
|
|
|
|
#88 |
|
Raczkowanie
|
To skoro komuś nie odpowiada mija osoba czy praca niech wprost powie . I mnie zwolni a nie stosuje zastraszanie
|
|
|
|
|
#89 |
|
Konto usunięte
|
Ale co ma powiedzieć? Skoro zwolniono kogoś innego zamiast ciebie, to widocznie twoja praca odpowiadała bardziej. Po co drążysz temat?
|
|
|
|
|
#90 |
|
Zakorzenienie
|
Ty masz stwierdzone jakieś zaburzenia, czy deficyty rozwojowe? Spekttum autyzmu? Pytam, bo o ile nie trollujesz, to brzmisz po prostu mega dziwnie. I tak jesteś też pewnie odbierana. Nikt Cię nie zastrasza. Chyba nie rozumiesz czym jest zastraszanie.
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:50.

Witaj Życie po Wizażu (Discord). Wszystko przed nami.