![]() |
#61 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Niewidzialna dla mężczyzn - dlaczego? Odrzucenie
Cytat:
Wysłane z mojego SM-J600FN przy użyciu Tapatalka
![]() |
![]() |
#62 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Zakorzenienie
|
Wiecie co, ale w ogóle żeby stwierdzić jak na Autorkę reagują faceci to trzeba by tych facetów skądś wziąć. Musiałaby chociaż kilku w realu poznać. Bo na portalach to bywa, że ktoś się nie sprzedaje i tyle, zresztą już nawet chyba dziewczyny pisały na ten temat, dużo par na Tinderze i nic, zdarza się.
Pytanie - gdzie Autorka może szukać fajnych facetów stanu wolnego? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#65 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Sama czekam, aż otworzą znowu knajpy, żeby iść ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=69d5782cb96c44b77f6e0ec 22c8f79bc60c635f6_65a5448 a32992;88375106]Gwarancji "fajności" potencjalnego faceta to akurat żadne miejsce ani sposób nie daje ![]() Sama czekam, aż otworzą znowu knajpy, żeby iść ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] No niestety gwarancji nie ma. A covid nie pomaga. Ale może potem ludzie będą tak stęsknieni kontaktów i normalności, że będzie lepiej. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Sama chyba założę ponownie konta na większej ilości portali, tylko raczej po nowym roku, no i niech ten covid się uspokoi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Zadomowienie
|
Też myślę, że jak ktoś już chce się bawić w portale randkowe, to lepiej wybrać coś płatnego albo właśnie speed dating. Tam raczej chodzą ludzie, którzy serio chcą kogoś poznać, jak ktoś liczy na szybki seks, to szybciej i łatwiej przez Tindera czy Badoo, więcej ludzi mu się przewinie i też pewnie szybciej tam znajdzie kogoś na seks
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Piszę to z własnego doświadczenia, do szkół tańca w moim mieście chodzi ogromnie dużo osób, w szczególności singli. Dla mnie jest to miejsce gdzie nie dość że łatwo jest poznawać wielu nowych facetów, okoliczności są też do tego sprzyjające (od razu ma się wspólny temat do rozmowy), to jeszcze można tam nawiązać na prawdę fajne znajomości i przyjaźnie, i z kobietami i z mężczyznami. Już nie wspominając o fakcie robienia tego po prostu dla siebie, taniec niesamowicie wyzwala w człowieku endorfiny i pozytywną energię, czasem pozwala zwiększyć świadomość swojego ciała, podnieść pewność siebie. Nie jest to pewnie wyjście dla każdego, trzeba lubić (lub chociaż chcieć polubić ![]() Aktualnie sporym problemem jest oczywiście pandemia, nie każdy chce uczestniczyć w tego typu zajęciach z oczywistych względów, a wielu też takich zajęć po prostu nie ma. Ale moim zdaniem jest to miejsce warte rozważenia, choćby za jakiś czas. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z mojego Lenovo TB-8703X przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 23:55 ---------- Poprzedni post napisano o 23:50 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego Lenovo TB-8703X przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 00:04 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:55 ---------- Chcesz mieć 3 ci ![]() ' prawe okno jest za dobre, faktycznie dużo się pogorszylo. Ale nie martw się, jak będziesz na nie ślepy to masz jeszcze lewe'... Moja mina - ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego Lenovo TB-8703X przy użyciu Tapatalka |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Konto usunięte
|
U mnie stomatolożka przed samym zabiegiem powiedziała mi, że to trudny przypadek i sama się stresuje i obawia. Wygralam?
![]() Fakt, znam jedno małżeństwo, co się poznało przez kurs tańca, ale to chyba nie stricte o taniec chodzi, co o wspólne zainteresowania, to najbardziej łączy i ludzie się łączą w pary w takich mini społecznościach ![]() Powiem szczerze, że bardziej obstawiałabym poznanie kogoś przez takie grupy niż tinder. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Konto usunięte
|
Ja nigdy nie poznałam nikogo przez żaden kurs, nawet koleżanki. Mam wrażenie, że ludzie chodzą tam w konkretnym celu, a nie szukać znajomych/partnera i po zakończeniu zajęć każdy idzie w swoją stronę.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Wtajemniczenie
|
[1=980cf4958a6e724c916e7ad b24f4c6159aa2df82_65d7e02 c47328;88376004]Ja nigdy nie poznałam nikogo przez żaden kurs, nawet koleżanki. Mam wrażenie, że ludzie chodzą tam w konkretnym celu, a nie szukać znajomych/partnera i po zakończeniu zajęć każdy idzie w swoją stronę.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Ja na kursie tańca poznałam swojego pierwszego chłopaka, ale... to było w latach 90tych ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#77 |
Konto usunięte
|
[1=980cf4958a6e724c916e7ad b24f4c6159aa2df82_65d7e02 c47328;88376004]Ja nigdy nie poznałam nikogo przez żaden kurs, nawet koleżanki. Mam wrażenie, że ludzie chodzą tam w konkretnym celu, a nie szukać znajomych/partnera i po zakończeniu zajęć każdy idzie w swoją stronę.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Może to kwestia twojego podejścia/nastawienia ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 | |
Konto usunięte
|
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] ja to samo. Zastanawiam się, jak to możliwe, skoro wszędzie to jedna z pierwszych sugestii, gdzie można kogoś poznać. Znajomość luźna trwa tyle, co kurs w koim przypadku. Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Zakorzenienie
|
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE][1=4bf691ac28ce4b7c42a5e5e 37940d2d92e088cdd_611061f 254610;88376137]ja to samo. Zastanawiam się, jak to możliwe, skoro wszędzie to jedna z pierwszych sugestii, gdzie można kogoś poznać. Znajomość luźna trwa tyle, co kurs w koim przypadku. wątek obok: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1279067[/QUOTE][1=69d5782cb96c44b77f6e0ec 22c8f79bc60c635f6_65a5448 a32992;88376123]Może to kwestia twojego podejścia/nastawienia ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Właśnie ciekawe od czego to zależy. Nie chce mi się wierzyć, że od nastawienia, bo co to w sumie znaczy? ![]() Znowu obstawiam fart i towarzystwo, na jakie się trafi. No bo możesz być nastawiona super optymistycznie, ale co to da, skoro inne osoby po prostu nie będą zainteresowane integracją dłużej niż przez czas trwania kursu? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Zakorzenienie
|
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Mam takie same doświadczenia. Zwłaszcza jak dochodzi różnica wieku. Chodziłam na kursy będąc po 30 , a reszta uczestników to byli studenci głównie prawa i medycyny, którzy jeśli o czymkolwiek gadali, to o swoich studiach. W mojej obecnej szkole tez są grupki, które się potworzyły na zasadzie wieku, zainteresowań i doświadczeń i tym sposobem nigdzie nie pasuję. Osoby z mojej grupy wiekowej nawet się nie spotykają po zajęciach, bo są zajęte swoimi rodzinami i dziećmi (tu odpada kolejne wspólne doświadczenie, które zbliża ludzi w wieku "rozrodczym"). Więc to są wszystko luźne znajomości, które umrą naturalną śmiercią z końcem szkoły. Z tego ci rozmawiam z ludźmi na temat portali randkowych, u mnie (Niemcy) widać powrót do starych metod typu biuro matrymonialne, ale on-line. Są portale, które działają w taki sposób. Wypełnia się dużo, dużo ankiet i portal paruje tylko z osobami, które na podstawie tych danych, pasują do nas. Jedna koleżanka z pracy poznała tak swojego męża. Ta usługa troche kosztuje, ale przynajmniej ogranicza frustracje z bezsensownej pisaniny. Czy w Polsce jest coś takiego? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Poza tym, zakładając, że autorka chce znaleźć faceta, to niepotrzebny jej tłum znajomych po tych kursach, tylko ta jedna konkretna osoba, która będzie zainteresowana. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Zakorzenienie
|
[1=69d5782cb96c44b77f6e0ec 22c8f79bc60c635f6_65a5448 a32992;88376409]No mnie się nie chce wierzyć, że idąc na ten przykładowy kurs tańca, nie jesteś w stanie nikogo poznać, bo z moich doświadczeń wynika, że ludzie tam idą właśnie po to, by poznać innych ludzi
![]() Poza tym, zakładając, że autorka chce znaleźć faceta, to niepotrzebny jej tłum znajomych po tych kursach, tylko ta jedna konkretna osoba, która będzie zainteresowana. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Nigdy nie byłam na kursie tańca i trochę mnie zaskakuje, że tylu wolnych mężczyzn jest tym zainteresowanych. Myślałam, że głównie partnerki ciągną partnerów, ktoś się uczy tańca do ślubu itd. I jeszcze kojarzą mi się jakieś damskie zajęcia taneczne w stylu tańca na rurze. Ale może to nie tylko damskie? Nie wiem. ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Raczkowanie
|
Ktoś tu mądrze doradzał terapię i przepracowanie traum dziecięcych.
Z drugiej strony... kojarzę takie kobiety. Bardzo ładne, inteligentne (jedna właśnie doktorantka pracująca na uczelni; inna bibliotekarka prowadząca spotkania autorskie), a mimo tego same. Dojrzałe, poukładane, "normalne". Sama bym się za nie brała, gdybym była facetem albo lesbijką. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Konto usunięte
|
przeglądajac oferty tańca towarzyskiego w parach, z reguły widzę anonse "zapraszamy chętnych panów, są wolne panie", a nie "zapraszamy panie, są wolni panowie", albo chodzą tam też gotowe pary. Na taniec na rurze raczej chodzą kobiety, a jeśli już, to raptem 1-2 faceci. Jakieś tańce solo, to też głownie kobiety. I na takich rzeczach nikt nie był nigdy zainteresowany pogłębieniem znajomości ze mną. A już chyba najgorzej było, gdy przychodziłam do grupy, która znała się wcześniej, bo wtedy to nawet instruktorka czasami była zaangażowana w znajomość, a ja totalnie na bocznym torze.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 | |
Konto usunięte
|
[1=69d5782cb96c44b77f6e0ec 22c8f79bc60c635f6_65a5448 a32992;88376123]Może to kwestia twojego podejścia/nastawienia
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]No nie wiem, z moich doświadczeń ludzie na takich kursach rozmawiają ze sobą... o kursie, albo jakoś grzecznościowo o pogodzie, a potem pa pa i każdy idzie zajmować się swoimi sprawami ![]() Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Konto usunięte
|
zamiast na kurs tanca poszlabym np na kurs survivalu czy sztuk walki - te ostatnie maja naprawde dobry wplyw na wrtost pewnosci siebie i oswojenie z cialem. wieksze prawdopodobienstwo spotkania meskich singli, i umiejestnosci przydatne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-J600FN przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ---------- [1=b7c523c48d685fff13c5db5 a9d3e58ccf0b35a9f_65555d0 8413b4;88376530]zamiast na kurs tanca poszlabym np na kurs survivalu czy sztuk walki - te ostatnie maja naprawde dobry wplyw na wrtost pewnosci siebie i oswojenie z cialem. wieksze prawdopodobienstwo spotkania meskich singli, i umiejestnosci przydatne ![]() Wysłane z mojego SM-J600FN przy użyciu Tapatalka
![]() |
![]() |
#90 |
lokalna gwiazda
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:31.