kryzys w małżeństwie - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2021-05-13, 17:33   #61
kennedy
Zakorzenienie

Dot.: kryzys w małżeństwie

Autorko ja tez uwazam ze jest jakas inna kobieta, niekoniecznie mieszka tam na stale natomiast bywa.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-05-13, 22:46   #62
OkiemMezczyzny
BAN stały

Autorko.
1. Nie wiem czy mąż wali Cię w rogi czy nie i nikt tu tego nie wie łącznie z Tobą na tym forum .
2. Ogólne Fakty są takie że jak facet ma ogromne ciśnienie w pracy to nie ma ochoty na seks. Może tak się zdarzyć nawet kilka tyg czy miesięcy ale to trwa stanowczo u Ciebie za długo.
3. Uczuć w tym zwiazku do Ciebie nie ma. Gdyby bylo to wolał by spędzić noc z Tobą niż z sąsiadami chlejąc do rana. Czy to odreagowanie stresów czy świadoma ucieczka aby nie spędzać czasu z Tobą tego nie mogę wiedzieć.
4. Jest związany emocjonalnie jedynie z dziećmi - taki obraz się wyłania.
5. Kochasz go ale ile byś nie kochała to nie starczy na dwojga.
Wyjscia.
1. ludzkie - znajdujesz opiekę nad dziećmi abyście mogli poza domem spokojnie porozmawiać.
Pytasz o co chodzi. Czemu tak jest. Dlaczego unika zbliżeń i Ciebie samej. Powiedz uczciwie że meczyy Cię ta sytuacja i jak nie ma uczucia z jego strony to chcesz też ułożyć sobie życie z kim innym. Jeśli chce walczyć to idźcie do specjalisty.
2. Wyjście #2. Kupujesz dyktafon załączany automatycznie na dźwięk i umieszczasz w wynajmowanym mieszkaniu lub/i umieszczasz kamerę. Z kamerą jest większe ryzyko że ja znajdzie. Możesz to zlecić firmie. Bez problemu znajdziesz na necie. Pytanie czy chcesz wiedzieć wszystko.
Osobiście wolę rozmowę, co zrobisz Twoja Decyzja. Jeśli macie rozmawiać to poza domem aby dzieci nie przeszkadzały i słuchały tego.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
OkiemMezczyzny jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-05-13, 22:50   #63
SysiaNadolna
Przyczajenie

Jak mówi że nie chce ci robić nadziei to już mi się zapala czerwona lampka. Człowiek, któremu zależy i który chce walczyć w życiu by się tak nie zachował. Kwestia, czy chcesz mu zaproponować terapię małżeńską, czy też już stawiasz krzyżyk i rozstajecie się w zgodzie. Czasem proza życia przygniata, uczucie się wypala...
SysiaNadolna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-05-13, 23:02   #64
OkiemMezczyzny
BAN stały

Cytat:
Napisane przez SysiaNadolna Pokaż wiadomość
Jak mówi że nie chce ci robić nadziei to już mi się zapala czerwona lampka. Człowiek, któremu zależy i który chce walczyć w życiu by się tak nie zachował. Kwestia, czy chcesz mu zaproponować terapię małżeńską, czy też już stawiasz krzyżyk i rozstajecie się w zgodzie. Czasem proza życia przygniata, uczucie się wypala...
Warto porozmawiać. Ludzie w związkach często nie potrafią otwarcie mówić. Powtórzę OTWARCIE

OkiemMezczyzny jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-05-14, 10:59   #65
13e04aff77a26badce511545edbe1fb21313cff4_62d888f2f2271
Konto usunięte

Mi się wydaje, że może tu chodzić o inna kobietę. Mąż ma jakies duże zmartwienie i nie może sobie z tym poradzić. Może dowiedział się, że jest chory na coś poważnego? Trudno tutaj coś stwierdzić na pewno.

Moja mama zawsze powtarza, że najgorsi to są tacy skryci, takie ciche wody, małomówni i nie wylewni...

Jednak mimo wszystko sugeruje porozmawiać z mężem. Chociaż może nie powiedzieć wprost o co chodzi. Spróbuj go podpytać, jeśli będzie kręcił, wzdychał, zmieniam temat, to już będziesz wiedzieć o co chodzi.
13e04aff77a26badce511545edbe1fb21313cff4_62d888f2f2271 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-05-14, 11:09   #66
NocnaWiedma
Lady in red.

Cytat:
Napisane przez SysiaNadolna Pokaż wiadomość
Też mi się wydaje, że nie chce Ci robić nadziei to eufemizm do nie będziemy już razem .

Stary 2021-05-14, 13:14   #67
Hultaj
BAN stały

Może jeszcze uratują ten związek. Autorka pisała że mąż bierze leki na uspokojenie więc ma grubsze problemy.
Mam wrażenie że chyba po prostu w tym wszystkim trochę odleciał i dobrze by było aby autorka uzmysłowiła im obojgu jego przesadę. 13 lat razem, 9 po ślubie, a ten się wyprowadza bo przez kilka miesięcy (wyprowadził się 3 msce temu a kryzys zaczął się rok temu) żona nie była słodziuteńka i głupio się czuł na wyjściach do sąsiadów. Zamiast się też trochę zastanowić że kobieta ma za sobą 5 lat starań/leczenia, 2 bolesne procedury in vitro, lęki by donosić ciąże, kierat przy dzieciach a dla niego wielki dramat i w ogole on już nie wie, bo nie miała fazy na piwko u znajomych.

Edytowane przez Hultaj
Czas edycji: 2021-05-14 o 13:17
Hultaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-05-15, 00:39   #68
White_Dove
Zakorzenienie

On nie „ pomaga” tylko ma zajmować się jak ty. Nie używajcie zwrotu pomagał. Ilość seksu tez o niczym nie świadczy, Macie dzieci małe wiec trudno porównywać z tym co było. A faceta praca zniszczyła i brał czasu dla rodziny
White_Dove jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości