![]() |
#61 |
hakuna matata
|
Dot.: Eurowizja 2022 - dyskusje i offtopy
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#62 |
Zakorzenienie
|
Prowadzącym będzie m.in. Mika
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#63 |
Zakorzenienie
|
Mnie sie podoba piosenka i wykonanie Byrcyn. Paranoja moze i wpada w ucho ale matko ,to takie umc,umc ...Eurowizja poszla troche dalej niz impreza w klubie
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#64 |
Zakorzenienie
|
Po 3 przesłuchaniach mówię to głośno: Ochman. Tylko i wyłącznie.
Choc Karolina i Ania zostaną ze mną na długo. |
![]() ![]() |
![]() |
#65 |
hayat güzeldir ₊⋆ ☽
|
Taaak
![]() Link do piosenki; Ochman - River: https://www.youtube.com/watch?v=WA5d...nel=OchmanVEVO Teraz Polska na drugim miejscu u bukmacherów, ale wiadomo, że to się zmienia. Niemniej jednak wysoko.
#66 |
Zadomowienie
|
Mnie się podoba Lizer i Ochman .Byle nie Paranoja bo dla mnie ta piosenka jest straszna
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#67 |
Zakorzenienie
|
Jeszcze w sumie nieobczaiłam wszystkich polskich piosenek, muszę kiedyś przysiąść
![]() Aktualnie jestem w traksie ogladania Sanremo - Mahmood&Blanco z 'Bravidi' to cudo, mam nie tak cichą nadzieję że wygrają i pojadą ![]() ![]() A co do fińskich preselekcji.... The Rasmus - jak na nich fajna, ale czy na tyle by ejchać na ESC? no nie wiem. Uwielbiam "Thank God I'm An Atheist" Olivery i chyba moim faworytem na UMK jest Isaac Sene z "Kuuma Jäbä"
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ It takes a fool to remain sane Edytowane przez synesthesia Czas edycji: 2022-02-04 o 17:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#68 |
Konto usunięte
|
Ochman to będzie bieda na scenie. On, wyłączone światła, wykończone jakieś małe górne białe, on śpiewający w tej poświacie i trzech półnagich tancerzy w tle. Tak to sobie wyobrażam.
Wysłane z mojego M2004J19C przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#69 |
hayat güzeldir ₊⋆ ☽
|
Kolejne kraje wybrały.
Macedonia Północna: Andrea - Circles https://www.youtube.com/watch?v=SEDn...channel=Andrea Irlandia: Brooke - That's Rich https://www.youtube.com/watch?v=QFiz...BrookeScullion
#70 |
Zakorzenienie
|
[1=ce453443562697063682673 4dc4cc81c1d23e519_62b0fbf 266bee;89105309]Ochman to będzie bieda na scenie. On, wyłączone światła, wykończone jakieś małe górne białe, on śpiewający w tej poświacie i trzech półnagich tancerzy w tle. Tak to sobie wyobrażam.
Wysłane z mojego M2004J19C przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]A ja myślę ,że wszystko zależy od ludzi ,ktorzy w tym roku będą odpowiadać za calą scenę. Moim zdaniem tancerze są wręcz zbędni . Natomiast można zrobić wizualizację na wysokim poziomie i ubrać te emocje w obrazy. Szczerze mówiąc ,im więcej slucham Ochmana ,tym bardziej mi sie podoba. Jeśli zaśpiewa to czysto i emocjonalnie ,dużo ugra . Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#71 |
Zadomowienie
|
[1=ce453443562697063682673 4dc4cc81c1d23e519_62b0fbf 266bee;89105309]Ochman to będzie bieda na scenie. On, wyłączone światła, wykończone jakieś małe górne białe, on śpiewający w tej poświacie i trzech półnagich tancerzy w tle. Tak to sobie wyobrażam.
Wysłane z mojego M2004J19C przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] On mi trochę przypomina Duncana Laurenca.Tez zdaje się była bieda na scenie a wygrał . Nie przepadam za jego stylem śpiewania ale ta piosenka jest mocno eurowizyjna i uważam ze ma szansę. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#72 |
Zadomowienie
|
No właśnie, u Duncana też był tylko on i pianino i pewnie jakieś minimalne wizualizacje za nim, a mimo tego piosenka chwyciła
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#73 |
hayat güzeldir ₊⋆ ☽
|
Bo do takich piosenek jak Ochmana wystarczy odpowiednia gra świateł (ewentualnie obrazów). Nie potrzeba półnagich, wyginających się tancerzy. W ogóle do tego utworu tancerze mi nie pasują i mam nadzieję, że nikt tam za nim nie będzie ochoczo pląsał. Utwór się obroni bo ma przepiękną warstwę instrumentalną, a Ochman potrafi śpiewać, głos ma jak dzwon, a nawet jeśli ktoś nie lubi tej jego klasycznej techniki to i tak się na chwile zatrzyma bo jest to coś innego. W River mamy połączenie klasyki z bardzo nowoczesnym brzmieniem, a Eurowizja lubi takie inności i nieoczywistości. Dla mnie Krystian spokojnie ma szansę w tym konkursie.
Duncan miał na scenie pianino, niebiesko-czarne tło i taką jakby okrągłą lampę, która dawała lekkie światło. Bardzo prosto i minimalistycznie. W kulminacyjnym momencie była gra białego światła. Tyle. Piosenka wygrała bo to jest naprawdę kawałek dobrej muzyki, chwytającej za serce jeśli ktoś akurat słucha i lubi takie utwory ![]()
#74 |
Zakorzenienie
|
Jak pojedzie Krystian, to przynajmniej nie będę się stresowała o fałszywe dźwięki. I uprzejmie proszę bez baleciku
![]() Nie chcę dzielić skóry na niedźwiedziu, ale każdy inny wynik preselekcji będzie rozczarowujący dla mnie.
#75 |
Raczkowanie
|
Krystianowi też się zdarzały fałsze, np. Sound of Silence w The Voice. Ale zauważyłam, że z czasem się wyrobił i poprawił intonację. Dobrze, jakby w ostatnim refrenie pojechał na całego z jakąś wokalizą czy czymś mocniejszym, bo ten ostatni refren jest zbyt nijaki w porównaniu do np. bridge'a, który jest przed nim.
|
![]() ![]() |
![]() |
#76 |
Zakorzenienie
|
Wgl taka ciekawostka - fińskie preselekcje mają prowadzić Paula Vesala i Mmiisas. Paula Vesala jest piosenkarką, ale nie tylko (pisze np sztuki teatralne), ta druga pani to jakaś jutuberka influenserka. Ciekawostka taka, że Paula Vesala... to była partnerka Lauriego z The Rasmus, czyli uczestnika xD (byli ze sobą 12 lat, z czego neicałe 2 małżenstwem). Na szczescie z tego co wiem to nie ma miedzy nimi dramy, wrecz sie wspierają
![]()
![]() |
#77 | |
hayat güzeldir ₊⋆ ☽
|
Cytat:
Mam nadzieję, że nie popełnimy błędu (my, Polacy) i nie wyślemy Paranoii, która zginie w tłumie.. mamy szansę (w końcu, po długim czasie) na konkretną, dobrą propozycję. Czekam na 19 lutego i liczę, że to będzie tylko formalność.. A ogólnie pojawiło się już kilka piosenek, które w tym roku jadą na Eurowizję. Powiem Wam - na razie bez szału, jedynie przy Albanii zatrzymałam się na dłużej i przesłuchałam kilka razy ![]()
![]() |
#78 |
Zakorzenienie
|
Co sądzicie o wyborze Włoch (Mahmood i Blanco - Brividi)?
Jeśli chodzi o Krystiana to moim zdaniem jest fenomenalny. Duży plus jest też taki, że on bardzo dobrze mówi po angielsku z wiadomych powodów, więc będzie mógł udzielać sensownych wywiadów redakcjom zagranicznym. Nie wiem czy widzieliście wywiad z nim dla radia Eska podczas kulisów teledysku do River. Bardzo sympatyczny facet, ale powiedział coś w stylu, że to jego rodzina i wytwórnia uznali, że to dobry pomysł i go namówili na wysłanie piosenki do polskich preselekcji (co zrobił w jeden dzień i w ostatnim dni terminu do zgłoszenia). Dodał, że Eurowizję ogląda w sumie od roku i jakoś tak bez entuzjazmu. Uważam, że przynajmniej do zagranicznych dziennikarzy powinien wypowiadać się w inny sposób, bo taka postawa może być słabo odebrana przez fanów Eurowizji. Tak czy siak kocham i River i Krystiana Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#79 | |
hayat güzeldir ₊⋆ ☽
|
Cytat:
Załóżmy, że oni będą reprezentować Włochy. Właśnie przesłuchałam i.. dobra produkcja, ciekawe głosy itd. ale ni mnie to ziębi ni grzeje (może jestem jakaś dziwna ![]() ![]() Linki do utworów: Włochy: Mahmood, BLANCO - Brividi https://www.youtube.com/watch?v=MA_5P3u0apQ Wyboru dokonał również Izrael: Michael Ben David - I.M https://www.youtube.com/watch?v=nqu3...eXFactorIsrael
» magister ❀ • żona 🕊 Edytowane przez leille Czas edycji: 2022-02-06 o 09:54 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#80 |
Zadomowienie
|
Mnie jak na razie żadna piosenka nie zachwyciła. Tylko Hiszpania jest W MIARĘ ok, bo klimatem troszeczkę przypomina "Fuego". A tak to...cieniutko. Kurde, a w tamtym roku było tak fajnie i większość piosenek mi się podobała i słucham ich do dzisiaj. O co tu chodzi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#81 | |
hayat güzeldir ₊⋆ ☽
|
Cytat:
Ja to się nie mogę nadziwić jaka słabiutka jest w tym roku Bułgaria. Z reguły (przez ostatnie lata, które oglądam) miała całkiem solidne propozycje, a w tym roku piosenka wyrwana niczym z Camp Rock z 2008 roku..
![]() |
#82 |
Zadomowienie
|
Mnie chyba bardziej dobiła Mołdawia. Co to było w ogóle
![]() A z państw, które jeszcze nie wybrały swoich reprezentantów, to z Finlandii, mimo wszystko, podoba mi się The Rasmus (może i czegoś tej piosence brakuje, ale i tak jest ze sto razy lepsza od propozycji Bułgarii) i...piosenka, której teraz za diabła nie mogę znaleźć (też chyba propozycja z Islandii), ale w refrenie jest "ram-pam-pam-pam" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#83 |
Konto usunięte
|
Przesłuchałam wybrane już piosenki tak:
Dla mnie ta piosenka Mahmooda jest ok, ale nieporównywalnie słabsza, iż jego poprzednia eurowizyjna. Albania jest ciekawa. Hiszpania - taka dziesiąta woda po "Fuego" Bułgaria - nawet fajne, ale potencjału na wygraną to nie ma Czechy - musiałabym to przesłuchać kilka razy więcej, ale póki co moje wrażenia są takie, że to jest zaskakująco fajne Irlandia - takie nijakie Izrael - ale to jest dziwne ![]() Mołdawia - fajnie kolorowe, ale słucha się tego ciężko. Z drugiej strony paczkmatów słuchać się nie dało w ogóle, a były wysoko, więc kto wie Północna Macedonia - takie typowe eurowizyjne smuty, nie wróżę temu wysokiego miejsca raczej. Myślę, że wiele zależy od oprawy, na video z macedońskich preselekcji wygląda to jak casting do Idola 20 lat temu |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#84 |
hayat güzeldir ₊⋆ ☽
|
Dla mnie Mołdawia jest zawsze dziwna w złym tego słowa znaczeniu. Kilka razy była już u mnie na ostatnim miejscu. Te saksofony były spoko, pamiętacie? ale nie żeby mi tyłek urywało. Plus za to, że się wyróżniają co roku, tego im nie można odmówić. Natomiast z reguły kaszana.
Bułgaria - kompletnie jestem na NIE. Normalnie Camp Rock z Demi Lovato na czele. Izrael - ruchy niczym Slavko z Czarnogóry tylko tamten miał kuco-warkocz i prześcieradło w kolorze nieba ![]() Mołdawia - takie to jazgoczące, minuta i jestem zmęczona. Jak tego słucham to jakbym słuchała najgorszej piosenki puszczonej na weselu ![]() Macedonia Północna - typowa, eurowizyjna, smutno-płacząca propozycja. Nic szczególnego. Irlandia - o jak mi się to nie podoba, brzmi jak wszystko inne w kategorii ,,nowoczesne, 2021-2022''. Jakbym miała tak ustawić w top to ostatnia byłabym Mołdawia za nią Bułgaria a następnie Irlandia właśnie. Włochy - jak pisałam wcześniej, dobra produkcja, fajne głosy, ale ni zębi ni grzeje. Wcześniejszy utwór Mahmooda z Eurowizji 2019 był o wiele lepszy, zdecydowanie. Czechy - w tym roku całkiem fajne. Ciekawa warstwa instrumentalna, nowoczesne brzmienie, ale o dwa poziomy wyżej od Irlandii. Szybko wpada w ucho. Hiszpania - piosenka sama w sobie według mnie nie jest jakaś świetna. Dużo daje tutaj występ. Te efekty i taniec. Jakby tak słuchać bez obrazu to zero wrażenia. Ogólnie średniawka, ale jak na Hiszpanię ostatnimi czasy to może się publiczności bardziej spodobać. Klimat Feugo jak nic. Albania - na ten moment dla mnie to najlepsza piosenka z tej dziewiątki. Najbardziej lubię ten ,,delikatniejszy'' moment/refren, ale całość jest ciekawa, inna i taka albańska. Doceniam. Dla zobrazowania taka ,,topka'' na szybko: 9. Mołdawia 8. Bułgaria 7. Irlandia 6. Macedonia Północna 5. Izrael 4. Hiszpania 3. Czechy 2. Włochy 1. Albania
» magister ❀ • żona 🕊 Edytowane przez leille Czas edycji: 2022-02-06 o 12:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#85 |
hakuna matata
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#86 |
Raczkowanie
|
Gdyby były, San Marino po 3 edycjach nie miałoby już kogo wysyłać.
![]() W ogóle jak patrzę na tegoroczny Izrael to mam wrażenie, że oglądam próbę czyjegoś występu w RuPaul's Drag Race. Edytowane przez Evrith Czas edycji: 2022-02-06 o 21:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#87 |
Zakorzenienie
|
taaaaak xDDDD ta piosenka to totalnie jak coś z RuPawła
![]()
![]() |
#88 |
Zadomowienie
|
Tak dla przypomnienia: Daria była chyba w 10 sezonie Voice of Poland, trafiła do drużyny Margaret lecz odpadła na bitwach xd
https://www.youtube.com/watch?v=Ia750EQvas4 potem coś trochę koncertowała to tu to tam, zaczęła nagrywać dla niemieckiej wytwórni i w ogóle miała początkowo być promowana tylko na kraje niemieckojęzyczne ale w ręce kogoś z Eski ponoć przypadkiem wpadło Love blind bodajże i tak to się potoczyło xd Siostry Szlachta (często śmieszkowo przekręcane na Sisters of Nobility/Sisters of Glory) były w tej Szansie na sukces co miała wybierać na Eurowizję 2020 w odcinku z piosenkami zespołu ABBA ale nie wygrały: https://www.youtube.com/watch?v=9XgJIVbmMqM , potem były w Szansie na sukces na wybór do opolskich Debiutów 2020 i wygrały któryś odcinek i znalazły się w Debiutach 2020 (w tym samym koncercie była też inna uczestniczka tegorocznych preselekcji, Karolina Lizer), ale nie wygrały...w ogóle siostrunie są w Impresariacie TVP, co by w sumie tłumaczyło ich obecność na tych wszystkich wakacyjnych koncertach itd. ![]() Co do preselekcji czyli słynnego Tu bije serce Europy itd. ![]() poprowadzą: Brzoza, Ida Nowakowska i Małgorzata Tomaszewska (czyli ci sami co prowadzili Juniora 2020, najlepiej to podsumować tak: https://www.youtube.com/watch?v=JBbyWnfYaHs ![]() w jury będą: Marek Sierocki, Halina Frąckowiak, Marcin Kusy, Krystian Kuczkowski i Szymon Orłowski (żeby było śmieszniej, Orłowski jest wśród kompozytorów piosenki Ani Byrcyn bo grał tam na basie ![]() W trakcie przerwy na głosowanie wystąpią: Blue Café, Justyna Steczkowska, Kasia Moś, Viki Gabor, Sara James...no i niestety Brzoza też chyba będzie śpiewał xD Jako zagraniczną gwiazdę ściągnięto zwycięzców Eurowizji z...2011, czyli azerski duet Ell&Nikki (serio, jednych z gorszych zwycięzców ever? XD nie starczyło hajsu na tę Dunkę co wygrała w 2013 albo chociaż na Gjona czy Huraganki??? od razu piszę: tej z San Marino się nie dało bo tego samego dnia jest tam finał ichnich preselekcji i ona prowadzi z jakimś gościem xd) https://eurowizja.org/eurowizja-2022...abor-selekcje/ ale poziom piosenek w konkursie...zaczyna się dziwnie, lubię Czechy i Albanię a potem polubiłam dopiero...Mołdawię XDDD Irlandia ok, Hiszpania może być choć aż taką fanką nie jestem, Macedonia Północna też okej, ale revamp potrzebny na już ![]() Izrael - no nie lubię jakoś tej piosenki... ![]() Włochy też mnie do siebie nie przekonują, mimo że bardzo lubię Soldi... Bułgarii o dziwo dam radę słuchać xd ---------- Dopisano o 02:00 ---------- Poprzedni post napisano o 02:00 ---------- Z innych krajów: wiadomo kto będzie walczył o bilet do Turynu w barwach San Marino xD Otóż biorących udział podzielono na debiutantów (ktoś z Polski próbował się dostać, ale nie przeszli przez przesłuchania iirc) i "big" artystów, wśród których znaleźli się m.in.: Miodio (pierwsi reprezentanci San Marino, Eurowizja 2008), Ilana/Ivana? Spagna (wokalistka italo disco, miała trochę hitów w latach osiemdziesiątych ubiegłego wieku), Cristina Ramos (wygrała któryś sezon hiszpańskiego Mam Talent, ma operowo-rockowy głos), Burak Yeter z jakimś włoskim wokalistą (Burak to ten DJ od kawałków jak np. Tuesday), Achille Lauro (jak ktoś oglądał Sanremo w tym roku może go kojarzyć) czy... Francesco Monte (tak, ten koleś który czasem pojawia się na koncertach TVP wykonując covery włoskich kawałków) XDDDDDDDD https://eurowizja.org/eurowizja-2022...ancesco-monte/
#89 |
Zadomowienie
|
a, i jeszcze co do polskich preselekcji: napisałam kto prowadzi ale jakby coś to jeszcze w tzw. greenroomie (tam gdzie wykonawcy oczekują na wyniki) będzie Olek Sikora i niektórzy podają że z Sierockim...ale skoro Sierocki ma być w jury to albo będzie ktoś za niego do jury i ktoś się pomylił z podawaniem albo Olek sam będzie w greenroomie, bez Sierockiego xd
Do tego już oficjalnie mamy że Konkurs w Turynie będą komentować znowu Marek Sierocki i Olek Sikora ![]()
#90 |
hakuna matata
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:51.