|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#61 | |
Animal Liberation
|
Dot.: Aktualne wydarzenia w kraju i na świecie - luźne wnioski, część 4.
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Snowdrop_ Czas edycji: 2022-03-02 o 08:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I to jest sposób na to? Robić zadymy i bić ludzi w miejscu gdzie trafiają ludzie z traumą wojenną? Te straumatyzowane matki z dziećmi i starcy maja trafiać na polskie ulice gdzie wypasione łyse chuligaństwo tłucze się akurat z uzbrojoną policją i bije ludzi na ulicach? Gdzie policja zamiast zapewniać bezpieczeństwo uchodźcom przed hienami zerującymi na ludzkim nieszczęściu musi sie ganiać z chuliganami? Czy my aspirujemy do bycia jakimś dolnym bantustanem?
![]() |
![]() |
#64 |
Konto usunięte
|
[1=837577522c61f12fd19d267 21bfa89a63d19e6ec_63eec38 21f71b;89137937]No właśnie nie śladowe, samych studentów prawie 80 tys. Głównie z Indii, Maroka, Azerbejdżanu itp.
To oficjalne ukraińskie dane. A dodajmy do tego jeszcze pracowników,[/QUOTE]No ale tacy oficjalni studenci i pracownicy na pewno mają paszport? Więc w czym problem się na szybko wylegitymować? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Zakorzenienie
|
tu dodaje jeszcze jak wygląda dworzec w Kijowie, zobaczcie ile tam jest mężczyzn,
https://fb.watch/buVh8GkE_l/
![]() |
![]() |
#67 | |
Zakorzenienie
|
Ktoś jest ciekawy jak rosyjskie media przedstawiają sprawę? mam dla was filmik z kanału planeta abstrakcja gdzie pokazują fragmenty z polskimi napisami:
https://youtu.be/JqhxcYdjNps?t=414 oraz wpis polaka mieszkającego w rosji: https://www.facebook.com/sambor1965/...80623311963253 Cytat:
Nikogo niestety nie zmusisz do miłości ale zawsze możesz zamknąć wybranka w piwnicy i trzymać tam dopóki nie rozwinie się u niego syndrom sztokholmski. 🙃 https://www.suwaczek.pl/cache/cadbaa1cc7.png |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Konto usunięte
|
[1=e36b38c1b02253f65e484b4 d30ebb09d9d5f8578_646d457 1ebe9e;89137956]No ale tacy oficjalni studenci i pracownicy na pewno mają paszport? Więc w czym problem się na szybko wylegitymować?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Padło pytanie o liczbę studentów z Afryki, Ty odpowiedziałaś, że pewnie śladowe ilości, więc prostuję, że nie, wcale nie śladowe. Natomiast wszyscy są wrzucani przez niektóre środowiska do jednego wora. Po internecie krążą już zdjęcia np. z Hindusami, którzy mają przecież te charakterystyczne nakrycia głowy (Sikhowie bodajże) z podpisami "paatrzcie jakie matki z dziećmi ratujemy" albo coś o arabskich książętach. Niestety, ludzie nie potrafią odróżnić kto z jakiego kraju pochodzi, więc pytanie, na ile te relacje o imigrantach przechodzących z Białorusi są prawdziwe. Bo te grupki na mieście to mogą być właśnie Hindusi, czy rzeczywiście studenci z Ghany, ale u nas każdego z ciemniejszą skórą wrzuca się☠do szufladki "ciapak - terrorysta". Przodują w tym właśnie środowiska kibolskie. Skąd wiesz, że oni przechodzą bez dokumentów? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja widzę ze mężczyźni stoją w koło wejścia i nie wsiadają tylko blokują wejście. do pociagu sa wciagane dzieci i kobiety. I jest 1 awantura z boku z 2 ciemnoskórymi którzy nie zostali do pociągu wuszczeni (wyciagnieto ich za kaptur). Przy czym widać że kłócą się z ukraińskim mężczyzną... wiec chyba władają językiem. Więc może to jednak uciekający studenci .
![]() |
![]() |
#70 |
Zakorzenienie
|
[1=ce453443562697063682673 4dc4cc81c1d23e519_62b0fbf 266bee;89137920]Zastanawiam się, na ile prawdziwe informacje są o tym, że jest coraz więcej aktów kapitulacji, że coraz więcej Rosjan się poddaje.
Nie wiem, czy tego typu wiadomości nie są zbyt optymistyczne, żeby były prawdziwe.[/QUOTE]Też mam wątpliwości. Mam wrażenie, że wiele rzeczy może wyglądać inaczej niż jest nam to przedstawiane. Wysłane z mojego 2109119DG przy użyciu Tapatalka
Czasami bywa się gołębiem a czasami pomnikiem. ![]() ---------------------------------------------------------- PRETENSJONALNY nie oznacza "pełen pretensji" Za słownikiem PWN: pretensjonalny to 1. «zachowujący się sztucznie, krygujący się» 2. «zbyt wyszukany, świadczący o złym guście» |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Konto usunięte
|
Izraelski Jad Waszem potępia atak na Ukrainę, w oświadczeniu jest, że ludność powinna być bezpieczna, a poza tym to wzywają społeczność międzynarodową, żeby zapewnić bezpieczeństwo historycznym miejscom, gdzie w czasie II wś zabijano Żydów. Bo zniszczono miejsce pamięci w Babim Jarze.
https://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomo...#s=BoxMMtCzol3 Trwa wojna, ludzie giną, ale ważniejsze pomniki tych, co zginęli 80 lat temu. Edytowane przez ce4534435626970636826734dc4cc81c1d23e519_62b0fbf266bee Czas edycji: 2022-03-02 o 08:45 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Mnóstwo obcokrajowców mężczyzn (również Polaków) na Ukrainie mieszka. Ich obowiązek służby wojskowej nie dotyczy. Oni nie mają prawa uciekać? A że się pchają, jakbym była tam teraz ze swoim TŻ, to też pewnie byśmy się pchali. Każdy chce jak najszybciej uciec. W takich sytuacjach działa strach i adrenalina. Ty byś swojego ojca/męża/brata bez żalu zostawiła, niech czeka, czy za wszelką cenę chciałabyś żeby pojechał tym pociągiem razem z Tobą? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 | ||
Rozeznanie
|
A ja pozwolę sobie skopiować treść tweeta z kanału Instytutu Badań Internetu i Mediów Społecznościowych:
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2022-03-02 o 08:54 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#76 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Chyba mu tylko tlumaczy zeby dal im najpierw wejsc. I to jest dla mnie normalne, ze najpierw trzeba dzieci przewiezc w bezpieczne miejsce. ---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- Aktualnie idzie fala miedzynarodowa nagonka na Polakow ''rasistow'' wiec chyba warto wiedziec jak wyglada sytuacja naprawde. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Zakorzenienie
|
[1=ce453443562697063682673 4dc4cc81c1d23e519_62b0fbf 266bee;89137980]Izraelski Jad Waszem potępia atak na Ukrainę, w oświadczeniu jest, że ludność powinna być bezpieczna, a poza tym to wzywają społeczność międzynarodową, żeby zapewnić bezpieczeństwo historycznym miejscom, gdzie w czasie II wś zabijano Żydów. Bo zniszczono miejsce pamięci w Babim Jarze.
https://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomo...#s=BoxMMtCzol3 Trwa wojna, ludzie giną, ale ważniejsze pomniki tych, co zginęli 80 lat temu.[/QUOTE] dla Żydów najważniejsze ich historyczne miejsca ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Zakorzenienie
|
[1=837577522c61f12fd19d267 21bfa89a63d19e6ec_63eec38 21f71b;89137984]I właściwie co z tego?
Mnóstwo obcokrajowców mężczyzn (również Polaków) na Ukrainie mieszka. Ich obowiązek służby wojskowej nie dotyczy. Oni nie mają prawa uciekać? A że się pchają, jakbym była tam teraz ze swoim TŻ, to też pewnie byśmy się pchali. Każdy chce jak najszybciej uciec. W takich sytuacjach działa strach i adrenalina. Ty byś swojego ojca/męża/brata bez żalu zostawiła, niech czeka, czy za wszelką cenę chciałabyś żeby pojechał tym pociągiem razem z Tobą?[/QUOTE] Dokładnie. Tzw. i co w związku z tym? Po co od próbować z tego robić news? ![]() ---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ---------- [1=4d032753774d1a68efa6ccf c57dfedd4115cfe72_6584d22 253d76;89137995] (...) Aktualnie idzie fala miedzynarodowa nagonka na Polakow ''rasistow'' wiec chyba warto wiedziec jak wyglada sytuacja naprawde.[/QUOTE] Gdzie niby idzie? I jak to niby obrazuje sytuację? Próbujesz tu siać zamęt pod przykrywką "wiadomości podaję".
![]() |
#79 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Zakorzenienie
|
W radiu 357 podali dziś rano po 8 informacje, że w Ukrainie studiowało 80 tys obcokrajowców, z czego 18 tys Hindusów i wiele tysięcy obywateli kilku krajów Afrykańskich.
Czy oni mają siedzieć nieskończoność w schronach??? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#82 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Fala idzie w zagranicznych social media. Ludzie mi to juz od wczoraj mowia, na zywo, na grupach na facebooku w ktorych sie udzielam odnosnie pomocy Ukrainie. Dokladnie narracja jest taka, ze Polska ciemnoskorych nie wpuszcza. Zapytalam sie tutaj jak to wyglada, bo nie wiem co ludziom odpowiadac. Jaki ty masz wlasciwie problem? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wybierali Ukrainę że względu na niskie koszty utrzymania z wysoki poziom uczelni technicznych. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#84 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#85 |
Konto usunięte
|
Gdzieś mi mignęło, że więcej niż połowa studentów na Ukrainie to cudzoziemcy. Ale nie wiem, na ile wiarygodne było to źródło.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2022-03-02 o 09:28 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Zakorzenienie
|
Wiesz, ja jestem lumpeksoholiczką, 90% mojej garderoby to rzeczy z drugiej ręki. Ale nie przyszłoby mi do głowy, żeby wydawać stare, skulkowane, poplamione, z małymi dziurkami rzeczy czy bielizne. Wolę kupić mniej, ale nowe ewentualnie z lumpeksu (kurtki, kombinezony), ale wypranie i pachnące.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#88 |
Konto usunięte
|
[1=ce453443562697063682673 4dc4cc81c1d23e519_62b0fbf 266bee;89138049]Gdzieś mi mignęło, że więcej niż połowa studentów na Ukrainie to cudzoziemcy. Ale nie wiem, na ile wiarygodne było to źródło.[/QUOTE]
Te kilkadziesiąt tysięcy na pewno i większość właśnie Indii, Afryki, i Bliskiego Wschodu. To są już takie liczby, że tych ludzi będzie widać, bo stanowią spory procent uciekających. Dodam tylko, że jakby działo się to na granicy polsko-niemieckiej, to relacje wyglądałyby bardzo podobnie, bo u nas też miesza dużo Hindusów czy Pakistańczyków. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Zakorzenienie
|
wczoraj na insta irańczyka w polsce czytałam, ze na Ukrainie było jakieś 4000 (jak dobrze pamiętam) Irańczyków. Wczoraj wrzucał nawet screena z flightradar, że przyleciał już samolot z Iranu aby zabrać tych obywateli, którzy wykazali chęć powrotu.
Nikogo niestety nie zmusisz do miłości ale zawsze możesz zamknąć wybranka w piwnicy i trzymać tam dopóki nie rozwinie się u niego syndrom sztokholmski. 🙃 https://www.suwaczek.pl/cache/cadbaa1cc7.png |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Każdy kto wali w ten bęben, to pożyteczny ruski idiota. Szkoda, że ten temat tak szybko rezonuje w społeczności internetowej i to w sposób w jaki był zamierzony; nie świadczy to dobrze o kondycji moralnej wielu osób. Oby Niemcom w godzinie próby podobały się te nasze słowiańskie, różowe buziaczki oraz porywista natura. ---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- Cytat:
Świetnie, że latają - po to są i na to idą nasze podatki. Martwiłaby mnie cisza na niebie w takich okolicznościach. ---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- [1=ce453443562697063682673 4dc4cc81c1d23e519_62b0fbf 266bee;89137980]Izraelski Jad Waszem potępia atak na Ukrainę, w oświadczeniu jest, że ludność powinna być bezpieczna, a poza tym to wzywają społeczność międzynarodową, żeby zapewnić bezpieczeństwo historycznym miejscom, gdzie w czasie II wś zabijano Żydów. Bo zniszczono miejsce pamięci w Babim Jarze. https://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomo...#s=BoxMMtCzol3 Trwa wojna, ludzie giną, ale ważniejsze pomniki tych, co zginęli 80 lat temu.[/QUOTE] Zełeński jest żydem i już się odniósł do neutralności Izraela. https://wiadomosci.wp.pl/ukraina-zel...2864692333056a Edytowane przez a240a5cdc9601fd61cd3ffc006c0fc885123340f_657b9702b0d25 Czas edycji: 2022-03-02 o 10:30 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:04.