Na co wydajecie najwięcej pieniędzy? - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2022-04-05, 18:31   #61
Milennka03
Zakorzenienie

Dot.: Na co wydajecie najwięcej pieniędzy?

Cytat:
Napisane przez SofiaPrunikos Pokaż wiadomość
Za sama wizytę ginekologiczna + oba usg + cytologia cienkoiglowa - 550 zł
Ja dziś zostawilam u gina za to co Ty 300 zl. więc w porównaniu do Ciebie mniej a i tak klnęłam w duchu choć na zdrowiu nigdy nie oszczędzalam
Ja mam pakiet od pracodawcy wykupiony i korzystam choć nie wszystkie badania sa finansowane z niego-np krzywa insulinowa czy jedno z badań białka-robię raz do roku i już 2 stówy nie moje. Do tego dochodzi tez kilka innych badan które muszę robić regularnie i tez musze płacić. A do ginekologa prywatnie chodzę od lat i po prostu nie wyobrażam sobie zmienic na innego.Juz się stresuje na myśl że może go kiedyś zabraknąć Za to psychiatrę mam za darmo.

a w temacie narzekania to wiecie jak jest, każdy ma coś z Achillesa co mu przeszkadza i tyle

-fasolinno-

siestowo

Edytowane przez Milennka03
Czas edycji: 2022-04-05 o 18:42
Milennka03 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-04-05, 18:51   #62
SofiaPrunikos
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez milka_70 Pokaż wiadomość
Co to jest pełna hematologia?

Wysłane z mojego SM-A515F przy użyciu Tapatalka
Krzepliwosc krwi (wszystkie parametry - INR, APTT, Fibrynogen), D-dimery, OB, CRP, Fosfataza alkaliczna, 2 czynniki krzepniecia[1=bafa65383b74e1029ccef70 174e4f68b71e8a0f7_646950f 23ada7;89174793]Chorujesz na coś?

Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ----------

Szczerze nie wiem po co chodzić prywatnie na roczne badania do ginekologa, jak na NFZ można mieć wszystko za darmo, a lekarzy sporo do wyboru. Wiem, wiem, zaraz mi ktoś napisze, że na NFZ u niego nie ma, że długie kolejki, że coś tam. Ja się z tym nie zgadzam, wystarczy się trochę wysilić i poszukać.
Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]Problemy hematologiczne + niedobory pewnych witamin i minerałów związanych z zaburzeniami wchłaniania (celiakia) - wiec robie coroczne badania (niektóre 2 razy do roku) zeby miec pewność że leczenie działa
Cytat:
Napisane przez andra Pokaż wiadomość
Przepraszam, nie musiałaś się tłumaczyć z wydatków
Oni mają w laboratorium jakieś nowe metody badań że tak drogo?
Często robię powiedzmy 'anemiowe' i podobne i płacę w sieciowym popularnym labie ok 35, 40 za wskazane - np ferrytyna, b12.
Dlatego się dziwię. Płacę czasem i kilkaset złotych, ale to naprawdę pakiet od a do z. I nie mam czasu szukać gdzie najtaniej w mieście a chyba normalnie - na Śląsku z popularnych mam ogólnie dostępną Diagnostykę, Śląskie Laboratoria Analityczne, Alab. Tańsze to te mało popularne lub szpitalne. Często tu są bardzo dobre ceny i bardzo złe godziny
Zaś bardzo drogo jest w Medicover, Luxmed a naprawdę wysyłają próbki np do Diagnostyki - takie dostawałam kiedyś kwitki.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Robię badania w Alabie, takie są niestety ceny u mnie w mieście. Jak widzialam na stronie Alabu, to wszystko zależy, w niektórych labach badania są tańsze, w innych droższe
Cytat:
Napisane przez rukolka Pokaż wiadomość
A nie opłacałoby się bardziej wykupić jakiś podstawowy pakiet np. w Luxmedzie i porobić te wszystkie badania w jego ramach? Wiadomo, że biopsji tak nie zrobisz, ale większość tych badań jednak wydaje się dość podstawowa.
Mam pakiet, ale żeby dostać skierowania na wszystkie badania musiałabym odwiedzić kilku lekarzy - szczerze, nie chce mi się, moj czas cenniejszy niż to 1200 zł wydane raz do roku
Poza tym mój pakiet od pracodawcy nie obejmuje wszystkich badan (chociażby kalprotektyny, czynników krzepnięcia, homocysteiny, nowoczesnej cytologii cienkoiglowej... więc nie chce mi się nawet w to bawić )

Wysłane z mojego SM-F711B przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez SofiaPrunikos
Czas edycji: 2022-04-05 o 18:54
SofiaPrunikos jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-04-05, 19:55   #63
rukolka
Zakorzenienie

Cytat:
Mam pakiet, ale żeby dostać skierowania na wszystkie badania musiałabym odwiedzić kilku lekarzy - szczerze, nie chce mi się, moj czas cenniejszy niż to 1200 zł wydane raz do roku
Poza tym mój pakiet od pracodawcy nie obejmuje wszystkich badan (chociażby kalprotektyny, czynników krzepnięcia, homocysteiny, nowoczesnej cytologii cienkoiglowej... więc nie chce mi się nawet w to bawić )

Z wieloma wystarczy zadzwonić na teleporadę. Jak widzą na innych badaniach jakieś nieprawidłowości to przepisują badania bez gadania. Ale rozumiem Cię, też nienawidzę tracić czasu na lekarzy. A do interpretacji wyników lekarza trzeba i tak szukać prywatnie, bo jeśli chodzi o specjalistów w Luxmedzie to totalna porażka.
rukolka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-04-07, 09:20   #64
9cf1d31d279bad27b001c12cbf2de6a056fa95f2_6583802d27f04
Konto usunięte

Cytat:

Co to jest cytologia cienkoigłowa? Znam płynną i myślałam, że to jest najnowsza metoda Może o biopsję chodzi?

Wysłane z mojego CPH1931 przy użyciu Tapatalka
9cf1d31d279bad27b001c12cbf2de6a056fa95f2_6583802d27f04 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-04-07, 11:38   #65
SofiaPrunikos
Rozeznanie

[1=9cf1d31d279bad27b001c12 cbf2de6a056fa95f2_6583802 d27f04;89176266]Co to jest cytologia cienkoigłowa? Znam płynną i myślałam, że to jest najnowsza metoda Może o biopsję chodzi?

Wysłane z mojego CPH1931 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]Cienkowarstwowa, mój błąd pobiera się bezpośrednio komórki na podłoże płynne- pewnie to to samo

SofiaPrunikos jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-04-07, 14:17   #66
9cf1d31d279bad27b001c12cbf2de6a056fa95f2_6583802d27f04
Konto usunięte

Cytat:
Cienkowarstwowa, mój błąd pobiera się bezpośrednio komórki na podłoże płynne- pewnie to to samo

To znam

Wysłane z mojego CPH1931 przy użyciu Tapatalka
9cf1d31d279bad27b001c12cbf2de6a056fa95f2_6583802d27f04 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości