![]() |
#61 |
Zakorzenienie
|
![]()
[1=835313362e9486e3c9442f0 8647b1f88dd16e422_65652de 798c50;89196285]Ciężko powiedzieć, bo tam też dopiero po pewnym czasie wychodziły pewne rzeczy... Żona ma swoje za uszami, on również i to bardzo.
Ogólnie żona zachowała się no, gówniarsko, ale według mnie on nie był w tym dłużny. Patrząc po ich zachowaniach (obojga) to nie zdziwiłabym sie, gdyby ta zagrywka z portalem randkowym była na zasadzie, że chciała zobaczyć, czy jego nie ma na nim.[/QUOTE] Dziękuję za małe streszczenie. ![]()
![]() |
#62 |
Raczkowanie
|
Dot.: Rozstanie z żoną i jej sprzeczne sygnały. Czy jest szansa na powrót?
[1=835313362e9486e3c9442f0 8647b1f88dd16e422_65652de 798c50;89196274]Akurat czytałam ten wątek na innym forum, z duuuużą ilością dodatkowych informacji na ten temat, które w tym wątku są pominięte...
I czy jest szansa? Według mnie jest, jeśli oboje zdecydujecie się na terapię i na niej wyjaśnicie wszystko i dojdziecie do jakiegoś porozumienia. W innym przypadku to wszystko będzie tak patykiem na piasku pisane ![]() Tak, założyłem temat na innym forum i tam opisywałem to ze szczegółami od pierwszego dnia po rozstaniu, tutaj tylko streściłem. Chciałem żeby wypowiedziały się też inne osoby, stąd temat tutaj. A co do wspólnej terapii, to ja jak najbardziej jestem chętny. Póki co jednak nie wiem na czym stoję, okaże się za kilka dni, może żona powie coś więcej. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Raczkowanie
|
Wszystko co najistotniejsze tutaj napisałem. W tamtym temacie na innym forum po prostu opisywałem to wszystko praktycznie dzień po dniu, ciężko by to było teraz streścić.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
jak zatajasz polowe waznych szczegolow to odpowiedzi beda wrozeniem z fusow bez sensu taki watek |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Raczkowanie
|
Niczego nie zatajam. Nie opiszę tutaj wszystkiego co działo się dzień po dniu od rozstania, bo już nawet sam dokładnie nie pamiętam. Nie były to jednak jakieś szczególnie istotne sprawy.
Z ważniejszych kwestii nie napisałem, że żona jest bardzo związana ze swoją mamą. Często w naszym związku bywało tak, że gdy pojawiał się poważniejszy problem, to żona zamiast go ze mną przedyskutować, wyjeżdżała do matki na noc. Potem jak gdyby nigdy nic przechodziliśmy do porządku dziennego. To był błąd, bo wiele spraw zamiataliśmy pod dywan, zamiast na bieżąco dyskutować. Wydaje mi się, że w tym przypadku również moja teściowa miała duży wpływ na decyzję żony, zwłaszcza że jest obecnie od niej uzależniona finansowo, tzn. żona nie pracuje od pewnego czasu. Z mniej ważnych, ale w sumie pokazujących "naturę" mojej żony spraw, było np. to, że potrafiła po tygodniu od rozstania pod moją nieobecność przyjechać do mieszkania i zabrać zwierzaka, którym się opiekowaliśmy ostatni rok. A ja byłem w tym czasie u psychologa, do którego mnie sama zapisała i wiedziała że mieszkanie będzie puste. Było kilka takich "szpilek", które mi wbijała. Jak sobie o tym przypominam, to myślę sobie, że gdyby nawet udało się nam zejść, gdzieś tam z tyłu głowy będę miał to w jaki sposób mnie na końcu potraktowała. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Acha. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#68 |
Raczkowanie
|
Bez przesady. Nie oskarżam teściowej, tylko podejrzewam, że mogła mieć również spory wpływ na decyzję żony.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
Edytowane przez 43f4c6e05089aac1c48e760c19dfc261ffa43875_658383801b065 Czas edycji: 2023-11-27 o 10:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 | |
Jadowita Żmija
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#71 |
Konto usunięte
|
Jeśli w związku nie ma dobrej komunikacji i zamiast tego jest zamiatanie pod dywan, to każdy drobny problem będzie fermentować i stawac się coraz większy
Sent from my BV9800Pro using Tapatalk ---------- Dopisano o 08:05 ---------- Poprzedni post napisano o 07:57 ---------- Jeśli w związku nie ma dobrej komunikacji i zamiast tego jest zamiatanie pod dywan, to każdy drobny problem będzie fermentować i stawac się coraz większy Sent from my BV9800Pro using Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#72 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Strasznie próbujesz się tutaj wybielać. Nie wiem w sumie jaki sens jest tego wątku. Tam dostałeś dużo porad/opinii. I jedyne co możesz innego tutaj usłyszeć to kto jest bardziej winny tej sytuacji, jeśli pominiesz część szczegółów. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Zakorzenienie
|
Teza ze zona autora założyła konto na portalu randkowym żeby zrobić na złość teściowej, jest tak kuriozalna, ze dawno nie widziałam czegoś takiego.
Przecież teściowa by musiała na tym portalu siedzieć, żeby się dowiedzieć. I dlaczego to jej na złość miało by być, przecież dla niej to plus ze nielubiana synowa już nie interesuje się jej synem tylko szuka innego. A autor wątku tez tam chyba siedzi notorycznie, skoro tak od razu to zobaczył? Tacy oni wszyscy razem z teściowa która pewnie ma minimum ze 60 lat, obcykani w portalach randkowych? Wszystko wiedza, wszytko widzą?
![]() |
#74 |
Konto usunięte
|
Moze tez fakt ze zona jest uzalezniona finansowo od matki tez sprawil ze nagle chce dac ci szane woli byc nna twoim utrzymaniu;-)
Jednym slowem motywy do powrotu do ciebie nie sa szczere ,nie wynikają z tego ze jej ciebie brakuje ze cie kocha ze zrozumiala ze za to co sie stalo ponosicie obydwoje wine ,nie,ona poprostu kalkuluje ,mysala ze zamieszka u.mamusi ,miala kogos na oku tu nastapil nie wypal ,do tego jeszcze brak pracy przemyslala i doszla do wniosku ze jednak lepiej siedziec z toba bo nikt nie jest zainteresowany kobieta po 30tce bez pracy bez perspektyw Ja bym nawet nie próbowała tego reanimować, nic dobrego z tego nie wyniknie szczególnie dla ciebie Edytowane przez 7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014 Czas edycji: 2022-04-25 o 10:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie pochwalam latania do mamusi, zamiast porozmawiac o problemie. Czy mozesz podac choc jeden przykład nierozwiązanego problemu, ktory jestzamieciony pod dywan, bo nie umiecie dojsc do porozumienia? ---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ---------- Czy zona potem szukała pracy? co stoi na przeszkodzie, zeby teraz poszła do pracy? Edytowane przez wiekanka Czas edycji: 2022-04-25 o 08:34 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Zadomowienie
|
Autorowi doniosła siostra. Ma tam konto i przyczaiła bratową.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Zakorzenienie
|
I tej siostrze się akurat kobieta wyświetliła? Nie bywam na takich portalach, więc nie wiem, ale zawsze sądziłam, że wyświetlają się potencjalne pary, a nie każda nowa osoba, która dodała profil?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No musiałaby siostra zaznaczyć, ze szuka kobiet, to na pewno. Jak ktoś dużo przesuwa, to profile do przesuwania mogą się nawet skończyć, wiec jak najbardziej istnieje taka możliwość by szukany profil, po jakimś czasie żmudnego przeglądania się pojawił. Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Zakorzenienie
|
Narracja jest tu tak jednostronna (głównie co żona źle, a przyłapany, że był inny wątek również dopisał jedynie winy żony), że trudno to kupić.
![]()
![]() |
#82 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak, sam z resztą autor napisał, że powiedziała mu o tym jej duszeniu się z związku z nim, a za chwile wali kontrą, że tak poza tym to było ekstra, wspólne coś tam i coś tam. Jakby w ogóle nie widzial, że to dla NIEGO może było super xd Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Kathy Leonia
|
[QUOTE=Velocity;89195676]Witam. Opiszę moją historię. Mam 41 l., moja żona 34. Nie mamy dzieci. Po 13 latach związku, w tym 8 latach małżeństwa żona odeszła.
szansa zawsze jest. pytanie tylko czy druga strona ową szansę chcę wykorzystać, czy tylko Ty chcesz walczyć. zaproś ją na jakąś romantyczną kolację, pokaż jak Ci zależy na niej. może jeszcze nie wszystko stracone
![]() |
#84 |
Zakorzenienie
|
Wtedy byliby kwita.
![]() Rzeczywiscie cos tu sie nie spina. Nie znam sie co prawda na aplikacjach randkowych, ale przeciez siostra do tego mieszka w innym miescie, a apki chyba nie wyszukuja kandydatow z odleglych miast. Troche bez sensu przekrecac rzeczywistosc. Autor chyba chcial sie tylko wygadac. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wyszukują jeśli ma się takie konto w wersji premium. Wtedy możesz sobie ustawić dowolne miejsce w świecie. Jeśli nie ma premium - nie ma opcji. Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
[1=835313362e9486e3c9442f0 8647b1f88dd16e422_65652de 798c50;89196576]Tylko żona jest TERAZ uzależniona finansowo? Czy raczej oboje byliście chętnymi beneficjentami pobierania kaski od teraz złej teściowej? ![]() Strasznie próbujesz się tutaj wybielać. Nie wiem w sumie jaki sens jest tego wątku. Tam dostałeś dużo porad/opinii. I jedyne co możesz innego tutaj usłyszeć to kto jest bardziej winny tej sytuacji, jeśli pominiesz część szczegółów.[/QUOTE] Nie próbuję się wybielać, po prostu nie da się od razu przytoczyć wszystkich szczegółów. Tak, pożyczaliśmy okresowo pieniądze od mojej i jej mamy. Finanse to był jeden z głównych powodów naszego rozstania, ale na pewno nie decydujący. Cytat:
Jeśli chodzi o dzwonienie do sądu. Sytuacja wyglądała tak, że żona podczas jednej z naszych rozmów po rozstaniu powiedziała że ma już przygotowany pozew rozwodowy. Odpowiedziałem jej, że zrobi co uważa za słuszne. Zastanawiałem się później czy złożyła, czy to tylko miał być straszak na mnie. No i zadzwoniłem do sądu, dowiedziałem się że pozew złożony 30 marca, miesiąc po rozstaniu. Ale jeszcze do mnie nie doszedł. Cytat:
Żona szukała pracy, ale z uwagi na problem zdrowotny nie udawało się jej ostatnio znaleźć. Teraz nie wiem czy szuka, podejrzewam że nie, bo ma kolejną operację niedługo. Cytat:
Cytat:
|
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Zadomowienie
|
Nie do końca. Napisał przecież, że zaniedbał to małżeństwo, nie poszedł do psychiatry, czego żałuje itd.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Zakorzenienie
|
No napisała, że życie było super, bo - jak już multum osób Ci tu napisało - nie wyszło jej coś, co miało wyjść i szuka drogi ucieczki w nudne, niesatysfakcjonujące, ale bezpieczne.
Sent from my iPhone using Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Zakorzenienie
|
Zdawkowo, bez rozwinięcia tematu. Za to chętnie rozwija co żona źle.
![]() |
#90 |
Zakorzenienie
|
W sumie to nie chodzi o to co kto zle zrobil, bo nie o winę tu idzie. Zapewne wina jest zawsze gdzieś po srodku. Raczej myslę, co mozna by powiedziec pozytywnego, zeby umiec się porozumiec.
Moim zdaniem oboje potrzebujecie wzajemnego wsparcia, przecież nikt nie chce być chory. Dla kobiety ciagłe poronienia i wynikajace z tego problemy zdrowotne muszą byc sporym psychicznym obciązeniem. Do tego brak pieniedzy i z tego powodu tez zaleznosc finansowa od rodzicow a szczegolnie od twojej matki, ktora jej od początku nie lubi ( własciwie za co?) potrafi niezle zdołowac. Pewnie dlatego szukała w tobie ciepla, pocieszenia, dobrego słowa, seksu. Chociaz nie wiem, nie bardzo rozumiem, jak choroby ginekologiczne wspołgraja z checia na seks. Natomiast rozumiem, ze chciała isc do pracy, zeby było wam łatwiej, zeby miała w koncu swoje pieniądze. Ale zle sie dzieje, gdy jest to pod przymusem, bo tesciowa niezadowolona z chorej, bezrobotnej synowej, ktora unieszczesliwia jej syna i ona przez to tez się męczy.. Twoja zona zapewne chciałaby wyzdrowiec, isc do pracy, być niezalezna. Poprawilby sie jej stan psychiczny, wasz finansowy i wreszcie moglaby sie sama dowartosciowac i ukrocic jezyk tesciowej. Dlatego tez miedzy innymi nie wierzę w łapaniu chłopa na cito na portalu randkowym, bo ma świadomość swojego watpliwego połozenia pod kazdym względem. Dla mnie to był nic nie znaczący wybryk. Ty autorze tez zachorowales. Domyslam sie, ze to musialo byc trudne i zabrakło ci sił, by zająć się zoną. Dodatkowo moze uważales, ze nie potrzebujesz lekarza, bo to ona zazwyczaj do tej pory go potrzebowała. I to ty nad wszystkim panowales. Nie wziałes jej rad na serio. A ona wyraznie widziała, ze z tobą cos sie zlego dzieje i bała się o ciebie o psa o was. Mogła poczuc się przez bezradna a przede wszystkim zlekcewazona, skoro jej odmowiłes. No bo, jak ktos taki beznadziejny moze mieć rację. Problemy zdrowotne a nie finansowe was przytłoczyły. Jak bedzie zdrowie, to cała reszta się ułozy. I bez mamusiek w tle. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:39.