Sama na wakacje? - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2022-05-12, 11:15   #61
Magmag0194
Zadomowienie

Dot.: Sama na wakacje?

Cytat:
Napisane przez Lasagna_ze_szpinakiem Pokaż wiadomość
Za ich tapas,świeży sok z pomarańczy i lody o smaku kremu katalońskiego oddałabym wiele

Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka
Dla mnie bary tapas to w ogóle jest ewenement. Tak jak nie lubię siedzenia w knajpie dłużej niż czas wymagany (zjeść, wypić i ruszać dalej), tak tam przez ten klimacik potrafię spędzić dłuuugie godziny
Magmag0194 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-05-12, 11:19   #62
Lasagna_ze_szpinakiem
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Magmag0194 Pokaż wiadomość
Dla mnie bary tapas to w ogóle jest ewenement. Tak jak nie lubię siedzenia w knajpie dłużej niż czas wymagany (zjeść, wypić i ruszać dalej), tak tam przez ten klimacik potrafię spędzić dłuuugie godziny
O to to i obserwować ludzi, czuję się tam jak w kinie. Zawsze znajdzie się ktoś w garniturze przy barze, kto tylko na sekundkę wyskoczył z biura na lunch Podobne obserwacje mam we Włoszech (wpadają eleganccy ludzie na espresso, panini i pędzą dalej).

Lasagna_ze_szpinakiem jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-05-12, 11:26   #63
Magmag0194
Zadomowienie

Cytat:
O to to i obserwować ludzi, czuję się tam jak w kinie. Zawsze znajdzie się ktoś w garniturze przy barze, kto tylko na sekundkę wyskoczył z biura na lunch Podobne obserwacje mam we Włoszech (wpadają eleganccy ludzie na espresso, panini i pędzą dalej).

No dokładnie, jak w kinie
To właśnie jest super w wycieczkach na własną rękę czy w opcji biuro ale tylko z hotelem, bez wyżywienia i jakiejś grubszej organizacji. Można sobie spędzić dzień po swojemu, jak coś człowieka zainteresuje czy przyciągnie to spędzić w danym miejscu tyle czasu, na ile ma się ochotę i poznać klimacik, obserwować mieszkańców No i spróbować lokalnego jedzenia. Ja to się dziwię że nie wracam z dodatkowymi kilogramami z wakacji
Stary 2022-05-12, 11:32   #64
Lasagna_ze_szpinakiem
Zadomowienie

Cytat:
No dokładnie, jak w kinie

To właśnie jest super w wycieczkach na własną rękę czy w opcji biuro ale tylko z hotelem, bez wyżywienia i jakiejś grubszej organizacji. Można sobie spędzić dzień po swojemu, jak coś człowieka zainteresuje czy przyciągnie to spędzić w danym miejscu tyle czasu, na ile ma się ochotę i poznać klimacik, obserwować mieszkańców No i spróbować lokalnego jedzenia. Ja to się dziwię że nie wracam z dodatkowymi kilogramami z wakacji
Prawda, takie wyjazdy się potem latami wspomina Jak się człowiek gdzieś przypadkiem zgubi czy pozna lokalsów. Pamiętam jak kiedyś w Gruzji się zgubiliśmy i przygarnął nas gruziński dziadek bo akurat jego żona ciasto upiekła i kawę zrobiła Bezcenne chwile.

Stary 2022-05-12, 11:37   #65
Magmag0194
Zadomowienie

Cytat:
Prawda, takie wyjazdy się potem latami wspomina Jak się człowiek gdzieś przypadkiem zgubi czy pozna lokalsów. Pamiętam jak kiedyś w Gruzji się zgubiliśmy i przygarnął nas gruziński dziadek bo akurat jego żona ciasto upiekła i kawę zrobiła Bezcenne chwile.

Ja się w Porto zgubiłam, padł mi telefon i generalnie koniec świata. Z czegoś, co przypominało garaż dochodziły dość głośne dźwięki, więc poszłam z nadzieją na ładowarkę.. a tam knajpa właśnie dla lokalsów, prowadzona przez małżeństwo. To jedzenie i klimat będę wspominać do końca życia Właściciele mnie zaprosili do swojego stolika i częstowali wszystkim po kolei

Gruzję mam na liście, ale na dzisiaj priorytet to Tajlandia. Tajskie żarcie to coś, czego muszę w życiu spróbować
Stary 2022-05-12, 11:41   #66
Lasagna_ze_szpinakiem
Zadomowienie

Cytat:
Ja się w Porto zgubiłam, padł mi telefon i generalnie koniec świata. Z czegoś, co przypominało garaż dochodziły dość głośne dźwięki, więc poszłam z nadzieją na ładowarkę.. a tam knajpa właśnie dla lokalsów, prowadzona przez małżeństwo. To jedzenie i klimat będę wspominać do końca życia Właściciele mnie zaprosili do swojego stolika i częstowali wszystkim po kolei

Gruzję mam na liście, ale na dzisiaj priorytet to Tajlandia. Tajskie żarcie to coś, czego muszę w życiu spróbować
Hahaha i to jest właśnie przygoda! Azja też mnie bardzo interesuje, na liście marzeń wciąż Japonia No i Ameryka Południowa - bardzo bym chciała zobaczyć Peru ( kuzynka męża była na półrocznej podróży po Ameryce Południowej, wszystko na własną rękę organizowali i byli zachwyceni ludźmi i kulturą). W ogóle od najpiękniejszego ciucha/sprzętu/mebla wolę podróż

Stary 2022-05-12, 11:51   #67
Magmag0194
Zadomowienie

Cytat:
Hahaha i to jest właśnie przygoda! Azja też mnie bardzo interesuje, na liście marzeń wciąż Japonia No i Ameryka Południowa - bardzo bym chciała zobaczyć Peru ( kuzynka męża była na półrocznej podróży po Ameryce Południowej, wszystko na własną rękę organizowali i byli zachwyceni ludźmi i kulturą). W ogóle od najpiękniejszego ciucha/sprzętu/mebla wolę podróż

Podróże moim zdaniem bardzo rozwijają człowieka i uczą radzenia sobie w wielu sytuacjach Ja tam bardzo doceniam że rodzice zamiast kupować mi telefony i inne bajery, to woleli właśnie zabrać nas na wakacje zorganizowane na własną rękę, bo to zaszczepiło we mnie ochotę na więcej
Dobra koniec off topu, nie ma co zaśmiecać wątku autorki. Może te nasze historie zachęcą ją do wyjazdu, taką mam przynajmniej nadzieję
Stary 2022-05-12, 11:59   #68
Lasagna_ze_szpinakiem
Zadomowienie

Cytat:
Podróże moim zdaniem bardzo rozwijają człowieka i uczą radzenia sobie w wielu sytuacjach Ja tam bardzo doceniam że rodzice zamiast kupować mi telefony i inne bajery, to woleli właśnie zabrać nas na wakacje zorganizowane na własną rękę, bo to zaszczepiło we mnie ochotę na więcej

Dobra koniec off topu, nie ma co zaśmiecać wątku autorki. Może te nasze historie zachęcą ją do wyjazdu, taką mam przynajmniej nadzieję
Dokładnie, podróże uczą Tak wiec zachęcamy autorko, zawsze to będzie fajne przeżycie i wspomnienie do kolekcji

Stary 2022-05-12, 12:01   #69
kici88
Raczkowanie

Jak dobrze wiedzieć, że są jeszcze ludzie, którym zależy na doświadczeniu czegoś prawdziwego, a nie tylko na instalansie z wypinaniem tyłka nad basenem w olinkluziwie

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
kici88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-05-12, 12:03   #70
Lasagna_ze_szpinakiem
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kici88 Pokaż wiadomość
Jak dobrze wiedzieć, że są jeszcze ludzie, którym zależy na doświadczeniu czegoś prawdziwego, a nie tylko na instalansie z wypinaniem tyłka nad basenem w olinkluziwie

Hahaha tych wypinających się jest tak wielu, że trzeba trochę równowagi w przyrodzie

Stary 2022-05-12, 13:04   #71
Hermiona83
Zadomowienie

Cytat:
Ja się w Porto zgubiłam, padł mi telefon i generalnie koniec świata.
Heh, ja w Porto po dojechaniu do hoteliku około północy (tak, byłam tak umówiona) odkryłam, że zamknięty na głucho. Najpierw rozpacz. Po paru minutach stwierdziłam jednak, że jestem duża, stoję w centrum miasta, mówię po angielsku i sobie poradzę. Poszłam do najbliższego hotelu (uznając, że ile by nie kosztował tam nocleg, na jedną noc mnie stać), miejsc nie było, ale gościu na recepcji się przejął i znalazł mi miejsce w hotelu ulicę dalej.

Do dziś mam poczucie, że skoro wtedy ogarnęłam, to zawsze ogarnę.
Hermiona83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-05-12, 13:23   #72
967f3601e527e8d89f0729c53155db34a99f48cb_63dafd3d2687d
Konto usunięte

Znam dwie dziewczyny, które regularnie jeżdżą same i na miejscu od razu kogoś poznają, w hotelach czy na spacerach, chodzą po zaludnionych miejscach i jest bezpiecznie
967f3601e527e8d89f0729c53155db34a99f48cb_63dafd3d2687d jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-05-12, 13:54   #73
Ruwi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Hermiona83 Pokaż wiadomość
Heh, ja w Porto po dojechaniu do hoteliku około północy (tak, byłam tak umówiona) odkryłam, że zamknięty na głucho. Najpierw rozpacz. Po paru minutach stwierdziłam jednak, że jestem duża, stoję w centrum miasta, mówię po angielsku i sobie poradzę. Poszłam do najbliższego hotelu (uznając, że ile by nie kosztował tam nocleg, na jedną noc mnie stać), miejsc nie było, ale gościu na recepcji się przejął i znalazł mi miejsce w hotelu ulicę dalej.

Miałam podobną sytuację tylko, że w Kijowie, nocleg gdzie miałam rezerwację się na mnie wypiął, musiałam szukać jakiegokolwiek innego miejsca do spania, przy czym ja nie znałam lokalnego języka kompletnie Przy którejś próbie na szczęście znalazła się dziewczyna, która przetłumaczyła mój problem, a właścicielka zadzwoniła do znajomej, która znalazła mi nocleg. W ostatnim czasie często wracam do tej sytuacji myślami i zastanawiam się, czy wszystko w porządku u osób, które mi wtedy pomogły, mam nadzieję, że tak
Ruwi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-05-12, 14:07   #74
linaya
astro-loszka

Cytat:
Napisane przez Hermiona83 Pokaż wiadomość

No ja właśnie do Porto się wybieram i też samolot przylatuje pół godziny przed północą, ale pisałam do mojego hotelu, maja recepcję czynną całodobowo. Na tym mi zależało. Żeby nie zostać w środku nowy pod gołym niebem.
Stary 2022-05-12, 14:27   #75
Milagros_90
Zakorzenienie

Nie będę cytować wszystkiego, bo ciężko by się czytało, ale serdecznie dziękuję za wszystkie sugestie, porady i polecenia! 🌷 Jeśli zdecyduje się na taki samotny wyjazd, to chciałabym coś w danym kraju zobaczyc, a nie tylko leżeć na plaży - więc właśnie te europejskie miasta i miasteczka brzmi bardzo kuszaco 🙂

Milagros_90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-05-12, 16:08   #76
Marcin89
BAN stały

Jeżdżąc na tzw. city break nigdy nie rezerwowałem wcześniej noclegu. Przed erą stron rezerwacyjnych było to zresztą średnio możliwe. Nigdy nie miałem jakichkolwiek problemów.
Marcin89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-05-12, 16:41   #77
magdalenaCat
Raczkowanie

Byłam 2 lata temu sama na Rhodos w Grecji i było super. Calkowicie inne doświadczenie być samemu, wtedy nikt cię nie rozprasza i chloniesz wszystkie doświadczenia i widoki w 100%. Co prawda po paru dniach trochę zaczęło mi się nudzić i zorganizowałam sobie kilka randek przez Badoo. Polecam zorganizować sobie jakieś mini wycieczki, mieć plan co danego dnia będziesz robić, najlepiej w ostatnich dniach jak już znudzi ci się leżenie na płazy i czytanie.
magdalenaCat jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-05-13, 02:11   #78
ojejuniu1974
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ruwi Pokaż wiadomość
Dla jednych to na pewno plus, dla innych nie, ja np. wolę skorzystać z lokalnej komunikacji miejskiej, jest to dla mnie część poznawania danego miejsca
Yyy, ale mi chodzilo tylko o transfer z i na lotnisko, a nie poruszanie sie juz na miejscu. Potem juz transport miejscowy.
ojejuniu1974 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-05-13, 08:29   #79
Ruwi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ojejuniu1974 Pokaż wiadomość
Yyy, ale mi chodzilo tylko o transfer z i na lotnisko, a nie poruszanie sie juz na miejscu. Potem juz transport miejscowy.
no ja też miałam na myśli transfer z lotniska, że wolę sobie samodzielnie dojechać dodam, że zazwyczaj mam ze sobą mały bagaż, więc nie jest problemem podejść z nim gdzieś kawałek.
Ruwi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2022-05-14, 04:41   #80
Wszedobylska_Snupa
Jadowita Żmija

Jedz sama. Pomimo meza i corki postanowilam 2 lata temu wyjechac sama nad morze i byl to wspanialy czas. Moglam na spokojnie posluchac podcastow kryminalnych, poczytac ksiazki. Duzo spacerowalam. Wykupilam tez masaze, zabiegi spa w hotelu. Bylam bardzo zadowolona

– Znaczy nogi jamnika, morda buldoga, uszy wyżła, ogon owczarka – a razem, uważasz pan, mój pies''
Wszedobylska_Snupa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości