|
|
#61 | |
|
BAN stały
|
Dot.: Co robicie w wolnym czasie? bez ekranów i czytania
Cytat:
Nowy wątek: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1288534[/QUOTE]Ja zaczęłam się uczyć francuskiego parę miesięcy temu i jestem w szoku, jak łatwo mi to przychodzi - w sensie jeśli chodzi o intuicyjne rozumienie. A już zwlaszcza, jeśli chodzi o rozumienie ze słuchu, z którym miałam problemy od zawsze, i w angielskim, i w niemieckim. A tu proszę - pierwszy raz bez problemów. Wysłane z mojego SM-A202F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#62 | |
|
Dzik
|
Cytat:
Przypomnialas mi pewna książke z kursem islandzkiego, gdzie był dialog rzekomego Islandczyka z Amerykaninem i Amerykanin zrobil szach-mat, mówiąc coś podobnego do tego pająka, ale o koniach. Ze niby te amerykańskie są większe i jedzą więcej jabłek czy tam sianka. ![]() Chyba wrócę do nauki.
|
|
|
|
|
|
#63 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#64 |
|
Konto usunięte
|
Co ja robię w wolnym czasie bez ekranów i czytania..
* Raz na dwa tygodnie robię sobie paznokcie hybrydowe, sama. Trochę czasu to zajmuje, choć tylko co za tygodnie, lubię to. * Oczywiście spędzam czas z moimi zwierzakami. * Jak pozwala na to pogoda to spaceruję, latem chodzę na plażę, uwielbiam naturę. * Teraz zimą depilacja laserowa całego ciała, również co 2 tygodnie, ale trochę czasu to zajmuje. * Uwielbiam piec ciasta lub robić jakieś desery, niestety za często nie mogę sobie pozwolić ![]() I rozważałam szydełkowanie po tym, jak przyjaciółka zrobiła piękny kocyk dla moich zwierzaków, wiem że przydałoby mi się więcej. Niestety jeszcze nie zrobiłam kroku w tym kierunku |
|
|
|
|
#65 |
|
Konto usunięte
|
- spacery i sluchanie w tym czasie muzyki oraz rozmyslanie
- czytanie w parku na swiezym powietrzu (to akurat nie w zimie) - lazenie po miescie w poszukiwaniu street artu i robienie temu zdjec, u mnie jest tego duzo - sport: silownia i aerial hoop |
|
|
|
|
#66 |
|
Zakorzenienie
|
Maluję (akwarelą i tuszem), piszę szkice opowiadań ręcznie (nie da się tego zastąpić pisaniem na urządzeniach). Czasem gram w planszówki z mężem czy układamy puzzle.
|
|
|
|
|
#67 |
|
Wtajemniczenie
|
Zostałem działkowcem. Zaczęło sie niewinnie od wygrodzenia kawałka sporej działki coby można było czasami grilla uskutecznić, a po trzech latach praktycznie można tam mieszkać w ciepłe miesiące.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#68 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Dzięki za przypomnienie - też wróciłam do gier ![]() Wysłane z mojego SM-A202F przy użyciu Tapatalka Edytowane przez Pusheen_ Czas edycji: 2023-01-14 o 12:12 |
|
|
|
|
|
#69 |
|
Śnięta Mucha
|
Wiosennie odgracam chałupę słuchając audiobooków
|
|
#70 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#71 | |
|
Dzik
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#72 | |
|
Śnięta Mucha
|
Cytat:
Ogród ze starymi sosnami dającymi cień i miejsce pod hamak Mam taki u matki, ale z powodów oczywistych nawet te sosny i śpiew ptaków mnie nie ciągnie. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
|
#73 |
|
Dzik
|
Pani R, hamak
Rozumiem powody, szkoda. Ale może kiedyś będziesz mieć swój, taki jak chcesz. Bardzo lubię prace ogrodowe, obecnie mam na stanie tylko malutka szklarnie na balkonie i tez mogę polecić jako oderwanie od ekranów. |
|
|
|
|
#74 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Generalnie zaczęło się od ogrodzenia kawałeczka, gdy przez covida pozamykali lasy, place zabaw, itd. i wszyscy już łaziliśmy po ścianach z braku ruchu. Wówczas przypomniałem sobie o tej działce, którą moja mama kupiła za jakieś śmieszne pieniądze ze 30 lat temu i tak sobie leżała odłogiem. Miało być coś w rodzaju weekendowego ROD z huśtawką i jakąś rozkładaną altanką ew. myśleliśmy co najwyżej nad zakupem małej używanej przyczepy kempingowej ale tak się wciągnęliśmy, że na dzień dzisiejszy mamy wodę, prąd, garaż i najważniejsze, czyli w pełni wyposażony domek letniskowy. Dzieciakom zrobiłem piaskownicę, huśtawkę, a w planach mam ściankę wspinaczkową i może tyrolkę. W tym roku lecę dalej z tematem i buduję miejsce pod basen stelażowy i jakąś fajną miejscówkę na ognisko. Co do hodowania to tym zajmuje się żona ale generalnie taki standard, czyli ogórki, pomidory, truskawki, cukinia, pietruszka, cebula, marchewka itd. No po prostu takie podstawowe warzywa. Posadziliśmy też póki co dwa drzewka owocowe. Co najlepsze to ja jestem zadeklarowanym mieszczuchem co to od samego trzymania łopaty dostawał odcisków i jakby mi ktoś ze 4 lata temu powiedział, że będę co weekend latał w gumofilcach i budował huśtawki to bym go zabił śmiechem. Tzn. majsterkować lubiłem od zawsze ale to tak bardziej domowo, a tutaj to wskoczyłem kilka poziomów wyżej, łącznie z murowaniem, kładzeniem płyt chodnikowych itd. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#75 | |
|
Dzik
|
Cytat:
Powodzenia w dalszych pracach i niech Wam te cukinie owocują (warzywuja? ) jak się patrzy. Dylemat mieszczucha rozumiem, w PL byłam elegancka laska z miasta w obcasach, ogród był z daleka i najlepiej skoszony przez kogoś, a teraz bym mogła zamieszkać w ziemi, narąbie drewna jak potrzeba i te cukinie tez na propsie. Jak w ogóle machniesz te ściankę to się pochwal, o tyrolce nie wspomnę. Dzieci muszą mieć fajnie z Tobą.
|
|
|
|
|
|
#76 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jest gdzieś może na Wizażu jakiś temat działkowy? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#77 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
W takim razie troche sobie na balkonie sadze, jakies ziola, pomidory. Poza tym ucze sie jezykow, chodze z psem na spacery. Jednak przyznam ze teraz zima jak wylaczyli mi internet (przez 2 dni nie mielismy internetu, jakas grubsza awaria - a ja mam na internet wszystko wlacznie z telewizja), a internet w telefonie ma u mnie za slaby zasieg... No, bylo ciezko. |
|
|
|
|
|
#78 | |
|
Dzik
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#79 |
|
Rozeznanie
|
Chodzę z sunią na spacery, plewię w ogródku albo leżę na hamaku i nic nie robię
![]() A z reguły najpierw idę z psem na spacer, później coś ogarniam w ogródku, a później leżę i rozkoszuję się tym co zrobiłam wcześniej ![]() W okresie letnim kocham leżeć na hamaku, z popołudniową kawką i właśnie z książką Edytowane przez Nimfa20Melman Czas edycji: 2023-01-18 o 17:39 |
|
|
|
|
#80 |
|
Zakorzenienie
|
Chętnie dołączę do ewentualnego watku ![]() Od 8 lat mieszkam na wsi i mam spory ogród ![]() Z warzywami mi jakoś nie idzie, ale za to zawsze mamy pełno kwiatów ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#81 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja znowu pokochałam taki odpoczynek, ale na materacu w basenie. W zeszłym roku zainwestowałam w dobry materac i to była najlepsza decyzja ever ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#82 |
|
Konto usunięte
|
Spanie, trening, szydełko, zabawa z psem.
|
|
|
|
|
#83 |
|
Raczkowanie
|
Ktoś tu wspominał o działce, mnie też udało się tuż przed pandemią ją kupić. Fakt, wymaga sporo pracy ,ale jest jednocześnie forma relaksu.
|
|
|
|
|
#84 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#85 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#86 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Parę lat temu koleżanka kupiła duży basen, a było takie upalne lato, że basen był używany codziennie A był i taki rok, że kąpała się w nim dosłownie kilka razy, bo albo lało, albo było chłodno, albo to i to. Ja mam tę alternatywę, że idąc z sunią do parku chodzimy też po rzece. Kiedyś dostałam fajny basen, ale moja młoda wtedy sucz nie ogarniała hasła 'nie wolno' (po 5 latach też ogarnia wybiórczo ) i podczas wyławiania piłki, którą sama tam wrzucała, basen przebiła
Edytowane przez Nimfa20Melman Czas edycji: 2023-01-18 o 18:00 |
|
|
|
|
|
#87 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() .Wysłane z mojego SM-A202F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#88 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#89 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Mam podobne widoki, nie tak daleko od domu. Aż się zaczęłam zastanawiać czy to nie moje rejony. Wysłane z mojego SM-A202F przy użyciu Tapatalka Edytowane przez Pusheen_ Czas edycji: 2023-01-18 o 18:18 |
|
|
|
|
|
#90 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ---------- Cytat:
Wiosną jest cudownie, kwitną przebiśniegi wzdłuż rzeki, później zawilce białe i żółte, a latem- kwiatów od wyboru do koloru |
||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:44.

Mam taki u matki, ale z powodów oczywistych nawet te sosny i śpiew ptaków mnie nie ciągnie.
Powodzenia w dalszych pracach i niech Wam te cukinie owocują (warzywuja?