Proszę wyraźcie swoją opinię 😪 - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2023-03-01, 15:26   #61
0fb2986dc06479a38c396fe4ec3c7ea3bc36c306_6584d2a18ec99
Konto usunięte

Dot.: Proszę wyraźcie swoją opinię 😪

Cytat:
Napisane przez Caudofemoralis Pokaż wiadomość
To wygląda, jakby po prostu od czasu do czasu autorka "wybuchała" i wyrzucała z siebie wszystko naraz, bardziej w formie zarzutu niż wyjaśnień. Zamiast na bieżąco zwracać uwagę, gdy coś jest nie tak. Tak jak z tym wyjazdem—wystarczyło zapytać, dlaczego on włącza film, zamiast się zbierać. Ale ona woli czekać, aż on się domyśli, i dopiero jak się nie domyśla długi czas, to organizuje "poważną rozmowę" na wiele tematów naraz.
bo tak jest latwiej robic z siebie ofiare - zamiast zwrocic uwage na biezaco, to milczy i czeka wiedzac, ze bedzie mogla sie z nim pozniej o to poklocic

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
0fb2986dc06479a38c396fe4ec3c7ea3bc36c306_6584d2a18ec99 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-03-01, 20:02   #62
bella02izabella
Przyczajenie

Cheddar, Caudofemoralis macie rację! Tak właśnie robię. Przyznaję. Czekam na wiele rzeczy z jego strony a jak się tego nazbiera to wybucham jak bomba.

No dobra, ok. Na ten wyjazd mogę przymknąć oko, bo rzeczywiście mogło to wyglądać inaczej ale jeżeli chodzi o kwestie finansową to nie przeboleję. On kupuje co chce a ja się martwię że mi braknie do końca miesiąca. No przykro mi z tego powodu. I co to ma być że się chodzi i prosi czy coś w tym stylu. Jesteśmy tyle lat razem.

Albo właśnie jest się razem albo osobno.

No ale była rozmowa na ten temat. Mieliśmy założyć wspólne konto albo upoważnić każdego do swojego. I ja jak zwykle czekałam aż przyjdzie, powie zbieraj się! jedziemy to załatwić! Tak właśnie czekam na wszystko. A z tego wychodzi że za każdym razem trzeba ciągnąć za uszy i jazda.

Kompletnie nie w moim stylu 🤦☠♀️

Wiecie może dlaczego mi nie otworzy drugiej strony? Dopiero trzecią mi otworzyło

---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ----------

Mi się po prostu wydaje że jak się nie odzywa na dany temat to tak naprawdę tego nie chce
bella02izabella jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-03-01, 20:17   #63
road_rage
Zadomowienie

Ale co on on się ma odzywać? W tym momencie wspólne konto jest w twoim interesie, więc się tym zajmij zamiast rozważać co ci się wydaje, że on chce lub nie chce.
road_rage jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-03-01, 20:31   #64
aninudy
Rozeznanie

Kojarzy mi się ta sytuacja z moją bliską znajomą i tym ile żali usłyszłam na temat jej związku. Też kilkuletni staż. Też problem z dzielenim się hajsem i wyjazdami itd. Na początku myślałm, że to wina typa, ale jak tak czasami ich odwiedzam to widać ich totlanie zły sposób komunikacji i oczekiwanie, że ta druga strona domyśli się co ja chcę. Konsekwencją jest frustracja obu ston, nikt nie jest zadowolny, a kredyt razem mają.
aninudy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-03-01, 21:11   #65
578537b29e2e39e1d6e3dc9dfc9821e485b809af_64582d7210082
Konto usunięte

Ja uważam, że Autorka powinna po prostu pójść do pracy. Nie mają dzieci, jest zdrowa, więc w sumie czemu nic nie robi?
578537b29e2e39e1d6e3dc9dfc9821e485b809af_64582d7210082 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-03-01, 21:36   #66
do ti
Raczkowanie

Wiecie może dlaczego mi nie otworzy drugiej strony? Dopiero trzecią mi otworzyło

---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ----------

Mi się po prostu wydaje że jak się nie odzywa na dany temat to tak naprawdę tego nie chce[/QUOTE]

Też mi czasem nie otwiera. Jak otwierasz z telefonu to zmień w ustawieniach w górnym rogu tam gdzie masz historię , na " wersja na komputer" i wtedy wszystkie odp widać.

Słuchaj jeśli Ty nie chcesz zacząć działać sama, jak tu wszyscy radzą, mówić głośno typu umówiliśmy się to jedzmy teraz, to powiedz na co ty w ogóle czekasz? Bo on ewidentnie Cię zbywa a twoje rozżalenie ani frustrację jednak ci nie pomogą.
do ti jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-03-01, 22:49   #67
bella02izabella
Przyczajenie

do ti dziękuję, pomogło 😗

To tak. Oceniacie mnie z góry.

Ale już tłumaczę.

Zawsze byłam niezależna! Zawsze! Poznał mnie jak pracowałam, później postanowiliśmy wyjechać za granicę. Wróciliśmy, kupiliśmy dom. Zostawiliśmy trochę na delikatny remont żeby można było zamieszkać. Oboje poszliśmy do pracy. Pracowałam do końca roku bo tak jak pisałam wcześniej w firmie było nieciekawie, już nie było sensu tam siedzieć. Raczej trzeba było wiać 😁

Dotację chcieliśmy wziąć na rozkręcenie wspólnego biznesu. Tylko że on stwierdził że pomysł jest zbyt ryzykowny (ale nie będę pisać o szczegółach). Może boi się bo jego firma nie przynosi zysków.

Wiecie dlaczego takie kombinacje?

Bo ten dom jest do generalnego remontu. Nie da rady z samych wypłat.

Dziwiliście się, że widzę problem w braku samochodu? Tak, widzę, bo mieszkamy na wsi. Bez samochodu ciężko jest się gdziekolwiek dostać. No i tak samo z pracą.

Więc nie fajnie jak ktoś pisze że chcę siedzieć w domu na zasiłku. Absolutnie nie!

Powtarzam, cały czas pracowałam. Może rzeczywiście jestem teraz w jakiejś czarnej dziurze ale przecież zawsze tak nie będzie.

Wiecie co? W jego rodzinie prawie żadna kobieta nie pracuje, serio! Wszystkie są utrzymywane przez mężów.

Super że napisałam tutaj. Naprawdę są tu osoby które tak dają motywację do działania!

Dzięki!

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2023-03-01, 23:00   #68
skara
Zakorzenienie

Skoro byłaś już w pracy za granicą, to może da się odświeżyć kontakty i tam wrócić? Pojedziesz na kilka miesięcy, odkujesz się finansowo, a w międzyczasie zaczniesz rozwiązywać kwestię sprzedaży twojej części domu. I wydaj pieniądze na specjalistę, który poukłada Ci w głowie, że zasługujesz na więcej niż na glona, na którego nie możesz liczyć, a tylko na dno Cię ciągnie.

skara jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-03-01, 23:06   #69
bella02izabella
Przyczajenie

Wiecie jak kobiety są wychowywane na wsi..

Ale ja zawsze mówiłam że taka nie będę. Nie będę usługiwać. Że wszystko powinno się rozbić razem. Na początku może chciałam mu się przypodobać, że potrafię to i tamto. Później raczej wszystko razem robiliśmy. A od kiedy wziął się za tą firmę to tak właśnie wzięłam wszystko na głowę. Myślałam że tak trzeba, że trzeba pomóc, wesprzeć. Że nie będzie tak zawsze. Ale niestety się ciągło.. A rezultatów brak. A ja zostałam w garach 🤦☠♀️ no smutne ale prawdziwe

---------- Dopisano o 00:06 ---------- Poprzedni post napisano o 00:01 ----------

skara, tam się nie odważę. Za dużo znajomych. Nie mam zamiaru nikomu się tłumaczyć. Ale mam pewien plan
Stary 2023-03-02, 05:37   #70
DebbisMadlene
BAN stały

Autorko ale Ty jesteś niezależna i w dodatku większość związku go sponsorujesz …
Nie tłumacz siè tym którzy Ci mówią ze tak jest ok.

Ale to jak wy prowadzicie budżet i jak jest możliwe ze Ty dygoczesz ze Ci nie starczy a on żyje jsk pączek w maśle?

Jedzenie tez jest oddzielne? Jak gotujesz ten wystawny obiad z ciastem to z czyich pieniędzy go robisz??
Kto kupuje rzeczy do domu - środki czystości, rzeczy do prania itd?
Jak potrzebujesz np kupić pościel czy cokolwiek do domu to kto płaci?

Skoro siè boisz poprosić p kasę to znaczy ze wszystkie te rzeczy zawsze Ty kupujesz?
Bo podejrzewam ze on pracując nie zajmuje się takimi rzeczami ?

Znam taks kobietę ktira wprowadziła się do domu fsceta. Wielce łaskawie powiedział ze nie musi mu nic płacić za mieszkanie i niego. I ona stwierdziła samoistnie ze musi mu się odwdzięczyć i wzięła na siebie zakupy spożywcze i sama żywiła 5 osób (były tam dzieci)..

Edytowane przez DebbisMadlene
Czas edycji: 2023-03-02 o 05:41
DebbisMadlene jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-03-02, 06:22   #71
7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014
Konto usunięte

Na stronie 2 ktora ci sie nie otwiera zapytalam jak kupiliście ten dom skoro przez te lata ty go utrzymywalas poznej bylliscie za granicą gdzie sie nie układało,pozniej niewypal z biznesem a teraz ty jestes bezrobotna
Dom masz na pol z nim kupiony za gotówkę?

Co ty masz za obsesje z tym tłumaczeniem sie? Myslisz ze wszystkim sie zawsze wszystko układa? Szczególnie w zwiazkach ,ludzie sie rozstaja to naturalne ,jesli nie jestes szczesliwa odchodzisz co tu komu tumaczyc
Ty niby taka samodzielna, dbajaca o niego ,utrzymująca caly dom raptem bie umiesz ogarnac swojej egzystencji, nie umiesz znalesc pracy,nie mozesz ogarnac wyprowadzki, powrotu za granice czy rozmowy o sprzedazy wspolnej nieruchomości?
Chyba cos ubarwiasz swoja role w tym watku ,tak jak przedstawiasz swoj zwiazek do ludzi (tych za granicą i swojej mamy) zyjesz w zaklamaniu fałszywie wykreowanej roli na pokaz

Zacznij zyc w realnym swiecie ,yen zwiazek jest do dupy ,ty musisz znaleźć prace i zaczac brac odpowiedzialność za swoje zycie a nie siedziec w kupie po uszy i udawac przed wszystkimi ze plywasz w platkach roz

Edytowane przez Trzepotka
Czas edycji: 2023-03-02 o 08:27 Powód: Słownictwo.
7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2023-03-02, 08:25   #72
Sodalite
BAN stały

Cytat:
Napisane przez bella02izabella Pokaż wiadomość
Cheddar, Caudofemoralis macie rację! Tak właśnie robię. Przyznaję. Czekam na wiele rzeczy z jego strony a jak się tego nazbiera to wybucham jak bomba.

No dobra, ok. Na ten wyjazd mogę przymknąć oko, bo rzeczywiście mogło to wyglądać inaczej ale jeżeli chodzi o kwestie finansową to nie przeboleję. On kupuje co chce a ja się martwię że mi braknie do końca miesiąca. No przykro mi z tego powodu. I co to ma być że się chodzi i prosi czy coś w tym stylu. Jesteśmy tyle lat razem.

Albo właśnie jest się razem albo osobno.

No ale była rozmowa na ten temat. Mieliśmy założyć wspólne konto albo upoważnić każdego do swojego. I ja jak zwykle czekałam aż przyjdzie, powie zbieraj się! jedziemy to załatwić! Tak właśnie czekam na wszystko. A z tego wychodzi że za każdym razem trzeba ciągnąć za uszy i jazda.

Kompletnie nie w moim stylu ��â˜☠♀️

Mi się po prostu wydaje że jak się nie odzywa na dany temat to tak naprawdę tego nie chce
a teraz drugą stronę Ci otwiera?
czasem druga strona robi się aktywna, zanim faktycznie pojawią się na niej posty. trzeba poczekać chwilę, na kolejne posty i wtedy zwykle się otwiera

no z jego perspektywy pewnie wygląda to dokładnie tak samo - że zawsze musi chodzić i Cię ciągnąć za uszy, bo jak nie to siedzisz i czekasz jak księżniczka, zamiast wykazać jakąś inicjatwę.

---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ----------

Cytat:
Wiecie jak kobiety są wychowywane na wsi..

Ale ja zawsze mówiłam że taka nie będę. Nie będę usługiwać. Że wszystko powinno się rozbić razem. Na początku może chciałam mu się przypodobać, że potrafię to i tamto. Później raczej wszystko razem robiliśmy. A od kiedy wziął się za tą firmę to tak właśnie wzięłam wszystko na głowę. Myślałam że tak trzeba, że trzeba pomóc, wesprzeć. Że nie będzie tak zawsze. Ale niestety się ciągło.. A rezultatów brak. A ja zostałam w garach ��â˜☠♀️ no smutne ale prawdziwe

---------- Dopisano o 00:06 ---------- Poprzedni post napisano o 00:01 ----------

skara, tam się nie odważę. Za dużo znajomych. Nie mam zamiaru nikomu się tłumaczyć. Ale mam pewien plan
no jak są niby wychowywane?
ja byłam wychowana na wsi, mnóstwo innych wizażanek też. i jakoś nie mamy Twoich problemów. nie obskakujemy partnerów z 3-daniowymi obiadkami i nie podstawiamy wypranych skarpetek pod nos.
więc to nie jest wina wychowania na wsi, tylko Twoich wyborów. już nie szukaj na co zwalić swoją sytuację

---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ----------

serio aż tak się przejmujesz co ludzie powiedzą, że wolisz siedzieć na zasiłku w kijowym związku byleby matka i znajomi się nie zorientowali? to oni wszyscy nie wiedzą, że siedzisz na zasiłku? tego Ci nie wstyd przed nimi?

no to co za plan masz?
Sodalite jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-03-02, 08:42   #73
bella02izabella
Przyczajenie

Tłumaczę bo zadajecie pytania. Nie mam żadnej obsesji.
Powtarzam dom kupiliśmy za gotówkę jak wróciliśmy z zagranicy. Wspólnie na niego zarobiliśmy.
Pisanie mi, że nie umiem znaleźć pracy hmm.. Dla mnie podłe. Nie pracuje raptem 2 miesiące, ale już pisałam wcześniej dlaczego. Jakby wszystko inaczej się potoczyło, szukałabym pracy zanim bym się zwolniła.
Xfrida, twoja wypowiedź brzmi jakbyś była jednym wielkim samolubem. Według Ciebie wszystko robię źle. Krytykujesz bez żadnych skrupułów. Znam kilka takich lasek. Samotne, albo zmieniające facetów jak rękawiczki. Wielce niezależne. Wydaje im się że wszystko mogą a słabszych zgniatają.. Wielkie Panie z podniesioną głową.
Wiem, że źle robiłam podporządkowując się całkowicie. Nie trzeba mi aż tak tego wytykać
Stary 2023-03-02, 08:49   #74
Sodalite
BAN stały

Cytat:
Powtarzam dom kupiliśmy za gotówkę jak wróciliśmy z zagranicy. Wspólnie na niego zarobiliśmy.
Pisanie mi, że nie umiem znaleźć pracy hmm.. Dla mnie podłe. Nie pracuje raptem 2 miesiące, ale już pisałam wcześniej dlaczego. Jakby wszystko inaczej się potoczyło, szukałabym pracy zanim bym się zwolniła.
Xfrida, twoja wypowiedź brzmi jakbyś była jednym wielkim samolubem. Według Ciebie wszystko robię źle. Krytykujesz bez żadnych skrupułów. Znam kilka takich lasek. Samotne, albo zmieniające facetów jak rękawiczki. Wielce niezależne. Wydaje im się że wszystko mogą a słabszych zgniatają.. Wielkie Panie z podniesioną głową.
Wiem, że źle robiłam podporządkowując się całkowicie. Nie trzeba mi aż tak tego wytykać
no chyba jednak Xfrida ma rację, skoro tak Cię ubodły jej słowa, że ataki personalne wyciągasz

lepiej być samotnym lub zmieniać facetów jak rękawiczki niż tkwić w beznadziejnym związku 7 lat. powinnaś spróbować.
Stary 2023-03-02, 09:15   #75
Konto usunięte

Cytat:
Wolalabym zmienic 15 razy faceta albo zyc z kotami niz byc w takim kijowym zwiazku jak ty i udawac przed wszystkimi ze jest ok
Szkoda byloby mi zycia

Edytowane przez 7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014
Czas edycji: 2023-03-02 o 10:59
7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2023-03-02, 10:09   #76
bella02izabella
Przyczajenie

No właśnie, tak myślałam ☺️
Tak. Dotknęły mnie te słowa. Bo nie mogę pozwolić na to że ktoś mi bezczelnie będzie wmawiał że nic nie potrafię. Są jakieś granice.
Ja naprawdę wszystko rozumiem. Wiem, że beznadziejnie wyszło i dużo jest mojej winy.

---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ----------

Zresztą, już widzę, że co bym nie napisała to będzie źle.
Tłumaczę się, robię z siebie ofiarę, szukam wymówki i nic więcej.
Stary 2023-03-02, 10:44   #77
a240a5cdc9601fd61cd3ffc006c0fc885123340f_657b9702b0d25
Konto usunięte

Cytat:
No właśnie, tak myślałam ☺️
Tak. Dotknęły mnie te słowa. Bo nie mogę pozwolić na to że ktoś mi bezczelnie będzie wmawiał że nic nie potrafię. Są jakieś granice.
Ja naprawdę wszystko rozumiem. Wiem, że beznadziejnie wyszło i dużo jest mojej winy.

Zresztą, już widzę, że co bym nie napisała to będzie źle.
Tłumaczę się, robię z siebie ofiarę, szukam wymówki i nic więcej.
Ale xfrida nie wmawia Ci, że nic nie potrafisz. Wręcz przeciwnie - próbuje do Ciebie dotrzeć z przekazem żebyś wzięła swoje życie w swoje ręce zamiast dywagować o tym co mamusia pomyśli i co w rodzinie gadają. Wierzy, że masz tę moc Tylko zejdź na ziemię, myśl o sobie, a nie o facecie (wiesz już jaki jest, nie ma sensu rozkminiać jak bardzo jest nie taki jak byś chciała), o matce i cholera wie o czym jeszcze. Tak - to są wymówki.

Jak już Ci wcześniej pisałam - musisz podjść decyzję czy odchodzisz, czy zostajesz. Jak odchodzisz, to musisz podjąć kroki żeby zacząć żyć solo. Do tego przecież możesz się przygotować, nikt nie mówi, że masz już teraz wstać sprzed kompa, wziąć torebkę i nara misiu.

A jak zdecydujesz, że zostajesz, to cóż - musisz się godzić na to co jest, bo on się nie zmieni. I to też już pisałam wcześniej.

Jak dla mnie rozmowa z Tobą na tym etapie jest już bez sensu, nic nowego nikt nie napisze, a Tobie puszczają nerwy i robi się nieprzyjemnie. Prosiłaś o opinie, to je dostajesz. Nic nie było o tym, że mamy pisać tylko to, co Ci się podoba.

Ode mnie tyle. Życzę Ci powodzenia cokolwiek nie zdecydujesz.

Edytowane przez a240a5cdc9601fd61cd3ffc006c0fc885123340f_657b9702b0d25
Czas edycji: 2023-03-02 o 10:50
a240a5cdc9601fd61cd3ffc006c0fc885123340f_657b9702b0d25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-03-02, 11:26   #78
bella02izabella
Przyczajenie

Wręcz przeciwnie?

Ty niby taka samodzielna, dbajaca o niego ,utrzymująca caly dom raptem bie umiesz ogarnac swojej egzystencji, nie umiesz znalesc pracy,nie mozesz ogarnac wyprowadzki, powrotu za granice czy rozmowy o sprzedazy wspolnej nieruchomości?

Przepraszam, ale chyba czytając to, właśnie się robi nieprzyjemnie.
Absolutnie nie oczekuję głaskania po główce ani porad. Jakby tak było, poszłabym do specjalisty.
Opinię każdą szanuję i dziękuję za zainteresowanie.
Ale jak ktoś mi pisze że nie umiem pracy znaleźć po tym jak pracuję odkąd skończyłam szkołę. To przesada trochę. Może i mam chwilowy zastój, znalazłam się w czarnym punkcie, po prostu poczułam się bezsilna. Na pewno wiem, że sama do Tego doprowadziłam i błędem jest obwinianie kogokolwiek. Żałuję.. naprawdę..
Stary 2023-03-02, 11:29   #79
Sylia166
Raczkowanie

Na Twoim miejscu pogadałabym ze specjalistą, bo wyraźnie masz problem ze sobą. Coś czuję, że i tak nic nie zrobisz i będziesz tkwiła w tym do końca swoich dni albo facet cię wyręczy i zostawi. Jeśli nie będziesz pracować nad sobą to raczej nic się nie zmieni, co z tego, że otworzyłaś oczy na wiele spraw jak i tak nic nie robisz z tym. Jedynym rozwiązaniem jest sprzedaż nieruchomości albo ktoś☠kogoś spłaca i każdy idzie w swoją stronę, ciesz się, że nie macie dzieci.
Sylia166 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2023-03-02, 11:29   #80
bella02izabella
Przyczajenie

A może rzeczywiście pomyśleć nad specjalistą..
Coś pękło we mnie. Mam jakiś taki lęk do wszystkiego. A najgorsza ta bezradność. Zrobić tak czy tak..
Stary 2023-03-02, 11:33   #81
skara
Zakorzenienie

Dziewczyny tylko dają Ci rady, przecież nikt nie ogarnie w jeden dzień wyprowadzki, znalezienia pracy, sprzedaży nieruchomości i wyjazdu za granicę. Przemyśl proponowane opcje i po prostu działaj. Zacznij od najłatwiejsze dla Ciebie punktu i potem idź dalej po liście.

skara jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-03-02, 11:34   #82
road_rage
Zadomowienie

Cytat:
Nie uważasz, że te twoje opowieści się nie kleją z twoją wizją samej siebie niezależnej niby od zawsze?
Najpierw podejmujesz serię głupich decyzji związkowych, mieszkaniowych i finansowych, a teraz po ledwie dwóch(!) miesiącach bez pracy jesteś prawie bez środków do życia. Do tego w prawie każdym poście podkreślasz jak bardzo się obawiasz co jacyś ludzie sobie mogą pomyśleć - facet, mama, znajomi i kto tam jeszcze.
Jak to jest niezależność to ja jestem święta turecka.
road_rage jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-03-02, 12:02   #83
bella02izabella
Przyczajenie

Rzeczywiście nie ma sensu dalej ciągnąć tego tematu. Biorę się w garść!
Naprawde wielkie dzięki za zainteresowanie!
Jak wątek nie zniknie, odezwę się!
Życzcie mi powodzenia!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2023-03-02, 12:03   #84
Trzepotka
Zakorzenienie

Treść usunięta

Edytowane przez Trzepotka
Czas edycji: 2023-03-02 o 12:07
Trzepotka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-03-02, 14:39   #85
578537b29e2e39e1d6e3dc9dfc9821e485b809af_64582d7210082
Konto usunięte

Posty Autorki doskonale pokazują jej osobowość i moim zdaniem najlepiej podsumowała to xfrida.
578537b29e2e39e1d6e3dc9dfc9821e485b809af_64582d7210082 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-03-02, 15:16   #86
do ti
Raczkowanie

Autorko, my tutaj cię nie znamy. Bazujemy na tym co napisałaś a z tego wyłania się obraz ciebie rozżalonej, zfrustrowanej i skupionej tylko na narzekaniu. Na ok może chciałaś tylko to z siebie wyrzucić i wrócisz do swojego życia ale jeśli chciałaś opinii czy porad to dostałaś ich mnóstwo.

Choć dla mnie twoja sytuacja jest do rozwiązania niemal natychmiast. Praca! Da ci pieniądze i możliwości.Tyle. Może nie zaczniesz od jutra ale nie będziesz musiała spędzić kolejnych siedmiu lat na..no właśnie na czym, narzekaniu?

Dziwi mnie bardzo fakt, że przez 7lat nie wypracowaliscie naturalnej komunikacji? On widzi tylko czubek własnego nosa, a ty przecież "prosić się nie będziesz". To nie jest bycie razem. To naprawdę jest normalne powiedzieć swojemu partnerowi, skończyła mi się kasa, zrób zakupy na powrocie. Duma tu nie ma nic do rzeczy. To jest wspólne życie, wspólne plany. No jesteście rodziną. Tak dla mnie powinien wyglądać związek po tylu latach.
A tu wygląda jakbyś miała upierdliwego współlokatora i wstydziła się zwrócić mu uwagę.
do ti jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-03-02, 15:45   #87
Sodalite
BAN stały

Cytat:
Wręcz przeciwnie?

Przepraszam, ale chyba czytając to, właśnie się robi nieprzyjemnie.
Absolutnie nie oczekuję głaskania po główce ani porad. Jakby tak było, poszłabym do specjalisty.
Opinię każdą szanuję i dziękuję za zainteresowanie.
Ale jak ktoś mi pisze że nie umiem pracy znaleźć po tym jak pracuję odkąd skończyłam szkołę. To przesada trochę. Może i mam chwilowy zastój, znalazłam się w czarnym punkcie, po prostu poczułam się bezsilna. Na pewno wiem, że sama do Tego doprowadziłam i błędem jest obwinianie kogokolwiek. Żałuję.. naprawdę..
to po co tutaj napisałaś skoro nie oczekujesz porad? i głaskania po główce podobno też nie. to czego Ty oczekujesz od tego wątku?

---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ----------

Cytat:
Napisane przez road_rage Pokaż wiadomość
Nie uważasz, że te twoje opowieści się nie kleją z twoją wizją samej siebie niezależnej niby od zawsze?
Najpierw podejmujesz serię głupich decyzji związkowych, mieszkaniowych i finansowych, a teraz po ledwie dwóch(!) miesiącach bez pracy jesteś prawie bez środków do życia. Do tego w prawie każdym poście podkreślasz jak bardzo się obawiasz co jacyś ludzie sobie mogą pomyśleć - facet, mama, znajomi i kto tam jeszcze.

mam wrażenie, że autorka bardzo chciałaby być niezależna, ale w rzeczywistości wcale nie jest. tylko nie wiem czy ona to widzi i udaje sama przed sobą, czy faktycznie uważa, że jest niezależna.

autorko, w sumie to nie ważne czy jesteś niezależna czy nie. ale tkwisz w związku bez perspektyw, bo "co ludzie powiedzą". to jest Twój największy problem. a czemu Cię w ogóle obchodzi co ludzie będą mówić lub myśleć? jak się z tym uporasz to nagle odejście od partnera zrobi sie łatwe i sensowne.

Edytowane przez Sodalite
Czas edycji: 2023-03-02 o 15:47
Stary 2023-03-02, 18:38   #88
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez road_rage Pokaż wiadomość
Dokładnie
Autorka w tytule watku pisze:wyraźcie swoją opinie - a pozniej sie wścieka ze ktos ją wyraził.
Funny
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości