|
|
#61 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Wybory 2023 - na kogo głosujecie?
Cytat:
obstawiam, ze ktos z nich sie pogodzi z PiSem, Kaczynski kazdego przyjmie po wyznaniu grzechów (na czas samych wyborów) a ziobryści z Pisem? dla mnie Mentzen to nowość, dopiero od niedawna o nim słyszę. on podobno teraz na każdym kroku wyskakuje z tiktoka, tak? mój Tz cos mi tam chcial pokazac, jakeis totalne bzdury, ja Tiktoka nie mam. |
|
|
|
|
|
#62 |
|
Konto usunięte
|
[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;89587555]a z Lewicą by nie mogli?
obstawiam, ze ktos z nich sie pogodzi z PiSem, Kaczynski kazdego przyjmie po wyznaniu grzechów (na czas samych wyborów) a ziobryści z Pisem? dla mnie Mentzen to nowość, dopiero od niedawna o nim słyszę. on podobno teraz na każdym kroku wyskakuje z tiktoka, tak? mój Tz cos mi tam chcial pokazac, jakeis totalne bzdury, ja Tiktoka nie mam.[/QUOTE] Tak, oni musieli zainwestowac duze pieniadze, nie wiem jak to dokladnie dziala, czy mozna zaplacic za algorytmy zeby sie pokazywal w konkretny sposob... bo na tik toku naprawde jest jego pelno + jak juz obejrzysz jakis filmik z nim, to nie przestaje ci sie pokazywac (nie wszystkie tematy tak sa ''lapane'' przez tik toka ze od razu ci sie tego wiecej pokazuje). Mentzen kreuje sie na osobe, ktora ma poglady tylko ekonomiczne. Te poglady nie sa zle, sa bardzo ''lotne'', wydaje mi sie ze mlodziezy moze sie spodobac. No i mlodziez akurat taka jest ze na podstawie tik toka moze postawic krzyzyk na wyborach, nie weryfikujac dokladnie. ![]() ---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- [1=a240a5cdc9601fd61cd3ffc 006c0fc885123340f_657b970 2b0d25;89584428]Sądząc po histerycznych reakcjach pisowców w temacie rozdawnictwa wszystkiego co się da i ile wlezie w kampanii, Kaczyński (na szczęście) jeszcze wierzy, że może przegrać. Jak wygra trzeci raz, to jak już nas wszystkich złapie za pysk, to nieprędko puści. Mamy to jak w banku.[/QUOTE] Jesli on bedzie w stanie wygrac trzeci raz po tym wszystkim co sie dzialo, to dla mnie bedzie znak, ze spoleczenstwo polskie nie zasluguje na lepszy rzad; ze nasze spoleczenstwo nie jest gotowe na demokracje. Moze ostro powiedziane, ale co jeszcze musi sie wydarzyc, zeby ludzie tych pisowcow z parlamentu wyrzucili? |
|
|
|
|
#63 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;89587555]a z Lewicą by nie mogli?
obstawiam, ze ktos z nich sie pogodzi z PiSem, Kaczynski kazdego przyjmie po wyznaniu grzechów (na czas samych wyborów) [/QUOTE] Kompletnie nie widzę Gowina z Lewicą, skoro teraz był z PiSem, a wcześniej chciał budować prawe skrzydło platformy. |
|
|
|
|
#64 |
|
Konto usunięte
|
[1=4d032753774d1a68efa6ccf c57dfedd4115cfe72_6584d22 253d76;89588265]Jesli on bedzie w stanie wygrac trzeci raz po tym wszystkim co sie dzialo, to dla mnie bedzie znak, ze spoleczenstwo polskie nie zasluguje na lepszy rzad; ze nasze spoleczenstwo nie jest gotowe na demokracje. Moze ostro powiedziane, ale co jeszcze musi sie wydarzyc, zeby ludzie tych pisowcow z parlamentu wyrzucili?[/QUOTE] Nasze społeczeństwo się coraz bardziej starzeje, ta grupa +jest bardzo liczna, a seniorzy mają we krwi chodzenie karnie na wybory- bo najpierw PRL musieli, a potem chcieli korzystać z wolności wyboru (ja też!), wiec nawyki im na zawsze zostają.
A naprawdę wśród emerytów propaganda z tvpis wchodzi gładko, bo to najłatwiej dostępna jest - i technicznie, i w odbiorze takim umysłowym, leci zaraz po tureckich serialidłach. Ja wczoraj załapałam się u mamy 80+ na kawałek wiadomości i usłyszałam oczywiście, że to wszystko wina Tuska! np. wysokie ceny wszystkiego. Tego wrednego i kłamliwego ("kłamiesz jak Tusk!"- jedno z wyzwisk moje mamy), że państwo mieszkania młodym buduje, a teraz to już w ogóle daje mi 800+ na dziecko i powinnam być wdzięczna. Mama ma już coraz większe objawy demencji i nic do niej logicznego nie trafia. A taka kiedys była antysystemowa... żal mi normalnie to obserwować
|
|
|
|
|
#65 |
|
Konto usunięte
|
[1=4d032753774d1a68efa6ccf c57dfedd4115cfe72_6584d22 253d76;89588265]
Jesli on bedzie w stanie wygrac trzeci raz po tym wszystkim co sie dzialo, to dla mnie bedzie znak, ze spoleczenstwo polskie nie zasluguje na lepszy rzad; ze nasze spoleczenstwo nie jest gotowe na demokracje. Moze ostro powiedziane, ale co jeszcze musi sie wydarzyc, zeby ludzie tych pisowcow z parlamentu wyrzucili?[/QUOTE] Społeczeństwo polskie zasługuje na lepszy rząd, zasługuje na wszystko co najlepsze, zasługuje na spokój, rozwój i wzrost gospodarczy, na dobrobyt. Tylko niech w końcu się obudzi (zwłaszcza młodzi !!!) i zrozumie, że od populistów i zamordystów tego nie dostanie. Wręcz przeciwnie. W 2015 pozwoliliśmy sobie założyć pętlę na szyję, teraz stoimy na stołku z tą pętlą, a jesienią tego roku albo pętlę z szyi zdejmiemy, albo kopniemy w stołek. Wybór jest. A zbiorowe samobójstwo (w sensie społecznym, państwowym) już jest znane w historii tego kraju. Nie było to nic dobrego. Edytowane przez a240a5cdc9601fd61cd3ffc006c0fc885123340f_657b9702b0d25 Czas edycji: 2023-05-23 o 15:15 |
|
|
|
|
#66 |
|
Rozeznanie
|
[1=a240a5cdc9601fd61cd3ffc 006c0fc885123340f_657b970 2b0d25;89588586]Społeczeństwo polskie zasługuje na lepszy rząd, zasługuje na wszystko co najlepsze, zasługuje na spokój, rozwój i wzrost gospodarczy, na dobrobyt. Tylko niech w końcu się obudzi (zwłaszcza młodzi !!!) i zrozumie, że od populistów i zamordystów tego nie dostanie. Wręcz przeciwnie.
W 2015 pozwoliliśmy sobie założyć pętlę na szyję, teraz stoimy na stołku z tą pętlą, a jesienią tego roku albo pętlę z szyi zdejmiemy, albo kopniemy w stołek. Wybór jest. A zbiorowe samobójstwo (w sensie społecznym, państwowym) już jest znane w historii tego kraju. Nie było to nic dobrego.[/QUOTE] Muszę zapytać, bo się uduszę. Czy ciebie nie przytłacza psychicznie pisanie ciągle tego samego? Rozumiem, że jest źle i jak wspominałam już wcześniej, uważam, że będzie jeszcze gorzej, ale serio zaczynam się zastanawiać jakim cudem nie dołujesz się psychicznie? Bo ja bym nie wytrzymała ciągle pisać, że jesteśmy w czarnej d., że nic nas lepszego nie czeka, że dobrze to już było i cofamy się do komuny. Żeby nie było, nie głosowałam na pis i nie będę, ale serio mam czasami wrażenie, że zamiast żywego człowieka to robot pisze twoje posty .
|
|
|
|
|
#67 |
|
Konto usunięte
|
Również czekam momentu aż będę mogła z czystym sumieniem uderzyć w nieco optymistyczniejszy ton. Mam nadzieję, że stanie się to po najbliższych wyborach. Jak tylko uda się przegnać tych pisowieckich łobuzów, to wpadnę tu jako pierwsza i wszystkich wirtualnie wyściskam, masz moje słowo. Jestem z natury bardzo pogodną osobą, uwielbiam ludzi i wszystko w jasnych kolorach. Stąd tak boli mnie chamstwo obecnej władzy, jej prymitywizm i to, że zmusza mnie do czarnowidztwa.
A personalne ataki (bo przecież obie wiemy, że nie kierowała teraz tobą troska o mój stan psychiczny ) na moją skromną osobę były już tu grane na podobnych tematach, to niczego nie zmiania ani w sytuacji kraju, ani w moim podejściu do tych spraw. Także można sobie darować. Nie robi to na mnie wrażenia, bo wiem że mam rację. Powiesz, że to arogancja, a ja powiem, że to realizm.
Edytowane przez a240a5cdc9601fd61cd3ffc006c0fc885123340f_657b9702b0d25 Czas edycji: 2023-05-23 o 16:09 |
|
|
|
|
#68 |
|
Rozeznanie
|
[1=a240a5cdc9601fd61cd3ffc 006c0fc885123340f_657b970 2b0d25;89588601]Również czekam momentu aż będę mogła z czystym sumieniem uderzyć w nieco optymistyczniejszy ton. Mam nadzieję, że stanie się to po najbliższych wyborach. Jak tylko uda się przegnać tych pisowieckich łobuzów, to wpadnę tu jako pierwsza i wszystkich wirtualnie wyściskam, masz moje słowo. Jestem z natury bardzo pogodną osobą, uwielbiam ludzi i wszystko w jasnych kolorach. Stąd tak boli mnie chamstwo obecnej władzy, jej prymitywizm i to, że zmusza mnie do czarnowidztwa.
A personalne ataki (bo przecież obie wiemy, że nie kierowała teraz tobą troska o mój stan psychiczny ) na moją skromną osobę były już tu grane na podobnych tematach, to niczego nie zmiania ani w sytuacji kraju, ani w moim podejściu do tych spraw. Także można sobie darować. Nie robi to na mnie wrażenia, bo wiem że mam rację. Powiesz, że to arogancja, a ja powiem, że to realizm.[/QUOTE]Personalny atak to za dużo powiedziane, po prostu mnie się odechciewa czytać ten wątek i ten o aktualnej sytuacji w Polsce, bo wiem, że trafię na twoje posty pełne czarnowidztwa. Mnie też boli chamstwo i prymitywizm naszej władzy, ale nie dałabym rady codziennie o tym myśleć i codziennie się tym realnie przejmować. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#69 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Jak brak wam slonca to mozna wlaczyc tvp 1. Tam, jak spiewal klasyk, zawsze: "Jest super, jest super, wiec o co ci chodzi". Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#70 |
|
Rozeznanie
|
[1=4d032753774d1a68efa6ccf c57dfedd4115cfe72_6584d22 253d76;89588679]Ale to jest watek o wiadomosciach z kraju i ze swiata (czy o wyborach? Ale w sumie to podobne). Fakty sa jakie sa, nie mozemy sobie dyskutowac z faktami, one po prostu sa. Jak 10 dni pod rzad pada deszcz to tez nikt pogodynce nie mowi, ze odechciewa sie jej sluchac, bo nic tylko deszcz. Taka rola pogodynki, mowi jaka jest pogoda.
Jak brak wam slonca to mozna wlaczyc tvp 1. Tam, jak spiewal klasyk, zawsze: "Jest super, jest super, wiec o co ci chodzi". Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]To jest wątek o wyborach, ale zlewa się z tym drugim. Chyba nie rozumiecie o co mi chodzi. Zauważyłam, że jestem zdrowsza jak wiadomości polityczne ograniczam do minimum. Nie daję rady już słuchać co kto powiedział, jaki nowy program "plus" będzie, kto znowu ile ukradł. Odechciewa się wstawać z łóżka jeśli naprawdę nie ma już perspektyw, lepiej już było itd. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#71 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego 2109119DG przy użyciu Tapatalka
Czasami bywa się gołębiem a czasami pomnikiem. ![]() ---------------------------------------------------------- PRETENSJONALNY nie oznacza "pełen pretensji" Za słownikiem PWN: pretensjonalny to 1. «zachowujący się sztucznie, krygujący się» 2. «zbyt wyszukany, świadczący o złym guście» |
|
|
|
|
|
#72 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#73 |
|
Konto usunięte
|
Juz byly takie czasy w ktorych nie trzeba bylo sie przejmowac polityka, bo nie mialo sie takiego prawa. Taka jest cena demokracji - obywatel ma nie tylko prawa polityczne, ale tez obowiazki polityczne.
|
|
|
|
|
#74 |
|
Rozeznanie
|
[1=4d032753774d1a68efa6ccf c57dfedd4115cfe72_6584d22 253d76;89588751]Juz byly takie czasy w ktorych nie trzeba bylo sie przejmowac polityka, bo nie mialo sie takiego prawa. Taka jest cena demokracji - obywatel ma nie tylko prawa polityczne, ale tez obowiazki polityczne.[/QUOTE]Głosuję więc obowiązek wypełniam, więc mam nadzieję, że twoje niesprawiedliwe słowa nie są do mnie kierowane.
|
|
|
|
#75 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#76 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#77 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Tak, ja o tym myślę często, bardzo mi to psuje nastrój, im bliżej wyborów tym bardziej, bo teraz jeszcze dodatkowo mnie frustuje postawa 'obecnych nieprzytomnych', którym się cały czas wydaje, że te wybory będą o polityce socjalnej i gospodarce, podczas gdy tak naprawdę będą o tym, czy zostajemy/przywracamy porządek demokratyczny, czy idziemy śladami Węgier. To będziemy de facto teraz wybierać, reszta to didaskalia. Plus wkurza mnie do bólu postawa części polityków z partii opozycyjnych, którzy chyba sobie też powyższego nie uświadamiają. Właściwie jedna i jedyna zaleta obecnej sytuacji jaką mogę podać kiedy myślę o aktualnej władzy to to, że uświadomiła mi jak bardzo mi zależy na losie tego pięknego kraju i naszym - obywateli. Okazało się, że jestem patriotką. A kiedyś lubiłam o sobie myśleć, że jaka tam Polka, jestem obywatelką świata, bo nawet nie tylko Europy Polska to tylko miejsce, w którym się urodziłam i którego z jakichś dziwnych powodów dotąd nie opuściłam, a tu proszę - okazuje się, że jednak mi zależy, że jednak to miejsce jest dla mnie ważniejsze niż myślałam.Nie wiem w jakim jesteś wieku, czy ode mnie starsza, czy młodsza. Ja jestem już na tyle stara, że pamiętam nędzę lat transformacji, lat 90tych. Było cholernie bidnie i ciężko, ale była też nadzieja i wiara w to, że idą lepsze czasy. W emocjach mam jednak zapisane cierpienie tamtych lat, (nie wspomniając o dziadowskich latach mojego dzieciństwa, czyli końcówce lat 8otych), i jak pomyślę, że moja ewentualna starość to też znowu będzie ściskająca bieda i udręka, to mnie szlag trafia jasny. Powrót do punktu wyjścia po prostu nie wchodzi w grę. Stąd te emocjonalne wpisy, to walenie w dzwony na trwogę - wiem, że może to przerażać, ale myślisz, że ja się nie boję ? Jeżeli ktoś biedę i gwałtowne zmiany gospodarcze i społeczne zna tylko z książek, a nie ze swojego doświadczenia, to faktycznie może mnie nie rozumieć i twierdzić, że histeryzuję. Można zamknąć oczy, wejść pod koc, dokonać wewnętrznej emigracji, odmeldować się, pewnie. Właśnie na to liczą zamordyzmy i autokratyczna władza, do tego dążą - do wywołania w ludziach poczucia zniechęcenia i uciszania tych, którzy mówią niewygodną prawdę. Lepiej się temu nie dać żeby potem nie płakać. Moim zdaniem. Ale można nie czytać tego co piszę, czy kogo zmuszam. |
|
|
|
|
|
#78 |
|
Rozeznanie
|
[1=4d032753774d1a68efa6ccf c57dfedd4115cfe72_6584d22 253d76;89588765]Ja mowie ogolnie, nie mam powodu personalnie cie atakowac. Wielu ludzi ma takie podejscie jak ty - ze tematy polityczne sa w sumie smutne i lepiej sie nimi nie interesowac. Ale prawda jest taka ze, jak to sie mowi - nawet jesli sami nie interesujemy sie polityka, to polityka interesuje sie nami.[/QUOTE]
Czy to, że ktoś codziennie karmi się newsami ze sceny politycznej sprawia, że naprawdę poszerza swoją wiedzę i zyskuje jakiś kontekst? Dla mnie to jest jakieś "uspokojenie sumienia", że jak jesteś na bieżąco z najnowszymi aferami albo prognozami wieszczącymi nam hiobową przyszłość to znaczy, że tak bardzo interesujesz się polityką i masz jakiś na nią wpływ. Moim zdaniem absolutnie nie, więc nie zamierzam dopuścić do tego, żeby ekscesy polityków negatywnie odbiły się na moim zdrowiu psychicznym. Pogrubione zdanie to już dla mnie frazes. [1=a240a5cdc9601fd61cd3ffc 006c0fc885123340f_657b970 2b0d25;89588808]Ale co ja poradzę, że mamy władzę, która szykuje się żeby nas chwycić za twarz i czasy w których coraz trudniej się żyje, mam udawać, że tego nie widzę i o tym nie mówić, bo tobie będzie przykro ? No bez jaj. Tak, ja o tym myślę często, bardzo mi to psuje nastrój, im bliżej wyborów tym bardziej, bo teraz jeszcze dodatkowo mnie frustuje postawa 'obecnych nieprzytomnych', którym się cały czas wydaje, że te wybory będą o polityce socjalnej i gospodarce, podczas gdy tak naprawdę będą o tym, czy zostajemy/przywracamy porządek demokratyczny, czy idziemy śladami Węgier. To będziemy de facto teraz wybierać, reszta to didaskalia. Plus wkurza mnie do bólu postawa części polityków z partii opozycyjnych, którzy chyba sobie też powyższego nie uświadamiają. Właściwie jedna i jedyna zaleta obecnej sytuacji jaką mogę podać kiedy myślę o aktualnej władzy to to, że uświadomiła mi jak bardzo mi zależy na losie tego pięknego kraju i naszym - obywateli. Okazało się, że jestem patriotką. A kiedyś lubiłam o sobie myśleć, że jaka tam Polka, jestem obywatelką świata, bo nawet nie tylko Europy Polska to tylko miejsce, w którym się urodziłam i którego z jakichś dziwnych powodów dotąd nie opuściłam, a tu proszę - okazuje się, że jednak mi zależy, że jednak to miejsce jest dla mnie ważniejsze niż myślałam.Nie wiem w jakim jesteś wieku, czy ode mnie starsza, czy młodsza. Ja jestem już na tyle stara, że pamiętam nędzę lat transformacji, lat 90tych. Było cholernie bidnie i ciężko, ale była też nadzieja i wiara w to, że idą lepsze czasy. W emocjach mam jednak zapisane cierpienie tamtych lat, (nie wspomniając o dziadowskich latach mojego dzieciństwa, czyli końcówce lat 8otych), i jak pomyślę, że moja ewentualna starość to też znowu będzie ściskająca bieda i udręka, to mnie szlag trafia jasny. Powrót do punktu wyjścia po prostu nie wchodzi w grę. Stąd te emocjonalne wpisy, to walenie w dzwony na trwogę - wiem, że może to przerażać, ale myślisz, że ja się nie boję ? Jeżeli ktoś biedę i gwałtowne zmiany gospodarcze i społeczne zna tylko z książek, a nie ze swojego doświadczenia, to faktycznie może mnie nie rozumieć i twierdzić, że histeryzuję. Można zamknąć oczy, wejść pod koc, dokonać wewnętrznej emigracji, odmeldować się, pewnie. Właśnie na to liczą zamordyzmy i autokratyczna władza, do tego dążą - do wywołania w ludziach poczucia zniechęcenia i uciszania tych, którzy mówią niewygodną prawdę. Lepiej się temu nie dać żeby potem nie płakać.Moim zdaniem. Ale można nie czytać tego co piszę, czy kogo zmuszam.[/QUOTE] A czy ja powiedziałam, że masz o tym nie mówisz i zabraniam ci pisać? Pisz, co chcesz, po prostu dziwię się, co ci to daje. Wyrzut frustracji? Upust emocji? Czujesz się lepiej jak codziennie piszesz o tym, że nic dobrego już nas nie czeka? Naprawdę wierzysz w to, że pisaniem postów na wizażu możesz coś zmienić? Obstawiam, że tu większość jest przeciwko partii rządzącej, więc to jest mówienie do ludzi, którzy już są przekonani i podzielają twoją opinię, że jest źle. Jak ktoś olewa wybory, to będzie olewał nadal, nieważne jak katastrofalne wizje roztoczysz. Urodziłam się w 1990 roku i nie odczułam nędzy, mimo że moi rodzice nie byli zamożni, i nie mieli żadnych koneksji. Z twojego wpisu wynika, że skoro dla mnie lata 90. to czas beztroskiego dzieciństwa to znaczy, że się nie znam i nie wiem co nas czeka. No może tak jest, ale to, że będę codziennie bać się przyszłości niczego nie zmieni. Jeśli naprawdę czeka nas zapaść, kryzys klimatyczny albo kolejna pandemia to nie będzie spokojnej starości dla żadnej z nas. Śledzenie politycznych newsów działa na mnie jak śledzenie informacji o wojnie w Ukrainie, w pierwszym tygodniu jej wybuchu. Byłam jak sparaliżowana tym, co się dzieje, nie mogłam spać ani jeść, bo myślałam tylko o tym jak rozwinie się sytuacją. Czy to zainteresowanie wojną dało mi coś oprócz zgryzoty i cierpienia? Nie. Postanowiłam więc przestać czytać o wojnie i po prostu modlić się, żeby Putin poszedł w cholerę. Tak samo traktuję teraz politykę. Czy wiem, że pis powinien odejść od władzy? Tak. Czy pójdę na wybory? Tak. Na tym się moja rola kończy. Może dla ciebie to jest zamykanie oczu i wewnętrzne odmeldowanie się, ale dla mnie to ratunek dla mojej psychiki. I tak niedługo zrobię, nie martw się. Natomiast mam wrażenie, że ulegasz ułudzie robienia czegoś, bycia świadomą, działania przeciwko autorytarnej władzy, bo piszesz o tym codziennie w dwóch wątkach na wizażu. |
|
|
|
|
#79 |
|
Konto usunięte
|
Wrażenia to wrażenia, w sumie nie ma sensu dyskutować z wrażeniami.
Pozostaje się cieszyć, że tylko w dwóch. Rozważam czy nie zacząć pisać w czterech. A może w pięciu, a może stu dwudziestu pięciu. Zobaczę. Jeżeli po moim drugim, obszernym wpisie dalej jesteś bardzo zdziwiona, ergo - nie próbujesz zrozumieć mojego punktu widzenia, to co na to poradzę ? Pozostaje ci się dziwić. Czy wszystko musimy rozumieć ? Piszę, bo mam taką chęć, to nie jest skomplikowana prawda. Również piszę z tymi i do tych, z którymi mam ochotę pogadać oraz tak często jak mam ochotę, nikomu nie robię tym krzywdy. Co mi to daje ? Możliwość pogadania, a co daje ludziom forum ? Masz jakiś zaburzony ogląd co do mojej aktywności w tych rozmowach, domiemam, że bierze sie to z twojej sympatii do mnie Oczywiście to tylko moje wrażenie, bo może każdemu sugerujesz żeby się zamknął, bo ci niewygodnie z tym co pisze; pewności nie mam, bo nie śledzę twoich wypowiedzi. EOT Edytowane przez a240a5cdc9601fd61cd3ffc006c0fc885123340f_657b9702b0d25 Czas edycji: 2023-05-24 o 07:15 |
|
|
|
|
#80 |
|
Rozeznanie
|
Okej, masz rację, że dyskusja nie ma sensu bo zaczęłaś ironizować. To ty nie chcesz przyjąć mojego punktu widzenia. Możesz pisać i w 10 wątkach. Nie wiem o co chodzi ci z tą sympatią/antypatią. Mam do siebie neutralny stosunek, kiedys pisałysmy na watku o upalach, wiec kojarze cie stamtąd i z wpisów o polityce właśnie. Ale z mojej strony też Eot.
|
|
|
|
#81 |
|
Konto usunięte
|
Silje, naprawde zastanawiam sie, dlaczego weszlas na ten watek. Nie interesujesz sie - ok, ale dlaczego probujesz odebrac nam nasza motywacje do pisania tutaj?
Nie wchodzi sie np na watki o odchudzaniu zeby pisac ludziom, jak cie dziwi, ze przejmuja sie tym co jedza. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#82 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#83 |
|
Wtajemniczenie
|
Od czego jest forum jak nie od pisania, ludzie… Nie dość, że i tak mało tu nas zostało to jeszcze się obruszacie. Jak nie pasuje, to trzeba zarzucić inny temat rozmowy.
|
|
|
|
|
#84 |
|
Konto usunięte
|
[1=26cabbdd88f595c38f9b7f8 139ef1472f28f75bc_65628a8 226dae;89589073]Popieram.[/QUOTE]
Ja też popieram z drobną korektą: to nie jest ułuda i w moim świecie to nie jest zarzut, wręcz przeciwnie. Nawet sprawdziłam statystyki i wychodzi, że średnio klepię 3 posty na dobę. To faktycznie ogrom. Mój ostatni wpis na wątku o aktualnych wydarzeniach jest sprzed czterech dni. Tutaj - na tym niemrawym wątku piszę częściej, ale od dwóch dni cisnę OT, bo mnie zaatakowano. Właśnie się zdziwiłam insynuacji, jakobym dniami i nocami przesiadywała na dwóch wątkach na wizażu celem "robienia czegoś, bycia świadomą, działania przeciwko autorytarnej władzy" - chociaż to akurat prawda, robię coś i działam przeciwko autorytarnej władzy. Niestety nie tak namiętnie jak chce sie uważać. Nie mam czasu, cholera no. Poza dzieleniem się poglądami na publicznych forach w necie, zamierzam włączyć się w przebieg samych wyborów. Oczywiście jadę 4 czerwca do Warszawy tak jak byłam na każdym dużym proteście organizowanym przeciwko kolejnym łajdackim posunięciom obecnej władzy. Zachęcam też innych. Edytowane przez a240a5cdc9601fd61cd3ffc006c0fc885123340f_657b9702b0d25 Czas edycji: 2023-05-24 o 12:19 |
|
|
|
|
#85 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#86 |
|
Zakorzenienie
|
[1=4d032753774d1a68efa6ccf c57dfedd4115cfe72_6584d22 253d76;89589102]Ja to rozumiem, ale jaki inny temat zarzucic w temacie o wyborach
?[/QUOTE]Pani moze zalozyc osobny watek. ![]() Ja na razie czytam Wasze posty. Do merytorycznej dyskusji brakuje mi sondazu i innych statystyk. |
|
|
|
|
#87 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#88 |
|
Rozeznanie
|
[1=4d032753774d1a68efa6ccf c57dfedd4115cfe72_6584d22 253d76;89589039]Silje, naprawde zastanawiam sie, dlaczego weszlas na ten watek. Nie interesujesz sie - ok, ale dlaczego probujesz odebrac nam nasza motywacje do pisania tutaj?
Nie wchodzi sie np na watki o odchudzaniu zeby pisac ludziom, jak cie dziwi, ze przejmuja sie tym co jedza. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Niczego nie próbuję wam odebrać. Próbowałam jedynie dowiedzieć się co konkretnej osobie daje codzienne narzekanie. Nie rozumiem z jakiego powodu ty poczułaś się wywołana do tablicy a na dodatek odnisłaś wrażenie, że ja komukolwiek próbuję odebrać motywację. To jest absurdalne stwierdzenie. Ale nie martw się, zrozumiałam, że to nie jest wątek dla mnie i obiecuję, że więcej się w nim nie wypowiem. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#89 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=4d032753774d1a68efa6ccf c57dfedd4115cfe72_6584d22 253d76;89589102]Ja to rozumiem, ale jaki inny temat zarzucic w temacie o wyborach
?[/QUOTE]Bardziej miałam na myśli temat o aktualnych wydarzeniach A tutaj to wiadomo czego się spodziewać, więc najzwyczajniej w świecie można jie wchodzić.Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#90 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
To jakieś cienkie manipulacje; chciałaś mi dowalić, to dowaliłaś pod byle jakim i z czapy wziętym zarzutem, że ciagle narzekam, codziennie, na dwóch wątkach na raz, a twoje słabe serduszko już ledwo to znosi ![]() Czytaj: mam się nie odzywać, bo tego mojego gadania nie możesz już wytrzymać tym bardziej, że mówię niewygodną prawdę, a przecież pis nie może być aż tak bardzo i cały zły. Teraz z ataku przechodzisz na bycie ofiarą. Już czas skończyć tę żenadę, dwa dni chyba wystarczą. Edytowane przez a240a5cdc9601fd61cd3ffc006c0fc885123340f_657b9702b0d25 Czas edycji: 2023-05-25 o 18:50 |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:57.

Bo że nie wystartują, to nie wierzę.

Te poglady nie sa zle, sa bardzo ''lotne'', wydaje mi sie ze mlodziezy moze sie spodobac. No i mlodziez akurat taka jest ze na podstawie tik toka moze postawic krzyzyk na wyborach, nie weryfikujac dokladnie.
.
) na moją skromną osobę były już tu grane na podobnych tematach, to niczego nie zmiania ani w sytuacji kraju, ani w moim podejściu do tych spraw. Także można sobie darować. Nie robi to na mnie wrażenia, bo wiem że mam rację. Powiesz, że to arogancja, a ja powiem, że to realizm.