|
|
#61 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Jestem zerem
Suomi jak nic
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#62 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A nie udzielić rad, przecież baby (i psycholodzy, i lekarze) się na niczym nie znajo Sent from my FP4 using Tapatalk |
|
|
|
|
#63 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nie zmuszaj się do niczego. Ani do terapii, ani do leków. Jak zrobisz to na siłę to dalej będziesz negatywnie nastawiony co może faktycznie zepsuć cały proces i dostaniesz to, co przewidujesz - nie wyjdzie i zrezygnujesz. Patrz, na siłkę możesz chodzić 3 lata i mieć gówno zamiast progresu. Rzucisz to, bo nie widzisz efektu. Nie wrócisz tam. A możesz chodzić 3 miesiące i trenować wg planu, co da fajne efekty. Będziesz zadowolony i będziesz chciał kontynuować. Wszystko zależy od nastawienia. Siłownia to narzędzie - a jak je wykorzystasz, to już zależy wyłącznie od Ciebie. Tak samo terapia, czy farmakologia. Tylko musisz chcieć. Jak będziesz chciał i szukał odpowiedzi to znajdziesz terapie, która Ci odpowiada. Zobaczysz jak wiele jest różnych nurtów, które są różnie prowadzone. Jest dużo opcji. Jak będziesz chciał zobaczyć, czy nie potrzebujesz leków to znajdziesz psychiatrę, który będzie Ci odpowiadał. Nie musisz brać leków, jeśli uznasz ze źle się po nich czujesz. Ustalasz z lekarzem, mówisz że nie pasują i coś zmieniacie, albo zmieniasz psychiatre. Nie musisz nawet kierować się diagnoza od jednej osoby, możesz iść zapytać o opinię kogoś innego. To od Ciebie zależy jak wykorzystasz te narzędzia i jak wiele dobrego z nich wyciśniesz dla siebie. Bo da się, tylko trzeba chcieć. Bez tej otwartości to naprawde będą pieniądze wyrzucone w błoto. A leki mają pomoc np w trakcie terapii. Wyciszyć lęk, który blokuje Ci prawidłowy odbiór niektórych sytuacji. Nauka z Tobą zostanie, nawet jeśli później zdecydujesz się odstawić leki (ofc pod okiem lekarza). Pamiętaj - to Ty decydujesz w jaki sposob użyjesz narzędzia, z którego postanowisz skorzystać. Efekt może być dobry, albo zły. Jednak bez próbowania nigdy się nie dowiesz. Ale nie nakładaj na siebie presji. Miej te słowa z tyłu głowy, a jak przyjdzie czas, że będziesz chciał pójść na terapie, czy do psychiatry, to po prostu to zrob. |
|||
|
|
|
#64 |
|
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#65 | ||
|
(=^‥^=)
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#66 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#67 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#68 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ---------- troche sie stresowalem ale o wiele mniej niz np. wyjazdem integracyjnym z pracy czy wyjsciem za pierwszym razem na silownie. ---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ---------- Cytat:
Kilkadziesiat lat temu twierdzili ze swietnym pomyslem jest leczenie osob LGBT bo akurat nie pasowali do "norm". Teraz jest inna lista zaburzen. Jak aktualne "normy spoleczne" zmienia sie to znowu co innego bedzie uznawane za wymagajace leczenia. |
|||
|
|
|
#69 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Tylko szkoła się skończyła. To jest właśnie coś, co uzyskałbyś podczas dobrej terapii - zrozumiałbyś, że to, co działo się w szkole minęło i nie musi wpływać na obecne życie. Tak... mogłeś trafić na złą terapeutkę. Tylko co z tego? Ludzie są różni, dobrzy i źli. Pora poszukać lepszego. |
|
|
|
|
#70 |
|
BAN stały
|
[1=b7c523c48d685fff13c5db5 a9d3e58ccf0b35a9f_65555d0 8413b4;89595159]Mamy mu napisać jaki jest dzielny i że wszystkim się samotnie tak fantastycznie mierzy mimo tych niezwykłych przeciwności losu. Prawdziwy sigma male i bohater.
A nie udzielić rad, przecież baby (i psycholodzy, i lekarze) się na niczym nie znajo Sent from my FP4 using Tapatalk[/QUOTE] To juz ty sobie cos uroiłaś. Nigdzie tez nie napisalem ze "baby" sie na niczym nie znaja". Czesc wpisow polega tylko na "hur dur terapia i nic wiecej" Czesc jest za to sensowna jak chociazby ten ostatni z propozycja polecenia trenerow ktorzy rozpisuja plany. |
|
|
|
#71 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ---------- Cytat:
Ja ze swojej strony radzę Ci, żebyś zmienił sposób mówienia i pisania o sobie. Bo pisząc o sobie źle, samego siebie obrażasz i kopiesz. Dlaczego? I po co? Strasznie mi się to czyta... Jak Ty nie będziesz szanował i kochał samego siebie, to nikt inny ani Cię nie uszanuje, ani nie pokocha... |
||
|
|
|
#72 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
I duzo masz par na tym tinderze? Da sie tam z kims umowic nie siedzac tam na czatach miesiaca? Zgadzam sie efekty na silowni juz jakies mam ale moglyby byc lepsze z profesjonalnym planem. Najchetniej dolozylbym do tego gotowa diete, bardzo wygodne ale takie zabawy kosztuja 2k jak nie lepiej za miesiac. Po prostu nie widze, nie czuje tego w jaki sposob terapia mialaby mi pomoc. leki jakie odczuwam to jedno a druga kwestia ze mam po prostu braki w szkole normalni ludzie przechodza socjalizacje a ja bylem wtedy na innych rzeczach skupiony, bardziej na przetrwaniu. Musze sie pozbyc starych schematow ale nie uwazam ze terapeuta to jest ktos kto mi pomoze. ---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ---------- Cytat:
Byc moze terapia to nie jest droga dla kazdego? Sadze ze moge zbudowac swoja wartosc na samorozwoju. Nie bardzo wiem co oznacza kochac siebie? Nie potrafilbym w ten sposob chyba. Mam sam siebie sie oszukiwac? Bycie szczerym ze soba popycha do przodu. Slodzac sobie w zyciu do niczego nie dojde. Jak dla mnie to jesli nie widze w sobie zalet to znak ze trzeba pracowac nad soba i te zalety stworzyc a nie oszukiwac sie ze jestem super. |
||
|
|
|
#73 |
|
Konto usunięte
|
A może się mylisz i jesteś super skąd wiesz że masz rację?
Sent from my FP4 using Tapatalk |
|
|
|
#74 |
|
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2023-06-01 o 20:35 |
|
|
|
#75 |
|
BAN stały
|
Ej ale te języki do nauki to jakiś bardzo ważny plan czy tak o by odpukać i się cieszyć z języków bez realnego wykorzystania?
Oczywiście, języki warto znać bardzo i to super umiejętność ale chcę wiedzieć czemu autor ma je na myśli. Czy można naprostować? |
|
|
|
#76 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#77 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#78 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#79 |
|
Rozeznanie
|
O dzizas.... Ty na prawdę potrzebujesz terapii. Chcesz mieć znajomych, zagadują do Ciebie ludzie, a Ty i tak uciekasz przed nimi. To jest błędne koło. Ale jak sobie chcesz, bo niestety tak to z boku wygląda, że sam sobie dołek kopiesz. Ludzie tutaj dobrze radzą z terapią.
|
|
|
#80 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak samo niepokojący jest sposób pisania o sobie Autora. To nawet nie jest niskie poczucie własnej wartości, tylko coś dziwnego. Z jednej strony gnojenie samego siebie w każdym zdaniu, a z drugiej jakieś wielkie plany i marzenia. No nie wiem, dla mnie to wszystko jest po prostu ostro niepokojące. |
|
|
|
|
#81 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja się już nie wczytuje dokładnie w to co Autor pisze. To jest jak grochem o ścianę. Ewidentnie potrzebuje pomocy i to zaraz, ale jak sam nie zechce to i tak nic z tego. Współczuję mu bardzo bo wyobrażam sobie jak musi mu być ciężko. Współczuję pomimo tego, że jestem w tym gronie osób obrażonych przez Autora bo biorę leki i przecież jestem oglupiona według niego czy co tam napisał xd Swoją drogą to mnóstwo razy słyszałam od osób nawet z świetnym wykształceniem gadanie w ten sposób o lekach, że już mnie to nie dziwi. Nadal jesteśmy w tyle jeśli chodzi o świadomość, że to tylko leki jak każde inne. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#82 |
|
Rozeznanie
|
Aha no i nie dziwią mnie mega plany Autora bo to odbieram tak, że musi jakoś pustkę zapełnić. Pustkę relacji.
|
|
|
#83 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#84 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Terapeute znalazlem jakiegos byc moze sensownego ale kosztuje 500 zl i godziny pracy ma 8-16. W pracy wtedy jestem. |
|
|
|
|
#85 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#86 |
|
Przyczajenie
|
Powodzenia.
Ciekawe czy dasz radę |
|
|
|
#87 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Nie to że czuję do nich niechęć. Nie uważam się za lepszego od nich wręcz odwrotnie. Raczej bardziej stresuje mnie to bo nic dobrego zwykle z tego nie wychodzi. Mi z tego wszystkiego wychodzi ze nie mam wystarczającej wiedzy do rozmawiania z kimś, jestem za nudny itd. A wynika to z tego że nie rozmawiam a nie rozmawiam bo nie mam wiedzy i takie błędne koło. No właśnie też często widziałem wpisy samotnych ludzi ale dosłownie zawsze mają tego chlopaka czy dziewczynę albo jakakolwiek osobę. Ja nic może faktycznie odrzucam ludzi że nie chcą szczerze do mnie zagadać tylko jeśli już to z litości albo żeby gardzić mną. Nie wiem może jestem trochę nerwowy. W podstawówce miałem sporo stresu. W domu ojciec pił a w szkole też nie było lepiej. 24 godziny na dobę stres. Ręce mi się trzęsły od tego cały czas. Ale nikomu nie mówiłem bo nie można było a teraz trochę mnie to dusi chyba. ---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#88 | |
|
Czarna owca
|
Cytat:
Sent from my M2101K6G using Tapatalk |
|
|
|
|
#89 |
|
Zadomowienie
|
Nie konkretnie o zaburzenia osobowości. Po prostu znałam różnych ludzi, ale nigdy nikogo, kto przez całe swoje życie, od samego początku, nie stworzył z nikim dosłownie żadnej relacji. Nikt mi nie wmówi, że Twoje zachowanie wobec innych ludzi jest normalne. Moim zdaniem musi wynikać z jakiś zaburzeń lub choroby, może czegoś w rodzaju autyzmu.
Nie mam pojęcia, najlepiej oceni to lekarz. Po prostu u Ciebie to nie jest gorszy okres w życiu. Ty taki jesteś od samego początku do teraz. To jest Twoja cecha, coś w Tobie, a nie kwestia okoliczności. |
|
|
|
#90 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
też tego nie rozumiem jak te ceryfikaty, kursy językowe, nowe mieszkanie mają sprawić, ze wartość Autora wzrośnie. i jeszcze zarzut, że współlokatorki gadaja o głupotach, a co mają o historii Japonii nagle zacząć gadać, taki small talk z ich strony i tyle |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:47.

ale ty wiesz swoje i nie będzie ci żaden lekarz (po studiach i latach dokształcania/specjalizacji) mówił, że masz jakieś leki brać...