Szybkie randki (speed dating) czy Tinder. Co lepsze? - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2023-09-15, 12:38   #61
ojejuniu1974
Rozeznanie

Dot.: Szybkie randki (speed dating) czy Tinder. Co lepsze?

Cytat:
Napisane przez Piotrek95 Pokaż wiadomość
Właśnie nie do końca.. własne wady najciężej dostrzec.
No to już naprawdę zalezy. Jeśli ktos ma np. nadwagę (a na profil wstawił stare zdjęcia z czasu niższej wagi) i sam tego nie widzi, to czy usłyszenie tego od obcej osoby w czymkolwiek pomoże? Raczej nastapi dalsze wypieranie problemu
ojejuniu1974 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-09-15, 13:16   #62
Laief
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MyEyesHurt Pokaż wiadomość
Szczerze, to ja zwykle nie czuje "chemii" z takimi, co mi sie az tak nie podobają. Jak mi wszystko wyglądowo gra, to nie ma problemu. Potem pojawiają się małe problemy, typu, że pali i to dyskwalifikuje na przyklad :/
No ja umawiam się wyłącznie z kobietami, które mi się podobają. Nie dziele tego na mniejsze/większe podobanie. Tylko na spotkaniu jest coś, co może sprawić, że dla kogoś stracę głowę lub jednak podziękuję za dalsza znajomość.
Mowa ciała, ton glosu, sposób w jaki sie usmiecha, jak wtedy wyglądają jej oczy, jak brzmi gdy wybuchnie śmiechem, w jaki sposób mnie uwodzi, jak się wtedy zmienia jej mimika, gestykulacja, itp. Wszystkie takie rzeczy są dla mnie istotne w kontekście chemii. A to czy się pojawi czy nie... nigdy nie wiem i nie mam na to wpływu, więc się tym nie przejmuje. Po prostu jak jej nie czuje to nie stworze z tą osobą związku i tyle. Nic złego się nie dzieje.
Laief jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-09-15, 13:39   #63
MyEyesHurt
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ojejuniu1974 Pokaż wiadomość
No to już naprawdę zalezy. Jeśli ktos ma np. nadwagę (a na profil wstawił stare zdjęcia z czasu niższej wagi) i sam tego nie widzi, to czy usłyszenie tego od obcej osoby w czymkolwiek pomoże? Raczej nastapi dalsze wypieranie problemu
Jeśli ktoś takie coś robi, to jest oszustem i jest to bardzo niesprawiedliwe w stosunku do drugiej osoby... A wiem, ze sporo ludzi tak robi niestety, rzadziej męska część aplikacji, ale jednak. Dlatego dobrze jest przejść na FB/insta, bo często ta osoba ma tam więcej zdjęć i masz pewność jak wygląda, zanim się spotkacie.

Przez takie osoby właśnie co raz bardziej obniża się zaufanie do ludzi na takich aplikacjach i co raz trudniej będzie o pozytywne skutki pisania na Tinderze.
MyEyesHurt jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-09-15, 14:49   #64
Laief
Rozeznanie

Cytat:
Jeśli ktoś takie coś robi, to jest oszustem i jest to bardzo niesprawiedliwe w stosunku do drugiej osoby... A wiem, ze sporo ludzi tak robi niestety, rzadziej męska część aplikacji, ale jednak. Dlatego dobrze jest przejść na FB/insta, bo często ta osoba ma tam więcej zdjęć i masz pewność jak wygląda, zanim się spotkacie.

Przez takie osoby właśnie co raz bardziej obniża się zaufanie do ludzi na takich aplikacjach i co raz trudniej będzie o pozytywne skutki pisania na Tinderze.
A jak ktoś nie wrzuca fot gdzie widać cała sylwetkę to wydaje Ci się od razu podejrzane, czy bierzesz pod uwagę, że ktoś może nie lubi takich zdjęć? Jeśli druga opcja to jak dziewczyna ma aktualne zdjęcia, po samej twarzy nie widać za bardzo dodatkowych kg, ale już na spotkaniu tak to... oszukała, czy nie? Jakie masz wobec tego odczucia?
Stary 2023-09-15, 15:18   #65
MyEyesHurt
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Laief Pokaż wiadomość
A jak ktoś nie wrzuca fot gdzie widać cała sylwetkę to wydaje Ci się od razu podejrzane, czy bierzesz pod uwagę, że ktoś może nie lubi takich zdjęć? Jeśli druga opcja to jak dziewczyna ma aktualne zdjęcia, po samej twarzy nie widać za bardzo dodatkowych kg, ale już na spotkaniu tak to... oszukała, czy nie? Jakie masz wobec tego odczucia?
Od razu jest dla mnie to podejrzane. Tak zostałem już nauczony przez doświadczenia życiowe, niestety najczęściej tak jest. A co do drugiej opcji, to nie zdarzyło mi się to jeszcze, ale myślę, że czułbym się lekko oszukany. Ja po prostu nie rozumiem dlaczego tak się robi, bo przewijają mi się regularnie profile, gdzie wszystko jest przejrzyste albo w opisie jest opisane wszystko. Nie wiem do czego to dąży, bo na spotkaniu i tak to wyjdzie i jak jestem typem, którego nie interesują takie panie, to nic z tego nie będzie tak czy siak.

A przecież jest wielu takich, którym to nie przeszkadza i to w nich powinny celować.

A co do Twojego wcześniejszego postu, to jeszcze mi się nie zdarzyło, żebym po tinderowym spotkaniu "stracił dla kogoś głowę", jak to ująłeś. Miałem takie, które mega mi się podobały jak je zobaczyłem i wtedy po prostu bardzo liczyłem, że to pójdzie w dobrą stronę, a po spotkaniu, że też będzie chciała to kontyunować, ale myślę, że takie sformułowania są zarezerwowane na dalsze szczeble znajomości, a nie na pierwsze zetknięcie z osobą.
Stary 2023-09-16, 08:17   #66
karawanna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kolkimorki16 Pokaż wiadomość
Speed dating i aplikacje randkowe mają swoje zalety i wady, a wybór zależy od twoich preferencji i stylu poznawania ludzi. Speed dating pozwala na szybkie, osobiste spotkanie i pierwsze wrażenie, ale może być stresujące ze względu na ograniczony czas na rozmowę. Aplikacje randkowe, takie jak Tinder, oferują większy zakres wyboru, ale mogą być bardziej powierzchowne.

Jeśli masz okazję, warto spróbować speed datingu, aby zobaczyć, czy to jest dla ciebie odpowiedni sposób na poznanie kogoś. Spotkania w realu pozwalają lepiej ocenić chemię i pierwsze wrażenie. Jeśli jednak aplikacje randkowe nie przynoszą ci sukcesu, warto eksperymentować z różnymi metodami, aby znaleźć sposób poznawania ludzi, który najlepiej do ciebie pasuje. Ważne jest, aby być cierpliwym i otwartym na różne możliwości.
Ciekawe kiedy sztuczna inteligencja zacznie generować wypowiedzi w taki sposób, że nie będzie się dało odróżnić kto to napisał

Wysłane z mojego SM-S901B przy użyciu Tapatalka
karawanna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-09-16, 09:44   #67
Trzepotka
Zakorzenienie

Treść usunięta
Trzepotka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2023-09-17, 09:19   #68
Laief
Rozeznanie

Cytat:
Od razu jest dla mnie to podejrzane. Tak zostałem już nauczony przez doświadczenia życiowe, niestety najczęściej tak jest. A co do drugiej opcji, to nie zdarzyło mi się to jeszcze, ale myślę, że czułbym się lekko oszukany. Ja po prostu nie rozumiem dlaczego tak się robi, bo przewijają mi się regularnie profile, gdzie wszystko jest przejrzyste albo w opisie jest opisane wszystko. Nie wiem do czego to dąży, bo na spotkaniu i tak to wyjdzie i jak jestem typem, którego nie interesują takie panie, to nic z tego nie będzie tak czy siak.A przecież jest wielu takich, którym to nie przeszkadza i to w nich powinny celować.A co do Twojego wcześniejszego postu, to jeszcze mi się nie zdarzyło, żebym po tinderowym spotkaniu "stracił dla kogoś głowę", jak to ująłeś. Miałem takie, które mega mi się podobały jak je zobaczyłem i wtedy po prostu bardzo liczyłem, że to pójdzie w dobrą stronę, a po spotkaniu, że też będzie chciała to kontyunować, ale myślę, że takie sformułowania są zarezerwowane na dalsze szczeble znajomości, a nie na pierwsze zetknięcie z osobą.
Dlaczego tak się robi - tzn jak? Bo odnosisz się do drugiej opcji, w której kobieta nie lubi i nie robi sobie zdjęć gdzie widać cała sylwetkę, więc po prostu wrzuca takie z twarzą. Aktualne, ale w twoim odczuciu nie widać tych dodatkowych kg. Twoim zdaniem każda kobieta z nadwaga powinna dawać takie info w profilu?
Tamten post był odpowiedzią i wyjaśnieniem chemii, której nie jestem w stanie przewidzieć bez spotkania, a jest dla mnie decydująca w kontekście tworzenia relacji romantycznej. Kobieta może być według mnie atrakcyjna, jednak brak chemii spowoduje, że skończy się to na pierwszym spotkaniu. A jeśli jest chemia, to mogę stracić głowę i zdecydować, że chce się oddać temu uczuciu, kontynuując dalszą relacje. Nie wiem czemu jakiekolwiek emocje miałyby być zarezerwowane na jakieś konkretne szczeble znajomości. Przecież nie jestem w stanie kontrolować co i kiedy czuję. Odczytuję moje emocje, akceptuje je takimi jakie są, a następnie mam wpływ jedynie na moje zachowanie. No ale nic więcej.
Stary 2023-09-18, 08:56   #69
MyEyesHurt
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Laief Pokaż wiadomość
Dlaczego tak się robi - tzn jak? Bo odnosisz się do drugiej opcji, w której kobieta nie lubi i nie robi sobie zdjęć gdzie widać cała sylwetkę, więc po prostu wrzuca takie z twarzą. Aktualne, ale w twoim odczuciu nie widać tych dodatkowych kg. Twoim zdaniem każda kobieta z nadwaga powinna dawać takie info w profilu?
Tamten post był odpowiedzią i wyjaśnieniem chemii, której nie jestem w stanie przewidzieć bez spotkania, a jest dla mnie decydująca w kontekście tworzenia relacji romantycznej. Kobieta może być według mnie atrakcyjna, jednak brak chemii spowoduje, że skończy się to na pierwszym spotkaniu. A jeśli jest chemia, to mogę stracić głowę i zdecydować, że chce się oddać temu uczuciu, kontynuując dalszą relacje. Nie wiem czemu jakiekolwiek emocje miałyby być zarezerwowane na jakieś konkretne szczeble znajomości. Przecież nie jestem w stanie kontrolować co i kiedy czuję. Odczytuję moje emocje, akceptuje je takimi jakie są, a następnie mam wpływ jedynie na moje zachowanie. No ale nic więcej.
Moim zdaniem każda kobieta ze sporą nadwagą powinna dawać takie info w profilu/dać takie zdjęcie. Widziałem juz sporo takich na Tinderze Tak czy siak, po speed datingu chyba juz przestane aż tak polegać na Tinderze, bo czuje, ze to moze byc cos dla mnie. Kontakt na żywo jest jednak lepszy, chyba wolę tę opcję.
Stary 2023-09-18, 11:14   #70
Eve_M
Raczkowanie

Cytat:
Moim zdaniem każda kobieta ze sporą nadwagą powinna dawać takie info w profilu/dać takie zdjęcie. Widziałem juz sporo takich na Tinderze
no widzisz, jak miło z ich strony, że czsami informują,
ja nie widzialam ani jednego profilu faceta z informacją o malym penisie i zarobkach poniżej średniej
tracą tylko czas przyzwoitych kobiet bez nadwagi
Eve_M jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-09-18, 13:59   #71
TheSunTheMoonTheStars
Zadomowienie

.

Edytowane przez TheSunTheMoonTheStars
Czas edycji: 2023-12-08 o 08:47
TheSunTheMoonTheStars jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2024-10-24, 10:07   #72
sbemleeesse
BAN stały

Portal randkowy xxx Ja na portalu 2 lata temu poznałam wspaniałego człowieka. Obydwoje jesteśmy po rozwodzie, nasze dzieci w podobnym wieku bardzo się polubiły.

Edytowane przez aniolek-tasmanski
Czas edycji: 2025-01-02 o 10:45 Powód: linki po edycji post
sbemleeesse jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości