![]() |
#61 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Od kiedy trwa Wasza "mania kupowania"?
Mania kupowania?
Raczej posiadania ![]() Lubie miec. ![]() Juz jako dzieciak zaobserwowalam u siebie dziwna przypadlosc, ksiazka z biblioteki to inna ksiazka niz ta nasza - wlasnosciowa, choc zawarosc ksiazki taka sama. Podobnie rzecz sie ma z innymi przedmiotami ( jak ja nie lubie tego slowa ) Nie ograniczam sie, granice kresla sie same, oparte na wspolrzednych finansowych. Z zapachami zyje od kilkunastu lat, przechodzilam rozne fazy. Poprzez " w kazdym katku po dzieciatku " do dwoch absolutnych czystek i prob zatytulowanych jakze dumnie " zaczynamy wszystko od nowa ". ( dodam tylko, ze prob daremnie podjetych ) Skoro mam w zyciu dziedziny, w ktorych nie moge pozwolic sobie na szalenstwo i rozprezenie rekompensuje sobie ten brak na innych polach. Rownowaga musi byc. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
O to,to. No właśnie. I ja tak mam. Nie tylko w kwestii perfum. I to przypadłość rodzinna, odziedziczona po przodkach, bo pamiętam, że kiedyś mój Tata zapytał Babcię: "Mamo, po co Ci tyle cukru? (50 kg, czy więcej). "Ja po prostu lubię mieć" - odpowiedziała szczerze ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#63 |
Zakorzenienie
|
Ja z kolei chyba nie za bardzo lubię mieć- nadmiar mnie męczy, dziwnie wiąże...
Ale z perfumami nie robię takich posunięć jak choćby Rachela czy Homyk- i raczej co do mnie trafi, to w większości i pozostaje.
![]() |
#64 |
Zakorzenienie
|
To ja jeszcze inaczej...lubię MIEĆ ale tylko to co naprawdę chcę.
Podziwiam ludzi gromadzących różne rzeczy, ubrania, torebki na zasadzie "a może się przyda...", "a może jeszcze użyję...". Wystarczy kilka sztuk ciuchów co do których nie jestem pewna i mam wrażenie że moja szafa zmienia się w śmietnik, i nawet nie chce mi się do niej podchodzić. Niestety od paru lat wkradł mi się perfekcjonizm ubraniowy co nie ułatwia mi życia i zakupów ![]() Po Rodzicach mam (niezbyt często chyba spotykane) upodobanie do wywalania / oddawania innym / oddawania do PCK itp rzeczy które są może i nowe, może i w dobrym stanie, ale nie są używane. Nie znoszę zaśmiecać swojej szafy, domu, życia w ogóle ![]() Uwielbiam wywalać, porządkować itp!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 | |
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#66 |
Przyczajenie
|
Od kiedy trwa moja mania? Nie chcę tego pamiętać ani o tym wiedzieć! Lepiej na niektóre fakty (finansowe!) przymknąć oko. Albo od razu oba.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:22.