![]() |
#61 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy ten związek ma jeszcze sens?
Cytat:
![]() |
![]() |
#62 |
Wtajemniczenie
|
No to jak nazywa się pogląd, w którym oczekuje się od mężczyzny typowo męskich zachowań, zabiegania, inicjatywy, a jednocześnie w pełni korzysta się z równouprawnienia?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ucielam temat tylko dlatego, ze Ty chyba nie do konca rozumiesz o co mi chodzi. Od pierwszego posta wskazalam, ze chodzi mi o poczatkowe etapy znajomosci, nie do rol damsko , meskich jako takich i sztywnego trzymania sie ich podzialu. A Ty wchodzisz w to tak gleboko, ze zaraz wyjdzie, ze daze do tego, zeby facet mnie utrzymywal ![]() Jako kobieta (osoba) moge miec swoje potrzeby co do relacji. Nie widze w tym niczego niespolnego czy zlego , ze odpowiada mi gdy facet inicjuje na poczatku. Kto mi zabroni? Gdzie tu niespojnosc? Co mnie obchodza jakies ideologie i to czy moje zachowanie sie w nie wpisuje czy tez nie? Nie zalezy mi na tym kompletnie. I tak na powznie, to ja nie znam zadnej kobiety w moim otoczeniu, ktorej pasowaloby inicjowanie kontaktu na poczatku czy placenie po polowie w restauracji. Ja uwazam, ze faceci nie sa gotowi na rownouprawnienie w takim wydaniu i tez biora z niego to co dla nich jest wygodne. Mowia jedno, a ich reakcje i faktyczna postawa to drugie. Dlatego zadnymi teoriami nie da sie zamaskowac rzeczywistosci.
![]() |
![]() |
#64 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z jednej strony niby wykazujesz sie zrozumieniem do mojego podejscia, a w dalszych wypowidziach probowalas mi udowodnic niespojnosc i ze nie mam racji. Tylko nie wiem za bardzo czemu to mialo sluzyc, skoro o zadne racje tutaj nie chodzi. Jak dla mnie koniec tematu, bo ta debata moze trwac bez konca.
![]() |
![]() |
#66 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
Cytat:
Na pewno ten związek pokazał mi, że muszę bardziej dbać o swoje, a nie wiecznie ustępować dla świętego spokoju, i nauczyć się lepiej stawiać granice. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:56.