![]() |
#61 |
Raczkowanie
|
Dot.: Jak wam sie podobają WŁOCHY?
brava Vieste!!!
masz absolutna racje, ja juz jestem 6lat w Apugli, i gdybym nie byla mezatka dawno bym stad wyjechala... niestety moj maz(wloch) nie ma zamiaru sie nigdzie przeniesc ![]() ![]() ta ich metalnosc, zacofanie, zadrosc wloszek... ahhh... gdyby mozna bylo cofnac czas... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Raczkowanie
|
Mój mąż też jest Włochem wię wiem coś na ten temat!!! A jeżeli chodzi o rodzinę to ja ich nie trawiłam! A tego kochania samych siebie do dziś nie trawię!! Żelu do włosów i ACE!!!! nienawidzę!!!!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pozatym ,ludzie sa rozni niezaleznie od tego skad pochodza,wiec nie uogolniaj ! ---------- Dopisano o 02:05 ---------- Poprzedni post napisano o 02:03 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 02:09 ---------- Poprzedni post napisano o 02:05 ---------- Cytat:
![]() Faktem jest ,ze w poludniowych wloszech ludzie maja inna mentalnosc ,zgodze sie tez z tym ,ze sa dosc zacofani ,a ignorancja jest duza ,ale na boga nie wszystcy sa tacy sami i nie na calym poludniu ! Neapol jest piekny ,trzeba tylko wiedziec gdzie isc i co zobaczyc ... Ja w Italii znalazlam swoje miejsce na ziemi ,jestem tu juz 7 lat i nie wyobrazam sobie zycia gdzie indziej ...
![]() |
![]() |
#64 |
Raczkowanie
|
Nawet nie wiecie jak Wam zazdroszczę że mieszkacie we Włoszech... Ja tkwię w ponurej Polsce. Ale jak skończę szkołę, liczę na to że się tam wyprowadzę
![]()
![]() |
![]() |
#65 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#66 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#68 |
Przyczajenie
|
a ja mieszkam na Sardynii i wcale nie jest tak pieknie i latwo zyc w tak goracym i musze przyznac zacofanym miejscu. i mam zamiar preniesc sie na kontynent.
---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- a ja mieszkam na Sardynii i wcale nie jest tak pieknie i latwo zyc w tak goracym i musze przyznac zacofanym miejscu. i mam zamiar preniesc sie na kontynent, albo wrocic do Polski. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
do Irlandii... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Przyczajenie
|
Witam, moze wiecie o jakiejs pracy we Wloszech dla kobiety z Polski? Chetnie wyjechalabym stad troche popracowac we Wloszech. Czuje,ze musze zmienic swoje zycie. Pomózcie mi dziewczyny gdzies sie zaczepic.Pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Przyczajenie
|
Witam,
w Italii bylam juz kilka razy, najbardziej spodobala mi sie Sardynia ![]() Do Wloch mam szczegolny sentyment bo kocham pilke nozna, od kilkunastu dobrych lat. I kibicuje Azzurri ! Niestety mieszkam w pochmurnej Anglii, juz prawie 4 lata. Nie wiem jak to sie stalo. Ostatnio marzy mi sie wyjazd do Nepolu, bo jeszcze tak daleko na poludniu nie bylam. Moze ktos tam mieszka, i moglby dac kilka dobrych rad, odnosnie wypadu do Neapolu. Na co zwrocic uwage? Och jak ja wam zazdroszcze, ze mieszkacie w Italii? O, wlasnie, jeszcze jedno. Jak rodowici wlosi, reaguja na emigrantow? Tutaj w anglii juz troche mieszkam, a nadal jak gdzies sie odezwe po polsku, to wszyscy dookola zamieraja, i obserwuja! Smieszne to. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
,ktorej tam poprostu nie ma ,ludzie za na wyjezdzaja na polnoc nikt tam do pracy nie jezdzi,to trudne miasto do zycia ,trudni ludzie .... jedyny plus neapolu to zycie noce i dobra zabawa... reszta pozostawia wiele do zyczenia... a co do emigrantow... jest ich tu tak wielu,ze wlosni generalnie ,tak na codzien nie zwracaja na nich szczegolnej uwagi,ale to tez zalezy od regionu .... ja mieszkam w rzymie,czasem mam wrazenie,ze nie ma tu ani jednego wlocha... z wlasnego doswiadczenia,powiem Ci,ze lepiej tu unikac miejsc,gdzie jest zbyt duzo cudoziemcow....
![]() |
![]() |
#73 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Chodzi mi tylko o wypad wakacyjny, albo moze wybiore sie na kurs wloskiego dla cudzoziemcow. Jeszcze nie wiem. Napisalas, ze Neapol to trudne miejsce do zycia, i trudni ludzie. ?? No, ale ludzie jakos tam zyja, wkoncu musza, tak jak i w Polsce. Pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Przyczajenie
|
Miłe Panie: przepraszam, że się wtrącam, ale jak naprawdę tak kochacie WŁOCHY (nie te pod Warszawą, ale prawdziwe-w Italii
![]() To wprost niezbędnik do codziennego korzystania! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Wtajemniczenie
|
ahaa ja tez Kocham Italie
![]() powiedzcie dziewczyny jak zaczela sie wasza przygoda z Italia ? ![]() ja jestem na drugim roku mediteraneistyki, ucze sie o calym basenie morza sordziemnego, ale to walasnie do Wloch mam najwiekszy sentymen, ich historia i kultura najbardzije mnie pociaga na wykladach ![]() ![]() ![]() ![]() moim marzeniem jest tam kiedys zamieszkac, i chcialabym zrealizowac te marzenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Konto usunięte
|
ja dopiero co wrocilam do wloch.bylam w polsce 2tygodnie i smutno mi.MI PIANGE IL CUORE!!!!moze wlochy sa ladniejsze ale napewno nie zastapia mi polski.wyszlam za wlocha i nie wiem teraz czy dobrze zrobilam,bo brakuje mi polski.jakie bedzie moje zycie tutaj...
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Raczkowanie
|
Witam ja tez mieszkam we wloszech-niewielkie miasteczko blisko Rzymu.Wlasnie rozpoczelam prace na wlasny rachunek-stylizacja paznokci.Roznioslam moc ulotek rozglosilam wsrod naszych znajomych (moich i meza wlocha) i wiecie co cisz jak makiem zasial.Moze ktoras z was mi podpowie co zrobic zeby to jakos ruszyc z miejsca.Pomocyyyyyy!!!!!! Pozdrawiam Was wszystkie cieplutko zyczac milego dnia
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 | |
Raczkowanie
|
[1=e005a964934c5ccfb93a5cc da41449f79d95ca06;1391669 0]ja dopiero co wrocilam do wloch.bylam w polsce 2tygodnie i smutno mi.MI PIANGE IL CUORE!!!!moze wlochy sa ladniejsze ale napewno nie zastapia mi polski.wyszlam za wlocha i nie wiem teraz czy dobrze zrobilam,bo brakuje mi polski.jakie bedzie moje zycie tutaj...
![]() ![]() wierz mi poczatki sa najgorsze,glowa do gory ![]() jesli chodzi o spodenki, to nie rozumie czym ty sie przejmujesz... nos i tyle, co bys nie zalozyla to sie bede gapic, taka ich juz mentalnosc... powodzenie zycze ![]() ---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ---------- Cytat:
najwazniejsza jest jakos i cena jaka oferujesz... troszke cierpliwosci, a zobaczysz ze jakos to bedzie, pamietaj aby na poczatek nie przesadzac z cena, bo inaczej ciezko ci bedzie zdobyc klientki... nie poddawaj sie, trzymam kciuki... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Raczkowanie
|
Ciccia ja rowniez zajmuje sie stylizacja paznokci i wierz mi ze nic nie robilam, wszystko rozeszlo sie poczta pantoflowa, no i na brak pracy nie moge narzekac...
najwazniejsza jest jakos i cena jaka oferujesz... troszke cierpliwosci, a zobaczysz ze jakos to bedzie, pamietaj aby na poczatek nie przesadzac z cena, bo inaczej ciezko ci bedzie zdobyc klientki... nie poddawaj sie, trzymam kciuki. DZIEKI MERY ZA SLOWA OTUCHY MAM TAKA NADZIEJE ZE TO SIE JAKOS ROZWINIE NIE PODDAM SIE ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Przyczajenie
|
czym wy sie zachwycacie kraj jak kraj goraco jedzenie -mozna sie przyzwyczaic ludzie jak wszedzie lepsi gorsi mili i nie mili mieszkam tu od 10 lat i naprawde nic specialnego ps.sory za pisownie troche sie odzwyczailam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Raczkowanie
|
mieszkam na poludniu - puglia...
jesli chodzi o pazurki, to zalezy co robie, biore srednio 40euro za pierwszy raz, a za uzupelnienie 20-ale to tez zalezy co robie, czy jest to french czy cieniowanie brokatu, na naturalnym....itd, poza tym robie na polskich zelach... na pewno w rzymie ceny sa wyzsze, na jakich produktach robisz??? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Konto usunięte
|
mery a mozna wiedziec w jakim miescie mieszkasz?ja mieszkalam dwa lata kolo Lecce.piekne morze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 | |
Raczkowanie
|
Ja rowniez nad morzem
![]() pozdrawiam ![]() ---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ---------- Cytat:
jesli chodzi o ten pokaz to jak najbardziej-jak to mowi reklama dzwignia handlu ![]() ja osobiscie testuje tez na sobie caly czas- no i z reguly klientki czesto mnie kopiuja... aha.. fajna muzyczka jak najbardziej ![]() pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Raczkowanie
|
Witaj a jesli mozesz mi powiedziec gdzie i w jaki sposob sprowadzasz sobie te zele.Zawsze w polsce robilam zakupy u dobrej rady a teraz czekam 2 tygodnie na paczke i okazuje sie ze pomylili moje nazwisko .A ja sobie tak czekam corka miala mi je podac w piatek ale ich nie ma ,jestem wsciekla
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Raczkowanie
|
Dziekuje mery 812 Pozdrawiam cie cieplutko
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Raczkowanie
|
nie ma za co Ciccia, polecam sie na przyszlosc
![]() p.s. daj znac po pokazie... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Raczkowanie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Zakorzenienie
|
czesc dziewczyny! melduje sie do was!
mieszkam w miejscowosci Pavia,gdzie tez studiuje! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Raczkowanie
|
Witam nowa kolezanke
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:00.