|
|
#61 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Stary cmentarz w Anglii..
Cytat:
Odchodząc troszke od wątku, jednak ma to jakiś związek Moje blokowisko jest położone dwa kroki dosłownie od Parku Tysiąclecia, który powstał na gruzach cmentarza poniemieckiego, do tej pory stoi kostnica, grobowiec, i głaz z wygrawerowanym nazwiskiem jakiegoś Pana, jednak nie wiem kim był Ogolnie park jest piękny zwłaszcza nocą, dość duzy i drzewiasty Polecam spacer!Niestety park został odrobinę oszpecony skateparkiem z boku :/ Przed nim znajdowala się tam muszla koncertowa
|
|
|
|
|
|
#62 |
|
Wtajemniczenie
|
Wiele osiedlowych cmentarzy często jest likwidowanych, a na ich miejsce powstają najczęściej parki. A szkoda...
![]() W centrum Szczecina jest całkiem spory park z wieloma okazami botanicznymi, gdy dowiedziałam się , ze kiedyś był to cmentarz to
|
|
#63 |
|
Rozeznanie
|
Heheh... fakt, szkoda, że wiele klimatycznych miejsc do pospacerowania czy po prostu posiedzenia i odpoczęcia jest likwidowanych na korzyść rzeczy bardzo przyziemnych i pozbawionych duszy
|
|
|
|
|
#64 |
|
Rozeznanie
|
Co prawda parki, jeśli są w odpowiednim wieku i jest w nich zachowane to coś, co lubie mogą zostać
|
|
|
|
|
#65 |
|
Wtajemniczenie
|
Cóż... nie każdy kocha cmentarze. Ja uwielbiam , natomiast sporo moich znajomych nie może tego zrozumieć. Patrzą się na mnie jak na dziwadło gdy mówię, że lubię spacerować po cmentarzach. Dla wielu osób są one raczej miejscem grozy, niż pięknym tajemniczym miejscem z 'duszą'. Te osoby chyba raczej nie chętnie poszły by na miejsce w centrum miasta z nagrobkami.
Z kolei ja tego nie rozumiem... co jest takiego strasznego i odpychającego w cmentarzach ? że leżą tam zmarli, miejsce poniekąd związane ze śmiercią ? Możliwe. Jednak mnie to jakoś nie rusza
|
|
#66 | |
|
Wtajemniczenie
|
Przepiękne zdjęcia. Przepiękne miejsce.
Klimat starych, brytyjskich nekropolii jest urzekający, podobnie jak irlandzkich, szkockich. Cytat:
Każdy zaś stary cmentarz ma swoją duszę i jest swoistą kroniką ludzkości. Bardzo lubię je zwiedzać. Jeden z najpiekniejszych jakie widziałam to Père-Lachaise.
|
|
|
#67 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#68 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale może to i dobrze, bo pewnie mieliby niezłe manto
|
|
|
#69 |
|
Zakorzenienie
|
Nymphetamina super ten cmentarz z Twoich zdjec
![]() W okolicy widziałam jeszcze pare cmentarze, ale zaden nie był tak zarosniety jak ten co pokazałam na poczatku, a szkoda, najlepsze sa te zarosniete. |
|
|
|
|
#70 |
|
Wtajemniczenie
|
Odswieżam wątek
(Dobrze, że zdjęcia przetrwały atak hakerów)
|
|
#71 |
|
... choć nie Westwood
|
Boskie zdjęcia
Uwielbiam takie stare klimatyczne miejsca... Nawet jeśli są to cmentarze [a w zasadzie powinnam napisać, że szczególnie cmentarze ]. Jest w nich taki szczególny urok
|
|
|
#72 |
|
Zakorzenienie
|
Uwielbiam miejsca tego typu. Najchętniej obejrzałabym każdy kamień i zakamarek. Mój chłopak uważa, że pod tym względem jestem "wypaczona"
(w pozytywnym sensie). A mnie po prostu coś ciagnie ... Piękne zdjęcia!
|
|
|
#73 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.wizaz.pl/forum/attachment...5&d=1153481254 <-- wspaniałe zdjęcie
A cmentarz bardzo hmmm.... mroczny i zagdadkowy. Wogóle fotki wspaniałe
|
|
#74 |
|
Zakorzenienie
|
Strasznie to zabrzmi, jak się pomyśli o istocie tego miejsca, ale zdjęcia śliczne, bardzo urzekające
|
|
|
|
|
#75 |
|
Raczkowanie
|
zdjęcia prześliczne. Ja też uwielbiam spacery po starych cmentarzach, mają taki niepowtarzalny klimat, jak stare parki albo ruiny zamków (oczywiście bez tabunów turystów)
|
|
|
#76 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny!
macie może jakieś fotki z wczorajeszego dnia? ja byłam wieczorkiem na cmentarzu ale nie mam aparatu i nie mam fotek :P ale moze Wy cos macie?
|
|
#77 |
|
Zadomowienie
|
stare cmentarze maja w sobie cos magicznego
super zdjecia ! |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:56.

Moje blokowisko jest położone dwa kroki dosłownie od Parku Tysiąclecia, który powstał na gruzach cmentarza poniemieckiego, do tej pory stoi kostnica, grobowiec, i głaz z wygrawerowanym nazwiskiem jakiegoś Pana, jednak nie wiem kim był