![]() |
#61 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Globulki :)
zakladałam juz kiedys taki watek
![]()
![]() |
#62 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() (piguł się boję, choć je brałam) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Raczkowanie
|
Globulki heh.. z jeednej strony sa fane bo :
- nie trzeba ich brac regularnie - nie trzeba isc do lekarza (czyli zero badan etc) - sa bez recepty - z gumka daja 99% pewnosci - nie sa drogie ale mialam je kiedys i nigdy wiecej!! koszmar to byl, bo zanim je wlozylam to prawie rozpuscily mi sie w palcach (jak mememensy ![]() ![]()
![]() |
#64 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() na jednej ze stronek czytalam, ze wraz z prezerwatywa skutecznosc tej metody jest taka sama jak przy braniu doustnych srodkow hormonalnych. Ja globulki moge stosowac, bo nie grzeje mnie i nic mnie nie szczypie ![]() A nie lepiej kupic po prostu Durex Extra Safe? One sa grubsze i zawieraja wlasnie srodek plemnikobojczy. My tak sie zabezpieczamy z TZ. ![]()
![]() |
![]() |
#65 |
Raczkowanie
|
[quote=jaga_2001]my z TZ znalezlismy na to sposob
![]() ![]() ![]() ![]() hehe ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#66 | |
Raczkowanie
|
[quote=**KaNiA**]
Cytat:
![]() |
![]() |
#67 |
Raczkowanie
|
sorry ale jakos mi sie smiesznie wyslalo
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#68 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#69 |
Raczkowanie
|
![]()
Witam
![]() ![]() ![]()
![]() |
#70 |
Raczkowanie
|
Dot.: Krem plemnikobójczy???
Proszę o pomoc dziewczyny
![]()
![]() |
#71 |
Zakorzenienie
|
żeli nigdy nie srosowałam, natomiast
globulek nie polecam bo poźniej picze, "wylewaja się" rozpuszczone, noi trzeba odczekac pare minut , mysle ze w połaczeniu z prezerwatywa żelu to dobre rozwiazanie.
![]() |
#72 |
Raczkowanie
|
Dziękuje za odpowiedź Agnieszka
![]() ![]()
![]() |
#73 |
Raczkowanie
|
Ja nie stosowałam ale trochę o tym slyszalam bo tez mnie to interesowalo
![]() no wiec globulki trzeba aplikowac jakies 10 minut przed stosunkiem,strasznie sie pienia i wyciekaja a potem czesto piecze, a i oczywiscie po kazdej przerwie jak znow chcecie zaczac sie kochac potrzebna jest kolejna aplikacaj.kramy dzialaja podobnie tyle ze aplikowac nalezy tuz przed stosunkiem ![]() ![]() a wiec przeszkody fizyczne sa troche odpychajace ale to bardzo skuteczna metoda ![]()
![]() |
#74 |
BAN stały
|
Odradzam, te patrzenie na zegarek gdy lezy sie w luzku z dszieweczyna i obserwowanie wskazowek sekundnika ) a pozatym niektore sa obrzydliwe i wyciekaja.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Raczkowanie
|
sama gumka wystarczy?
czy wprzed samą mieisączką tj 2 dni przed wystarczy sama prezerwatywa do zabezpieczenia i czy tak smo też mogę w czasie mieisączki i jakieś 2 dni po. Z tego co czytalam o antykoncepcji to przed samo mieisiączką i po sa dni bezplodne. Ja mam tkaie cykle trwające 30 - 36 dni.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Zadomowienie
|
Dot.: sama gumka wystarczy?
Ale dlaczego stosując prezerwatywę nawet w dni płodne miałabyś zajść w ciąże ?? Przecież to właśnie jest antykoncepcja. Jeśli stosuje się ją (prezerwatywę) zgodnie z zaleceniami to bardzo skutecznie chroni przed ciążą. Możesz ewentualnie jeszcze stosować dodatkowo globulki dopochwowe Pantel Ovax.
A co do twojego cyklu - to ciężko jest stwierdzić kiedy masz dni płodne a kiedy nie. 6 dni (bo piszesz, że cykle trwają od 30 - 36 dni) to dosyć spora rozbieżność. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Wtajemniczenie
|
Prezerwatywa zabezpiecza przed ciążą, tak samo w dni płode jak i bezpłodne.
Jednak jeśli chcesz się czuć pewniej również polecam jak giraffe globułki ewent środek plemnikobójczy.
![]() |
#78 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Zadomowienie
|
Hmmm no to już musisz się zapytać experta w tej dziedzinie (obliczania dni płodnych i niepłodnych) bo ja od 3 lat biorę tabletki i już zapomniałam jak to się liczy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#80 |
Raczkowanie
|
dlugos cyklu dzielisz na polowe np jesli masz 36 dniowe to polowe masz 18, odejmujesz 4 dni przed 18 czyli 14 i 4 dni dodajesz do 18 czyli 22 wiec w czasie od 14 do 22 sa dni płodne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Zadomowienie
|
prawidlowo lex
![]()
![]() |
#82 |
Zakorzenienie
|
dokładnie tak, chociaż ja słyszałam ze dwa dni przed i po, ale zawsze to lepiej założyć ,że 4
![]() |
#83 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Owulacja występuje zawsze 14 dni (ewentualne odchylenie 12 lub 16 dni) przed miesiączką. No i trzeba do tego doliczyć czas żywotności plemników i czas życia komórki jajowej cyzli dla bezpieczeństwa 4dni przed i 3 dni po o mamy dni płodne. ale tu powinna się wypowiedzieć Primavera, bo jest expertką w tych sprawach ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Zakorzenienie
|
Dobrze piszesz, Tutusia.
![]() Żeby to wyszło w miarę dokładnie należałoby pisać sobie ile czasu ma cykl, przez kilka miesięcy. A jeszcze lepiej mierzyć temperaturę, bo może się zdarzyć, że sobie wyliczymy na podstawie roku, a potem nagle choroba, gorączka itp. i cykl się nagle przesunie o parę dni i klops. ![]() A co do prezerwatywy i pytań w stylu "dlaczego masz zajść w ciążę używając prezerwatywy" odpowiem tak: moja ciotka ma drugie dziecko z prezerwatywy, trzecie ze spiralki, moja przyjaciółka pierwsze ze stosunku przerywanego, drugie z prezerwatywy. To nie jest zabezpiecznie na 100%. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bez sensu... to już nie ma na tym świecie planowanych dzieci? ![]() Żadne zabezpieczenie nie jest na 100% (mantra ginekologicznego), ale nie można też przesadzać - na całym świecie ludzie stosują prezerwatywy jako antykoncepcję i jakoś wyżu demograficznego nie mamy. A, że tak spytam, co stosujesz w dni płodne? Tylko błagam, nie pisz, że tabletki ![]()
![]() |
![]() |
#86 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Po 1 co jest bez sensu? To że kobiety zachodzą w ciążę uprawiając seks z prezerwatywą? To już nie do mnie tylko do producenta ta uwaga. ![]() Dlaczego nie ma planowanych dzieci na świecie? Na świat nie składają się tylko moja ciotka i kumpela. ![]() Pytanie dotyczyło prezerwatywy, a moja odpowiedź brzmiała i brzmi nadal - to nie jest 100%-we zabezpieczenie, więc ciąża jest możliwa. Edit. I w odp. na Twoje pytanie - nie mam dni płodnych. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny prosze o pomoc!
od pazdziernika wyjezdzam na studia i ograniczy to moje stosunki z chlopakiem. teraz brałam tabletki. i na wakacje byly idealne. ale teraz jak bedziemy widziec sie tylko w weekendy to tabletki sa nienajlepszym wyborem. chcialabym poznac wasza opinie czy jest to dobry system abym w czasie nauki stosowała prezerwatywy a na okres wakacji ( 3 miesiace) tabletki ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Wtajemniczenie
|
Ja osobiście samym gumkom nie ufałabym...natomiast gumki+ globulki czy krem plemnikobójczy to już chyba porządne zabezpieczenie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A antykoncepcja hormonalna trzy miesiące w roku to chyba nie jest najlepszy pomysł, to taka hormonalna karuzela. Ale jest to oczywiście jakiś sposób. Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2006-09-17 o 08:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Raczkowanie
|
no ja tez tak myslalam ze obojetnie jaki cykl jesli piszesz 36 to od tego odejmij 14 wiec pozostaje 22 i od 22 przed tym 4 dni i po 22 to 3 dni wiec dni plodne sa od 18 do 25 dobrze??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:45.