![]() |
#61 |
Zakorzenienie
|
Dot.: co na 1 raz?
Czuczenko, naprawdę nie da się zaprowadzić porządku na forum jeśli wątki klony będą ciągnięte poprzez odpowiadanie na nie..
![]() |
#62 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Chcę rozpocząć współżycie, ale..??
To, że jest młoda, to jedno. Chce zacząć współżyć - jej decyzja, nie zmienimy jej pisząc "ja w Twoim wieku"... Dziewczyna chce, żeby jej doradzić - a my na wizażu jesteśmy tacy mili, że doradzamy
![]() ![]() Proponuję duet globulka+prezerwatywa. Na pigułke rzeczywiście troszkę za wcześnie.
"Była jednak za duża na złodziejkę, zbyt uczciwa na skrytobójczynię, zbyt inteligentna na żonę i zbyt dumna, by podjąć jedyną powszechnie dostępną damską profesję. Dlatego została wojowniczką. /T.Pratchett, "Blask Fantastyczny"/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Zakorzenienie
|
A przypomniało mi się coś. Wtedy nawet połowy opakowania nie wyjadłam.
Bo miałam skutek uboczny w postaci duszenia się, ciężkości w płucach i ogólnie nie było zbyt miło. I być moze to właśnie sprawa wieku, za duża ingerencja w organizm.
![]() |
#64 |
Raczkowanie
|
Moja koleżanka używa pigułek anty na cerę i ma 16 lat
![]() P.S. Też mam 16 lat i nie myśle jeszcze o uprawianiu sexu, przedewszystkim jeżeli miałabym to robić to z osobą, którą bym kochała i w miłej atmosferze, a nie w 'dyskotekowej męskiej toalecie'. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Zakorzenienie
|
nie myslisz ?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie. "Dyskrecja ![]() Ani twój lekarz, ani przychodnia nie skontaktują się z twoimi rodzicami, nawet jeżeli nie jesteś pełnoletnia. Lekarz może próbować przekonać cię, abyś porozmawiała z rodzicami na ten temat. Porada medyczna zawsze jest objęta tajemnicą lekarską. Tak więc ani lekarz, ani pielęgniarka nie mogą z nikim (poza swymi kolegami po fachu) rozmawiać na temat porady, której udzielili tobie. " - znalezione na pewnym serwisie. W rzeczywistości moje niepełnoletnie koleżanki szły po tabletki i rodizce o niczym nie wiedzieli. ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#68 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Antykoncepcja na 1 raz - zbiorczy
Dziewczyna rzeczywiście poprosiła o porade co do wyboru antykoncepcji,a nie czy ma rozpocząć współżycie-nie jesteśmy ani rodzicami,ani lekarzem,żeby prawić jej morały,że jest za młoda...poza tym myślę,że to dobrze,że dziewczyna chce się zabezpieczyć,to na pewno bardziej odpowiedzialne,niż np seks na imprezie,bez zabezpieczenia i z obcym chłopakiem-wtedy można robić kazania...
A wracając do tematu-polecam prezerwatywy i globulki,no i nie uprawianie seksu w czasie dni płodnych. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() A co będzie jak coś pójdzie nie tak?? Czy wtedy ona i jej partner wykaża się opowiedzialnością ?? NIGDY nie zrozumie motywacji 15, 16 -stolatki chcącej uprawiać sex. NIGDY! i NIE POPIERAM!!
![]() |
![]() |
#70 |
Wtajemniczenie
|
Po pierwsze-owszem uważam,że jeśli dziewczyna chce rozpocząć współżycie,to i tak to zrobi,i raczej nie pójdzie do mamy o zgodę,to lepiej już jak ma stałego chłopaka, zamierza stosowac antykoncepcje,niż jak coraz cześciej to bywa bardzo młode dziewczyny tracące dziewictwo,uprawiające seks z byle kim i byle gdzie.
Po drugie nie znamy tej dziewczyny,a na podstawie jej zapytania o antykoncepcje na pierwszy raz nie możemy mówić,że jest nieodpowiedzialna,nie znamy jej chłopaka,nie możemy osądzać jak by się zachował "gdyby coś poszło nie tak". |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
I nikt mi nie wmówi że sex w wieku 15-stu lat może być odpowiedzialny i przemyślany!! A swoją drogą co jej może zaoferować chłopak w jej wieku, bądź niewiele starszy niż ona. Miłość, bycie razem do końca życia ?? NIE WIERZĘ ![]() Co się dzisiaj podziało z szacunkiem do semej siebie?? Ehhh... Świat schodzi na psy, aż przykro patrzeć.
![]() |
![]() |
#72 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyna wyraźnie napisała w późniejszym wątku,że niewiem jeszcze,czy rozpocznie współżycie,ale że chce się jak dowiedzieć coś na temat antykoncepcji-nie widze w tym nic złego.
Poza tym myślę,że jest świadoma konsekwencji-bo jak widać chce temu zapobiec stosując antykoncepcje. Nie bardzo rozumię,co to ma z szacunkiem do siebie wspólnego? Poza tym to wątek na temat porad odnośnie antykoncepcji na pierwszy raz,a nie porad kiedy i w jakim wieku należy rozpocząć współżycie.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A dzisiaj za dużo TV, internetu, golizny - i efekt jest taki jaki jest. I kończę już tą dyskusję bo faktycznie zaczynam się denerwować (mimo iż z zasady jestem raczej tolerancyjna).
![]() |
![]() |
#74 |
bambo
|
Na pierwszy raz polecam prezerwatywę i wstrzemięźliwość. Prezerwatywa (najlepiej nawilżana firmy np. Durex) wiecie do czego służy. Natomiast wstrzemięźliwość polega na tym, że umawiacie się z facetem GŁOŚNO, JASNO I WYRAŹNIE, że on tylko wejdzie w Was do końca powoli i delikatnie, po czym się wysunie. Nawilżenie z prezerwatywy powinno wystarczyć, aby poszło łatwo. Ta metoda ma służyć Waszemu obopólnemu komfortowi. Za pierwszym razem kobieta nie wie czy będzie krwawiła, czy będzie bolało od razu czy też w trakcie, czy też nic nie będzie bolało. W ten sposób nastawiając się od samego początku, że to ma być tylko próba, możecie w przypadku braku bólu spróbować pójśc dalej (miła niespodzianka) lub jeżeli wystąpiło krwawienie i ból poczekać aż się zagoi rana - jakiś tydzień. Dla faceta też jest to stresujące przeżycie i zadawanie komuś bólu nie jest zabawne. Takie nieprzyjemne przeżycie może nawet rozwalić Wasz związek, więc nie ma co sie spieszyć. Niestety wpółczesne media taśmowo serwują durnowate historie, w których ten pierwszy raz dla kobiety jest zawsze super kosmicznym przeżyciem. W realu jest czasami inaczej przez co oczekiwania wielu osób na temat 'pierwszego razu' mogą trafić w próżnię i potem są problemy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Raczkowanie
|
.
Warto mieć marzenia...by doczekać się ich spełnienia ![]() Edytowane przez karolinkal1 Czas edycji: 2010-01-23 o 21:25 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Moze zostawil cie bo wlasnie chcial seksu a ty majac 15lat nie bylas do tego przygotowana.
![]() |
![]() |
#78 |
Raczkowanie
|
Pierwszy raz - zabezpieczenie
Witam! Mam 17 lat, z moim chłopakiem, Mariuszem, jestem ponad rok. zdecydowaliśmy się na pierwszy raz (zaplanowana była tylko data, będzie sam w domu całą noc). Ustaliliśmy, że zabezpieczeniem będą tabletki anty, pani ginekolog przepisała mi Sindi-35, biorę ponad 2 miesiące, oraz prezerwatywa. Dla nas obojga jest to pierwszy raz, kochamy się, i chciałam zapytać, czy takie zabezpieczenie będzie odpowiednie?
Mój chłopak ma 19 lat. Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwszy raz - zabezpieczenie
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Zadomowienie
|
To jest żelazne zabezpieczenie!!! Tabsy i prezerwatywa, śmiem stwierdzić że to 100% komfortowe psychicznie!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Konto usunięte
|
Pewnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Zakorzenienie
|
Spokojnie, z takim zabezpieczeniem naprawdę nie macie się czym martwić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Zakorzenienie
|
pewnie, że tak
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() tak, odpowiednie, jak napisała Wizażanka aż żelazne.
![]() |
![]() |
#85 |
Raczkowanie
|
takie zabezpieczenie? na prawdę to przemyśleliście
![]() ![]() tylko się cieszyć, że są jeszcze ludzie, którzy potrafią logicznie myśleć ![]() mam nadzieje, ze pierwszy raz będzie niezapomniany dla was obojga. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Rozeznanie
|
Oby wam się udało, trzymam kciuki.
Ja na mój pierwszy raz byłam zabezpieczona tylko hormonami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Przyczajenie
|
Nawet same tabletki byłyby wystarczające.
Powodzenia. Edytowane przez Gewichtsverlust Czas edycji: 2011-07-15 o 21:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Zakorzenienie
|
Ja bym zrezygnowała z prezerwatywy. Same tabletki wystarczą.
![]() |
![]() |
#89 |
Zadomowienie
|
Same tabletki wystarczą.
Prezerwatywa przyda sie wtedy gdy nie masz możliwości skorzystania później z łazienki. A tam odbiegając od tematu, jak się czujesz po syndi? Tez je brałam ale czułąm się fatalnie, a póżniej dowiedziałam się że te tabletki mają mase skutków ubocznych i ogólnie nie są zbyt dobre
![]() |
![]() |
#90 |
Zadomowienie
|
Spokojnie to wystarczy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:30.