callanetics - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Pokaż wyniki sondy:
0 0%
Głosujący: 0. Nie możesz głosować w tej sondzie

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-03-08, 17:51   #61
rzęsa
Zakorzenienie

GG do rzęsa
Dot.: callanetics

Ćwiczyłam callenetics systematycznie kilkanaście lat temu. Daje rewelacyjne efekty! Z pomocą tych ćwiczeń i delikatnej diety schudłam, a przede wszystkim moja sylwetka znacznie się popawiła (zwłaszcza tyłek i uda, bo do tych ćwiczeń najlepiej się przykładałam).
Nie lubię wykonywać tych ćwiczeń z kasetą, czy płytą. Najlepiej szło mi z gazetą. Wysztarczyło zerknąć na obrazek, żeby przypomnieć sobie ćwiczenie, a potem można robić sobie we własnym tempie (co jest zalecane zwłaszcza na początku).
Patrząc na osobę ćwiczącą można pomyśleć, że ledwie się rusza, ale następnego dnia, mięśnie same dają znać, że się napracowały.
Super dla tych, którzy nie lubią zadyszki po aerobiku.
rzęsa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-08, 18:31   #62
Aguś_S
Raczkowanie

GG do Aguś_S

rzęsa a masz może w wersji elektronicznej te ćwiczenia ?? dużo pozytywnych opinni na ich temat słyszałam i chciałabym je wypróbować
Aguś_S jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-08, 19:00   #63
Ash
Wtajemniczenie

podpinam sie do pytania. Szukam ostatnio czegos z callaneticsu po necie i nie znalazlam nic :-(
Chciałabym ćwiczyc w domu
Ash jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-08, 19:02   #64
suzana
Zakorzenienie

GG do suzana

ja również nic nie znalazłam poza jedną polską stroną, którą zapewne znacie. Tak samo na stronach amerykańskich - same kasety i płyty dvd.

suzana

Kasieńka 06.04.2012r.
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

suzana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-08, 19:07   #65
jowisia
Wtajemniczenie

Send a message via Skype™ to jowisia

Cytat:
Napisane przez rzęsa
Ćwiczyłam callenetics systematycznie kilkanaście lat temu. Daje rewelacyjne efekty! Z pomocą tych ćwiczeń i delikatnej diety schudłam, a przede wszystkim moja sylwetka znacznie się popawiła (zwłaszcza tyłek i uda, bo do tych ćwiczeń najlepiej się przykładałam).
Nie lubię wykonywać tych ćwiczeń z kasetą, czy płytą. Najlepiej szło mi z gazetą. Wysztarczyło zerknąć na obrazek, żeby przypomnieć sobie ćwiczenie, a potem można robić sobie we własnym tempie (co jest zalecane zwłaszcza na początku).
Patrząc na osobę ćwiczącą można pomyśleć, że ledwie się rusza, ale następnego dnia, mięśnie same dają znać, że się napracowały.
Super dla tych, którzy nie lubią zadyszki po aerobiku.
Podpisuje sie wszystkimi konczynami pod wypowiedz rzesy.

Callanetics daje efekty nieporownywalne z zadnymi innymi cwiczeniami i to w tak krotkim czasie. Patrzac na oosbe, ktora cwiczy may wrazenie, ze ona prawie sie nie rusza, ale nastepnego dnia, czuc to dobrze w miesniach i.. widac w lustrze!!

Callanetics przerwalam na dwa lata, teraz do niego powracam, trzeba popracowac nad forma przed wiosna.. Ja cwicze najczesciej z ksiazki, patrze na obrazek i juz wszystko wiem. A kasete video kupilam z amerykanskiego e'baya, ale tam sa same cwiczenia, a ksiazce jest wytlumaczone jak to wszystko dziala, wiec dla niedowierzajacych polecam lekture. Moze na ebay'u znajdziecie cos lub na allegro..?

jowisia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-08, 19:43   #66
zabcia111
Raczkowanie

Znalazlam w jakims watku W tej chwili jest przekroczony limit, ale polecam sciagac rano lub poznym wieczorem

http://www.megaupload.com/?d=F9OXGRD9
zabcia111 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-08, 19:46   #67
Aguś_S
Raczkowanie

GG do Aguś_S

jowisia a co to jest za książka?? tzn jaki tytuł, autor ??
moze dałabyś radę wrzucić tu jakieś fajne ćwiczonka ze zdjęciami w wolnej chwili

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-03-08, 19:49   #68
jowisia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Aguś_S
jowisia a co to jest za książka?? tzn jaki tytuł, autor ??
moze dałabyś radę wrzucić tu jakieś fajne ćwiczonka ze zdjęciami w wolnej chwili
Ksiazka nosi tytul po prostu "Callanetic" a autorem jest tworczyni tej techniki - czyli Callan Pickney.
Jak mam cos wrzucic? Nie mam skanera... ?

Zabcia111, po kliknieciu na link otwiera sie jakas stronka, ale co dalej trzeba nacisnac? nic tam nie widze z callaneticsem... ?

Stary 2006-03-08, 20:17   #69
Aguś_S
Raczkowanie

GG do Aguś_S

Cytat:
Napisane przez jowisia
Ksiazka nosi tytul po prostu "Callanetic" a autorem jest tworczyni tej techniki - czyli Callan Pickney.
Jak mam cos wrzucic? Nie mam skanera... ?

a możesz powiedzieć jak zdobyłaś tę książkę, jakaś wskazówka gdzie jej szukać

Cytat:
Napisane przez jowisia[B
]Zabcia111[/B], po kliknieciu na link otwiera sie jakas stronka, ale co dalej trzeba nacisnac? nic tam nie widze z callaneticsem... ?
jak otworzysz stronę to po prawej stronie wyskoczy Ci prawdopodobnie taka reklama, którą trzeba zamknąc krzyżykiem. potem będziesz miała przycisk do ściągnięcia
Stary 2006-03-08, 20:22   #70
Aguś_S
Raczkowanie

GG do Aguś_S

Jowisia czy to jest może tę książkę ??
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 90875458.jpg (33,6 KB, 171 załadowań)
Stary 2006-03-08, 20:26   #71
jowisia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Aguś_S
Jowisia czy to jest może tę książkę ??
Tak, tak, to ta!

A kupilam w jakiejsc ksiegarni, matko juz chyba z 8 lat temu bedzie...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-03-08, 20:38   #72
zabcia111
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez jowisia
Zabcia111, po kliknieciu na link otwiera sie jakas stronka, ale co dalej trzeba nacisnac? nic tam nie widze z callaneticsem... ?

Narazie limit jest przekroczony wiec nie mozesz sciagnac. Moze pozniej bedzie mozna. jesli tak to pojawi ci sie do gory po prawej stronie taki prostokacik z napisem click hear to download czy jakos tak klikasz i zapisujesz na dysku.
Stary 2006-03-08, 20:40   #73
Aguś_S
Raczkowanie

GG do Aguś_S

Cytat:
Napisane przez jowisia
Tak, tak, to ta!

A kupilam w jakiejsc ksiegarni, matko juz chyba z 8 lat temu bedzie...
kurcze, tylko ona troche droga jest musze przeliczyć czy mój budżet rodzinny się nie ucierpi jak ją zakupię
powiedz tak szczerze warto wydać ok 100 zł na nią ?? są w niej jakies zdjęcia, szczegółowe opisy ??
I drugie pytanie - czy długo ćwiczyłaś i czy zadowalające były efekty
Stary 2006-03-08, 20:52   #74
jowisia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Aguś_S
kurcze, tylko ona troche droga jest musze przeliczyć czy mój budżet rodzinny się nie ucierpi jak ją zakupię
powiedz tak szczerze warto wydać ok 100 zł na nią ?? są w niej jakies zdjęcia, szczegółowe opisy ??
I drugie pytanie - czy długo ćwiczyłaś i czy zadowalające były efekty
Az tyle?! Gdzie widzialas, na allegro? Na szczescie dostalam ja od kolezanki, mysle, ze w tamtym okresie nie bylo mnie na nia stac... Dzis moge sobie na taki wydatek bez wiekszego problemu pozwolic, i jezeli dysponowalabym kasa to napewno bym kupila.

Sa zdjecia, bardzo szczegolowe opisy, napisano, jak wykonywac poprawnie cwiczenia, a przede wszystkim, na czym polega sekret tej metody. Ksiazka jest naprawde bardzo przykladnie zrobiona. Od A do Z, dla poczatkujacych, oraz program dla zaawansowanych. Sa tez foty jak sie chudnie!

A moze poszukaj na necie czegos, jakis info, moze poczekajmy na ten filmik, to powiem wam ile w tym prawdy?

Efekty widac juz praktycznie po dwoch-trzech seansach. Jezeli chodzi o brzuch na przyklad to juz po pierwszym treningu napiete sa tak miesnie ze automatycznie sie zmniejsza. Posladki tez automatycznie wciagamy, a ze miesnie pracowaly czujesz po pierwszym treningu. Po kilku - jako, ze mlode jestesmy - naprawde przylozonych sesjach, widac wyniki w lustrze. Ja na przyklad zauwazylam swietne rezultaty po cwiczeniach na wewnetrzna strone ud, ktora sie napiela i pojedrnila. choc trzeba cwiczyc solidnie.

Stary 2006-03-09, 06:48   #75
Agaimka
Rozeznanie

Pamiętam, że jak byłam w liceum to pani od w-fu kiedys przyniosła nam kasete z tymi ćwiczeniami, byłu suuuper!!!Pamiętam, ze były one na wszystkie partie ciała i wszystkie powtórzało się po 100 razy kiedyś chciałam coś takiego sciągnac z netu, znalazłam jakis film i okazało się ze to ćwiczenia prowadzone przez jakąs 70letnia babcie w obcisłych getrach i to raczej nie było to ale ile miałam z tego smiechu
Agaimka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-09, 06:54   #76
Aguś_S
Raczkowanie

GG do Aguś_S

jowisia a o jakim filmiku mówisz ??
Stary 2006-03-09, 07:15   #77
AgaZ
Przyjaciółka Wizaz.pl

Ja też kiedyś byłam fanką callaneticsu. Mają one jedną wadę ( przynajmniej dla mnie) na dłuższą metę są nudne i nurzące

A czy chciałybyście na wizażu taki godzinny trening z rysunkami i dokładnym opisem? Bo to jest do zrobienia.
AgaZ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-09, 07:32   #78
Agaimka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zabcia111
Znalazlam w jakims watku W tej chwili jest przekroczony limit, ale polecam sciagac rano lub poznym wieczorem

http://www.megaupload.com/?d=F9OXGRD9
czy to jest link do filmiku z tymi ćwiczeniami???ktos juz to sciągał????
Stary 2006-03-09, 07:33   #79
Ania_P
Rozeznanie

Jasne jeśli można prosić
Ania_P jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-09, 07:43   #80
Agaimka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez AgaZ
Ja też kiedyś byłam fanką callaneticsu. Mają one jedną wadę ( przynajmniej dla mnie) na dłuższą metę są nudne i nurzące

A czy chciałybyście na wizażu taki godzinny trening z rysunkami i dokładnym opisem? Bo to jest do zrobienia.
Tez bardzo prosze!!!
Stary 2006-03-09, 08:20   #81
Ania_P
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Agaimka
czy to jest link do filmiku z tymi ćwiczeniami???ktos juz to sciągał????
Ja mam ten filmik już od dawna. Jest to 45 minut ćwiczeń prowadzony przez starszą panią. No i ćwiczące też są w średnim wieku i troche śmiesznie to wygląda...
Stary 2006-03-09, 08:32   #82
Agaimka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ania_P
Ja mam ten filmik już od dawna. Jest to 45 minut ćwiczeń prowadzony przez starszą panią. No i ćwiczące też są w średnim wieku i troche śmiesznie to wygląda...
ooo to ja chyba to własnie miałam, ale w szkole na w-fie było to trochę inne-fajniejsze!!!!ale ta babcia jest niemożliwa
Stary 2006-03-09, 11:03   #83
zabcia111
Raczkowanie

stara babcia tego nie prowadzi tylko jakas babcia cwiczy. I nie sa w geterkach. To jedyne co znalazlam wiec wkleilam link, moze komus sie przyda.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-03-09, 12:55   #84
Aguś_S
Raczkowanie

GG do Aguś_S

Cytat:
Napisane przez AgaZ
jeśli nie byłby to jakiś problem dla Ciebie, to ja bardzo proszę
Stary 2006-03-09, 13:36   #85
jowisia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez AgaZ

Aga, kurcze, jeszcze pytasz
Jesli masz cos do dawaj, prosze! Ja szukalam na necie i nic nie moglam znalezc...

Napisalam dosc dlugasnego posta i mi go wcielo.
Chodzilo mi tylko o to, ze zgadzam sie, ze na dluzsza mete cwiczenia moga byc nudnawe, poniewaz sa monotonne. Ale z drugiej strony, im wiecej nasze cialo nabiera elastycznosci, gietkosci, sily, im bardziej nasze miesnie sa wypracowane, tym wieksza mi sprawialo przyjemnosc cwiczenie, poniewaz moglam dojsc do wiekszej liczby powtorzen (zasada jest taka, ze nie robimy wiecej, anizeli mozemy bez wielkiego wysilku). Ja przy cwiczeniach na brzuch nie potrafilam na poczatku dojsc do setki, a potem z radoscia ja wykonywalam).

Poza tym, gdy widziemy w lustrze jak nasze cialo sie zmienia, to dodaje nam motywacji, aby cwiczyc wiecej i wiecej! Ja przynajmniej tak mialam.

Dodam, ze w ksiazce jest tez program dla zaawansowanych, wiec jezeli ktos juz dojdzie do pulapu kiedy robi wszystko bez problemu, moze przejsc do innych cwiczen, ktore sa urozmaiceniem. Ja nigdy nie doszlam jeszcze do momentu, kiedy poczulam, ze moge przejsc na poziom zaawansowany, wiec narazie nuda mi nie grozi, bo mam motywacje, zeby przejsc do tej drugiej czesci ksiazki

I jeszcze jedno. Cwiczac callanetics, ogolnie nabieramy kondycji fizycznej, energii, witalnosci. Wtedy mamy ochote w ogole sie ruszac - biegac skakac, chodzic na basen, generalnie czujemy, ze mamy wiecej energii, silniejse rece, nogi, kondycja sie poprawia i to jest chyba najpiekniejsze.

Zmykam pocwiczyc

Agus_S : chodzilo mi o ten filmik, do ktorego zabcia podala link, ale narazie nie moge go sciagnac, ty juz widzialas?

Stary 2006-03-09, 14:12   #86
rzęsa
Zakorzenienie

GG do rzęsa

Kobietki, niestety tej gazety nie mogę znaleźć. Pewnie się rozleciała !!
Szkoda, bo już bym Wam skanowała. Cóż, zostałam z kasetą wideo
Jak spotkacie książkę w Warszawie, dajcie znać gdzie.
rzęsa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-09, 14:31   #87
Aguś_S
Raczkowanie

GG do Aguś_S

Cytat:
Napisane przez jowisia
Agus_S : chodzilo mi o ten filmik, do ktorego zabcia podala link, ale narazie nie moge go sciagnac, ty juz widzialas?
nie ściągałam tego jeszcze, ale chyba mam go w swojej kolekcji.
żabcia czy ten film jest po niemiecku??

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-03-09, 14:40   #88
zabcia111
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Aguś_S
nie ściągałam tego jeszcze, ale chyba mam go w swojej kolekcji.
żabcia czy ten film jest po niemiecku??
tak, jest po niemiecku
Stary 2006-03-09, 18:05   #89
LEW
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez AgaZ

Bardzo byśmy prosiły
LEW jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-09, 18:35   #90
Ania_P
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zabcia111
stara babcia tego nie prowadzi tylko jakas babcia cwiczy. I nie sa w geterkach. To jedyne co znalazlam wiec wkleilam link, moze komus sie przyda.

Stara babcia prowadzi (tłumaczy ćwiczenia), nie mówiłam że w geterkach, bo mają stroje do fitnessu (czy jak to sie tam nazywa)
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości