|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
Pokaż wyniki sondy: | |||
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% | |
Głosujący: 0. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#61 |
Zakorzenienie
|
Dot.: callanetics
Ćwiczyłam callenetics systematycznie kilkanaście lat temu. Daje rewelacyjne efekty! Z pomocą tych ćwiczeń i delikatnej diety schudłam, a przede wszystkim moja sylwetka znacznie się popawiła (zwłaszcza tyłek i uda, bo do tych ćwiczeń najlepiej się przykładałam).
Nie lubię wykonywać tych ćwiczeń z kasetą, czy płytą. Najlepiej szło mi z gazetą. Wysztarczyło zerknąć na obrazek, żeby przypomnieć sobie ćwiczenie, a potem można robić sobie we własnym tempie (co jest zalecane zwłaszcza na początku). Patrząc na osobę ćwiczącą można pomyśleć, że ledwie się rusza, ale następnego dnia, mięśnie same dają znać, że się napracowały. Super dla tych, którzy nie lubią zadyszki po aerobiku. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Raczkowanie
|
rzęsa a masz może w wersji elektronicznej te ćwiczenia ?? dużo pozytywnych opinni na ich temat słyszałam i chciałabym je wypróbować
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Wtajemniczenie
|
podpinam sie do pytania. Szukam ostatnio czegos z callaneticsu po necie i nie znalazlam nic :-(
Chciałabym ćwiczyc w domu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Zakorzenienie
|
ja również nic nie znalazłam poza jedną polską stroną, którą zapewne znacie. Tak samo na stronach amerykańskich - same kasety i płyty dvd.
![]() |
![]() |
#65 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Callanetics daje efekty nieporownywalne z zadnymi innymi cwiczeniami i to w tak krotkim czasie. Patrzac na oosbe, ktora cwiczy may wrazenie, ze ona prawie sie nie rusza, ale nastepnego dnia, czuc to dobrze w miesniach i.. widac w lustrze!! Callanetics przerwalam na dwa lata, teraz do niego powracam, trzeba popracowac nad forma przed wiosna.. Ja cwicze najczesciej z ksiazki, patrze na obrazek i juz wszystko wiem. A kasete video kupilam z amerykanskiego e'baya, ale tam sa same cwiczenia, a ksiazce jest wytlumaczone jak to wszystko dziala, wiec dla niedowierzajacych polecam lekture. Moze na ebay'u znajdziecie cos lub na allegro..?
![]() |
![]() |
#66 |
Raczkowanie
|
Znalazlam w jakims watku
![]() ![]() http://www.megaupload.com/?d=F9OXGRD9 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Raczkowanie
|
jowisia a co to jest za książka?? tzn jaki tytuł, autor ??
moze dałabyś radę wrzucić tu jakieś fajne ćwiczonka ze zdjęciami w wolnej chwili ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#68 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak mam cos wrzucic? ![]() Zabcia111, po kliknieciu na link otwiera sie jakas stronka, ale co dalej trzeba nacisnac? nic tam nie widze z callaneticsem... ?
![]() |
![]() |
#69 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() a możesz powiedzieć jak zdobyłaś tę książkę, jakaś wskazówka gdzie jej szukać ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Raczkowanie
|
Jowisia czy to jest może tę książkę ??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A kupilam w jakiejsc ksiegarni, matko juz chyba z 8 lat temu bedzie...
![]() |
![]() |
#72 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Narazie limit jest przekroczony wiec nie mozesz sciagnac. Moze pozniej bedzie mozna. jesli tak to pojawi ci sie do gory po prawej stronie taki prostokacik z napisem click hear to download czy jakos tak ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() powiedz tak szczerze warto wydać ok 100 zł na nią ?? są w niej jakies zdjęcia, szczegółowe opisy ?? I drugie pytanie - czy długo ćwiczyłaś i czy zadowalające były efekty ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Sa zdjecia, bardzo szczegolowe opisy, napisano, jak wykonywac poprawnie cwiczenia, a przede wszystkim, na czym polega sekret tej metody. Ksiazka jest naprawde bardzo przykladnie zrobiona. Od A do Z, dla poczatkujacych, oraz program dla zaawansowanych. Sa tez foty jak sie chudnie! ![]() A moze poszukaj na necie czegos, jakis info, moze poczekajmy na ten filmik, to powiem wam ile w tym prawdy? Efekty widac juz praktycznie po dwoch-trzech seansach. Jezeli chodzi o brzuch na przyklad to juz po pierwszym treningu napiete sa tak miesnie ze automatycznie sie zmniejsza. Posladki tez automatycznie wciagamy, a ze miesnie pracowaly czujesz po pierwszym treningu. Po kilku - jako, ze mlode jestesmy - naprawde przylozonych sesjach, widac wyniki w lustrze. Ja na przyklad zauwazylam swietne rezultaty po cwiczeniach na wewnetrzna strone ud, ktora sie napiela i pojedrnila. choc trzeba cwiczyc solidnie.
![]() |
![]() |
#75 |
Rozeznanie
|
Pamiętam, że jak byłam w liceum to pani od w-fu kiedys przyniosła nam kasete z tymi ćwiczeniami, byłu suuuper!!!Pamiętam, ze były one na wszystkie partie ciała i wszystkie powtórzało się po 100 razy
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Raczkowanie
|
jowisia a o jakim filmiku mówisz ??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Przyjaciółka Wizaz.pl
|
Ja też kiedyś byłam fanką callaneticsu. Mają one jedną wadę ( przynajmniej dla mnie) na dłuższą metę są nudne i nurzące
![]() A czy chciałybyście na wizażu taki godzinny trening z rysunkami i dokładnym opisem? Bo to jest do zrobienia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Rozeznanie
|
Jasne jeśli można prosić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Raczkowanie
|
stara babcia tego nie prowadzi tylko jakas babcia cwiczy. I nie sa w geterkach. To jedyne co znalazlam wiec wkleilam link, moze komus sie przyda.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#84 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jesli masz cos do dawaj, prosze! ![]() Napisalam dosc dlugasnego posta i mi go wcielo. Chodzilo mi tylko o to, ze zgadzam sie, ze na dluzsza mete cwiczenia moga byc nudnawe, poniewaz sa monotonne. Ale z drugiej strony, im wiecej nasze cialo nabiera elastycznosci, gietkosci, sily, im bardziej nasze miesnie sa wypracowane, tym wieksza mi sprawialo przyjemnosc cwiczenie, poniewaz moglam dojsc do wiekszej liczby powtorzen (zasada jest taka, ze nie robimy wiecej, anizeli mozemy bez wielkiego wysilku). Ja przy cwiczeniach na brzuch nie potrafilam na poczatku dojsc do setki, a potem z radoscia ja wykonywalam). Poza tym, gdy widziemy w lustrze jak nasze cialo sie zmienia, to dodaje nam motywacji, aby cwiczyc wiecej i wiecej! ![]() Dodam, ze w ksiazce jest tez program dla zaawansowanych, wiec jezeli ktos juz dojdzie do pulapu kiedy robi wszystko bez problemu, moze przejsc do innych cwiczen, ktore sa urozmaiceniem. Ja nigdy nie doszlam jeszcze do momentu, kiedy poczulam, ze moge przejsc na poziom zaawansowany, wiec narazie nuda mi nie grozi, bo mam motywacje, zeby przejsc do tej drugiej czesci ksiazki ![]() I jeszcze jedno. Cwiczac callanetics, ogolnie nabieramy kondycji fizycznej, energii, witalnosci. Wtedy mamy ochote w ogole sie ruszac - biegac skakac, chodzic na basen, generalnie czujemy, ze mamy wiecej energii, silniejse rece, nogi, kondycja sie poprawia i to jest chyba najpiekniejsze. Zmykam pocwiczyc ![]() Agus_S : chodzilo mi o ten filmik, do ktorego zabcia podala link, ale narazie nie moge go sciagnac, ty juz widzialas?
![]() |
![]() |
#86 |
Zakorzenienie
|
Kobietki, niestety tej gazety nie mogę znaleźć. Pewnie się rozleciała
![]() Szkoda, bo już bym Wam skanowała. Cóż, zostałam z kasetą wideo ![]() Jak spotkacie książkę w Warszawie, dajcie znać gdzie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
żabcia czy ten film jest po niemiecku?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#88 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Stara babcia prowadzi (tłumaczy ćwiczenia), nie mówiłam że w geterkach, bo mają stroje do fitnessu (czy jak to sie tam nazywa) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:40.