Podłoga - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Dom, mieszkanie, nieruchomości

Notka

Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-01-24, 13:46   #61
Sniezynka21
Zakorzenienie

Dot.: Gres polerowany - podłoga w kuchni/salonie czy warto??

Ale ja naprawde nie mam do Ciebie pretensji, tylko jak kazdy inny czlowiek staram sie by bylo w miare bezpiecznie

Jesli Cie urazilam, to przepraszam, nie mialam tego na celu...
Sniezynka21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-24, 13:58   #62
Madlaine
Zakorzenienie

Snieżynko, tak jakoś to zabrzmiało, jakbym wmawiała Ci osobiście, że coś robisz źle, a ja chciałam tylko wyrazić ogólnie swoje spostrzeżenia w użytkowaniu,
mój mąż ma bzika na punkcie bezpieczeństwa w domu, jest inżynierem budownictwa lądowego, wiele lat miał firmę zajmującą się wykończeniem, więc ta jego pedantyczność o każdy szczegół przeszła i na mnie,

chodziło mi bardziej o fakt, że niektórzy ludzie dla pięknego wyglądu oczywiście każdy wg własnego gustu potrafią zrezygnować np. z bezpieczeństwa, znam takich, którzy pół domu maja dosłownie w szkle, po kilku wypadkach i wpadkach, swoich i gości, na gwałt zaczęli remontować i przerabiać, bo doszli do wniosku, że wygląd to jednak nie wszystko, a teraz mają dziecko w drodze i jeszcze bardziej sobie to uświadomili, że w domu ma być nie tylko imponująco, musi być przede wszystkich wygodnie, komfortowo i bezpiecznie, a jeśli do tego wystrój jest gustowny i podoba się nie tylko domownikom, to cieszy bardziej niż wizyta znajomych, którzy boją się czegokolwiek dotknąć, żeby nie zniszczyć

ja lubię ludzi w domu, spotkania rodzinne, czy znajomych w większym gronie, chcę aby także oni czuli się u mnie dobrze, wtedy uznam, że udało mi się stworzyć naprawdę przyjazne wnętrze
Madlaine jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-26, 09:49   #63
Taurus_ek
Raczkowanie

GG do Taurus_ek

Cytat:
Napisane przez Sniezynka21 Pokaż wiadomość

Zdjecia wkleje na weekend, bo aparat mam pozyczony od tesciowej i baterie mi padly, musze pozyczyc jeszcze ladowarke
Również czekam niecierpliwie na zdjęcia.
I jeszcze mam pytanie - w jaki sposób kładliście swoje płytki gresowe - z fugą czy bezgufowo ?

Pozdrawiam.

Taurus_ek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-26, 11:19   #64
Madlaine
Zakorzenienie

podobno gres polerowany najładniej wygląda bezfugowo, fugowanego chyba nawet nie widziałam na żywo
Madlaine jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-29, 16:22   #65
Taurus_ek
Raczkowanie

GG do Taurus_ek

Cytat:
Napisane przez Madlaine Pokaż wiadomość
podobno gres polerowany najładniej wygląda bezfugowo, fugowanego chyba nawet nie widziałam na żywo
Też tak mi się wydaje- że najładniej wygląda bezfugowo. Tak tez chcemy położyć go u siebie, ale fachowcy - jedni mówili, że to niemożliwe tak położyć bo może pękać (mieszkam w bloku na parterze) od pracy ścian i podłogi, a drudzy nawet nie chcieli się brać za to.
Ale mamy już brygadę, dla której nie ma problemu kłaść tak jak nam się najbardziej podoba - mówią że są takie techniki i takie specjalne kleje, które sprostają tym płytkom

Taurus_ek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-30, 00:16   #66
lonirex
Raczkowanie

Mnie się rownież gres bardzo podoba ale chyba jednak sie na niego nie zdecyduję. Jeśli macie jakieś wątpliwości to też poczytajcie co inni na ten temat maja do powiedzenia
http://forum.muratordom.pl/gres-pole...nie,t38839.htm
a w innym miejscu znów czytałam o rożnych problemach z utrzymaniem go w czystości
http://forum.leroymerlin.pl/read.php...,1226#msg-1226
lonirex jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-30, 18:31   #67
nysza
Wtajemniczenie

GG do nysza

Cytat:
Napisane przez lonirex Pokaż wiadomość
Mnie się rownież gres bardzo podoba ale chyba jednak sie na niego nie zdecyduję. Jeśli macie jakieś wątpliwości to też poczytajcie co inni na ten temat maja do powiedzenia
http://forum.muratordom.pl/gres-pole...nie,t38839.htm
a w innym miejscu znów czytałam o rożnych problemach z utrzymaniem go w czystości
http://forum.leroymerlin.pl/read.php...,1226#msg-1226

lonirex dziękuję bardzo za te linki są bardzo pomocne

Międzynarodowy Instruktor Stylizacji Paznokci
nysza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-09, 01:29   #68
Sniezynka21
Zakorzenienie

Przepraszam, ze tak pozno, ale wklejam obiacane fotki.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg plytki.jpg (23,7 KB, 49 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg plytki1.jpg (55,0 KB, 47 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg plytki2.jpg (54,6 KB, 50 załadowań)
Sniezynka21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-24, 18:37   #69
Light Limara
Zadomowienie

Dot.: Podłoga

Mam mały przedpokój-2m kw- i na podłogę chcę dać linoleum. Chciałabym coś jeszcze pod nie dać. I myślałam o położeniu folii, potem podkład ekologiczny (który kładzie się pod panele), a następnie linoleum. Pasowałoby mi to bo po położeniu paneli zostały mi właśnie te ekologiczne podkłady Mogę tak zrobić czy raczej ten pomysł odpada?

I drugi problem. Nie wiem czy ktoś zrozumie o co mi chodzi Nie mam drzwi między kuchnią a przedpokojem. Futryny zostały usunięte, a w ich miejsce będą tylko takie kątowniki. W kuchni położone zostały kafelki, w przedpokoju będą panele. Trzeba teraz dać listewkę- próg, pomiędzy kafelki, a przedpokój żeby zakryć dziurę pomiędzy nimi. Jednak kafelkarz wyjechał z kafelkami do końca kuchni. I teraz jak da się listwę to próg wyjdzie poza kuchnią w przedpokoju. W castoramie wszystkie te listwy zrobione są tak, że wsadza się je między panele, czy panele i kafelki, że jest tyle samo listwy na panelach i tyle samo na kafelkach. I moje pytanie: czy istnieją listwy, które np pokryją mniejszą część paneli a większą część kafelek i w ten sposób próg mój przesunie się bliżej kuchni.
I załącznk- tak jak mi wyjdzie
II załącznik- tak jak ma być
Załącznik 3552075
Załącznik 3552076
Stary 2010-11-24, 20:44   #70
KasDi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Light Limara Pokaż wiadomość
Mam mały przedpokój-2m kw- i na podłogę chcę dać linoleum. Chciałabym coś jeszcze pod nie dać. I myślałam o położeniu folii, potem podkład ekologiczny (który kładzie się pod panele), a następnie linoleum. Pasowałoby mi to bo po położeniu paneli zostały mi właśnie te ekologiczne podkłady Mogę tak zrobić czy raczej ten pomysł odpada?

I drugi problem. Nie wiem czy ktoś zrozumie o co mi chodzi Nie mam drzwi między kuchnią a przedpokojem. Futryny zostały usunięte, a w ich miejsce będą tylko takie kątowniki. W kuchni położone zostały kafelki, w przedpokoju będą panele. Trzeba teraz dać listewkę- próg, pomiędzy kafelki, a przedpokój żeby zakryć dziurę pomiędzy nimi. Jednak kafelkarz wyjechał z kafelkami do końca kuchni. I teraz jak da się listwę to próg wyjdzie poza kuchnią w przedpokoju. W castoramie wszystkie te listwy zrobione są tak, że wsadza się je między panele, czy panele i kafelki, że jest tyle samo listwy na panelach i tyle samo na kafelkach. I moje pytanie: czy istnieją listwy, które np pokryją mniejszą część paneli a większą część kafelek i w ten sposób próg mój przesunie się bliżej kuchni.
Załącznik 3552075
Załącznik 3552076
Daj po prostu korek pomiędzy, zwykły korek (kupujesz jako płytę np w castoramie) , koszt niewielki a praktycznie go nie widać.

http://i57.photobucket.com/albums/g2...uss/korek2.jpg
KasDi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-25, 12:50   #71
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Napisane przez Light Limara Pokaż wiadomość

Załącznik 3552075
Załącznik 3552076
pod wykłądzine pcv nie mozesz dac zadnego podkladu-kladzie sie ja na rowne i twarde podłoze. chyba ze ten podklad ekologiczny to cos twardego...

Edytowane przez Polly_
Czas edycji: 2010-11-25 o 12:55
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-25, 18:06   #72
Light Limara
Zadomowienie

dziękuje za szybkie odpowiedzi

to może jeszcze spytam, które linoleum ładniejsze i które będzie pasowało do:
- ściany - kolor jasny fiolet,
- szafka na buty- prawdopodobnie biała,
- drzwi- kolor wenge
Załącznik 3556281 Załącznik 3556282

Edytowane przez Light Limara
Czas edycji: 2010-11-26 o 22:22
Light Limara jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-13, 09:39   #73
Tigressa
Rozeznanie

Wynalazlam sobie do kuchni gres szkliwiony. Czy ktoras z was moze go ma i moze podzielic sie opinia?
http://www.leroymerlin.pl/plytki-cer...l233.html#opis
Tigressa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-11, 21:08   #74
Terha
Zakorzenienie

Witajcie. Podbijam wątek, bo nie chcę zaśmiecać niepotrzebnie forum. Mam problem z podłogą, a właściwie z podkładem do paneli. Same panele już wybrane, ale zastanawiam się nad podkładem. Zależy mi na dobrym wyciszeniu kroków w górę i żeby sąsiedzi też nie narzekali, że wszystko słychać. Co macie u siebie? Czytam na różnych forach, czytam i niewiele z tego wynika.
W jednym sklepie poradzili mi podkłady Quickstepa (12 zł lub 24 zł w zależności czy wyciszenie jest w jedną stronę czy w obie), a w innym stwierdzili, że takie same parametry ma ekopor czy pianomat, więc po co przepłacać.

Dodam, że nie będzie ogrzewania podłogowego, a podłoga ma być prosta (ma być, bo jeszcze nie została wylana).

Edytowane przez Terha
Czas edycji: 2015-07-11 o 21:11
Terha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-15, 21:42   #75
bitedelite
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Tigressa Pokaż wiadomość
Wynalazlam sobie do kuchni gres szkliwiony. Czy ktoras z was moze go ma i moze podzielic sie opinia?
http://www.leroymerlin.pl/plytki-cer...l233.html#opis
ja mam innej firmy gres porcelanowy, i w kuchni i w łazience, jest rewelacyjny - polecam
bitedelite jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dom, mieszkanie, nieruchomości

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości