LPR chce kary śmierci dla pedofilów-zabójców - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-07-27, 17:36   #61
lain
Zakorzenienie

Dot.: LPR chce kary śmierci dla pedofilów-zabójców

Cytat:
Napisane przez xtalciax

nie mówię że kara śmierci ich odstraszy ale przynajmniej później nie będę się musiała bać że jakiś psychol wyjdzie z więzienia gdzie miał cieplutko i sielankę (notabene za moje pieniądze ) i zamorduje mnie czy kogoś z mojej rodziny
bac sie mozna zawsze, bo w koncu nie wszyscy psychole siedza po wiezieniach. jeszcze jest sporo do wylapania...
lain jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-27, 19:42   #62
rzyrafka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez awia
http://wiadomosci.onet.pl/1361934,11,item.html

troche zalatuje hipokryzja
96% katolikow, 10 przykazan
a tu kara smierci

Ja generalnie jestem ZA kara smierci
zwlaszcza dla wielokrotnych mordercow, za morderstwa ze szczegolnym okrucienstwem
ale zebym sie z LPR zgadzala to cos nietypowego.
a co Wy myslicie? jak Wam sie pomysl "podoba"?
wcale nie, już kilka razy pisałam, że Katechizm Kościoła Katolickiego dopuszcza karę śmierci
rzyrafka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-31, 21:31   #63
201701020941
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez awia
N - juz pisalam, ja jestem za kara smierci
jak najbardziej
jedyne co mnie dziwi to pomyslodawca
ja rozumiem jakby to zglosilo PO, ale
LPR?
dla mnie to właśnie fakt zgłoszenia przez LPR jest oczywisty, w końcu PO to partia liberalna, nie?
201701020941 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-31, 21:48   #64
cosma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez awia

a tu kara smierci

zwlaszcza dla wielokrotnych mordercow, za morderstwa ze szczegolnym okrucienstwem
No właśnie też mi to pachnie hipokryzją.Z jednej strony krzyczą, że sa przeciw "zabijaniu dzieci nienarodzonych"(chyba tylko u nas funkcjonuje taka terminologia) z drugiej strony wysuwają takie projekty,he he he .
Przecież to też jest odbieranie komuś życia,bez względu co ten ktoś zrobił,nieprawdaż? A nalezy jeszcze dodać że pomyłki sądowe się zdarzają.
Ale ludziska to oczywiście kupią.Nieistotne, że te projekty pozostaną jedynie na papierze i sa nierealne do zrealizowania.
cosma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-31, 22:01   #65
awia
Zakorzenienie

n - niebardzo.
LPR jest przeciw aborcji w kazdej formie, a jednoczesnie wnosi o mordowanie doroslych ludzi.
prawica w Polsce jest wynaturzona - sytarczy spojrzec na mlodziez wszechwrzeszczca by dostrzec lprowska kielbase wyborcza
a życie jakie życie poprzerywana linia na dłoniach
a bóg nie ma boga są tylko krzyże przy drogach

Własną głupotę ludzie zwykli nazywać doświadczniem
awia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-02, 14:57   #66
Fronka
Raczkowanie

Po 1: Coś mi się tu nie zgadza. Przecież w przypadku aborcji jednym z głównych argumentów ligi jest poszanowanie życia i twierdzenie, że człowiek nie ma prawa decydować o życiu lub śmierci. Czyżby liga nagle zmieniła w tej kwestii zdanie? W takim razie powinni zweryfikować swój pogląd na aborcję.

Po 2: kara śmierci często nie byłaby karą. Popieram wprowadzenie ciężkich robót na rzecz społeczeństwa, żeby skazani nie byli przez nas utrzymywani za tak spore pieniądze ale żeby odczuli, że siedzą w więzieniu a nie w sanatorium. A swoją drogą wydaje mi się że w koszt utrzymania więźnia są też wliczone takie rzeczy jak np, utrzymanie bydynków więziennych, które na pewno z racji pełnionej roli jest droższe niż utrzymanie zwykłego budynku. Może stąd takie kwoty.

Po 3: wprowadziłabym dożywocie dla przestępców, w przypadku których recydywa jest oczywista (takich jak np. pedofile)

Po 4: sędziowie to też ludzie więc pomyłki się zdarzają, a w przypadku kary śmierci nie byłoby moliwości odwrotu

Po 5: zapowiadanie wprowadzenia kary śmierci dla pedofilów-morderców zakrawa na zwykłe hasła przedwyborcze. Gdyby lidze zależało na poprawie bezpieczeństwa dzieci staraliby się o ogólne zaostrzenie kar dla przestępców których ofiarami są dzieci. Ostatni przypadek: mężczyzna m.in. zmuszał swoje dzieci (chyba w wieku 10-12 lat) do obcowania seksualnego ze zwierzętami. I co mu grozi? Maksymalnie 10 lat
Stary 2006-08-02, 17:52   #67
rzyrafka
Zakorzenienie

ad1: dzieci nienarodzone są niewinne- dlatego nie nalezy mieszać do tego aborcji

ad2: przy obecnej sytuacji na rynku pracy więźniowe nie powinni zabierać szans na zarobek normalnym i uczciwym obywatelom. Pedofile-zabójcy sa nikomu niepotrzebni, pradwa? więc nalezy się ich pozbyc i kropka.

ad4: pomyłki zdarzają się wszędzie, jak np. ostatnio motocyklista który myślał, że blokady na drodze są po to aby łapać kierowców bez prawa jazdy więc postanowił rozjechać mundurowego

ad5: może to i zwykłe hasła przydwyborcze, niemniej tysiące razy bardziej trafione od maturalnej amnestii dla zeszłorocznych maturzystów
Stary 2006-08-02, 18:30   #68
Fronka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez rzyrafka
ad1: dzieci nienarodzone są niewinne- dlatego nie nalezy mieszać do tego aborcji
Ale argument, że człowiek nie ma prawa decydować o życiu i śmierci nie ma nic wspólnego z tym czy ktoś jest winny czy nie.

Cytat:
Napisane przez rzyrafka
ad2: przy obecnej sytuacji na rynku pracy więźniowe nie powinni zabierać szans na zarobek normalnym i uczciwym obywatelom. Pedofile-zabójcy sa nikomu niepotrzebni, pradwa? więc nalezy się ich pozbyc i kropka.
Ale jest wiele zajęć, których z różnych powodów nikt nie chce wykonywać, nawet bezrobotni. I nimi mogliby się oni zająć.

Cytat:
Napisane przez rzyrafka
ad4: pomyłki zdarzają się wszędzie, jak np. ostatnio motocyklista który myślał, że blokady na drodze są po to aby łapać kierowców bez prawa jazdy więc postanowił rozjechać mundurowego
Więc należy z góry założyć, że część z nich zostanie niesłusznie skazana i trudno? Takie wkalkulowane ryzyko? To tak jak niewinni cywile ginący na wojnie. Uważasz, że tym też nie należy się przejmować no bo przecież pomyłki się zdarzają?

Cytat:
Napisane przez rzyrafka
ad5: może to i zwykłe hasła przydwyborcze, niemniej tysiące razy bardziej trafione od maturalnej amnestii dla zeszłorocznych maturzystów
Nie wnikając w to czy ktoś popiera karę śmierci samą w sobie czy nie, propozycja zaostrzenia kar dla tego rodzaju przestępców oczywiście jest bardziej trafiona od amnestii maturalnej. Chodzi tylko o to, że jest o wiele więcej przypadków, gdzie nie dochodzi do morderstw, ale mimo to dzieci przechodzą koszmar, gehennę. A im katom grozi zaledwie parę lat więzienia. Dlatego nie powinno się ograniczać zaostrzenia restrykcji tylko do przypadków, które kończą się śmiercią.
Stary 2006-08-02, 19:07   #69
cosma
Zakorzenienie

Kolejny, "wspaniały" pomysł LPR:
http://fakty.interia.pl/kraj/news/Ra...3w,776433,2943

Radzę zwrócić uwagę na końcowy akapit w tym artykule,który jest jednocześnie podsumowaniem ich durnych pomysłów.Pozwolę sobie go tutaj umieścić:
"Politycy Ligi przyznają nieoficjalnie, że większość ich postulatów nie będzie spełniona. Mają pomóc im zaistnieć w mediach i choć trochę odróżnić się od PiS."
Stary 2006-08-02, 19:20   #70
rzyrafka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fronka
Ale argument, że człowiek nie ma prawa decydować o życiu i śmierci nie ma nic wspólnego z tym czy ktoś jest winny czy nie.
O niespójność poglądów niehc się martwi LPR, ja polemizuję z Twoim zdaniem
Cytat:
Napisane przez Fronka
Ale jest wiele zajęć, których z różnych powodów nikt nie chce wykonywać, nawet bezrobotni. I nimi mogliby się oni zająć.
proszę o przykład:
Cytat:
Napisane przez Fronka
Więc należy z góry założyć, że część z nich zostanie niesłusznie skazana i trudno? Takie wkalkulowane ryzyko? To tak jak niewinni cywile ginący na wojnie. Uważasz, że tym też nie należy się przejmować no bo przecież pomyłki się zdarzają?
Niewinni cywile nie giną na wojnie przez pomyłkę.
Na pewno ta część będzie niewielka. A uważasz, że jak ktoś dostał dożywocie przez pomyłkę to to coś zmienia? Zanim ktoś odkryje pomyłkę sprawa ulegnie przedawnieniu i dalej nic.
Idąc dalej Twoim tokiem myślenia, należałoby zakazać używania stryzkawek w szpitalach, bo przecież przez pomyłkę zdarzają się śmiertelne zakażenia. Zakazać budowy wielkich hal, bo przez pomyłkę one się zawalają. Paranoja. I jak sama pisałaś, pomyłka następuje z winy człowieka, a nie przepisów prawa.
Cytat:
Napisane przez Fronka
Nie wnikając w to czy ktoś popiera karę śmierci samą w sobie czy nie, propozycja zaostrzenia kar dla tego rodzaju przestępców oczywiście jest bardziej trafiona od amnestii maturalnej. Chodzi tylko o to, że jest o wiele więcej przypadków, gdzie nie dochodzi do morderstw, ale mimo to dzieci przechodzą koszmar, gehennę. A im katom grozi zaledwie parę lat więzienia. Dlatego nie powinno się ograniczać zaostrzenia restrykcji tylko do przypadków, które kończą się śmiercią.
Może i tak. Ale watek dotyczy pedofilów zabójców
Stary 2006-08-02, 19:21   #71
gosik79
Zakorzenienie

Kolejne hasło reklamowe LPR, mają tak niskie poparcie, że w tej chwili pewnie gorączkowo myślą jak się wybić na polskiej scenie politycznej, żeby przy następnej kadencji załapac się na pensje parlamentarzystów.

Co do mnie, kara śmierci nie jest rozwiązaniem, więźniowie po prostu powinni pracować i zarabiać tym na swoje utrzymanie a nie gnić w przepełnionych więzieniach za naszą kasę.
gosik79 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-02, 19:51   #72
Fronka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez rzyrafka
O niespójność poglądów niehc się martwi LPR, ja polemizuję z Twoim zdaniem
Tylko, że akurat w tym punkcie swojego zdania nie wyraziłam

Cytat:
Napisane przez rzyrafka
proszę o przykład:
Wielu bezrobotnych nie chce podjąć pracy np przy sprzątaniu, grabieniu liści, wykopach, itp bo uważają że im się to po prostu nie opłaca, bo płaca niska (często niższa niż zasiłek) a praca czasem nieprzyjemna lub ciężka.

Cytat:
Napisane przez rzyrafka
Niewinni cywile nie giną na wojnie przez pomyłkę.
Na pewno ta część będzie niewielka. A uważasz, że jak ktoś dostał dożywocie przez pomyłkę to to coś zmienia? Zanim ktoś odkryje pomyłkę sprawa ulegnie przedawnieniu i dalej nic.
Idąc dalej Twoim tokiem myślenia, należałoby zakazać używania stryzkawek w szpitalach, bo przecież przez pomyłkę zdarzają się śmiertelne zakażenia. Zakazać budowy wielkich hal, bo przez pomyłkę one się zawalają. Paranoja. I jak sama pisałaś, pomyłka następuje z winy człowieka, a nie przepisów prawa.
A mnie się wydaje, że przez pomyłkę. Ile razy było głośno o tym, że żołnieże pomylili cel, albo myśleli że ostrzeliwują np. bazę wojskową a nie wioskę.
W przypadku dożywocia zawsze jest szansa na oczyszczenie z zarzutów. W takiej sytuacji nie ma czegoś takiego jak przedawnienie.
I nie popadajmy w paranoję. Kara śmierci to skrajny przypadek i nie można go porównywać do strzykawek czy budowy hal.

Cytat:
Napisane przez rzyrafka
Może i tak. Ale watek dotyczy pedofilów zabójców
Wątek dotyczy pewnej propozycji pewnej partii i ja się do tej propozycji ustosunkowałam
Stary 2006-08-02, 21:09   #73
natalii87
Zakorzenienie

nie lubie parti LPR w szczególnosci wspaniałego R.Giertycha ale ten pomysł mi się podoba!!! powód: przez pedofili/zabójców nich dziecko , kobieta, rodziny będa cierpiec przez całe zycie. a on? on najwyżej wyladuję w wiezieniu. bedzie sobie ogladac tv , jadl obiadki a jak sie uda to wyjdzie za dobre sprawowanie a później...wiadomo! tyle na temat.
natalii87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-02, 21:20   #74
Tasteme
Rozeznanie

Moja katechetka by powiedziała : Jacy z nas chrześcijaninie? Nikt nie ma prawa zabierac życia !! w jakims celu zyje ten człowiek i tylko Pan Bóg moze go zabrac z tego swiata a nie my"

Nie wiem co o tym myślec ale moim zdaniem powinny takie osoby robić coś dla panstwa np szprzatac kraj by byl czysty i ogole takie rozne roboty ciezkie powinni wykonywac i zadnych tam telewizorkow w wiezienu nie powinnien miec!! do czego to podobne? zeby Ci w wiezieniu mieli lepiej niz Ci dobrzy ludzie ktorych na to nie stac?

ehm mozna było by sie na ten temat długo rozpisywac..
Tasteme jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-02, 21:51   #75
Czerwona_Sukienka
Zadomowienie

Jestem na TAK dla kary śmierci.

Niedawno w fakcie był artykuł:
pokazywali nawet zdjęcia porównujące jedzenie szpitalne i jedzenie w więzieniu.
Wypowiadały sie dwie kobiety, jedna siedząca 3 miesiące w szpitalu schudła 6 kilo, a druga siedzaca 3 miesiące w więzieniu przytyła 6 kilo.
Po wyjściu ta siedząca w więzieniu zaczeła protestować że pieniądze z jej podatków idą na takie luksusy dla więźniów.

Czerwona_Sukienka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-02, 22:08   #76
agatakomsa
Rozeznanie

Pewnie, że nie powinno być tak, że przestępcy w więzieniach mają za dobrze. Ale to nie powód, żeby obstawać za karą śmierci, bo "jak pójdzie taki na dożywocie to będzie miał jak na wczasach". Zamiast tego lepiej byłoby zmienić COŚ w więziennictwie. Żadnych luksusów, praca na swoje utrzymanie itp.
agatakomsa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-02, 22:16   #77
Czerwona_Sukienka
Zadomowienie

Dla mnie pedofile, gwałciciele i mordercy to nie ludzie, ba to nawet nie są zwierzęta.
To potwory.
Niestety to nie jest serial Pierwsza miłość gdzie pijak zamienia sie w anioła.
Tacy ludzie sie nie nawracają.

A może by tak zabijać takich i oddawać organy?
Śmierć ratująca życie .
Stary 2006-08-02, 22:16   #78
agatakomsa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Fronka

Wielu bezrobotnych nie chce podjąć pracy np przy sprzątaniu, grabieniu liści, wykopach, itp bo uważają że im się to po prostu nie opłaca, bo płaca niska (często niższa niż zasiłek) a praca czasem nieprzyjemna lub ciężka.

Zgadzam się, że wbrew pozorom znalazłaby się taka praca, której 'porządny obywatel' wykonywać nie chce. W moim mieście, gdzie bezrobocie jest duże, są takie miejsca pracy, w których notorycznie brakuje pracowników, mimo że przyjmują tam naprawdę każdego (nie wymaga się żadnych kwalifikacji). Więc dlaczego nie mieliby w takich miejscach pracować więźniowie zarabiając tym samym na siebie?
Stary 2006-08-02, 22:24   #79
agatakomsa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Czerwona_Sukienka
Niestety to nie jest serial Pierwsza miłość gdzie pijak zamienia sie w anioła.
Tacy ludzie sie nie nawracają.
A ma ktoś w ogóle złudzenia, że się nawracają? Chodzi chyba o to, żeby izolować ich od społeczeństwa. Poprzez karę dożywotniego pozbawienia wolności.
Stary 2006-08-02, 22:27   #80
Czerwona_Sukienka
Zadomowienie

Większość jest zwalniana za dobre sprawowanie.
Stary 2006-08-02, 22:47   #81
agatakomsa
Rozeznanie

Cytat:
Większość jest zwalniana za dobre sprawowanie.

To też możnaby zmienić, czyż nie?
Stary 2006-08-02, 22:50   #82
cosma
Zakorzenienie

Dziewczyny,ale czy wy nie widzicie, że te ich projekty jakże populistyczne(no kto by nie chciał by ukarać w ten sposób wstrętnego pedofila) są NIEREALNE do zrealizowania? Żadne zbieranie podpisów nic tutaj nie pomoże.To działanie pod publiczkę,żerowanie na naszych emocjach.
To co chcą wprowadzić jest sprzeczne z konstytucją, a przede wszystkim z zobowiązaniami jakie podjęliśmy wchodząc do UE. I LPR doskonale zdaje sobie z tego sprawę.
Później powiedza, że oni przecież chcieli wprowadzić karę śmierci, ale inni sie nie zgodzili.Tak naprawdę nie chodzi o wprowadzenie tych postulatów tylko o zaistnienie w mediach.
Stary 2006-08-02, 22:53   #83
Czerwona_Sukienka
Zadomowienie

Ale czemu mamy ich utrzymywać do końca życia?
Więzienia są przepełnione.
Kupa zwyrodnialców łazi po świecie.
Jestem zdecydowanie za karą śmierci, ale tylko w przypadku 100% pewności.
Stary 2006-08-02, 22:56   #84
Czerwona_Sukienka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cosma
Dziewczyny,ale czy wy nie widzicie, że te ich projekty jakże populistyczne(no kto by nie chciał by ukarać w ten sposób wstrętnego pedofila) są NIEREALNE do zrealizowania? Żadne zbieranie podpisów nic tutaj nie pomoże.To działanie pod publiczkę,żerowanie na naszych emocjach.
To co chcą wprowadzić jest sprzeczne z konstytucją, a przede wszystkim z zobowiązaniami jakie podjęliśmy wchodząc do UE. I LPR doskonale zdaje sobie z tego sprawę.
Później powiedza, że oni przecież chcieli wprowadzić karę śmierci, ale inni sie nie zgodzili.Tak naprawdę nie chodzi o wprowadzenie tych postulatów tylko o zaistnienie w mediach.
Tak, zdaje sobie z tego sprawe.
Co nie zmienia faktu że chciała bym kary śmierci.
Stary 2006-08-02, 22:57   #85
rzyrafka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cosma
tak, widzimy; oglądamy i czytamy nie tylko Wizaż
Stary 2006-08-02, 22:59   #86
rzyrafka
Zakorzenienie

Sukienko- a propos Twego podpisu- jeże chyba nie mają kolców na brzuszkach...
Stary 2006-08-02, 23:06   #87
Czerwona_Sukienka
Zadomowienie

A no nie mają.
Nie próbowałam przelecieć jeża, ale wierze na słowo że sie nie da .
Stary 2006-08-02, 23:08   #88
agatakomsa
Rozeznanie

Cytat:
Ale czemu mamy ich utrzymywać do końca życia?
Właśnie piszemy tu o tym, że powinni utrzymywać się sami pracując.

Cytat:
Jestem zdecydowanie za karą śmierci, ale tylko w przypadku 100% pewności.
Nigdy nie można mieć 100% pewności. Niestety.
Stary 2006-08-02, 23:12   #89
blue_eyed_kitty
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez awia

a tu kara smierci

Jestem za. Bynajmniej w tym przypadku.

I mały off top:
A co do 96% katolików... Bzdura! Każdy kto jest wpisany podczas chrzu jest wliczany w te procenty...A co z tymi którzy potem zmieniają pogląd? JA, moj kuzyn, brat, bratowa...Nikt nie podaje sie za katolika a w procentach widniejemy. Wiec nasz kraj nie taki świety jak mówia.

Licencjat zdany

wakacje

Mrrrrrrrrrrrrrrau!
blue_eyed_kitty jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-02, 23:12   #90
Czerwona_Sukienka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agatakomsa
Nigdy nie można mieć 100% pewności. Niestety.
A jeśli złapią go na gorącym uczynku?
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości