|
|
#61 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Przesądy "ciążowe" :)
Dziewczyny to są tylko przesądy jakieś stare ludowe wierzenia ... coś tam się sprawdziło i sieje się w głowach - a tu jak na złość zaprzecza wszystko wszystkiemu
|
|
#62 |
|
Wtajemniczenie
|
Moja mamuś jak była w ciązy, poarzyła się i złapała za ucho i ja po urodzeniu miałam czerwone znamię w uszku, które do drugiego roku życia znikło
![]() A no colę i czipsy też mam teraz ochotę, więc poprostu je zjadam, żeby się nie męczyć
|
|
|
#63 |
|
Przyczajenie
|
a ja boję się, bo ostatnio jechałam z moim TŻ samochodem i o mały włos nie potrąciliśmy psa, bardzo się wystraszyłam, zamknęłam oczy i złapałam obiema rączkami za twarz
tak mnie to teraz dręczy
|
|
|
|
|
#64 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#65 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie kupuj wozka przed porodem bo wozek wyjedzie pusty......ogolnie wyprawke powinno sie kupowac po rozpoczeciu 5 miesiaca ciazy - ale kto by wytrzymal - ja tam kupuje po jednej rzeczy po kazdej wizycie u gina....kiedy slysze ze wszystko w porzadku hehehehe
|
|
#66 |
|
Zadomowienie
|
też słyszałam, że w ciąży nie można być chrzestną a paski czy korale przyczynią się do owinięcia pępowiną
jak na chrzestną bym na pewno nie poszła to te paski i korale będę nosić i już ![]() a o kokardce czerwonej czytałam tu an forum ale nie wiedziałam o co chodzi, teraz już wiem
|
|
#67 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() __________ Ja odmówiłam dwa razy i mam dziecko. Znajomi mają po dwójce chrześniaków, oboje, a dzieci u nich nie ma po 5 latach małżeństwa i 5 latach starań. I o czym to świadczy? O niczym zupełnie! |
|
|
|
|
|
#68 |
|
Rozeznanie
|
co do przesądów :
1. Wiem że chrzestnymi nie powinny byc osoby w trakcie rozwodu lub po. 2. co do kupowania na początku ciąży - też to słyszałam. U mnie wanienka stała już na strychu pod koniec stycznia (a 28 grudnia dowiedziałam się o ciąży), część ciuszków też już miałam w domu łóżeczko stoi już rozłożone i czeka od początku lipca, wózek stoi już ze 2 tyg - a dzidzia urodzi się dopiero 26 sierpnia. Ciuszki już wszystkie wyprane, wyprasowane, złożone - czekają w szafce. 3. co do przechodzenia pod sznurami z praniem lub sznurami wysokiego napięcia - Ja bym wcale nie musiała wychodzić z domu, bo akurat druty są nad drogą do naszego domu. 4. O kolorze czarnym też słyszałam, że nie powinno się chodzić w czarnym - ale nie wiem dlaczego. Czasem zakładam czarne rzeczy - narazie jest ok. 5. co do zachcianek - męża ciocia jadła cały czas słodkie - urodziła SYNA, ja wolę kwaśne i ostre - a lekarz podejrzewa CÓRECZKE (choć to nie pewne, bo się maleństwo nie chce ujawnić) 6. co do mysz - to czysta prawda, w zeszłym roku cyganka będąca w ciąży zadała nam myszy i nawet kot sobie z nimi nie dawał rady.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:19.

tak mnie to teraz dręczy