|
|
#61 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Stuttgart - Kobietki ze Stuttgartu i okolic - laczmy sie!
hop hop dziewczynki, gdzie jestescie?
|
|
|
|
|
#62 |
|
Wtajemniczenie
|
Kiciamala
przygoda z lat mlodzienczych Tez bym nie nazawala corki takim imieniem. A za te Wiktorie to Choc faktycznie sporo ich sie ostatnio wyklulo.
|
|
|
|
|
#63 |
|
Raczkowanie
|
U mnie dzis posypalo sniegiem!!!!!
|
|
|
|
|
#64 |
|
Przyczajenie
|
U mnie (Stuttgart) nie ma jeszcze sniegu..Ale juz mrozno.Trzeba bylo juz ciepla kurtke zalozyc.Ciekawe jaka bedzie zima w tym roku?
|
|
|
|
|
#65 |
|
Raczkowanie
|
U mnie ta zima sniezna to tylko postraszylo jak sie okazalo...Niezstety snieg stopnial....
Ale zimno trzyma i pewnie juz nie popusci....
|
|
|
|
|
#66 |
|
Przyczajenie
|
Jesli sie nie myle to Immendingen lezy w Kreis Tuttlingen?I jesli dobrze pamietam..to juz Schwarzwald...Hegavulkane ,to nic dziwnego ze powoli zaczyna padac snieg..
|
|
|
|
|
#67 |
|
Raczkowanie
|
Brrrrrrrrrr.......a ja wlasnie wrocilam od znajomej......jak zimno juz nocami
Ja NIECIERPIE zimy, chyba ze przez okno , jak w domku cieplutko, a na zewnatrz pruszy .Ale uwielbiam Swieta Bozonarodzeniowe "na bialo". |
|
|
|
|
#68 |
|
Konto usunięte
|
Witajcie
![]() Mój tata jeździ do pracy : Gepingen To niedaleko ale daleko heeeJa mam plany wyjechac właśnie do DE na stałe Ciekawe czy wypali
|
|
|
|
|
#69 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#70 |
|
Raczkowanie
|
No wlasnie nika, moze chodzilo Ci o Göppingen, bo ja tez nie znlazlam na mapie Gepingen???
|
|
|
|
|
#71 |
|
Przyczajenie
|
Ja wczoraj bylam w Norymberdze....tam snieg lezy cala para..Autostrady byly juz odsniezane.Co do Niki to napewno chodzilo o Göppingen.
|
|
|
|
|
#72 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Tak o to chodzi Ja to napisałam tak jak się wymawia No ale wiecie Nie umiem perfekt niemieckiego
|
||
|
|
|
|
#73 |
|
Raczkowanie
|
Kiciamala, urodzilas juz??????? I jak z imieniem, na pewno wybraliscie juz jakies piekne
. Odezwij sie, jak bedziesz.A w ogole gdzie sie podzialyscie kobietki???? Jak u Was przed swietami? u mnie nawal pracy i nie mam nawet czasu na nastroje swiateczne . No coz, w sumie nie narzekam, lubie zycie na wyzszych obrotach. Pozdrawiam |
|
|
|
|
#74 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny - naprawdę żadna nigdy nie bywa w Vaihingen?
Odezwijcie się
|
|
#75 |
|
Raczkowanie
|
kamaO przykro mi,ale dzieli nas 120km.....
Szkoda.....
|
|
|
|
|
#76 |
|
Raczkowanie
|
Ja ma do Vaihingen ok. 45km - czyli nie tak daleko. przejezdzam czasem kolo, ale w Vaihingen nigdy nie bylam. Jest tam cos interesujacego? (poza toba oczywiscie
)Buzka |
|
|
|
|
#77 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja nie mieszkam w Vaihingen
Ale jest tam włoska super knajpka (bistro w zasadzie) "Da Michele" - a przynajmniej jeszcze niedawno była Znałam właścicieli, ale urwał nam się kontakt - dlatego pytam czy któraś czasem tam bywa
|
|
#78 |
|
Przyczajenie
|
Hej,coprawda nie mieszkam w Stuttgart,ani nawet w okolicach(mieszkam w okregu Waldshut,przy granicy ze Szwajcaria),no ale z lotniska w S. zawsze latam do Polski
![]() a moze by sie ktos znalazl w moich okolicach????? ![]()
|
|
#79 |
|
Przyczajenie
|
Witam
![]() tak sobie przegladam ten watek i postanowilam tez dodac cos od siebie, a pozatym widze, ze ostatnio cos cichutko tutaj... Poki co mieszkam jeszcze w Rudzie Sl., ale niebawem, bo juz za ok.3 miesiace wyprowadzam sie do "Szwablandii" - do Spaichingen (niedalego Tuttlingen). A poniewaz znajomych nigdy za wiele....no! Dziewczyny, same wiecie....odzywac sie jesli ktoras tylko ma czas i ochote
|
|
|
#80 |
|
Raczkowanie
|
Witam dziewczynki! Ja wprawdzie mieszkam w Holandii i glownie na tamtym forum przesiaduje
, ale od 1 marca wyjezdzam z pracy na pol roku do malenkiej miescinki o nazwie Wernau (to w waszej okolicy ), poniewaz pracuje w Boschu i wyjezdzam tam na polroczny kontrakt. Ciekawe czy ktoras z Wizazanek bedzie mieszkala blisko mnie? Mam nadzieje, ze tak i bedziemy mogly sie spotkac Pozdrawiam.
|
|
|
|
|
#81 |
|
Raczkowanie
|
Witam,
ja za 2 tygodnie równiez wyprowadzam sie w wasze oklice, bardziej na poludnie. MAm nadzieje, ze zostaniemy w kontakcie ![]() Ze wzgledu na prace mpojego TZ, bede przebywac na zmiane w Monachium jak i w oklicach Ravensburga
|
|
|
|
|
#82 |
|
Raczkowanie
|
No w koncu znalazlam jakies forum odnoscie Stuttgartu ... juppii ..
Mieszkam niedaleko Stuttgartu, a dokladnie w Ludwigsburg od 2-ch miesiecy. Ale widze, ze tu troche ucichlo ... a moze sie myle?? Dziewczyny odezwijcie sie ...
|
|
|
|
|
#83 |
|
Przyczajenie
|
hej hej
nie wiem, jakis goracy okres ostatnio....przynajmniej u mnie...dlatego tez tak cicho siedze AGUSNIK, bede miala niebawem jakas dluzsza spokojna chwile, mam nadzieje, to cos naskrobie na priv ![]() dziewczynki, no! mnie zostalo jeszcze 2,5 miesiaca do przeprowadzki hmmm... pozdrawiam!!
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#84 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#85 |
|
Raczkowanie
|
ja mieszkam w Mundelsheim, taka mala wioseczka
w kierunku Bietigheim, Besigheim.....itd.Pozdrawiam, malo czasu mam cos ostatnio, wybaczcie. A Ty co porabiasz w Niemczech delicja |
|
|
|
|
#86 |
|
Raczkowanie
|
No to wpadnij do mnie na kawe, bo mieszkasz ode mnie jakies 16 km
Mieszkam w Niemczech od 1,5 roku, ale jakies 2 miesiace temu przeprowadzilismy sie z moim przyszlym w te tereny. Mam 30 lat ( no prawie - koncze w grudniu ), rozwiedziona (a moze lepiej brzmi po przejsciach??), mam 9 letniego synka, ktory tu sie uczy. A poza tym to szukam kogos z kim moglabym sie posmiac, bo do lusterka to usmiechac sie juz nie potrafie hihi I to nie z tego wzgledu, ze ja sie nie moge w nie patrzec - nie, nie - to ono sie na mnie nie moze patrzec !!!! haha ![]() Wpadne tu dopiero po weekendzie, bo jutro jade do Polski i wracam w sobote. Jakies zamowienia moze ktos ma??? hihi A jak u Ciebie sytuacja wyglada? Dlugo tu jush mieszkasz?? Pozdrowionka ![]() Ps. Przy urodzeniu mamusia i tatus dali mi na imie Agata
|
|
|
|
|
#87 |
|
Raczkowanie
|
Wiem ze troche dalej mieszkam (w Leimen - 10km od Heidelbergu)ale moze ktos przebywa czasem w okolicy Heidelbergu.
Pozdrawiam
|
|
#88 |
|
Zadomowienie
|
Hej co tam dzieweczki porabiacie? Zasypało Was że tak cicho siedzicie?
Moje małe śpi mi na rękach więc jednym palcem coś tam napisze . Za dwa tygodnie chrzcimy - Paulina Aleksandra. Zycze słodkich Walentynek. |
|
|
|
|
#89 |
|
Raczkowanie
|
No ja jush wrocilam do domciu. Fajnie bylo i za szybko sie skonczylo. Teskno mi za moimi przyjaciolkami z Polski !!!! Brakuje mi tego ... to jak, ktoras chetna na kawe??
|
|
|
|
|
#90 |
|
Raczkowanie
|
No tak, widze, ze ja tutaj sobie sama pisze hihi kobity gdzie sie podziewacie. Robimy spotkanie w Stuttgardzie, w piatek - 16 lutego ok. godz. 13:30. Moze ktora chetna?? Bedzie nas ok 5-6 kobitek.
Beata Agnieszka moze wpadniesz?????????????? Wiem, ze ta godzina to troche wczesna, ale do wieczora mamy zamiar do domu wrocic hihi Moj nr gg to 3139791 - piszcie, ktora moze przyjechac??
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Emigrantki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:32.

przygoda z lat mlodzienczych
Tez bym nie nazawala corki takim imieniem. A za te Wiktorie to
Choc faktycznie sporo ich sie ostatnio wyklulo.

Ale zimno trzyma i pewnie juz nie popusci....

No ale wiecie
Nie umiem perfekt niemieckiego
Jak u Was przed swietami? u mnie nawal pracy i nie mam nawet czasu na nastroje swiateczne