![]() |
#61 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dziecięce teksty, które powalają na kolana
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#62 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]()
Za mądra dla głupich, a dla mądrych zbyt głupia. Zbyt ładna dla brzydkich, a dla ładnych za brzydka. Za gruba dla chudych, a dla grubych za chuda. Za łatwa dla trudnych, a dla łatwych za trudna. Zbyt czysta dla brudnych, a dla czystych za brudna. Spróbuj się domyślić gdzie to mam. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Rozeznanie
|
dzieci sa niesamowite.
teraz cos o troche starszych. kolega jest ksiedzem i opowiadal, ze robil na religii kartkoke z modlitw, no i ktos mu napisal "i nie budz nas na pokuszenie" przytaczal jeszcze inne cytaty, ale niestety nie pamietam. w kazdym badz razie sie niezle usmialam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Zadomowienie
|
![]()
1)Txt Mamy do mojego brata (straszne niejadki z nas były)
-Oktusiu, co Ty masz w buzi? -kotlecika z obiadu ![]() (jak się okazało nosił go w buzi, bo nie mógł zjeść w przedszkolu, to połknął koło wieczora ![]() 2)Drugi brat wpadł do wanny z karpiami wigilijnymi, jak tylko się z niej wydłubał zaczął krzyczeć: ciociu, utopiłem się!!! 3)Pytanie do mnie ;] -M. skąd masz taki śliczny kożuszek? -Ochroniarz Mamusi kupił w ciucholandzie ;] (Mama pracowała jako kasjerka z dużymi ilościami pieniążków, potrzebny był jej ochroniarz w biurze, a tacy bogaci, żeby mieć swojego to nie byliśmy ![]() 4) mama sąsiada: -idź, T. umyj buzię. Po chwili z łazienki - Mamo? a ręce też? 5) w domu u znajomego Maleństwa rodzice przestawili radio kilka półek wyżej, bo Maqła namolnie wciskała wszystkie przyciski. Jak tylko to zauważyła podbiegła do regału,złapała się pod boki i mówi : - To PATLANT, muzyczkę wysoko postawił... 6)Synek znajomego Adaś: -Szalony miałem dzisiaj dzien, szalony! 7) Adaś c.d. - Jujek (jurek) wstań, zrobię Ci pyfnej kawy! 8) Adaś: - zobacz Tato, jaką zbudowałem klasyczną wieżę ;] jak sie cos przypomni, to dodam ;] Edytowane przez neitka Czas edycji: 2006-08-03 o 12:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Rozeznanie
|
moj maz kiedys opowiadal, ze jak jego brat byl maly (ale czy to faktycznie brat a nie on nie wiadomo, bo kazdy zwala na drugiego
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]()
![]() |
#67 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() to ja pochwale kilka perełek mojego bratanka: - ogładał kasetę z wesela swoich rodziców i przyjechał do babci i jej opowiada " Babciu a ja ogładałem taką kasetę gdzie tata z mamą byli na weselu i ty bylaś i dziadek, i ciocia ...(wymienia wszystkich) a mnie z Mateuszkiem (jego młodzy brat) to chyba w domu zamkneli ![]() - słuchał kiedyś radia, 1 Polska w południe mowią skrót wiadomości w róznych językach, a nagle Marcinek do mnie hasło "ta Pani nie umie mówić" ![]() - Marcinek siedział z mama w domu i mamy koleżanka, w tym czasie przyjechał jego dziadek. Mama Marcinka powiedział wtedy do koleżanki "O teść przyjechał" a Marcinek za tydzień przyjechał do babci i naskarżył, że była taka sytuacja a "Mama powiedziała, że teść przyjechał! Jak to przecież nie teść tylko mój dziadek" ![]()
"Daj swojemu dziecku 2 rzeczy: korzenie i skrzydła" ![]() "Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło sie nudno, gdy umrzesz". ![]() " Żyj według życiorysu który chciałbys sobie sam napisać" ![]() W i N -córeczki mamusi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Raczkowanie
|
Fajny wątek
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Wtajemniczenie
|
Moj zdecydowany faworyt to Wojtuś- brat agi01....
![]()
![]() |
#71 |
Rozeznanie
|
Mam 2 młodszego rodzeństwa. Kiedyś młodszy brat robił siusiu i wyszedł z gołą dupką z kibelka a moja siostra 3 lata młodsza od niego podbiega i wskazuje na siusiaka i mówi "ooo! ogonek!"
![]()
Rasowa ![]() Edytowane przez zuziunia13 Czas edycji: 2006-10-05 o 13:50 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Raczkowanie
|
Do cioci przyszedł ksiądz na kolende.I zauważył,że mleko stoi na regale heeh i mówi do mojego siostrzeńca "pij mleko bedziesz wielki" a on do księdza" pij mleko będziesz sikał daleko"
![]()
![]() |
#73 |
Wtajemniczenie
|
Siostrzeniec mojej przyjaciółki, Jaś, był z mamą w sklepie i zobaczył półki z jakimis sokami:
Jaś: Maaamo, ale dużo butelkuch!! Mama: Jasiu, nie mówi się butelkuch, tylko butelków! Jaś, z oburzniem: Chyba BUTELEK! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Raczkowanie
|
ostatnio jak byłam u rodziców zaczęłyśmy oglądać z moją mamą moje wesele,przychodzi mój siostrzeniec i mówi"ciocia znowu to oglądasz?" na to ja że już dawno nieoglądałam to mi powiedział "niepamiętasz już jak było? zapomniałaś bo byłaś jeszcze wtedy młoda?"
![]() No i któregoś razu przyszło nam do głowy sprawdzić czy siostra i szwagier uświadomili swoje pociechy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Zakorzenienie
|
Synek mojej kuzynki (aktualnie 5lat). Aparat z Niego niezły.
-jakiś rok temu, krótko po tym jak kuzynka urodziła córeczkę. Stoi z nią w banku, kolejka, pełno ludzi i mały nagle na cały bank: A mama ma cyce jak donice ![]() - w zeszłym roku u mnie na 18. Mały coś opowiada, nikt nie wie o co biega, ale wszyscy go słuchają. Skończył i dodaje, śmieszne nie ![]() Z wczorajszych opowieści cioci o nim. Cytuję to co zapamiętałam: - "ja jeszcze nie jestem dużym facetem, bo czasem ryczę, a faceci nie płaczą" - ciocia opowiadała, że siostrzyczka (roczek i trochę) czasem go uderzy, czy zaczepi, na co on : " Ja ABSOLUTNIE nie mogę uderzyć mojej małej siostry, bo ona jest kobietą, a ja jestem facet" Pewnie więcej by tego było, ale niestety rzadko się ostatnio z kuzynką widuję. Jednak mały jest niesamowity już od wczesnego dzieciństwa. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kolejne z przed chwili ![]() skończyła się bajka i Wojtek woła: -Przełączcie!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!! My z siostrą spoglądamy na siebie, że chyba mu się coś w głowie poprzestawiało, na co Wojtek: - Ruszać się wstrętne dziewki!!!!!!!!!!!
![]() |
![]() |
#77 |
Zakorzenienie
|
O matko jaki wątek
![]() Popłakałam się ze śmiechu, serio ![]() Spędziłam w te wakacje kilka tygodni u pewnej rodzinki, mieli 4letnią córeczkę. No i ona w pewnym momencie zauważyła, że wszystkie kobiety mają piersi, wszystkich chciała dotykać ![]() Siedziałam kiedyś z nią u jej babci, no i ona tak patrzy na biust babci i "Babciu... twoje piersi wyglądają jak worki z paszą!!!". ![]() ![]() ![]() Dzień później podchodzi do swojej ciotki, przygląda się i przygląda... i z zainteresowaniem rzuca "Ciociuuu... moja mama nie ma aż TAKICH DUŻYCH!". |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Zadomowienie
|
Moja mama mi opowiadala, ze kiedys stala ze mna w kolejce w sklepie, obiecala mi kupic takie skondensowane mleko w tubce (moj przysmak hehe
![]() ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#80 |
Zakorzenienie
|
Kiedyś w zamierzchłych czasach, kiedy jeszcze dinozaury chadzały po świecie byłam mała, ot tak 5-6 lat, mama uczyła mnie literek. Miałam wielki pęd ku nauce, szybko mi to poszło, więc chwaliłam się nowymi umiejętnościami namiętnie, szczególnie jeżeli blisko mnie było dużo ludzi, którzy mogli mnie podziwiać.
Jadę tramwajem i głośno mówię: Mama co tu jest napisane?C. h. u. J. - C..J!! Mama co to jest c...j? Córka koleżanki lat 3 do pary przewożącej autobusem używaną pralkę: - Prosze pani, niech się pani nie wstydzi tej obdrapanej pralki! Moja babcia ma taką samą. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Zakorzenienie
|
Mój siostrzeniec często pomagał mojemu tacie na działce. Miał ze 4 lata. Kiedyś pyta mojego taty: "dziadzia, a jak wy zemrzecie, to to wszystko bedzie moje, dobrze?"
![]() Mój drugi siostrzeniec jak miał chyba 3 lata przechodził obok szafy "na wysoki połysk" i widząc w niej swoje odbicie zaczął krzyczeć"aaaaa pan w szafie". Mój szwagier, zeby go uspokoić stanął obok i mówi" nie martw się, to twoje odbicie, ja stanę i moje odbicie też się pokaże". Stanął onok, na co mały w płacz i krzyk: "aaaaa drugi pan w szafie" Mój brat nie wymawiał r, tylko j. Byliśmy w kościele, msza sie jeszcze nie zaczęła, cisza jak makiem zasiał, nagle Tomek wypatrzył na chórze wujka i krzyczy: "ja chcę do wujka na chu..." Wszystkie baby w kościele prawie zabiły nas wzrokiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Zadomowienie
|
Jak miałam 4 latka,przybiegłam do domu i wołam:
-Mamo,mamo daj mi spodenki na krótki rękaw,bo wszystkie dzieci mają ![]() Wątek boski,uśmiałam się nieźle ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Zakorzenienie
|
nad jeziorem słyszałam jak starsza siostra uczyła młodsza pływać i ta mała sie pyta: "a jak sie rucha nogami żeby płynąc do tyłu, no jak sie rucha!?!"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Zakorzenienie
|
a spodenki na krótki rękaw to u mnie była norma --ja zawsze tak mówiłam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Zakorzenienie
|
siostrzenica koleżanki miała chyba gorączke czy coś i rodzice pojechali z nią do lekrza.. było to w nocy i przyjmował tylko jeden lekarz - okazał się on ciemnoskórym murzynem
![]() Dziewczynka (3 lata) popatrzyła na niego i spytała : "na siolalium byłeś?.." Nooo matka dziecka i lekarz zaczeli się śmiać ![]() Ja do dziś płacze ze śmiechu jak to mi się przypomni ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Synek mojej koleżanki nie potrafi jeszcze dokładnie wymówić R. Ostatnio koleżanka czytała mu wierszyk i było tam napisane KOLOROWE - aby poćwiczyć z nim wymawianie R, przeczytała koloLowe- na co mały"mama, ale nie kololowe, tylko kololowe"- biedactwo, tyle wysiłku wkładał w to, aby uzmysłowić matce, ze źle czyta ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: dzieci :D
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Zakorzenienie
|
a, i jeszcze na lekcji, przy odczytywaniu obecności nauczyciel ominąl nazwisko kolezanki (w podstawowce) i ona do niego :prosze pana ,a pan mnie przelecial
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:44.