![]() |
#61 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Moje marzenie-wyjechac na stałe do Wa-wy.. Jak tam jest??
he swoją drogą fajny sposób z tą złotówką dziennie, przez rok uzbiera się 350zł (wtedy wymęcze rodziców o reszte) i kupie sobie nowy snowboard
![]()
![]() |
#62 |
Zakorzenienie
|
ja mam troche lepsza sytuacje bo mam blizej
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Rozeznanie
|
Zycze szczescia
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Rozeznanie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Rozeznanie
|
Hmmm.. a tak w ogole, to latwo tam cokolwiek zalatwic.. tzn. znalezc szybko prace itd.. ??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Rozeznanie
|
Hmmm.. mam pytanko.. Ostatnio dowiedziałąm się, ze Warszawiacy nie lubią Białostoczan? Czy to prawda...??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie ma tak, że warszawiacy nie lubią tych a tamtych a za to kochają innych. Znajdzie sie osoba, która będzie miała coś do białostoczan a znajdzie się taka której to wcale nie będzie wadzić. Takie uogólnienia sa bez sensu. Poza tym raczej nikt na czole nie ma wypisanego pochodzenia, prawda? |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#68 |
Rozeznanie
|
hehe, masz racje, w stu procentach się zgadzam
![]() ale.... tak właśnie słyszałam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Zakorzenienie
|
To ja o drużynach nic nie wiem.Kibice to raczej maja własne sympatie i antypatie(może mnie ktoś poprawi bo w temacie którzy których nie lubią to jestem zielona)
Ale dopóki nie będziesz wszem i wobec pokazywać milosci dla swojego klubu nic Ci nie grozi |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Zadomowienie
|
Jesli chodzi o kluby, to-to jest juz zupelnie inny temat
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
BAN stały
|
Byłem raz w Warszawie na egzaminach wstępnych na Politechnikę Warszawską i stwierdziłem, że to był mój pierwszy i ostatni raz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() nie bojcie sie. ql miasto , jest luz bagieta, no nie?
![]() |
![]() |
#73 |
Raczkowanie
|
Ja mieszkałam tam przez parę miesięcy. Przyjechałam z małej mieściny, znalazłam prace, wynajmowałam mieszkanie z ciekawymi ludźmi. W ogóle zachłysnęłam się tym miastem. I kiedy myślałam, że wszystko będzie dalej tak kolorowe, musiałam wracać.. straciłam prace i strasznie trudno było mi znaleźć taką, abym mogła się tam utrzymać. Było mi ciężko, bo wracałam do domu, do rodziców. Czułam się uwiązana. Obiecałam sobie, że jednak wrócę. Próbowałam dostać się tam na studia i.. nie udało się. W sumie próbowałam 3 razy.
Teraz mieszkam we Wrocławiu i nie zamieniłabym tego miasta na żadne inne ![]() Jeśli tak bardzo chcesz tam zamieszkać, to musisz być wytrwała, wierzyć, że Ci się uda i robić wszystko, aby się udało. Początki mogą być trudne, ale pomyśl jaka potem jest satysfakcja ![]()
![]() |
![]() |
#74 |
Zadomowienie
|
Ja Warszawe bardzo lubię.Tutaj dużo sie dzieje,imprezy kulturalne.
Mam nadzieje ,że spełni sie Twoje marzenie. Napewno szybko w stolicy sie odnajdziesz. Na początku może byc cieżko,ale to tylko przez chwilę...pozdrawiam
![]() |
#75 |
Rozeznanie
|
Dziekuje Izoolciu
![]() ![]() Jak wszedzie.. nigdzie nie jest zbyt kolorowo i nigdzie zbyt szaro.. woz lub przewóz.. mam świadomosc, ze moze byc ciezko, ale dzieki temu, za kilka lat [jezeli mi sie oczywiscie uda] bede mogla powiedziec - 'TAK! ZROBIŁAM TO! JESTEM SILNA, UMIEM PRZEZWYCIEZAC PRZECIWNOSCI LOSU' jednak na chwilę obecną, to tylko marzenia i coraz bardziej utwierdzam się w przekonaniu, ze NIE do spełnienia ![]() ![]() pozdroweczka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bielaczko, marzenia się spełniają. Tylko nie trać wiary. I pomyśl jak im możesz w tym spełnianiu się pomóc ![]()
![]() |
![]() |
#77 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Marzenia są po to, aby je spełniać ![]() ![]() Choć człowiek jest tak dziwnie skonstruowany, że jak już osiągnie jakiś cel, to krótko się nim cieszy, chce więcej i często nie docenia tego, co ma. Tak to już jest.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Rozeznanie
|
Hehe, dziekuje za tak miłe słowa, wiele mi daja
![]() pozdrawiam ciepło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Rozeznanie
|
Oooo! Właśnie.. a moze macie jakies foty z Warszawy? albo same Warszawy? Byłabym wdzieczna...
a ja ze swojej storny zycze wszystkim, aby wszystkie wasze marzenia i pragnienia doczekaly sie realizacji, raz sie zyje i wykorzystujmy kazda okazję, która stwarza los. 3mam za wszystkich kciuki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#80 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#81 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tu ostatnio glownie przewazaja z poza Wawy, ale w archiwum mysle, ze cos znajdziesz a tu przemyslenia Krakowianina mieszkajacego w Wawie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Rozeznanie
|
Załączam fotę pałacu kultury nocą
![]()
![]() |
#83 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Zakorzenienie
|
A gdyby ktoś chciał jeszcze jakieś zdjęcie to śmiało, bo troszkę ich mam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Zakorzenienie
|
To ja sie wypowiem. Urodziłam sie w warszawie, ale do 12 roku życia mieszkałam w małym miasteczku, poczym wróciłąm do Warszawy. Nie lubię tego miasta i przyznaję to otwarcie. Dla mnie to jest za głośne i a szybkie miasto. Tęsknię za ciszą i spokojem. Sama mieszkam teraz przy Galerii Mokotów, czasami odwiedzam jakies centra handlowe, ale przyprawiają mnie one o odruch wymiotny. Są za duże i mam wrażenie, że znajduję sie na jakimś amatorkim wybiegu dla modelek.
Wszędzie jest masa samochodów, korki, hałas, sygnały policji i karetek, klaksony i alarmy samochodowe. Ludzie wcale nie są tacy fajni. Na pierwszy rzut oka, owszem, różnorodność itp. ale tu jest tylu ludzi, że co i rusz jakiś palant sie trafi. na dyskoteki nie lubię chodzić, bo zazwyczaj znajdą sie jacyś faceci co lubia sobie obmacać i popodrywać. Może jestem mało obiektywna, może mam pecha i trafiam na nie takich ludzi. Pracowałam w jednej z większych firm w centrum i zaobserwowałam jak ludzie potrafia gonić za karierą i jakie mają wartości. Co do tego, że nikt nie ocenia to jest to moim zdaniem kłamstwo. Tutaj tak samo jak gdzie indziej ludzie sie obrzucaja spojrzeniami od góry do dołu i oceniaja innych. A czasami za to jak się wygląda można dostać w gębę. Nic nie poradzę, nie lubie tego miejsca. To wogóle nie dla mnie klimaty. Męczy mnie to miasto i chciałabym sie wynieść stadm najlepiej gdzieś koło lasu. Mogłabym chodzic po mleko do krowy i po jajka do sąsiadki. Taki wielkomiejski szum jest po prostu zatrważający i moim zdaniem wbrew naturze. No i jeszcze te wieżowce, niby takie piękne... a tak naprawdę zero w nich duszy i piękna, ot takie wielkie klocki. A gdzie prawdziwa architektura? Coraz mniej dba sie o zabytki, a coraz więcej stawia kloców dla zapracowanych ludzi mrówek. Są tutaj też piekne miejsca, pełne zieleni. Kocerty Szopenowskie w Łazienkach za darmo co weekend, szlaki w Lesie Kabackim, Powsin, Ogród Botaniczny. Warto tam się przejść... Ale tak to naprawdę nie wiem co tu można znaleźć ciekawego oprócz hałasu i tłumu biegajacych w kółko ludzi.
![]() |
#86 |
Raczkowanie
|
mieszkam w Warszawie od 12 lat
czyli od poczatku studiow rozumiem Twoje zachwyty i marzenie o tym zeby sie tu przeprowadzic ale nie jest tak rozowo naprawde nie jest rozowo i z tymi nierozowymi elementami rzeczywistosci musisz sie zmierzyc takich mniej wesolych, podstawowych i smutnych jest co najmniej kilka bolesne zwlaszcza dla osoby ze wchodniej czesci polski (jestem z Bialej Podlaskiej) totalny brak czasu na poczatku bedzie tak, ze jesli wyjdziesz z pracy lub uczelni ok 17 to zanim zrobisz zakupy codzienne i dojedziesz do domu bedzie prawie 19, wiec obiad zjesz ok 20, imprezy zaczynaja sie zwykle o 20 lub 21... i koncza nad ranem... co i tak oznacza ze trwaly zaledwie kilka godzin... zwykle wszedzie jest daleko, wychodzisz z domu nie pol godziny przed czasem a godzine lub poltorej... jest naprawde o wiele drozej nie jest trudno znalezc prace, ale prace ktora pozwoli na zycie i utrzymanie sie o wiele trudniej po prostu i zwyczajnie policz: wynajecie pokoju - 500zl bilet miesieczny - 70zl bilety do domu - 100zl telefon komorkowy - 100zl (bedziesz dwonic do domu) wyjscie do knajpy - no najmarniej 50 zl na jedno... chyba ze bedziesz wylacznie pila piwo a i to ograniczysz jedzenie - 500zl to stykowo a jeszcze musisz sie ubrac... wiec wychodzi na to zeby sie utrzymac musialabys zarabiac 1500zl netto... (2300brutto) anonimowosc spotykana zwlaszcza w okolicach gdzie wiekszosc mieszkan jest wynajmowana, dla jednych zaleta dla innych wada, nie znasz sasiadow, oni nie znaja ciebie, nie wtracaja sie w zycie, nie masz nadzoru, nie masz tez od kogo pozyczyc przyslowiowej soli tlumy zalezy co kto lubi, ale tlumy oznaczaja takze czesty brak miejsc w knajpkach, kanjpach, restauracjach, klubach... w piatek zwykle po prostu nie ma gdzie usiasc zeby sie napic piwa czy zwyklej kawy oznaczaja tez kolejki do przymierzalni w sklepach ![]() brudna woda i powietrze no naprawde, zwlaszcza mieszkajac w centrum mozes zmiec watpliwosci czy toaleta lepiej pachnie przes spuszczeniem wody czy po... centrum miasta to jedna wielka rura wydechowa, po jakims czasie czlowiek sie przyzwyczaja ale pamietam poczatki, mi bylo zwyczajnie niedobrze jak chcesz sie przekonac jak to jest polecam posiedzenie na parkingu autobusow przy dworcu pks akcent nie oszukujmy sie, mieszkajac na wschodzie sie zaciaga i to slychac zapewne ma to duzo uroku, ale od razu slychac ze sie nie jest stad, poza tym od razu jest wrazenie ze jestes imigrantka ze wschodniej granicy... to tyle no i oczywiscie nie mozesz dopusci zeby te minusy zaslonily ci plusy! ![]() tylko musisz po prostu zdawac z nich sobie sprawe |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Przyczajenie
|
ja od urodzenia się tutaj mieszczę i wygląda to tak, ze nie potrafiłbym teraz mieszkać w żadnym innym mieście. Wszystko (oprócz północnej pragi, którą omijam
![]() ![]() ......................... ................ Szukaj mnie na www.osobie.pl ......................... ................ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Rozeznanie
|
Łał.. dziekuje bardzo, bardzo
![]() Ech, nie wiem jak się odwdziecze ![]() ![]() jezeli macie ich wiecej, to jezlei chcecie to je wstawcie, bede bardzo wdzieczna i jeszcze raz dziekuje slicznie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() no moze na Wroclaw bym mogla ![]() tyle tylko, ze zanim ktos tu przyjedzie zwłaszcza z bardzo rodzinnego, gościnnego i spokojnego wschodu Polski powinien poznac pewne elementy moze nie negatywne, ale trudne, zycia tutaj tak mi sie przynajmniej wydaje... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Rozeznanie
|
Jak to? Tak myślałam.. nie lubią nas, Białostoczan...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:41.