Gdybym miała uwieść mężczyznę, to pachniałabym... - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-08-16, 01:06   #61
Joey
Zakorzenienie

Dot.: Gdybym miała uwieść mężczyznę, to założyłabym...

Cytat:
Napisane przez ROZ-ter-KA
No chyba na Tobie bo na mnie ten zapach w niczym nie przypomina Light Blue, nawet się odlegle nie kojarzy.

Na początku czysta gardenia z czarną porzeczką w tle, po chwili ujawnia się tuberoza w takiej przejrzystej ciut wytrawnej postaci, łagodna nuta ambry dodaje zapachowi odrobiny ciepła i lekkości.
Zapach stabilizuje się krótko po aplikacji i już sie nie rozwija ( kompozycja jednoliniowa) ale jest piękny i wcale niebanalny.
Ech, ile osób tyle opini. Mi tez ten zapach nie przypomina Light Blue - na mnie pachnie jak wiórki kokosowe, nic więcej tam nie czuję, przysięgam.
Joey jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-16, 02:02   #62
ROZ-ter-KA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kijanka
Bardzo zaintrygowała mnie wypowiedź Eenax, która napisała, że eleganckiego faceta na pewno uwodziłaby Essentially Jaguar marki Jaguar, EC lub Escadą Klasyczną. Zgadzam się z nią całkowicie, jeśli chodzi o EC i Klasyczną, ale tych pierwszych perfum nie znam. Wiesz coś o nich? Znasz je? To, że wymieniła je obok moich faworytów, baaardzo mnie zaciekawiło.
PZDR
Niestety z Jaguara znam tylko Miss Jaguar. Dosyć interesujący , aczkolwiek nieco migrenogenny zapach.

Cytat:
Napisane przez rambo
Angel - zdecydowanie moim zdaniem najbardziej uwodzicielskie perfumy Czuję się w nich bogato, pięknie i ponętnie i jakbym miała zaraz zaciągnąć kogoś do łóżka (chociaż tak naprawdę nie mam takiego zamiaru )
zrobiłam kiedys koleżance odlewkę z Angela, zachwycona psiknęła się przed wizyta swojego faceta.

Uzywałaś kamfory ? - zapytał , jak wszedł

Edytowane przez rachela
Czas edycji: 2007-02-18 o 03:13 Powód: post pod postem
ROZ-ter-KA jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-16, 07:58   #63
201712071518
Konto usunięte

moj brat (lat 24) tez nie toleruje angela na dziewczynach
201712071518 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-16, 08:31   #64
Eenax
Zakorzenienie

GG do Eenax

Esencially Jaguar jest bardzo klasyczny i wytrawny, ciepły, pudrowy. Zapachowo jest podobny do klasycznej escady ale ma w sobie troszke takiej trawiastej suchości z Safari i odrobine słodyczy z 5 Aleii .

No i fakt nadaje sie tylko do uwiedzenia. Na dłuzsza mete nie mozna by go było uzywac długo i codzennie. Zbyt mocny i intensywny.
Dym kadzidlany. ...

czarne kredki
Eenax jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-16, 08:56   #65
Hvid
Zakorzenienie

Przyznam sie Wam szczerze, ze moj TZ nie skrytykowal do tej pory zadnego z moich zapachow. Wszystkie mu sie podobaja ( albo tak twierdzi ). Jego ulubiencem jest oczywiscie Givenchy Amarige, ze wzgledow sentymentalnych.

Natomiast moj poprzedni TZ nastawiony byl bardzo krytycznie ( pomimo tego, ze wtedy nie mialam kolekcji i zawsze kupowalam je za swoje pieniadze, zarobione na tlumaczeniach i pracy pilota wycieczek). Prawie codziennie slyszalam od niego, ze moje perfumy cuchna. Bez wzgledu na to, jakich akurat uzywalam. Szczerze mowiac, w pewnym momencie przestalam go sluchac, bo ile mozna sluchac takiego narzekania. Dla niego cuchnal i XS pour Elle, i Caron Fleur de Rocaille, i zapachy Hermesa, doslownie wszystko.
Hvid jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-16, 15:06   #66
rambo
Zakorzenienie

GG do rambo Send a message via Skype™ to rambo

A ja własnie spotykam facetów którym się Angel podoba, mi też przypadł do gustu ale na pewno nie na co dzień
Stary 2006-08-16, 15:44   #67
szaja
BAN stały

Wszystko zależy od faceta
Ostatnio ( podczas pobytu w Barcelonie) musiałam zblizyć się nieco do OI. Po prostu Mąż kupił ją w tajemnicy przedemną i butelka OI plus biała buteleczka połyskującego balsamu OI zlądowała w mojej walizce. No i nosilam tę OI.
Dla mojego TŻ to jest sam erotyzm, nie ma bardziej uwodzicielskiego zapachu. Teraz poluje ( On nie ja na krem do ciała OI.
Nie wiem jak inni mężczyźni ale dla Niego ta nieszczęsna Organza Nieprzyzwoita to afrodyzjak.
szaja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-16, 15:50   #68
mulier
Zakorzenienie

GG do mulier

Ja mojego uwiodłam chance chanel , teraz wszystko co noszę mu się SZALENIE podoba

mulier jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-16, 15:51   #69
homyk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hvid
Natomiast moj poprzedni TZ nastawiony byl bardzo krytycznie ( pomimo tego, ze wtedy nie mialam kolekcji i zawsze kupowalam je za swoje pieniadze, zarobione na tlumaczeniach i pracy pilota wycieczek). Prawie codziennie slyszalam od niego, ze moje perfumy cuchna. Bez wzgledu na to, jakich akurat uzywalam. Szczerze mowiac, w pewnym momencie przestalam go sluchac, bo ile mozna sluchac takiego narzekania. Dla niego cuchnal i XS pour Elle, i Caron Fleur de Rocaille, i zapachy Hermesa, doslownie wszystko.
Od razu widać, że nie byliście sobie pisani
homyk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-16, 17:26   #70
2fc115705b804dd24ceafb6c62ae2b078a3b7407_5febc32a8749f
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez neonka28
EC to bardzo zmyslowy zapach ale pojawila się konkurencja "L" Lempickiej cudo zmysłowe i powalające.
Jeszcze nie sprawdzilam na moim mężu.
Zaskoczylo mnie to że moglam go uwieść takim zapachem jak Provocative Elizabeth Arden.Ciekawe ze nie tylko jemu się podobaja
Neonko, czy naprawdę uważasz, że „L” Lempickiej, będzie godnym następcą EC?. Też są takie uwodzicielskie? Czy są tak słodkie jak klasyczna Lolitka. Jestem ciekawa, czy wyczuwa się w nich wyraźnie nutę gorzkiej mandarynki. Ostatnio zachciało mi się perfum z dominującą nutą tych owoców. Zawsze pod koniec lata myślę o zimie, bo nie przepadam za jesienią, zaś zaraz potem o nastroju świąt Bożego Narodzenia, które kojarzą mi się nieodmiennie z aromatem suszonej śliwki ( EC) i pomarańczy lub mandarynek. Spróbuję zdobyć perfumy S. Lutensa Mandarine Mandarin ( kandyzowana skórka mandarynki, mandarynka, miodzio, goździki, ambra i piżmo, to musi być uwodzicielska mieszanka) wiem, że na allegro facet sprzedaję próbki perfum S.L. Mam nadzieję, że i te będzie miał. Jeśli nie zdobędę perfum z wyraźną nutą mandarynki, to jak nic kupię sobie likier Cointreau i będę smarować nim nadgarstki. Tak mnie strasznie naszło.

Eenax, dzieki za opis Essentially Jaguar.
2fc115705b804dd24ceafb6c62ae2b078a3b7407_5febc32a8749f jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-17, 11:43   #71
Adeline
BAN stały

Przewrotnie nie OI ale męski zapach. Do tego czarna sukienka i czerwona szminka, żeby równowaga w przyrodzie została zachowana.
Może Gaiac gorący, suchy, rozpalający wyobraźnię. Taki pierwiastek zdobywcy byłby intrygujący.
W innym wypadku uwodziłabym na Cinemę YSL. Takie zimne wyrafinowane uwodzenie mogłoby się na ten zapach udać.
Gdyby to zawiodło siegam po Angel. Jak on kogos nie uwiedzie to nie wiem już co ( chyba tylko dres i kapcie)
Adeline jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-17, 16:39   #72
Nakretka
Raczkowanie

Ostatnio miałam manię próbowania różności.
Mój TŻ z całej serii zareagował pozytywnie na pewno na Addicta 2. Kupiłabym, ale cena zbójecka
Co do innych to albo zignorował, albo doczekałam się komentarzy "dyplomatycznych" typu 'oj coś to takie... intensywne...?'
Nakretka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-15, 15:59   #73
SpanishMyszka
Zakorzenienie

Gdybym chciała uwieść mężczyznę to spryskałabym swe ciało Organzą Indecence, nie ma bardziej erotycznego zapachu...

Męskie zmysły mogłabym jeszcze poruszyć przy pomocy Angela i Wisha. Waniliowy Hypnotic Poison i czekoladowa Neonatura chyba też by mnie nie zawiedli...
I can feel it tearing me apart..."

SpanishMyszka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-15, 19:22   #74
Etiuda
Raczkowanie

Dot.: Gdybym miała uwieść mężczyznę, to pachniałabym...

Zdecydowanie na 1 miejscu byłby to The Parfum Jourdana. Jest w moim odbiorze bardzo uniwersalny, absolutnie nie nachalny. Leży na skórze jakby był jej własnym wytworem. Zniewala słodką ambrową delikatnością. Nastraja jakoś tak do bliskości i z nim nic tylko się lepić do siebie. Poza nim mogłabym uwodzić Shalimarem EDP lub Light

Edytowane przez Etiuda
Czas edycji: 2007-12-04 o 20:49
Etiuda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-15, 20:03   #75
mariolasl
Zakorzenienie

Ja mojego TZ uwiodlam Cinema, ktora kupilam wtedy na probe. Do tej pory bardzo reaguje na ten zapach, sam kupil mi juz chyba ze trzy... Ostania stoi prawie nietknieta, bo juz mi sie bardzo znudzil ten zapach, ktory zreszta nie byl nigdy az tak ulubiony. Teraz bardzo podobaja mu sie WSZYSTKIE moje zapachy, zarowno te orientalne, z nuta kadzidla, jak i moje letnie swiezaki...
mariolasl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-15, 20:58   #76
llilly
Raczkowanie

Ja mojego męża uwiodłam tygrysem
llilly jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-15, 21:16   #77
Kulkaaga
Wtajemniczenie

Postawiłabym na Dolce Vita - ALE tylko zimą . Jakoś DV nie pasuje mi na inne pory roku.
Facetom wokół się b. podoba, mój TŻ uwiedziony został własnie tym zapachem.
Choć 4 dni temu mnie zaskoczył i na urodziny dostałam Euphorię - ZDRADA
Stary 2007-02-15, 21:22   #78
agaa13
Zakorzenienie

ja uwodziłam envy i DV . teraz do uwodzenia używam również NR edp .
Stary 2007-02-15, 21:38   #79
Kasiulka22
Zakorzenienie

Ja uwodziłam Pret a porter, bo to były ulubione damskie perfumy mojego małża. A teraz uwodzę Gucci Eau De Parfum II, numer jeden dla mojego mężczyzny wśród moich perfum.
Kasiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-15, 22:42   #80
mariolasl
Zakorzenienie

Musze zrobic sprostowanie, bo moj TZ zaoponowal. Z calym przekonaniem twierdzi, ze to byly Extravagance, a Cinema zakupilam pozniej. I chyba ma racje... Coz, starosc nie radosc- pamiec czesto zawodzi...
mariolasl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-16, 12:39   #81
dzika truskawa
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek

EDP II działa piorunująco! Tylko jakby... podświadomie. Mój ukochany utrzymuje, że to nie perfumy mu tak bosko pachną, tylko po prostu JA. Tylko czemu te komplementy słyszę tylko jak użyję Gucia?;> Zresztą działa nie tylko na niego. Użycie Gutka w moim wypadku = wianuszek adoratorów + grad komplementów. Dziwne, że na ogół nie dotyczą zapachu tylko wyglądu ("jak aniołek", "jesteś taka słodka" i.t.d.). Jakbym piękniała od niego czy co?. Efekt potwierdzają również mama i siostra (i teraz chcą pożyczać na wszystkie wyjścia...). Poza tym wszystkie, ale to WSZYSTKIE zapachy z piżmem w składzie. Od Extraordinary po Opium. Komentarz zawsze ten sam: "To taki miły zapach". Jakoś z Opium na mojej skórze np. nie wychodzi "ruskaja baba", tylko indiashop i dużo piżma właśnie. I bardzo mnie to cieszy, bo mało kto go używa (pozycja nr 21 na wishliście . Nie wiem czy się na niego odważę, bo efekt pozostawiania za sobą tak mocno pachnącej ścieżki i silnego aromatu w każdym pomieszczeniu w którym byłam choć przez chwilę uważam za nieelegancki. No ale może na chwile we dwoje... Ukochany dotąd je wspomina, choć pachniałam nim tylko raz po teście w perfumerii...). Ale myślę, że każda kobieta musi znaleźć swój zapach - przynętę, nie ma czegoś, co działa na wszystkich bez wyjątku. I dobrze. Ja już znalazłam (i to dwa). A poszukującym życzę powodzenia
dzika truskawa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-16, 13:19   #82
iwONKA595
Zadomowienie

a dla mnie zdecydowanie channel Madmoiselle - boski!!!
iwONKA595 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-16, 13:25   #83
Szarada
Zakorzenienie

Z moich doświadczeń wynika, że mężczyźni raczej nie przepadają za mocnymi, odurzającymi i ociekającymi słodyczą zapachami nadających się dla hurysy sułtana; na pewno też nie uwodziłabym aromatem ciastka z cukierni, bo jakoś mi się to zupełnie, ale to zupełnie z seksem nie kojarzy. Na ten przykład Pink Sugar Aquoliny - gdzie w tego rodzaju zapachu jaki seks ? Użyłabym po prostu perfum, które dobrze zgrywają sie z moją skórą i w których się dobrze czuję.
Szarada jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-16, 15:35   #84
lady-dark
Zadomowienie

Jestem pewna że w moim przypadku Poison Czuję się w nich taka zmysłowa,pewna siebie i autentyczna! Poison najpierw oszałamia potencjalna ,,ofiarę'', dusi a potem totalnie zniewala...
lady-dark jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-17, 19:28   #85
Kajol
Zadomowienie

Ja ostatnio- zupełnie nieoczekiwanie, uwiodłam na Attraction Lancome. Sama nigdy bym nie wybrała tego zapachu z zamiarem by za jego pomocą kogoś pouwodzić- testowałam go tylko tego dnia, tak tylko dla siebie (bo właśnie dostałam próbeczkę w prezencie).
Ta przygoda jednak nie przekonała mnie do tych perfum, a jedynie utwierdziła w przekonaniu, że faceci jeśli chodzi o perfumy to mają jednak mało wyrafinowany gust.

Do uwodzenia to celowo wybierałam kilka razy Boudoir Vivienne Westwood (jak sie poczyta te opinie na MUA... ) i nic... Zero oczekiwanej reakcji- może to przez te aldehydy, szyprowość zapachu...?
W książce Agaty Wasilenko "Świat perfum" wyczytałam, że aldehydy i szypry to właśnie stwarzają dystans i bardziej podkreślają inteligencję i niezależność
Czy któraś z was uwodziła/uwiodła Boudoirem?
Kajol jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-17, 22:47   #86
Chatte96
Zadomowienie

obecnie może Hot Couture edp, ale zależy to od pory dnia i pory roku
Chatte96 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-18, 02:06   #87
gryx82
BAN stały

Gdybym miał już kogoś uwieść to Opium (no i co, że nie wszyscy lubią!), Devotion, ewentualnie Roma no oczywiście o kobietę mi chodzi!!!
gryx82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-18, 10:32   #88
Asienka83
Zadomowienie

Jak dla mnie taką aurę uwodzenia tworzy Poison
Ma wszystko to co kusicielka powinna mieć aby uwieść mężczyznę, czyli tajemniczość, skrytość i odrobinę słodyczy
Stary 2007-02-18, 14:31   #89
Sauvignon
Raczkowanie

W moim przypadku najbardziej działał Enjoy - który na różnych stronach jest rekomendowany raczej jako zapach na co dzień, a nie na romantyczne okazje...

Bardzo uwodzicielskim zapachem wydaje mi się Narcisse Noir (próbka od Psychy )

Sauvignon jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-03, 19:32   #90
szugarbejb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiunia22 Pokaż wiadomość
Shalimar plus czarna koronkowa sukienka
Na pogrzeb jak najbardziej

Cytat:
Napisane przez ladyDIOR Pokaż wiadomość
A ja bardzo banalnie, bo jak zauważyłam mężczyźni uwielbiają nieskomplikowane zapachy:
1. J'adore- szał ciał...dosłownie
2. Crystal Noir- masa, naprawdę masa komplementów od znajomych ( i nieznajomych ) mężczyzn
3. Baby doll - delikatny i sexy. Faceci go bardzo lubią.
Żaden z tych, które wymieniłaś, nie jest nieskomplkowany ...

Cytat:
Napisane przez Edyta Pokaż wiadomość
Wydaje mi się, że może być prawie tyle zapachów, ilu mężczyzn Na szczęście...
Na szczęście

Cytat:
Napisane przez Zbójnica Pokaż wiadomość
Ja zdecydowanie Narciso Rodriguez FOR HER. Ten zapach to dla mnie sama zmysłowość. Kusi, wiele obiecuje, powoli rozpala... jest niesamowity. Nosiłam wiele zapachów, ale tylko ten był komplementowany
Narciso to mój mistrz
Ładny. Może uwodzić, bo jest kobiecy

Cytat:
Napisane przez ladyDIOR Pokaż wiadomość
Pozdrawiam wszystkie wizażanki, nawet te które wielbią Chanel nr 5
Nawet mnie ?????

Cytat:
Napisane przez llilly Pokaż wiadomość
Ja mojego męża uwiodłam tygrysem
Jak to brzmi ...

Cytat:
Napisane przez iwONKA595 Pokaż wiadomość
a dla mnie zdecydowanie channel Madmoiselle - boski!!!
No właśnie ...

Cytat:
Napisane przez Szarada Pokaż wiadomość
Z moich doświadczeń wynika, że mężczyźni raczej nie przepadają za mocnymi, odurzającymi i ociekającymi słodyczą zapachami nadających się dla hurysy sułtana; na pewno też nie uwodziłabym aromatem ciastka z cukierni, bo jakoś mi się to zupełnie, ale to zupełnie z seksem nie kojarzy. Na ten przykład Pink Sugar Aquoliny - gdzie w tego rodzaju zapachu jaki seks ? Użyłabym po prostu perfum, które dobrze zgrywają sie z moją skórą i w których się dobrze czuję.
Tego nie pisałam ja przypadkiem ???

Cytat:
Napisane przez gryx82 Pokaż wiadomość
Gdybym miał już kogoś uwieść to Opium (no i co, że nie wszyscy lubią!), Devotion, ewentualnie Roma no oczywiście o kobietę mi chodzi!!!
Mnie byś uwiódł Romą

Podnoszę wątek, bo ... Bo tak
Ostatni wpis jest sprzed pół roku, macie nowe typy (nie, nie wybieram się na randkę, niestety , buuu ) na zapachy "uwodzące " MENSZCZYZN (ew. kobiety ) ?

Cytat:
Napisane przez Hultaj Pokaż wiadomość
(...)
i oczywiście ma mieć ładnego penisa, jasnego i zadbanego a nie jakieś ogóra nabrzmiałego w fuj kolorach.
szugarbejb jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości