Flet poprzeczny - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kultura(lnie)

Notka

Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-06-28, 17:18   #61
sallemo
Raczkowanie

Dot.: Flet poprzeczny

Cytat:
Napisane przez Serduszka24 Pokaż wiadomość
czyli dość długo...nie chodzi mi też o ozdobniki tylko zwykłą grę rozumiem, że bardzo trudno jest się nauczyć wydobywania czystego dźwięku itp. , ale jak to się uda to później jest duża satysfakcja, wynagradzająca włożony w naukę trud. =D Młoda jestem więc mnie do żadnej pracy nie wezmą, ale zastanawiam się czy może zacząć rozdawać ulotki czy coś w tym stylu żeby dołożyć się do instrumentu, bo mimo, że pieniędzy nam nie brakuje to mamy sporo wydatków, a nie chcę bardzo obciążać rodziców.
Jeżeli znasz miejsce, gdzie na pewno zapłacą, to możesz spróbować. Uprzedzam jednak z góry... na ulotkach dużo nie zarobisz. Taka jest niestety prawda , a i zdarzało się, że w ogóle nie wypłacali pieniędzy, także, radzę się zastanowić. Na początku, możesz spróbować w jakimś ognisku muzycznym, tam można (chyba) wypożyczać instrumenty. Poza tym, flety nie są aż tak drogie. Poszukaj w internecie. Nie warto od razu inwestować w flet, jeżeli nie jesteś pewna, czy dasz radę. Flet to dość łatwy instrument (jeśli chodzi o chwyty) , ale czystość dźwięku osiągnąć dość trudno. Sama wiem po sobie. Na początku miała dość, ale z czasem, przekonałam się, że to właściwy instrument. Powiem ci tylko, że pierwsze utwory (dość łatwe) grałam po trzech, czy czterech miesiącach. I to bez żadnych ozdobników, po prostu, czysta gra. Jeśli masz ochotę, to próbuj. Radość grania jest ogromna.

Pozdrawiam flecistów i flecistki : )

deviantart

Jeśli chcesz, abym wyretuszowała Twoje zdjęcie - nie krępuj się! Możesz je podesłać na pw, chętnie się tym zajmę.
sallemo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-03, 19:03   #62
Serduszka24
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sallemo Pokaż wiadomość
Jeżeli znasz miejsce, gdzie na pewno zapłacą, to możesz spróbować. Uprzedzam jednak z góry... na ulotkach dużo nie zarobisz. Taka jest niestety prawda , a i zdarzało się, że w ogóle nie wypłacali pieniędzy, także, radzę się zastanowić.
Dzisiaj właśnie byłam z rodzicami na zakupach i pewni ludzi zapytali się mnie czy nie chciałabym wziąć udziału w castingu do jakiś reklam, bo widzą, że może być ze mnie pożytek :p Pomyślałam 'Nic nie zaszkodzi, z reklam to nawet sporo kasy jest' i się zgodziłam. W poniedziałek powiedzą czy się dostałam czy nie. Niestety umowa do udziału w reklamach jest roczna i wtedy miałabym mało czasu dla siebie, ale chyba po jakims tam czasie dałoby się rozwiązać tą umowę...mniejsza o to. Jestem w to naprawdę zaangażowana ;p Oni(rodzice) nie chcą bym się w ogóle dokładała, ale jak juz wcześniej wspominałam nie chcę ich obciążać Szukałam ostatnio o w Googlach czy w Łodzi są jakieś ciekawe kursy gry na flecie. Na razie znalazłam pare ofert, ale może Wy wiecie cos na ten temat?
Serduszka24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-17, 10:33   #63
IwonaMik
Przyczajenie

ja zaczęłam naukę od tego fletu http://netstore24.pl/pl/p/Cena-Promo...na-glowka/2737 gram na nim od roku i jestem z niego bardzo zadowolona. Ładnie brzmi i łatwo wydobywa się dźwięki.
IwonaMik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-11, 11:19   #64
silje06
Przyczajenie

Witajcie ! poszukuję fletu poprzecznego dla córki, 9 lat, dopiero zaczyna naukę i nie wiemy od czego zacząć, stąd moja prośba, jakie flety polecacie, konkretnie marki i wasze opinie, będę bardzo wdzięczna za każdą informację, dodam że interesują mnie instrumenty używane, zakup chińskiego nie wchodzi w grę, z góry dziękuję
silje06 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-13, 21:05   #65
Koralikowa1
Przyczajenie

Zapytaj nauczyciela, co poleca dla Twojej corki.

Gdy ja zaczynalam nauke w podobnym wieku, rodzice kupili mi Yamahe i bylam zadowolona, sluzyla mi wiernie az do konca szkoly II st., choc pod koniec szkoly sredniej zaczelam marzyc o flecie z piekniejszym, glebszym brzmieniem z wyzszej polki.
Jednak uwazam, ze na poczatku wystarczy flet ze sredniej polki, na ktory mozna nauczyc sie wydobywac dzwiek i doskonalic technike, oraz ktory oczywiscie ma brzmienie "do zniesienia"

Powodzenia dla corki!
Koralikowa1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-29, 10:57   #66
Salomeaaa
Przyczajenie

Jeśli któraś z Was ma jakies pytania dotyczące gry na flecie, nut, zakupu instrumentu czy czegokolwiek związanego z tym instrumentem, lub może chciałybyście uczyć się grać to piszcie. Skończyłam AM w Katowicach, prowadzę bloga gramnaflecie.wordpress.co m i kanał na Youtube gramnaflecie. Pozdrawiam i zapraszam do rozmowy wszystkich zainteresowanych tematem.
Salomeaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Kultura(lnie)

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości