|
|
#61 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: to jest obrzydliwe =(
Jejku... szok... brak słów!!!!!
KASTROWAĆ TAKICH!!! Bez znieczulenia!
|
|
|
#62 |
|
Wtajemniczenie
|
Okropność...
|
|
#63 |
|
Raczkowanie
|
"Za kilka lat trzeba im będzie powiedzieć, że dziadek jest równocześnie ich tatą - Wiesława gładzi dzieci po głowie. Ale jak powiedzieć dzieciom, że dziadziuś zaczął gwałcić ich mamusię, kiedy była niewiele od nich starsza - miała zaledwie 12 lat?"
|
|
#64 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#65 |
|
Raczkowanie
|
![]() Zwróćcie uwagę na cała rodzinę. Wszystko wyszło na jaw, facet siedzi, a oni nadal go usprawiedliwiają, tak, jakby siebie winili za wszystko, "on taki dobry".. Boże..
|
|
|
#66 |
|
Zakorzenienie
|
szok!!!! kurde kastracja,....ale to i tak nie naprawi krzywd.....i pomyslec ze takie cos moze sie dziac obok nas....co sie z ludzmi dzieje? czy moze sie tak zawsze działo ale dopiero teraz wychodzi na jaw?
|
|
#67 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najgorzej oburzające jest to, że teń ćwok był (a może nadal jest, taki porządny stróż prawa i porządku) policjantem. Wiem - nie urodziłam się wczoraj. To tylko idealizm.
|
|
|
#68 |
|
Raczkowanie
|
zabiłabym!!! jak czytam takie rzeczy to aż nóż w kieszeni mi się otwiera!! Jak można!!?? Bez komentarza...
|
|
|
#69 |
|
Zakorzenienie
|
okropne
|
|
|
|
|
#70 | ||||||
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
No i niekoniecznie to znieczulica . Aczkolwiek ja z kolei jestem dość empatyczna. Cytat:
Ale tak nie było. Zgwałcił ją jako 12-latkę. Masa kobiet nie przyznaje się do tego, że zostały zgwałcone przez przypadkowego faceta na ulicy. Wstydzą się. Choć to nie one powinny się wstydzić. Czy możemy sobie wyobrazić co czuje 12-latka najpierw molestowana, a później gwałcona przez własnego ojca? Za przyzwoleniem - milczącym - matki? Ona wstydzi się pewnie jeszcze bardziej. Czy 12-latka wie, co zrobić w takiej sytuacji? Pójdzie na policję powiedzieć, że tatuś, policjant, kolega osoby z którą rozmawia ją gwałci? 12-latka ma coś takiego zrobić? Przecież ona była dzieckiem. No a wskutek wychowywania się w takiej patologii, zmienił się jej obraz rodziny. Na taki właśnie patologiczny obraz. To nie jej wina, że nauczyła się tak żyć. Nie miała wielkiego wyjścia. Cytat:
Ale jej matka była w innej sytuacji - też żyła z tym człowiekiem, bita i zastraszona. Cała rodzina była bita i zastraszona. Całkowicie od niego uzależniona. Bite kobiety tak nieczęsto skarżą maltretujących je mężów. Są od nich w jakiś sposób uzależnione. Kolejna patologia. Cytat:
Właśnie dlatego uważam, że cała rodzina, a córka w szczególności, powinna być poddana psychoterapii. Mają zaburzone postrzeganie dobra i zła, obraz rodziny... No i nieco czasu minęło od jego aresztowania, a pamięć działa tak, jak pisałam - zaciera i łagodzi złe wspomnienia, zostawia dobre. Dlatego teraz pamiętają silniej to, że kupował dzieciom zabawki, a nie że znęcał się nad rodziną... Cytat:
Cytat:
No i finanse... Tak, uzależnieni finansowo też byli. I ja też tego nie rozumiem - żyć z oprawcą, bo on utrzymuje rodzinę. Nie chcę usprawiedliwiać - wiem, powinni byli to zgłosić, powinni byli zrobić coś z tym od razu. Dla mnie jest to oczywiste io jasne jak słońce. Ale... gdybym była w takiej sytuacji, nie wiem jak bym postąpiła. Może też nie potrafiłabym się bronić. Młoda jestem ale nauczyłam się już być ostrożna z opiniami, szczególnie w takich delikatnych sprawach - bo właśnie, punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Dlatego daleka jestem od obwiniania rodziny.Na tyle siebie znamy , na ile nas sprawdzono... |
||||||
|
|
|
|
#71 |
|
Raczkowanie
|
Bram mi slow.Temu kolesiowi powinni poucinac co nie co i dozywocie powienien dostac.Do czego to juz dochodzi na tym swiecie
|
|
|
|
|
#72 |
|
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Nawet nie będę tego komentować![]() I to jeszcze był policjant... |
|
|
|
|
#73 |
|
Zakorzenienie
|
Cóż więcej mogę napisać Lexie.
Pewnie prawda jest gdzieś pośrodku.Ja nie widze tego w barwach białych,mam inne odczucia i inaczej to postrzegam. Wiadomo,to nie ja jestem tą dziewczyną więc nie wiem. Nie jestem aż tak empatyczna. |
|
|
|
|
#74 | |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
|
#75 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A najgorsze, że tacy "dobrzy" ludzie żyją gdzieś obok nas....
"Wielu ludzi twierdzi, że sny są czarno-białe, ale ja śnię w kolorze." Richard P. Feynman "Jest coś niedobrego z ludźmi: nie uczą się przez zrozumienie, tylko jakoś inacze, pewnie na pamięć. Ich wiedza jest taka krucha!" Richard P. Feynman |
|
|
|
|
|
#76 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#77 |
|
Zakorzenienie
|
Napisałam do sądu prośbę o jak najmniejszy wymiar kary dla taty. To dobry człowiek, bez niego ciężko nam finansowo i duchowo. Jaka kara byłaby sprawiedliwa? Myślę, że najwyżej pięć, sześć lat. Wiesława jest zła na sąd i biegłych: - Ludzie gorsze rzeczy robią i takich surowych wyroków nie dostają. Uwzięli się na niego...
Chore... A tak w ogóle czemu nikt nie pomyślał o dodatkowym ukaraniu matki Weroniki?? Przeciez ona o wszystkim wiedziala a zadaniem matki jest zapewnienie swoim dzieciom bezpieczenstwa ... Edytowane przez ona1981 Czas edycji: 2006-08-20 o 15:21 |
|
|
|
|
#78 |
|
Podróżniczka
|
Ciezko mi jest cokolwiek napisac, ze zdania na zdanie bylam w coraz wiekszym szoku
A od momentu Był dobrym ojcem - mówi. - Prosiłam sąd, żeby nie był tak surowy. To, że siedział rok do sprawy, jest już dla niego i tak dużą karą i upokorzeniem. zaczelam sie zastanawiac czy to normalne i czy w ogole mi jej szkoda Wyjde na okrutnika, ale jestem w ciezkim szoku, ze ktos moze tak reagowac na zlo, ktore go spotkalo.
|
|
|
|
|
#79 |
|
Zadomowienie
|
rzeczywiście to wszystko jest straszne i bardzo smutne
jak dla mnie w ogóle nie ma sensu oceniać zachowania tej młodej dziewczyny - wychowała się w patologicznej chorej rodzinie, ojciec ją gwałcił, matka to akceptowała, zniszczona spaczona psychika.. dziwię się, że ktoś nie zainteresował się najmłodszymi dziećmi - one w końcu też nasiąknęły już "trucizną" a matka i babka zdecydowanie nie będą dla nich dobrym przykładem :0 czego dobrego nauczą dzieci kobiety dla których zboczenia, kazirodztwo, przemoc w rodzinie to już norma? nimi wszystkimi powinien zajac się bardzo dobry psycholog .. wydaje mi się, że nie można tego artykułu traktować jako relacji z życia tej rodziny bo jednak są to tylko zebrane skrawki informacji.. nawet słowa o tym że ojciec zgwałcił ja w tym lesie "bez pieszczot" można zrozumieć róznie - może ona w tym momencie wyłączała się, i opisywała to wszystko sucho, bez emocji.. jej słowa z sądu są dziwne ale jeżeli była to totatlnie zastraszone, zniewolona kobieta, podporzadkowana ojcu, tak samo matka - to czy samo aresztowanie tego potwora miało sprawić że one nagle powiedza głośno - on nas krzywdził? to chyba trochę naiwne podejście, prania mózgu które trwało naście lat nie da się ot tak w jednej chwili wymazać :0 według mnie ten artykuł jest pisany nieco pod publiczkę, z mocnymi "kawałkami" które mają zwracać uwagę, szokować a jaka była prawda wiedzą tylko ofiary i ich kat..smutne to wszystko..bardzo ![]() za to tego narzeczonego nie mogę zrozumieć :0 normalny facet tak nie reaguje |
|
|
|
|
#80 |
|
Zakorzenienie
|
No tak
A jak wytłumaczyć to, że także nażyczony Weroniki broni Władka ?? Przecież jest osobą zupełnie z zewnątrz......Jako mężczyzna mam żal do teścia, że sypiał z Weroniką, bo jak można coś takiego córce zrobić - mówi. - Ale poza tym był dobrym człowiekiem. Brał dzieci do zoo, kupował im różne rzeczy. Jak przyjeżdżałem do Weroniki, zapraszał na grilla, graliśmy w karty... Weronika mieszkała już ze swoim ukochanym a nadal sypiała z ojcem. Czy Darek nic nie wiedział o ich schadzkach w lesie?? Chyba średnio mi się to wydaje realne... Jak dla mnie oni wszyscy powinni być poddani przymusowemu leczeniu psychiatrycznemu, tym bardziej, ze Weronika i jej mamusia mają małe dzieci. Czy czeka je taki sam los?? |
|
|
|
|
#81 |
|
Zadomowienie
|
m.in. dlatego według mnie jest to dziwny artykuł, niepełna relacja - nie wiemy właściwie kiedy pojawił się ten narzeczony, kiedy się o wszystkim dowiedział, dlaczego na to wszystko pozwalał :0
wielkie luki sa w tej całej mhm opowieści.. może rzeczywiście całe środowisko tych ludzi było chore :0 jakieś miasteczko rodem z horroru.. |
|
|
|
|
#82 |
|
Wtajemniczenie
|
dokładnie- miasteczko z horroru
|
|
#83 |
|
Wtajemniczenie
|
Co za ...no nie mogę, obrzydliwe,chore, psychol, szkoda,że dostał tak mało.
|
|
|
|
|
#84 |
|
Przyczajenie
|
A ja myślę, że matka i Weronika po prostu nie wyobrażały sobie, że w innych rodzinach jest normalnie. Widocznie dla nich sam fakt, że ten facet dawał im pieniądze na życie był wystarczającym powodem aby godziły się na wszystko. Przecież one nawet nie były zbulwersowane za bardzo tym co on robił!
Znam rodzinę z 5 dzieci, gdzie ojciec pił i bił, jak go pies wkurzył to na oczach tych dzieci próbował zabić go siekierą na podwórku. A że był pijany to nie trafił i tylko odrąbał mu nogę, tak że wisiała na skórze. Pies biegał na trzech łapach, czwarta mu dyndała, całe osiedle truchlało na ten widok... a rodzina? Twierdzili: "U innych jeszcze gorsze rzeczy się dzieją, tylko tego nie widać!" Więc jakiekolwiek donosy na policję byłyby bez sensu, skoro oni nie widzą problemu. Bo jak można na ojca skarżyć, no nie? Paranoja.
|
|
|
#85 |
|
Raczkowanie
|
mysle ze jedyna sensowna kara dla takich "tatusiow" to kastracja obrzydliwe
|
|
|
|
|
#86 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#87 |
|
Zakorzenienie
|
Niestety ale podejrzewam, ze takich sytuacji jest wiecej, ale nikt o tym nie mowi ani nie pisze...
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:46.

.
) i pewnie jeszcze pare znaczących spraw.

Nawet nie będę tego komentować