|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
Pokaż wyniki sondy: Dom czy Mieszkanie w bloku? | |||
Dom |
![]() ![]() ![]() ![]() |
109 | 84,50% |
Mieszkanie w bloku |
![]() ![]() ![]() ![]() |
20 | 15,50% |
Głosujący: 129. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#61 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dom czy mieszkanie w bloku
Nie mam nic przeciwko mieszkaniu w bloku, ale generalnie lepszy własny domek
![]() Na szczęście ja właśnie w domu mieszkam ![]()
![]() |
#62 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#63 |
Zakorzenienie
|
Dom.
Jesli biorę kredyt na 300 tyś - tak czy siak - wolę spłacać go do końca życia i mieszkać juz w domu z małym ogrodkiem niż płacić tę samą ratę + czynsz mieszkając jednocześnie w bloku. Warunek - działka. Bez działki taka prosta i ogolna kalulacja nie ma racji bytu. Każde mieszkanie, w domu czy bloku ma swoje plusy - ja osobiście wolę dom ![]()
Edytowane przez taszkin Czas edycji: 2006-08-22 o 10:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Raczkowanie
|
![]()
Ja osobiście wybrałabym domek a
![]() ![]() ![]()
Zapalasz ogień - gdy w mroku tonę dodajesz siły - gdy walczę co dzień gdy świat się staje czarno - biały Ty śmiechem mu przywracasz barwy Otwierasz duszę - gdy się smucę wskazujesz prawdę - gdy się gubię... ![]() Kocham !!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Wtajemniczenie
|
DOM!
Mając 300 tys gotówki mozna wybudować super domek i fajnie urządzić. Nie jakąś tam wielką rezydencje z bajerami, ale 100 - 120 m2 spokojnie można mieć. I tu jest wielki plus posiadania własnego domu. Za te same pieniądze można kupić (mowie o Krakowie bo sie tu orientuje w cenach) okolo 60 metrowe mieszkanie. Więc albo 60 m2 i sąsiedzi nad głową i za ścianą, albo 120 m2 i święty spokój. Widomo, że budowa domu to droga przez męke, ale tez przygoda życia!! Nie zastanawiałabym się w ogóle. Dlatego też my z TZ już planujemy budowe domu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do tego wystarczy kupić automatyczny włącznik światła i można jechać ![]()
![]() |
![]() |
#67 |
Zadomowienie
|
jestem w mniejszości jak widzę
![]() w tym momencie mojego życia wolałabym mieszkanko - jestem zbyt wygodna żeby zajmować się naprawą cieknącego dachu, załatwianiem ogrzewania na zimę, konserwacją kanalizacji, wywozem szamba, odśnieżaniem podjazdu itd. te wszystkie rzeczy o których mieszkając w bloku w ogóle się nie myśli a w domku (przynajmniej na wsi) trzeba myslec o każdej takiej "pierdułce" ![]() do tego obecnie nie ciągnie mnie do grzebania w ziemi więc ogródek tylko by się marnował.. dla mnie taki domek jest fajny latem.. super gdy człowiek chce odpocząć od zgiełku..pobyć trochę na łonie natury..odetchnąć świeżym powietrzem (bo to są rzeczywiście ważne plusy domku).. wyjśc na dwór w majtkach podkoszulku i robić co się chce ![]() no i ta własna przestrzeń .. no to fajne jest ![]() ale jednak obecnie bardziej by mnie cieszyło duże wygodne mieszkanie.. w jakimś zacisznym miejscu pełnym drzew..a jeśli miałoby być idealnie to byby jakiś apartamentowiec z choć mallutkim basenem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
La Moderatoiure
|
Mieszkam od zawsze w domu. To gdzie by sie chciało mieszkac zależy też od tego co preferuje dana osoba, ruch, gwar, sklep pod nosem- to miasto(blok lub kamiennica). Spokój, własny ogród, wybieg dla psa
![]() Ale każde ma sowje plusy i minusy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Zakorzenienie
|
Ja tam zdecydowanie bym wolała mieć swój własny domek, może dlatego że teraz mieszkam w bloku. Myślę, że jak ma się swój własny dom to nie trzeba się męczyć z sąsiadami
![]() ![]() A tak w ogóle to źle wypełniłam ankiete ![]() ![]()
![]() |
#70 |
Raczkowanie
|
Czyli jednak przewaga domu nad blokiem
![]() Co do kosztów to pewnie w różnych regionach są inne ceny. My mieszkamy 40 km od Warszawy, mamy mieszkanie 60m2 z garażem podziemnym warte pewnie około 220 tys. Wybraliśmy sobie kilka projektów domków, które nam wyceniła pewna firma budowalana. Wcena pod klucz wygląda mniej więcej tak: http://www.studioatrium.pl/projekt-d...3,61,opis.html około 265000 zł. http://www.studioatrium.pl/projekt-d...4,61,opis.html około 295000 zł. http://www.projekty.murator.pl/proje...269&IdKolekcji około 290000 zł. Do tego koszt działki, mała wioska w pobliżu naszego miasteczka 10000-20000 lub coś bliżej Warszawy ale raczej miejsce spokojne 60000 i więcej. dzięki za odpowiedzi Pozdrawiam
![]() |
#71 |
Zakorzenienie
|
Jednak nie ma to jak własny domek
![]() ![]() Ps. Mam pytanie - a w jakim miescie? Pewnie w Warszawie? ![]() ![]() Moje spore, 3 pokojowe mieszkanie w centrum miasta (i niestety w wysokim bloku ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#72 |
Zakorzenienie
|
No tak przeoczyłam
![]() http://www.studioatrium.pl/projekt-d...4,61,opis.html sliczny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Zakorzenienie
|
Zdecydowanie lepszy jest dom.Mieszkam w nim od zawsze
![]()
![]() |
#74 |
Zadomowienie
|
Dom to bez dyskusji.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Zakorzenienie
|
Od zawsze domek jednorodzinny.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Zakorzenienie
|
oczywiscie ze dom!
![]() |
#77 |
Rozeznanie
|
Dom, dom i jeszcze raz dom!
Od dzieciństwa mieszkam w blokach ale teraz nadszedł czas, że mam tego serdecznie dość. Ściany są cienkie, bez problemu słychac co sąsiad robi w łazience, jak przychodzi pijany do domu i jak się kłóci z żoną. ![]() ![]() Do tego jeszcze mieszkam wysoko i w ciągu ostatnich pięciu lat w moim bloku były trzy pożary. A drabina strażacka na moje piętro nie sięga ![]() Zdecydowanie nadszedł czas, żeby się stąd wpyrowadzić. Tylko skąd ja wezmę te 200-300 tys. gotówki ![]()
![]() |
#78 |
Zakorzenienie
|
ja bym chciala mieszkac w domu..przede mna kwala zycia jeszcze...ale mam wrazenie ze nigdy na ten dom nie uzbieram ehhh
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Zakorzenienie
|
przez 17 lat mieszkalam w bloku, tam sie wychowalalam i dorastalam, potem sie wybudowalismy w pobliskiej wsi (6km od poprzedniego miejsca zamieszkania) i jest bez porownia !! spokuj i luz totalny !!
tylko dom !! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Kiepskie zarobki są w Polsce i nie ma żadnych preferencyjnych kredytów dla młodych ludzi. Założyć rodzine, zdecydować się na dziecko i jeszcze spłacać kredyt (pod warunkiem, że jakiś bank nam go udzieli) graniczy teraz z cudem. Ceny mamy z zachodu a pensje z Polski ![]()
![]() |
![]() |
#81 |
Raczkowanie
|
Nietety mieszkam w bloku ale pamietam jeszcze dziecinstwo w domu i bardzo za tym tesknie. ZDECYDOWANIE WOLE DOM
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Możesz sprzedać zadłużone mieszkanie, ale w nieskończoność, gdy, nie płacisz, trzymać Cię w nim, choć własnym - nie będą. Eksmitują w końcu do jakiegoś komunalnego lokum, z grzybem na ścianie, i takie tam ![]() Cytat:
Nie interesują się, to nic o innych nie wiedzą, za to, ilekroć lokator się kłóci i prowadzi burzliwe/dość głośnawe życie - jego sąsiedzi, nawet jeśli go olewają, wiedzą o nim baaardzo duzo. A jeśli są wścibscy, to także i oni interesują, się, ilu facetów przyprowadza się po nocach. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale z wiekiem, dorosłością, przychodzi spokój i tolerancja, zależy po prostu, jacy są ci rodzice, jakie dzieci i jak duży jest dom. Bo można spokojnie żyć z rodzicami i nikt nikomu nie musi wchodzić w paradę. Jeśli chodzi o intymność, to dorosłych ludzi, to poważnie nie interesuje. Po co ktoś siedzi z kims u siebie w/na pokojach ![]() No, myślę, że wygląd współżycia, że to zależy od ludzi, jaką wspólnotę tworzą. Ale raczej wybierze się mieszkanie samodzielnie, ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Zakorzenienie
|
zdecydowanie dom
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Raczkowanie
|
za 200 - 300 tys to domu raczej nie postawisz...bo ziemia tez troche kosztuje...ale dom zdecydowanie, mieszkam w domu i nie wyobrazam sobie inaczej, tak na stałe
![]() |
#87 |
Konto usunięte
|
DOM! Całe życie mieszkam w domu i nie wyobrażam sobie nagle zamieszkać w ciasnym mieszkaniu, otoczona sąsiadami z każdej strony...
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#88 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Konto usunięte
|
dom i jeszcze raz dom i to na wsi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Wcale nie be, tylko cacy kasieńka
|
Ja mieszkam w bloku, w centrum i nie lubie tego. Za duzy krzyk (ludzie, miejski mi nie przeszkadza), 33 mieszkania w klatce wiec sasiadow (fajnych lub nie) duzo i ogolem wolalabym dom. Nie jakis 50 km od centrum a jakis w miare bliso ale dom. Ewentualnie apartamenbtowiec. Ale zwykly blok - o nie!
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:08.