|
|
#61 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: metamorfozy znanych ludzi
Cytat:
Elvira mogła nie wiedzieć, że to fotomontaż- a sama przyznam, że gdybym o tym nie wiedziała, to zdjecie przeraziłoby mnie bardzo ![]() Komentujemy tu wygląd znanych osób, zmiany tegoż wyglądu-czy to na lepsze, czy na gorsze (w naszym odczuciu)- stąd Elvira oceniła to zdjęcie. Ostatniego twojego zdania nawet nie skomentuję Chyba trochę poniosły cię emocje. |
|
|
|
|
|
#62 |
|
Zakorzenienie
|
Nie, nie poniosły mnie. Nie mów mi, proszę co mam robić, nie jesteś ani moją matką, ani koleżanką, w dodatku mnie nie znasz, więc tymbardziej. Dlaczego zawsze wygląd znanych osób jest komentowany w taki sposób? Gdyby zamieścić tu zdjęcia jednej z nas, nikt by nie napisał "to potworne", bo przecież nie wypada. Ale jak ktoś jest osobą publiczną, to już można? To czysta hipokryzja.
Zresztą, widzę, że niestety mnie nie zrozumiałas do końca, więc ja też nie skomentuję twojego osatniego zdania, bo i po co.
|
|
#63 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny wiecej luzu, pełno jest wątków gdzie komentuje sie inne znane osoby, jeśli ktoś tego nie może znieść, poprostu trzeba omijać tego typu wątki.
Komentarze na temat inny były są i będą. |
|
|
|
|
#64 |
|
Rozeznanie
|
powtórzyłam, ale to nie specjalnie.
Dziewczyny wiecej luzu, pełno jest wątków gdzie komentuje sie inne znane osoby, jeśli ktoś tego nie może znieść, poprostu trzeba omijać tego typu wątki. Komentarze na temat inny były są i będą. |
|
|
|
|
#65 |
|
Zakorzenienie
|
uwazam ze wstawianie fotomontazy mija sie z celem i jest przesada.
szczerze powiedziawszy od poczatku sie spodziewalam, ze ten watek zmieni sie w : "ale ona okropna, tfu" "fuj, jak mozna sobie cos takiego zrobic" i tego typu komentarze po wstawionych zdjeciach widac, ze niektorzy aktorzy etc po prostu sie troszke zestarzali - wy tez wygladacie teraz inaczej, niz 10 lat temu mysle podobnie jak Lovisa - jakbyscie wstawily swoje fotki obecne i sprzed kilku lat tez inni oceniliby was podobnie to, ze to sa znane osoby, nie znaczy ze mozna po nich dowolnie jezdzic. t nie tylko operacje plastyczna, ale tez profesjonalny make-up czy obrobka komputerowa sprawia, ze wygladaja inaczej teraz - tunningowani, a inaczej na poczatku kariery - ktora to zaczela sie czasem i 20 lat temu edit - upominanie o "upuszczenie z tonu" jest tutaj przesada, bo Lovisa nie napisala nic takiego tak naprawde. to ze nie zgadza sie z pewnymi sprawami - w tym wypadku z wami, nie znaczy ze jest odosobniona i mozna jej zwracac uwage - na jaka sobie tutaj Primavero pozwolilas.
nie bo tu nie ma nieba jest prześwit między wieżowcami a serce to nie serce to tylko kawał mięsa a życie jakie życie poprzerywana linia na dłoniach a bóg nie ma boga są tylko krzyże przy drogach Własną głupotę ludzie zwykli nazywać doświadczniem
|
|
|
|
|
#66 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#67 |
|
Zakorzenienie
|
w takim razie sie myla
widzisz, jak zaproponowano by dziewczyny wstawily swoje wlasne zdjecia - od razu sie oburzono ano bo jak to tak. ![]() co zrobic hipokryzja
nie bo tu nie ma nieba jest prześwit między wieżowcami a serce to nie serce to tylko kawał mięsa a życie jakie życie poprzerywana linia na dłoniach a bóg nie ma boga są tylko krzyże przy drogach Własną głupotę ludzie zwykli nazywać doświadczniem
|
|
|
|
|
#68 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie... nie zapominajmy, że często sa zestawiane ze sobą zdjęcia sprzed wielu wielu lat z tymi nowszymi... Wiadomo, że Ci ludzie się trochę postarzeli, zmieniła się moda, fryzury , makijaże... Są luksusowe kosmetyki itp... Pewnie gdybym porównała zdjęcia mojej mamy kiedy miała włosy do ramion zrobione trwałą i natapirowane, wieeelkie czarno-białe oprawki od okularów i jakiś dziwny w owym czasie makijaż, z dzisiejszymi ( modna, krótka fryzurka, ładny makijaż, delikatne oprawki ), to sama bym mogła pomyśleć, że przeszła jakąś operacje albo co...
Każdy za ileś tam lat się zmieni i tyle... dlatego te zestawienia są mocno przesadzone... czasem inne światło, makijaż i już się czegoś tam dopatrują... ![]() A te operacje plastyczne... wszystko jest dla ludzi...
|
|
#69 |
|
Raczkowanie
|
Można kogoś krytykować, ale to ma być krytyka na poziomie. Zamiast pisać , że ktoś wygląda okropnie można napisać niekorzystnie. Czytałam opinie np. na temat Dody bez makijażu, że jest pasztetem i potworem , że wygląda fffuuujj.. Jak można tak o kimś pisać (dodam, ze akurat za Dodą nie przepadam), wyrażając opinię na czyjś temat trzeba się liczyć z uczuciami innych. Każdemu by było przykro, czytając takie rzeczy na swój temat. Więc jeśli tu komentujemy metamorfozy gwiazd , to myślę, że lepiej zachować umiar w krytykowaniu czyjegoś wyglądu. Nikt nie jest idealny.
|
|
|
|
|
#70 |
|
Raczkowanie
|
ktoś kto jest osobą publiczną musi liczyc sie z krytyką ,z jakąkolwiek oceną swojej osoby przez innych ( znanych czy nieznanych ) dlatego tez mamy pełne prawo wszyscy wypowiadac sie tak jak nam sie podoba !!!!!!!! mozemy oceniac wygląd = makijaż ciuchy figury w koncu strona ta nazywa sie wizaz.pl !!!!
tak samo dziewczyny wklejające swoje zdjecia na przyklad na MM wystawiając sie na rozne komentarze zdaja sobie dobrze sprawe z tego ze beda oceniane. poza tym pamietajcie do czego sluzy forum !!!!! do wypowiadania swojego zdania co do metamorfozy nie wkleje zdjeć bo mam cos skopane w komputerze i nei da sie, ale uwazam ze victoria b. zmienila sie na gorsze ale dalej swietnie sie ubiera. j.lo w kazdym ze swoich wcielen wyglada super , a na lepsze zmienila sie mandaryna |
|
|
|
|
#71 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
zgadzam sie co do krytyki na poziomie , wydaje mnie sie, ze na tym forum znajdują sie osoby kulturalne także liczę na kulturalne wypowiedzi. co do dody to porównując jej zdjecia w pelnym estradowym makijazu do tych zwyczajnych gdzie ma lekki makijaz wykonany przez siebie albo jest w ogole bez niego to rzeczywiscie wyglada brzydko bo roznica jest ogromna. generalnie jest ona przeciętnie ładna , nie specjalna ale nie jest zadnym pasztetem
|
|
|
|
|
|
#72 |
|
Zakorzenienie
|
pamietajcie do czego sluzy regulamin.
wykrzyknikow przypadkiem nie za duzo? btw wyrazanie swojej opini to raczej : "jak byla mlodsza wygladala lepiej, widac ze jej operacje plastyczne nie sluza" a nie: fuuuj, wyglada okropnie/szkaradnie/obrzydliwie (niepotrzebne skreslic) pisalam juz - to ze jest to osoba publiczna - to znaczy ze liczy sie z tym, ze bedzie oceniania, jej zdjecia, jej wypowiedzi ale nie fotomontaze.
|
|
|
|
|
#73 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czy naprawdę uważasz, że mó post z prośbą o spuszczenie z tonu był aż takim wielkim zwróceniem uwagi? Nie przesadzaj. Jak dla mnie- całkiem fajny watek zaczął zupełnie zbaczać z tematu, dlatego nie mam zamiaru dłużej ciągnąć tej dyskusji, ponieważ uwazam ja za zbędną. Wróćmy do tematu wątku |
|
|
|
|
|
#74 |
|
Zakorzenienie
|
wiesz,smieszy mnie troche uzywanie tych samym argumentow, ze sie tak wyraze "zwrotnych"
ale owszem. wrocmy do tematu.
|
|
|
|
|
#75 |
|
Zakorzenienie
|
A ja to w ogóle chyba jestem inna,bo rozumie,że gwiazdy itd.sa osobami publicznymi i dobry wygląd jest ich pracą,musza się przy tym liczyć z różnymi komentarzami,z resztą każdy ma inny gust i nawet najśliczniejsza gwiazdka może zostać przez kogoś ostro zjechana.Nie mogę jednak zrozumieć jaki sens takich wątków??Niby dlaczego ma mnie cieszyć,że ktoś żle wygląda??Nie porównuje się do gwiazd i uznaje ich za normalnych ludzi ,którzy czasem mają lepszy,a czasem gorszy dzień i tyle.W ogóle nie potrafię powiedzieć o jakimś człowieku,że jest przydki...owszem może mi sie nie podobać jego styl,czy nawet typ urody,bo np.jestem maniaczką rudych włosów i jasnej cery,ale nie uważam,żeby każdy kto odbiega o takiego wyglądu był okropny...Nie wiem,może to kwestia wychowania,bo mama zawsze mi powtarzała,że każdy człowiek ma w sobie coś ładnego,dlatego oceniając wygląd ludzi skupiam się raczej na ich zaletach niż wadach.Niedawno oglądałam z koleżanką teledyski na Vive,nie wytrzymałam długo,bo ona cały czas komentowała wygląd dziewczyn ,facetow z resztą też.Leciały w kółko hasła typu "Jak ona szpeci ten teledysk",albo "Jak ja bym chciiała mieć takie włosy,oczy itd.,a mnie coś trafiało....bo i owszem niektóre osoby mi się podobały,inne nie...ale nie rozumiem takiego komentowania.Co gorsza zauważyłam,że coraz więcej ludzi tak ocenia i komentuje nie tylko gwiazdy,ale także "zwyklych" ludzi,bo w koncu wyszedł w biały dzień na ulice,to można sobie na nim poużywać,w końcu musi się liczyc z komentarzami skoro pokazuje się w miesjcu publicznym
Przepraszam za tą epopeje,ale po prostu jestem strasznie zmęczona tym wszechobecnym kultem ciała Co mi szkodzi jak kto inny wygląda,a jak wygląda źle,albo ma jakies duże wady np.wielki nos to tym lepiej bo jest charakterystyczny i nie widze powodu,dlaczego jego defekty miałyby poprawiać mi samopoczucie? ps.Zrobiłam już z tego off-topic i jeszcze wszystko zagmatwałam Przepraszam ,juz nie będe
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#76 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#77 |
|
Zakorzenienie
|
Niv - dobrze napisalas
ludzie tak maja. krytykuja wszystkich ladniejszych/zgrabniejszych/lepiej ubranych od siebie czy tez po prostu bogatszych tez mi sie zdarza czasem sarkastyczne mruknac "pfff chuda mietła" gdy ktos zachwyca sie cudowna sylwetka jakiejs modelki/aktorki/innej gwiazdy niemniej jednak takie watki sluza jedynie temu, by w domowych pieleszach, w rozciagnietych dresach, moc upuscic troche jadu. choc czasem jest zwyczajne przerazenie,ze ktos zrobil z siebie juz totalnie sztuczny twór. i jesli ktos dzieki tym zdjeciom pomysli: boze, jak dobrze ze jestem kim jestem, z groszami w kieszeni, ale chociaz kazdy milimetr mojego ciala jest prawdziwy"(no poza farbowanymi wlosami )to juz jest jakis sens tego watku. ja bym nazwala raczej - patrzcie co bogactwo robi z ludzmi.
|
|
|
|
|
#78 |
|
Rozeznanie
|
Co do metamorfoz..
|
|
|
|
|
#79 |
|
Rozeznanie
|
2 z CC jest robiona komputerowo
|
|
|
|
|
#80 |
|
Zadomowienie
|
geri halliwell
|
|
|
#81 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
#82 |
|
Zadomowienie
|
Renee Zellweger
|
|
|
#83 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
#84 |
|
Zadomowienie
|
no i koniec renee
|
|
|
#85 |
|
Zadomowienie
|
jennifer lopez
|
|
|
#86 |
|
Raczkowanie
|
Oglądając te zdjęcia można się naprawdę dowartościować. Dziewczyny my przecież wygladamy ładnie bez posiadania milionów dolarów, sztabu fryzjerów, stylistów, wizażystów i chirurgów plastycznych. A co dopiero kiedy byśmy to wszystko miały... każda z nas byłaby "gwiazdą".
Przyznam się , ze zdarza mi się czasem powiedzieć kurde ale bym chciała wygladać jak ona. Muszę oglądać więcej tego typu zdjęć |
|
|
|
|
#87 |
|
Zadomowienie
|
j.lo
|
|
|
#88 |
|
Raczkowanie
|
Zarówno Renee, jak i Geri bardziej podobają mi się w szczupłych "wersjach".
Zgadzam się z opinią, że Vipy to też ludzie i mają prawo mieć gorsze dni. Wychodząc na zakupy nie mają przecież obowiązku wyglądać tak jakby szli na galę rozdania Oscarów. Ale z drugiej strony oglądanie takich zdjęć może pozbawić kompleksów - gdyby nad nami popracował sztab makijażystów, wizażystów, fotografów i informatyków uzbrojonych w cuda techniki, jak np. Photoshop - niejednokrotnie wyglądałybyśmy o wiele lepiej niż nasze gwiazdy.
|
|
|
#89 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
#90 |
|
Zadomowienie
|
mel c
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:39.

Przepraszam za tą epopeje,ale po prostu jestem strasznie zmęczona tym wszechobecnym kultem ciała
Przepraszam ,juz nie będe