|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#61 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: POMOCY Co z sobą zrobić i od czego zacząć żeby schudnąć?
Cytat:
Co do diety to dziś zeżarłam więcej niż w ogóle pamiętam - ugotowałam TŻowi pstrąga w sosie jogurtowym z ćwiartkami pieczonych pikantnych ziemniaków i caprese. Tylko ziemniaków nie jadłam. Grzech, ale BOŻE, jakie dobre był ;D A tak poważnie to dziękuję za rady, rzeczywiście obliczę to zapotrzebowanie, choć u mnie "dieta" to takie zjem to i to, nieograniczam się, nie odmawiam jak mam ochotę. No i jak obliczyłam to mi wyszło właśnie 1300kcal. Około. I jak rozumiem biegać dalej i tylko czekać, aż to napuchnięcie zejdzie? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Zakorzenienie
|
Witam... mogę się dołączyć?
![]() ![]() ![]() ![]() Na marginesie- nawet reklamowany ThermLineII nie pomógł ani o pół kilo ![]()
![]() |
![]() |
#63 |
Raczkowanie
|
Hej wszystkim! Chciałabym się dołączyc do tego wątku. Chyba znalazłam rozwiązanie na moje nie-chudnięcie. Właśnie siedzę z termometrem pod pachą i jestem wprost załamana. Wskazuje 36,2 :O Pingwin pisałaś o powiązaniu temperatury ciała z metabolizmem. Powiem szczerze, że z uczuciem zimna mam już od dłuższego czasu problem
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Czy mogę liczyc na jakieś konkretne porady co ze sobą zrobic? Z tą nieszczęsną temperaturą i tłuszczykiem? Poradz mi proszę Pingwinku |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Zakorzenienie
|
Aania_20 i Agness_z - zacznijcie od tego, żeby spróbować się odpowiednio odżywiać (wskazówki w wątku o 10 przykazaniach żywieniowych na forum Dietetyka - "Precision nutrition" Berardiego) i ćwiczyć wg prawidłowego planu (wkazówki na forum Fitness)
![]() Ale ważne jest, żeby nie oszukiwać samych siebie i NAPRAWDĘ rzetelnie przez cały czas stosować te zalecenia dot. odżywiania i treningu, nie zamieniając czegoś zalecanego na coś innego, nie odejmując i nie dodając nic od siebie, nie robiąc sobie przez te 3 tygodnie "wolnych dni" ani "wakacji", ani "chwili przerwy" - słowem, nie kombinujcie, tylko zróbcie to. Zimne kończyny to może być też problem z krążeniem, nie tylko zaburzenia metabolizmu. A od 10 km na rowerze to się w organizmie raczej niewiele zmienia, a już na pewno nie ilość tkanki tłuszczowej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Zakorzenienie
|
DZiękuję
![]() ![]() A o tym rowerze - to nie miałam na myśli jednorazowego wypadu. Często tak jeżdżę, a efektów żadnych (no, są- dodatkowe sadełko ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#66 |
Zakorzenienie
|
Nie chodzi o to, żeby znać zasady żywienia, tylko je stosować.
Oczywiście powrót do normalnego odżywiania i naprawianie metabolizmu zacznie się od skoku wagi, ale kiedy metabolizm wróci do normy to łatwo to zrzucisz, za to ograniczając jedzenie, tylko pogarszasz sytuację. Nie ma innej metody schudnięcia, niż zacząć jeść normalnie. Jedzenie kilkuset kcal dziennie to prosta droga nie tylko do otyłości, lecz także do innych problemów zdrowotnych. Nie warto ryzykować ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Zakorzenienie
|
coś na ten temat wiem.... zwłaszcza tych problemow
![]() A na razie, właśnie wróciłam z wycieczki - 15 km rowerka w godzinę ![]()
![]() |
![]() |
#68 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Po prostu rosną Ci mięśnie ( mięśnie więcej ważą od tłuszczu) Miałam tak samo, dużo ćwiczyłam, jadłam dużo białka, zdrowo etc a waga stała. Ja przestałam tyle ćwiczyć i waga w końcu spadła ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:39.