|
|
#61 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: wątek dla miłośniczek forda ka
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#62 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieje,ze z czasem sie rozkrece i zaczne jezdzic szybciej. Nie przeszkadza mi to zupelnie ze inni chca jechac szybciej jak najbardziej to rozumiem i jak tylko ktos chce mnie wyprzedzic ulatwiam mu to jak moge. Zauwazylam jednak ze niektorzy podchodza do tego jakos ambicjonalnie ze niby wyprzedzany jest gorszy a wyprzedzajacy lepszy - a przeciez to zwykla ulica a nie tor wyscigowy i nikt im za to pucharu nie da. Cytat:
ja jeszcze dodatkowo ma fobie zmiany pasu - nabylam nie w czasie kursu na prawo jazdy, ale w czasie egzaminu - za pierwszym razem oblalalm z powodu tego ze mialam na rondzie skrecic w lewo (dodam ze juz wracalam po wykonaniu poprawnie manewrow) i musialam zmienic pas. gdyby nie egzaminator obok zderzylabym sie z rozpedzonym mercedesem. Od tego czasu mam fobie. |
||
|
|
|
|
#63 |
|
BAN stały
|
hej rena,z tym widziwianiem mi chodzi np,zmienia co chwile pasy,niewie gdzie ma pierszenstwo i stoi i sie patrzy ,kazdy na ta osobe trabi a ona zachowuje sie jakby nigdy nic,a wogole wiesz o co chodzi
|
|
|
|
|
#64 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiem gdzie mam pierwszenstwo (obkuta jestem), ale nawet jak jade droga ze znakiem pierwszenstwa i jest wjazd drogi podporzadkowanej i widze ze cos z niej wyjezdza to boje sie ze pomimo to ze ja mam pierwszenstwo, to ten mi sie wepchnie a ja nie zdaze zahamowac. |
|
|
|
|
|
#65 |
|
BAN stały
|
hej rena ale ja nie pisalam tego do ciebie, tobie pewnie chodzi o jakas popelniona gafe,(kazdemu to sie zdarza),ja pisalam o ludziach ,ktorzy nie maja wogole pojecia o jezdzie,przykro mi ze odebralas to pod swoim adresem
|
|
|
|
|
#66 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nawet jak mi ktos powie ze cos robie zle na drodze, to sie nie obrazam tylko analizuje sytuacje i zastanawiam sie jak zrobic dobrze. duzo pisze jakie problemy mam jako poczatkujacy kierowca, czego sie boje, ale mimo to ze mnie to kosztuje wiele nerwow i stresu to sie nie poddaje i ciagle probuje dzisiaj mnie zatrzymala drogowka... okazalo sie ze nie mialam wlaczonych swiatel do jazdy w dzien (a od 1 pazdziernika trzeba), na szczescie skonczylo sie tylko upomnieniem a nie mandatem... |
|
|
|
|
|
#67 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam taki nawyk wlaczania swiatel przed ruszeniem. do momentu kiedy nie nabylam nawyku wylaczania ich, bylo to calkiem ryzykowne (grozi wyladowaniem akumulatora juz raz tak zostawilam auto przed hipermareketem z wlaczonymi swiatlami - dobrze ze to byly krotkie zakupy )
|
|
|
|
|
|
#68 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to jak dziala akumulator?? wlasnie zauwazylam, ze nawet jak mam wylaczony silnik to swiatla swieca... wiec wnioskuje, ze nie jest to powiazane. jak jade po ciemku, wole wlasnie jechac w nocy niz w dzien, to zawsze mam wlaczone swiatla mijania i nawet jak nic nie jedzie to nie chetnie wlaczam drogowe. |
|
|
|
|
|
#69 |
|
Wtajemniczenie
|
musialabys odłączyć klemy od akumulatora,zeby definitywnie wylaczyc swiatla
![]() akumulator dziala caly czas,a ładujesz go podczas jazdy-jesli by odpalil po trzymaniu na swiatlach to warto go potem"podladowac" trzymajac troche na wysokich obrotach podczas jazdy jeszcze zostawic radio na "czuwaniu" mozna(np na noc) i wtedy to sie pewnie rozladuje-w malym samochodziku tez gdy akumulator TŻ zaczal szwankowac,odlaczalismy klemy zawsze-bo nawet alarm,komputer pokladowy(jest nawet w starszych sam) wszystko to "ciągnie"
|
|
#70 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#71 |
|
Zadomowienie
|
Sprawuje się idealnie- jest to dość specyficzny samochód, jeśli chodzi o wygląd i prowadzenie, po prostu trzeba się przyzwyczaić
|
|
#72 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#73 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny ostatnio rano chce jechac do pracy, a moj fordziaczek... no wlasnie caly zamarrzniety szyby zlodowaciale zero widocznosci. nie wiedzialam co robic, na szczescie obok na parkingu pani tez miala swoj samochod zlodowacialy i spytalam sie jej co mam zrobic, a ona mi pozyczyla plastikowa skrobaczke. Wlasnie ide zaraz taka sama kupic, a koledzy strasza mnie, ze zabawa z zamarzaniem sie dopiero zacznie, jak beda nizsze temp. Powiedzcie, jak sobie radzicie z takimi sytuacjami, jakie macie odmrazacze, no i czy kupilyscie juz zimowe opony (bo mnie jeszcze taki wydatek czeka).
a i gdzie moge zmienic olej? |
|
|
|
|
#74 |
|
Zakorzenienie
|
skrobaczka to niestety podstawa. niezle sie czasem mozna upieprzyc ta zmarzlizna z szyb. i zimowe oponki to tez podstawa, raczej niewarto ryzykowac jazde w czasie polskich zim na letnich oponkach.
a olej? hmm przyznam ze wstydem, ze tylko jezdze, a autem i jego bardziej skomplikowanymi potrzebami poki nie mam swojego wlasnego zajmuje sie ojciec
|
|
|
|
|
#75 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wstyd sie przyznac, ale nie chce mi sie jechac do mechanika, a musze przejrzec co jeszcze trzeba wymienic. Musze kupic plyn do spryskiwaczy zimowy. podobno wtedy latwiej schodzi lod z szyby, no i przede wszystkim nie zamarza a robi sie coraz zimniej. i jeszcze na wymiane opon. |
|
|
|
|
|
#76 |
|
Zakorzenienie
|
mam juz fotki fordziaczka - musze je tylko "przystosowac" do wklejenia
Edytowane przez Rena Czas edycji: 2006-10-21 o 14:44 Powód: dodanie zdjecia |
|
|
|
|
#77 |
|
Wtajemniczenie
|
wymarzone autko mojej mamy
![]() moje chyba też... śliczne jest |
|
|
|
|
#78 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam kawowy
uwazaj bo rdzewieje przy wlewie
|
|
|
#79 |
|
Zakorzenienie
|
jakim wlewie?? wkleisz fotki??
Edytowane przez Rena Czas edycji: 2006-10-21 o 14:59 Powód: aktualizacja |
|
|
|
|
#80 |
|
Zakorzenienie
|
wlewie paliwaaaaaaaaaa, nie wkleje, bo jestem za granica na razie. Jak maniaczka sprawdzam w innych-wszedzie rdza w tm miejscu:-(
|
|
|
#81 |
|
Zakorzenienie
|
moje z 98- nie bylo ppowaznych napraw. Tylko ta rdza przy wlewie, ale zrobione, wymiana klockow-norma, zurzywaja sie. Wczesniej nowiutkie seicento. Masakra-naprawy przez 5 lat koszowaly tyle, ze jakbym dolozyla, to nowym teraz bym jezdzila, To jest badziew
|
|
|
#82 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#83 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tam nie wiem jak go wymienic czy w ogole jaki rodzaj mam dolac jak bede miala swoje auto to pewno TŻ sie tym bedzie zajmował ![]() a opon bym jeszcze na twoim miejscu na zimowe nie zmieniała, bo jesień ma to do siebie ze lubi popadac, a zimowe opony w deszczu spisuja sie fatalnie. |
|
|
|
|
|
#84 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jednak samochod jest moj i ja musze w pelnej odpowiedzialnosci o tym pamietac.
|
|
|
|
|
|
#85 |
|
Zakorzenienie
|
e, u mnie sie latwo otwiera. Problemy mialam w seicento. jezdzilam na stracje z obsluga, albo najpierw probowalam pod domem;-)
|
|
|
#86 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie tez podobno nie otwiera sie ciezko - tak mowia ci co mi otwierali.
dzisiaj sie dowiedzialam, ze zimowe opony beda mnie kosztowac 600zl. To duzo czy malo?? szukac taniej?? |
|
|
|
|
#87 |
|
Zakorzenienie
|
ja placilam 1000
|
|
|
#88 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#89 |
|
Raczkowanie
|
dopiero teraz natknęłam się na to forum
![]() Też jestem posiadaczką forda ka, od 4 miesięcy. To mój pierwszy samochód, wcześniej jeździłam Almerą mamy. Moja kaczucha jest z 98r., ma klime (której nie miałam jeszcze okazji wypróbować, bo jest ziomno , jest pomarańczowe ale ładniutkie![]() Wogóle bardzo lubię jeździć, moj samochodzik mało pali, więc jest ekonomiczny, na trasie spala mi nie całe 6 Jeżdżę na studia co 2 tygodnie, ponad 200km i jest ok. Przyspieszenie, jak dla mnie, też ok Nie mam porównania, ale np. prowadzi się go podobnie do nissana almery:pPozdrawiam wszstkich miłośników
|
|
|
|
|
#90 |
|
Zakorzenienie
|
Ewa czekam na fotki
![]() Zdjecie mojego autka w avatarze
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Auto Marianna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:10.

juz raz tak zostawilam auto przed hipermareketem z wlaczonymi swiatlami - dobrze ze to byly krotkie zakupy 

przyznam ze wstydem, ze tylko jezdze, a autem i jego bardziej skomplikowanymi potrzebami poki nie mam swojego wlasnego zajmuje sie ojciec