zdjęcia kiedy??? - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-03-02, 09:04   #61
fotobern
Przyczajenie

Dot.: Kiedy zrobić sesję w plenerze?

Cytat:
Napisane przez Agniesia~
Zdjecia wyszly dobrze, ale mnie sie przede wszystkim podoba sukienka
Panny Mlodej. Czy mozna prosic o jakies zblizenie?
Pozdrawiam
Sukiena rzeczywiscie była ładna i nadal jest. Bardzo proszę:

Pozdrawaim

Marcin
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg PICT0072.jpg (88,3 KB, 98 załadowań)
fotobern jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-02, 10:18   #62
sasanka
Raczkowanie

GG do sasanka

hej
My mamy ślub w samo południe więc wchodziły w grę 2 opcje - po obiedzie i I tańcu, albo innego dnia.
II opcja odpadła z wymienionych przez was wyżej względów - uważam że to juz nie to. Na szczeście u nas praktykuje się poobiedni wyjazd i nikogo on nie urazi - taka tradycja - oczywiście nie można przesadzać i wracać po 3 godzinach bo to niegrzeczne no i szkoda nie być na swoim weselu tyle czasu........ Zorganizowalismy sobie wszystko blisko więc powinno pójść sprawnie - nie jestem obsesyjnie nastawiona na to żeby miec 100 zdjęć w jakimś cudownym miejscu/wnetrzu oddalonym o 100 km... to tylko zdjęcia, wazne, ale bez przesady - w zbyt wielkiej ilosci staja sie nudne - w końcu ciagle sa na nich 2 te same osoby
sasanka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-02, 15:57   #63
1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711
Konto usunięte

Panie Marcie - Fotobern, zdjęcia piekne ale ...... reklama na forum jest zabroniona, no chyba że opłacona... wie Pan jakie są konsekwencje?
1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-27, 19:14   #64
gosiah
Rozeznanie

GG do gosiah
Dot.: Zdjęcia ślubne w dzień ślubu czy w inny?

Ostatecznie zdecydowałam się na sesję plenerową po błogosławieństwie, a przed ślubem. Tak się zastanawialiśmy z moim TŻ, a decyzja podjętą z powodu..... samochódu. Będziemy mieli zabytkowy tylko w ten jeden dzień i chcemy mieć z nim fajne zdjęcia. Poza tym ślub dopiero na 17, więc myślę, że spokojnie zdążymy.

A jak to jest w Waszym przypadku? Przed czy po?
gosiah jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-27, 21:09   #65
Ania843
Raczkowanie

My robimy plener w poniedziałek po weselu. Chcę mieć komfort, że nie muszę się nigdzie śpieszyć, że sukni sobie gdzieś nie pobrudzę a zapowieda się szalony plener kajak itp
Ania843 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-28, 06:43   #66
marti_ka
Raczkowanie

GG do marti_ka

ja osobiscie jestem za zdjeciami w dniu slubu... plener tez... bo dla mnie to sa zdjecia slubne... a nie jak pare dni po z strojach slubnych...takie jest moje odczucie ale przeciez kazdy moze zaplanowac jak jemu wygodniej
marti_ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-28, 11:26   #67
kolanosia
Rozeznanie

A my zdecydowaliśmy się na sesję w studio przed ślubem, dodatkowo na reportaż od ubierania do końca. to dla mnie będzie uwiecznienie chwili, fryzurka, makijaż, sukienka perfekcyjne. A tak zupełnie na luzie plener dwa dni po weselu, kiedy już emocjonalnie odpoczniemy. Do tego chcemy mieć szalone zdjęcia związane z pasją która nas połączyła czyli z żeglarstwem, a taka sesja nie byłaby możliwa w dniu ślubu. Chodzi mi o wodę, wiatr na twarzy i włosach, żagle, pomosty...czyli wszystko to co panny młode niekoniecznie uwielbiają przed wielką ceremonią! Pozdrawiam wszystkich!!!!
kolanosia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-03-28, 11:37   #68
Yoolia
Zakorzenienie

GG do Yoolia

nasz ślub jest dopiero o 17-tej, więc spokojnie zdążymy z sesją zdjeciową przed ceremonią w kościele. Tak mieli nasi znajomi i wszystkobyło w porządku, trzeba oczywiście trochę uważać na suknię, fryzurę. My najprawdopodobniej bedziemy mieli w ogrodzie botanicznym lub w skansenie
Yoolia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-28, 19:03   #69
dotka4
Raczkowanie

Question zdjęcia kiedy???

Proszę o poradę! Nie wiem kiedy najlepiej robić zdjęcia w plenerze:
- przed ślubem :ale czy sukienka sie nie pobrudzi i czy nie jest to zbyt stresujące, czy zdąży się na slub
- niedziela po slubie raczej odpada, szczególnie jeśli są poprawiny
- poniedziałek- sukienkę trzeba doprowadzić do porządku, nowa fryzura, makijaż
- sobota tydzień po ślubie- pewnie trzebaby było nowy bukiet
i jestem w kropce pomóżcie, napiszcie kiedy Wy robiliście swoje zdjęcia i jakie wrażenia!
dotka4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-29, 07:11   #70
Yoolia
Zakorzenienie

GG do Yoolia
Dot.: Kiedy zdjęcia w plenerze?

Był już podobny wątek:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...ight=zdj%EAcia
i jeszcze jeden:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...ight=zdj%EAcia

wystarczy tylko poszukać i odswierzyć stary wątek
Yoolia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-29, 13:28   #71
dotka4
Raczkowanie

Dot.: Kiedy zdjęcia w plenerze?

Bardzo dziękuje za pomoc!
dotka4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-09-25, 09:08   #72
Anet2007
Raczkowanie

GG do Anet2007
zdjęcia kiedy???

Hej dziewczyny Mam pytanie czy zdjęcia lepiej robić przed ślubem czy następnego dnia?W trakcie wesele nie chciałabym wychodzić, bo jednak 3 godziny to troche dużo, żeby zostawić samych gości. Z kolei jeżeli zdecyduje się następnego dnia to będę musiał jeszcze raz płacić za makijaż i fryzure.Więc tak źle i tak nie dobrze... Chciałabym wiedzieć co o tym sądzicie...
Anet2007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-09-25, 09:14   #73
kochasia21
Raczkowanie

GG do kochasia21 Send a message via Skype™ to kochasia21
Dot.: zdjęcia kiedy???

Anet2007 ja zdjecia robie nastepnego dnia przed poprawinami,okolo godz 10-11 bedziemy jechac do zdjec io w plener.Przed slubem nie jade bo mam bardzo duzo gosci przyjezdnych,no i jak mlody przyjedzie z goscmi do domu Pani Mlodej,pozniej blogoslawienstwo itd my pojedziemy do zdjec a goscie co wtedy maja zrobic hm...a poza tym dla mnie to takie dziwne ze jeszcze nie malzenstwo a juz robia zdjecia slubne...A co do makijazu to o to sie nie martwie,bede sie malowac i czesac w salonie fryzjersko-kosmetycznym wiec oni tam juz maja odpowiednie kosmetyki zeby wszystko wytrzymalo do nastepnego dnia...wiem ze wytrzyma bo siostra brala slub i obie sie czesalysmy w salonie i malowalysmy bo ona tez w niedziele przed poprawinami jechala w plener a ja jako swiadek wiec trzeba bylo jakos wygladac...wszystko wytrzymuje...wkoncu po slubie zbyt duzo sie nie spi albo i wcale
Stary 2006-09-25, 09:14   #74
Nektarynka
Zadomowienie

Kuzynka była świadkową na ślubie swojej koleżanki który był o godzinie 16:00. Jednak musiała być gotowa już o 13:00 - robili zdjęcia przed ślubem.
Nektarynka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-09-25, 09:19   #75
Kapciuszka
Raczkowanie

My plener mamy w dniu ślubu. Ślub mamy o 14, a plener jakoś później
Kapciuszka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-09-25, 09:54   #76
marticia
Zakorzenienie

Mamy zaplanowany plener dnia nastepnego...sama sie zastanawiam jak to bedzie wygladalo w praktyce, bo na drugi dzien nie zamierzam specjalnie sie czesac...zdjecia maja wygladac naturalnie, wiec specjalnych kokow nie planuje. Ale obawiam sie o worki pod oczami...macie jakis ciekawy pomysl?
marticia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-09-25, 11:10   #77
aneta23
Przyczajenie

masz racje

"Ach, co za oszczędność czasu

zakochać się od pierwszego wejrzenia !"

Jan Kamyczek
aneta23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-09-25, 14:16   #78
maruuuda
Raczkowanie

GG do maruuuda

Ja planuje zdjecia plenerowe w dzien slubu -przed kosciołem...
...no chyba ze bedzie fatalna pogoda to przełozy sie na kilka dni po slubie ze spokojem (tylko wtedy znow do fryzjera +nowy makijaz)
maruuuda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-09-25, 18:55   #79
agnes23
BAN stały

A ja natomiast planuję zdjęcia w plenerze w dzień ślubu -po obiadku i kilku tańcach... a na plener pojedziemy do Ogrodu Botanicznego w Zabrzu.
agnes23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-09-26, 19:17   #80
boze84
Przyczajenie

my też robimy zdjęcia dzień lub dwa po ślubie, nasz fotograf nie robi inaczej, bo chce by zdjęcia były oszałamiające. Na początku miałam wątplwości, kiedyś mi się to nie podobało, jakoś tak sztucznie, ale zgodziliśmy się bo ten fotograf jest najlepszy na wrocławskim rynku. W dniu ślubu będę mieć koka a na zdjęcia rozpuszcze włosy. Matwi mnie tylko to, że w sumie nie będziemy mieć profesjonalnych zdjęć podczas ceremonii i wesela
pozdrawiam
Bożena
boze84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-09-27, 09:40   #81
marticia
Zakorzenienie

Dziewczyny, a robiac zdjecia w plenerze innego dnia niz dzien slubu suknia bardzo sie nieszczy? z uwagi na fakt, iz suknie chce wypozyczyc obawiam sie zniszczen...zdjecia artystyczne sa swietne, ale widzialam takie, na ktorych panstwo mlodzi chlapia sie woda badz co gorsza zanurzaja sie w niej...
marticia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-09-27, 16:16   #82
joasiunial
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Nikkolaa Pokaż wiadomość
Sesję plenerową zaczęliśmy ok 14, a o 17 był ślub. ..
My mieliśmy dokładnie tak samo!
A o godzinie sesji w plenerze zadecydował mój kolega- fotograf, który stwierdził, że wówczas będzie najlepsze światło do pstrykania zdjęć.
Zrobił nam wtedy ok 200 zdjęć i trwało to nieco ponad godzinkę. Później zdążyliśmy jeszcze odpocząć troszkę w domu, następnie było błogosłwieństwo i do kościółka

Marek

Zosia
joasiunial jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-05, 09:19   #83
aguha
Rozeznanie

Nie wiem czy dobrze trafię z zapytaniem, ale jak nie spróbuję to sie nie przekonam

NAsz ślub odbędzie się 22 września, a mój dylemat dotyczy zdjęć. Stwierdziliśmy, ze najlepiej będzie je zrobić przed ślubem, a ponieważ będzie o 16 więc myślę, że zdjęcia zaczniemy 13-14. Ponieważ palnujemy tylko plener, więc za dużo jeżdżenia z tym nie będzie. Problem jednak leży w czym innym, a mianowicie w obrączkach. :/ Oczywistym dla mnie było, że skoro robimy zdjęcia przed ślubem to musimy mieć te obrączki ubrane. Mój TŻ troszkę się zdziawił na tę wieść, ale przystał no bo faktycznie jak to zdjęcia bez obrączek. Wojne miałam z mamą, że tak nie wolno, nie można i wogóle... Nie chcę się kłócić z tego powodu, no ale przecież skoro zdjęcia będą przed ślubem to te obrączki musimy ubrać...Pomóżcie dziewczyny, moja mama to tradycjonalistka i ciężko przykuje wszelkie reformy
LENKA JEST JUŻ Z NAMI - 15.06.2009 21.45 - 2990 g i 53 cm NAJKOCHAŃSZEGO SZCZĘŚCIA
aguha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-05, 10:22   #84
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aguha Pokaż wiadomość
Nie wiem czy dobrze trafię z zapytaniem, ale jak nie spróbuję to sie nie przekonam

NAsz ślub odbędzie się 22 września, a mój dylemat dotyczy zdjęć. Stwierdziliśmy, ze najlepiej będzie je zrobić przed ślubem, a ponieważ będzie o 16 więc myślę, że zdjęcia zaczniemy 13-14. Ponieważ palnujemy tylko plener, więc za dużo jeżdżenia z tym nie będzie. Problem jednak leży w czym innym, a mianowicie w obrączkach. :/ Oczywistym dla mnie było, że skoro robimy zdjęcia przed ślubem to musimy mieć te obrączki ubrane. Mój TŻ troszkę się zdziawił na tę wieść, ale przystał no bo faktycznie jak to zdjęcia bez obrączek. Wojne miałam z mamą, że tak nie wolno, nie można i wogóle... Nie chcę się kłócić z tego powodu, no ale przecież skoro zdjęcia będą przed ślubem to te obrączki musimy ubrać...Pomóżcie dziewczyny, moja mama to tradycjonalistka i ciężko przykuje wszelkie reformy
a nie lepiej zrobic pozniej? a fotograf sie zgodzil o tej godzinie robic? jesli bedzie ostre slonce to zdjecia beda.....do du....

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-05, 11:59   #85
justka_81
Raczkowanie

My mamy fotografa od samych przygotowań aż do końca wesela, więc mieliśmy różne opcje do wyboru co do godziny zdjęć w plenerze ale w końcu zdecydowaliśmy że najlepszym rozwiązaniem będzie jak pojedziemy po obiedzie i pierwszym tańcu
Nie wyobrażam sobie zdjęć przed ślubem bo nie chciałabym iść do ołtarza w sukience brudnej od trawy i takich tam, a poza tym fryzura też może się zniszczyć no i makijaż rozpłynąć.
Znowu parę dni po ślubie to takie jakieś sztuczne, bo to już nie są dla mnie zdjęcia ślubne, no i znowu trzeba robić fryzurę, makijaż.
Pozdrawiam
justka_81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-05, 12:00   #86
aguha
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
a nie lepiej zrobic pozniej? a fotograf sie zgodzil o tej godzinie robic? jesli bedzie ostre slonce to zdjecia beda.....do du....
później nie ma takich emocji
zależałoby mi na zdjęciach przed ślubem
z fotografem jeszcze nie rozmawialismy na temat słońca
LENKA JEST JUŻ Z NAMI - 15.06.2009 21.45 - 2990 g i 53 cm NAJKOCHAŃSZEGO SZCZĘŚCIA
aguha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-05, 12:39   #87
kindzia1984
Wtajemniczenie

My sesję zdjęciową mieliśmy podczas odgrywek, jak już wodzirej/dróżba odszedł od naszego stolika. Daleko nie musieliśmy szukać, bo piekny plener mieliśmy........ za drzwiami lokalu. Zielona trawka, stawy i rewelacyjny, superpomysłowy iprofesjonalny fotograf Poza tym nie opłaca się robić zdjęć w studiu (jak to niektórzy robią), bo ceny są straszne mimo, iż efekty końcowe rewelacyjne. Ale jest tyle programów do zdjęć, że wystarczy poświęcić chwilkę i mozna sobie zmontować przeróżne superowe zdjątka. My mieliśmy orginalne i niepowtażalne, a efekty specjale robiłam sama. A koszty wyszły minimalne

Nowosądeczanki
Nasze pragnienia zawsze się modlą,
choćby wargi milczały.

[Augustyn z Hippony]
kindzia1984 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-12, 20:16   #88
madalenadelamur
Przyczajenie

Ślub w sierpniu i liczę na piękną pogodę...
Mieszkam w Mrągowie i zdjęcia jest gdzie zrobić a szczególnie w pięknym niedawno wybudowanym miasteczku Westernowym styl Country...I oczywiście zdecydowaliśmy się na sesję przed całą uroczystością,ale i w trakcie przy zachodzie słońca na polu pięknie prezentują się zdjęcia na sianku hmmm....
madalenadelamur jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-30, 18:20   #89
martiryb
Wtajemniczenie

My chcemy mieć sesję na pewno po ślubie.. najprawdopodobniej w poniedziałek, bo potem czeka nas podróż poslubna nie wyobrażam sobie robić sesji w dzień ślubu.. wolę ten czas spędzić z gośćmi, a nie uciekać na pół wieczora.. poza tym w inny dzień możemy się wyluzować i zrobić wszystko na spokojnie, a nie w biegu.. inna kwestia, że sesję chcemy robić w Trójmieście a slub będzie w wielkopolsce
martiryb jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-05, 16:32   #90
elcia0787
Zakorzenienie

GG do elcia0787

hehhe jak piszecie ze dwa dni pozniej tego nie widac to co jestescie szczesliwe tylk o ten jeden dzien?

ja mialam sesje po slubie w poniedzialek i ciesze sie ze kolega mnie na to namowil (fotograf) bo zdjecia wyszly cudownie nadal bylismy szczesliwi i nie bylo zadnej roznicy w zdjeciach z dnia wesela a sesji.
jesli ktoras ma ochote prosze zajzec na galerie moja i tam sa zdjecia z mojej poslubnej sesji
elcia0787 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości