![]() |
#61 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Trening HIIT
Też chętnie zobaczyłabym co to za ćwiczenia
![]() Jeśli ktoś znajdzie chwilkę czasu to bardzo prosze o przesłanie mi ćwiczeń ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#62 |
Zakorzenienie
|
Vegetka, Agaimka dziękuję za ćwiczenia
![]()
![]() |
![]() |
#63 |
Raczkowanie
|
![]()
...no własnie nie wiem co lepiej, bo damskich zrobie wiecej powtórzen i w pełni poprawnie, a te normalne, to teraz ciężko mi robic i nie dam rady wiecej niż 10 a i to nie jestem pewna(nalezy mi się
![]() Robię wiec narazie damskie ale doradż mi jesli mozesz jak lepiej : lżejsze (damskie) i wiecej powtórzeń, czy cięższe (normalne) i tylko kilka powtórzeń-co bedzie dla mnie korzystniejsze ![]()
![]() |
#64 |
Zakorzenienie
|
masz zrobić wszystkie powtórzenia w serii: zacznij od normalnych pompek i jak już nie dasz rady to rób do końca serii damski
albo zrób tyle zwykłych ile dasz radę odpocznij kilka sekund i zrób następne 2 zwykłe dasz radę ![]() i nie mów, że źle Ci idzie, bo wiekszość dziewczyn nawet 2 nie daje rady - 10 to świetny wynik ![]()
Całkowite lekceważenie wszelkich zagrożeń sprawiało jakoś, że zagrożenia zniechęcały się, rezygnowały i znikały.Terry Pratchett Doświadczenie jest szkołą, w której lekcje drogo kosztują ![]() Fuksjowa Roma S. Pilewicz szuka nowego domu Tous Rosa karmel i pomarańcz też szukają nowego domu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() (kiedys jak trenowałam to dawałam radę robić piećdziesiąt ![]() Jeszczze jedno pytanie pingwinku , bo ja nie wiem czy tam nie było napisane, czy moze ja przeoczyłam ale nie pisało ile mam robic powtórzeń ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#66 |
Zakorzenienie
|
robisz 20 pwowtórze w serii, jak ci za łatwo to bierzesz w łapki obciążenie
ćwiczenia łączysz w pary i wykonujesz 1 z 2 powtarzasz 1 z2, przechodzisz 3z4 powtarzasz itp. potem dokładasz 3 serię i masz 1z2 powtarzasz 1z2 powtarzasz 1z2 i przechodzisz do następnej pary 3-4 itp. mam nadzieję, że coś rozumiesz z tego mojego bełkotu ![]() następnie progresja obejmuje tylko i wyłącznie zwiększanie obciążenia ![]()
Całkowite lekceważenie wszelkich zagrożeń sprawiało jakoś, że zagrożenia zniechęcały się, rezygnowały i znikały.Terry Pratchett Doświadczenie jest szkołą, w której lekcje drogo kosztują ![]() Fuksjowa Roma S. Pilewicz szuka nowego domu Tous Rosa karmel i pomarańcz też szukają nowego domu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 | |
Raczkowanie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() może nie zrozumiałam bo napisałaś cyferkami-czy to chodzi o to,ze np wykonuje pierwsze i drugie cwiczenie, potem znów pierwsze i drugie a potem trzecie i czwarte i znów trzecie i czwarte itd ![]() ![]() ps. strasznie mi sie podoba ten cytat Einsteina, który masz w podpisie ![]()
![]() |
![]() |
#68 |
Raczkowanie
|
Czy ja też mogę prosić o trening?
Z góry dziękuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
♥
|
pingwin a ja mam pytanie co do tego treningu bo mówisz 20 powtórzeń czyli przysiad narciarski tez mam wykonac 20 razy ??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 | |
♥
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Raczkowanie
|
![]()
hehe czyli jednak dobrze się domyśliłam
![]() ![]()
![]() |
#72 |
Zakorzenienie
|
anniaa dzięki, że jestes moim tłumaczem
![]() przysiad narciarski robimy 100s - oczywiście na poczatku jest to bardzo trudne więc robimy tyle ile damy radę jak ktoś ma problem z pompkami to można robic je tez przy scianie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny zglupialam i kompletnie sie juz w tym wszytkim pogubilam
![]() Kilka pytan: 1. Czy na silowni po treningu silowym moge cwiczyc HIIT? W postaci biegania ok 20 min na biezni albo orbitreku? 2. Czy w inne dni - w ktore nie chodze na silownie po treningu o ktorym piszecie moge jeszcze poskakac jakies 10 min na skakance HIITem? ![]() Wychodzi na to ze: 2x dni w tyg silownna, 4x trening w domu i jeden dzien odpoczynku... Ktos moze mi pomoc bo naprawde nie wiem juz za co sie brac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Zakorzenienie
|
1. lepiej nie, max. 10 minut intensywnych aerobów ale nie hiit
2.tak plan jest dobry ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Raczkowanie
|
http://www.sfd.pl/HIIT_%2D_zberane_badania-t315748.html
![]() sfd => skarbnica wiedzy! i propo wczesniejszych wypowiedzi <z pierwszej str> takie troche wyjete, ale ![]() "no tak, ale najlepiej stosowac bieganie" (chyba TrzyKropki?) nie wazne, czy bieganie, czy rower, orbitrek, plywanie, wazny jest zakres tetna w jakim wykonujesz aeroby. I jesli chodzi o palenie miesni to podstawa podstawa i jeszcze raz podstawa jest DIETA!! Mozesz trenowac ile wlezie, ale jak wrocisz z treningu i zjesz schabowego, na sniadanie nic, wieczorem pol lodowki to z redukcji nici <taki obrazowy przyklad ![]() I ja osobiscie odradzam poranne aeroby a juz nie daj boze hiit. Nie dosc ze kontuzjogenne to jeszcze oslabiajace. Ale... wszystko zalezy od diety ![]() I tam ktos jeszcze pisal, ze pracuje czy studiuje od 7-18. Kazdy pracuje i sie uczy ![]() ![]() ![]()
![]() |
#76 |
Rozeznanie
|
truskawaa zgadzam sie ze sfd to skarbnica wiedzy
![]() oraz ze stwierdzaniem ze dla chcacego nic trudnego, naprawde wszystko mozna pogodzic w czasie. nawet biorac po 4 posilki do szkoly i stroj na przebranie na silke ![]() ![]() pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Raczkowanie
|
![]() Edytowane przez truskawaa Czas edycji: 2007-03-04 o 20:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
dlaczego na maszynach? osobiscie uwazam, ze efektywniejsze sa wolne ciezary i cwiczenia wielostawowe <przy tych drugich trzeba miec dobra technike> ![]()
![]() |
![]() |
#80 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Chodzi mi o cwiczenia silowe polegajace na podnoszeniu ciezarow wlasnie tylko na tych "przyrzadach" co sa na silowni... nie mam pojecia jak one sie nazywaja ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Zakorzenienie
|
Truskawka oczywiście, że wolne ciężary są najlepsz, ale tu łatwiej o kontuzję, trzeba dobrze znać technike ćwiczeń. Na maszynach też można zrobić dobry trening, a ćwiczenia wielowarstwowe z dużym obciążeniem to podstawa
![]() A co do tego na czym najlepiej wykonywać hiit: absolutnie się nie zgadzam z tym, ze bieganie i pływanie jest tak samo dobre, podczas pływania bardzo trudno utrzymać odpowiednie tempo. Natomiast każda maszyna ( oprócz steppera) jest oki.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Raczkowanie
|
Pingwinku drogi, jeśli znajdziesz czas to mogę poprosić Cię o ćwiczenia, które wysyłałaś dziewczynom? Dziękuję i czekam cierpliwie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Rozeznanie
|
A jak to w końcu jest z hiitem rano? Mam już jakieśtam mięśnie, których nie pozwolę spalić, ale zależy mi na szybkiej redukcji tkanki tłuszczowej. Najbardziej chyba pasowałoby mi biegać z rana przed 6:00. I teraz pytanie czy powinnam jeść śniadanie o 5:00(albo i wcześniej), czy wystarczy 10min przed hiitem? A później? po 30min potreningowy, czy po 2godz kolejny posiłek wynikający z diety?
edit: i jeszcze jedno, czy jeżeli będę biegać w pon, śr i pt to czy w treningach w pozostałe dni powinnam pominąć ćwiczenia nóg?
Edytowane przez Amelia_bm Czas edycji: 2007-03-09 o 17:59 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#84 |
Zakorzenienie
|
Nie polecam ćwiczeń na czczo a już napewno hiit, jeśl;i chcesz jeść i zaraz ćwiczyć to tylko odżywka, normalny posiłek 2h przed treningiem. Czyli jak biegasz o 6 to o 4 rano normalny posiłek a potem do 30 minut po następny
nie widze powodu, dla którego mialbyś rezygnować z treningu nóg. Pamiętaj, że podstawa to DIETA ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Rozeznanie
|
Tak, o diecie pamiętam
![]() ![]() ![]() z tym treningiem nóg to gdzieś słyszałam że bieganie im wystarczy... no ale już wszystko wiem, dzięki wielkie ![]()
![]() |
![]() |
#86 |
Zakorzenienie
|
Pingwin z tego co doczytalam nie polecasz rano hiita, zatem kiedy będzie on najwydajnieszy jesli chodzi wlasnie o spalenie tk. tłuszczowej?
![]() |
#87 |
Raczkowanie
|
2-3 h po posilku, po treningu dobrze jest spozyc wpc<whye protein concetrat> i odczekac jakies 2h do kolejnego posilku, hiit jesli celem sa adrenorecepotry nalezy wykonywac po spozyciu 200mg koffeiny i <0,2 mg na kg wagi ciala > yohinbiny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie będe nawet udawać,że cokolwiek z tego zrozumiałam ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Raczkowanie
|
po ludzku jesli masz niski poziom tluszczu i walczysz z upartym tluszczem HIIT wykonujesz rano w innym przypadku pora hiitu jest mniej wazna wazny jest okres czasu od posilku a nastepnie spozycie szybko wchlanialnego bialka i tyle
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Zakorzenienie
|
nie znasz dziewczyny,nie wiesz jaki ma poziom bf a polecasz jej kofeinę z yohimbiną
![]() ![]() i w dodatku chcesz,żeby mdlały na potęgę ćwicząc na czczo-cudownie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:18.