|
|
#61 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Zaczynam mieć kompleksa :((((((((((((((
Cytat:
czesc woli takie drobiny, inni lubią jak panna ma troche ciałka. Mysle ze kobieta najpierw musi sie facetowi spodobac z twarzy ( a tutaj ile egzemplazy tyle zdan na ich temat ;p) , bo np. facet ktory lubi szczuplutkie dziewczyny o delikatnych rysach twarzy, mając do wyboru chudzine o ostrych rysach twarzy i dziewczyne lekko przy kosci z łagodna urodą, wybierze tę drugą. Nie chodzi mi tutaj o to ze kobieta musi byc superpiękna, ona poprostu musi sie wlasnie MU podobac. Ja wiem ze liczy sie przedewszystkim jakim sie jest czlowiekiem ale tu poruszamy temat wyglądu. A tak poza tym to zauwazylam dziwną prawidlowosc: dziewczyny o szerszych okrągłych biodrach przewaznie mają nieduze biusty, za to te z duzymi mają proste kwadratowe biodra :O nie to ze kazda tak ma ale jest to czesto spotykane
|
|
|
|
|
|
#62 |
|
Rozeznanie
|
Witam
![]() Ja mam 22 lata i 173 cm i chialaby,m miec 158 albo 155 wiesz za wysoka tez nie jestem ale mam problem z ubiorem bo albo mam rece za dlugie albo nogi i nie umiem kupic spodni ani sweterkow ino bluzki z krotkim rekawem. Naprawde fajnie jest miec wzrost taki jak ty masz wiekszosc moich kolezanek ma ten wzrost no i super moga sie ubrac a ja w jakies deformy ! a faceci maja rozne gusta inni wola chude,grube z malym i duzym biustem .... wiec glowa do gory wzrostu sie nie da zmienic ...:|
|
|
|
#63 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ale wścibstwo.... Cytat:
|
||
|
|
|
|
#64 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja mam jedno i drugie :[ Tylko za duze Kazdy ma jakies kompleksy I nikt mnie nie chce Smallwitch jakbys miala duzy biust to tez by Cie wysmiali zes "cycata" i mialabys kompleks ze niewygodnie sie cwiczy, skacze itp Ludzie w kazdym znajda cos do skrytykowania - tak najlatwiej podniesc sobie samoocene. Krytyka odnosnie wygladu jest tak glupia, ze brak mi slow na osoby ja wypowiadajace- w koncu czemu ta osoba winna? Ze sie taka urodzila?? Co innego jesli zapytam przyjaciolke - jak myslisz co powinnam ukryc, jak wygladam lepiej. A co innego jak ktos ni z tego ni z owego wypali - "ales ty gruba/chuda/niska/zyrafa/piegowata/blada....wstaw co chcesz "
|
|
|
|
|
|
#65 |
|
Raczkowanie
|
Ojj ja tez jestem niziutka bardzo i szczuplutka i sama nie robie z tego problemu... To otoczenie wprawia nas w kompleksy. Nie chodzi mi tu o mezczyzn, ale o głownie starsze panie
Zaczełam 18 lat, a wygladam hmm na 14... Denerwuje mnie ciekawosc ludzka i te spojrzenia wrrrr. Przykładowo jak załorze szpilki do kosciola i ide z moja mama. Te wszystkie starsze panie patrza sie na moja mame jak na idiotke ktora ubrala swoja mała coreczke w takie buty i jeszcze umalowała ja(KATASTROFA)!!
|
|
|
|
|
#66 |
|
Wtajemniczenie
|
ja tez jestem mała (159 cm) i nie narzekam, choć czesto ktoś sie ze mnie nabija, odbieram to jako żart jak każdy inny
![]() a Ty na tym zdjeciu wygladasz na wiecej niz 20 lat, wiec bez obaw
|
|
#67 |
|
Zakorzenienie
|
"ładnego nie musi byc duzo", a patrzac na zdjecie jestes ładna. Uslyszalam kiedys to zdanie i bylo to do mnie bo tez jestem "malutka" tzeba sie do tego przyzwyczaic innej rady nie ma, wiem czasami to cholernie przeszkadza, ale trzeba siebie kochac takim jakim sie jest.
"Sto wiorst nie droga, sto rubli nie pieniądz, sto gram nie wódka." To, jak ja widzę świat i jak go opisuję, niekoniecznie pokrywa się z tym, jak go widzą inni Biorę życie na wesoło i biegam po ścianie jak zające po polanie |
|
|
|
|
#68 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#69 |
|
Wtajemniczenie
|
Ponoć "małe jest piękne" a jak Wy czujecie się z niskim wzrostem?
Jak dajecie sobie radę? Czy usilnie staracie się "podwyższyć"? Gdzie kupujecie ubrania i czy poddajecie je jakimś przeróbkom? Czy spotykacie się z nieuprzejmością z tergo powodu? P.S Ja mam 156cm wzrostu
|
|
#70 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wizażanki poniżej 160cm wzrostu
no nieee
|
|
|
|
|
#71 |
|
Konto usunięte
|
Ponoć gdzieś na wizażu jest wyszukiwarka
|
|
|
|
|
#72 |
|
Raczkowanie
|
Najważniejsze, aby zaakceptować swój wzrost i uczynić z niego atut.
|
|
|
|
|
#73 |
|
Wtajemniczenie
|
Mam 158 i lubie swój wzrost
Nie staram sie podwyższyć...
|
|
|
|
|
#74 |
|
Wtajemniczenie
|
skoro jest taki wątek, to powiem szczerze, że nie znalazłam przez wyszukiwarke. A szukałam.
|
|
#75 |
|
Konto usunięte
|
Wpisałam hasło "niski wzrost".
|
|
|
|
|
#76 |
|
Wtajemniczenie
|
I znowu watek nie dla mnie...
Ja mam rowne 160cm wzrostu nie mniej nie wiecej tylko dokladnie 160 ma byc Tak byc nie moze |
|
|
|
|
#77 |
|
Wtajemniczenie
|
ile ja mam to nie wiem sama dokladnie,wiem tylko ze w dowodzie sobie o kilka(ale naprawde 2-3) cm zawyzylam i mam 161cm
![]() huehue co do "czucia sie" to nie jest nalepiej-a autobusach jestem zwykle najnizsza-najtrudniej sie przepchac(halo halo prosze pana tu jestem, w dole,czy moge przejsc?) ![]() niecierpie tych samochodow z niskimi i polozonymi siedzeniami-czuje sie debilnie,gdy lokciem nie siegam o brzeg drzwi by glowe podeprzec,a jak prowadze to omg-wszystkie opcje siedzenia w pozycji"najwyzej""najbliz ej" no..tylko nie w czinkłeczento
|
|
#78 |
|
Zakorzenienie
|
o i znalazł się wątek
|
|
|
|
|
#79 |
|
Konto usunięte
|
158
mój Tż cieszy się, że jestem niska.Teraz chodzę w szpilkach, także głowy nie musi schylać A jak stoimy to sie ptzytulam do jego klatki Są plusy ale mogło by być te 10cm więcej
|
|
|
|
|
#80 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
hihih same plusyu jak widąc, ja też mam 157 cm ;p oi 50 kg no moze schudłam to 49 i tam nie narzekam na wzrost
|
|
|
|
#81 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam 1,55
Lubie mój wzrost, i zawsze będę wyglądać młodo. I mimo 22 lat nadal jestem proszona o okazanie dowodu
|
|
#82 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też często jestem proszona o pokazanie dowodu. Czasami bywa zabawnie - jak zza kierownicy wielkieeego kombi wysiada mała kobietka
|
|
#83 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#84 |
|
Zakorzenienie
|
dubel
|
|
|
#85 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam 152 wzrostu i nie przeszkadza mi to lubie moj wzrost
|
|
#86 |
|
Zakorzenienie
|
ja raz lubie raz nie lubie, mam 158
Nie bede sie napewno obrażać za żarty ze strony płci brzydkiej, co najwyżej lekki foch, żeby było można mnie udobruchać ![]() haha a mój chłopak ma jakieś 190 i mówi że jak sie przytula do niego takie maleństwo to wtedy czuje jak bardzo go kocha ![]() a moja wysoka przyjaciółka narzeka na swój wysoki wzrost, bo żadko na kolanka włazi
|
|
|
|
|
#87 |
|
Raczkowanie
|
Witam kobietki ja mam 156 wzrostu i 22 lata i wszyscy mi mówią że mam 16. W swoim samochodzie jeżdże z poduszką pod tyłkiem, ale fajne są te spojrzenia ludzi jak z takiego dużego auta wysiada mała kobietka
i wcale mi to nie przeszkada. A z tym trącaniem na ulicy to powiem tak: jak ktoś mi z drogi nie schodzi to ja go barem wale. |
|
|
|
|
#88 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam prawie 22 latka
i 158 choc w dowodzie 160 cm poza tym jak wiekszosc z Was ludzie daja mi mniej lat niz mam.Czesto w sklepie spotykam tekst "prosze o dowod" ale pocieszam sie tym ze jak bede miala 40 lat beda wygladala na mloda babeczke hihi
|
|
|
|
|
#89 |
|
Przyczajenie
|
Zajrzałam "tu" myśląc, że pośmiejemy się z perypetii niskich kobietek, do których oczywiście też należę!!!
No, niestety....Dziewczyny od czego są obcasy? Ja w ogóle się nie przejmuję niskim wzrostem (158), bo po co....niektórych rzeczy nie da się zmienić. Nigdy nie spotkałam się z jakimś chamskimi uwgami, a wręcz przeciwnie. A martwić się z tego powodu, że w sklepie proszą o dowód - nie rozumiem. Spójrzmy na to obiektywnie, zawsze będziemy wyglądały młodziej niż nasze wyższe koleżanki. OPTYMIZM!!!! Pozdrawiam wszystkie małe kobietki!!!!
|
|
|
|
|
#90 |
|
Zakorzenienie
|
Kiedys moze i narzekałam na swój wzrost, ale teraz?
nie zamienie się z nikim, nie chcę ani cm więcej (mam 160cm)
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:44.

I atak tez to nie byl, tylko mnie z kolei denerwuje jak ktos mowi, ze osobie z nadwaga sie nie wytyka bo to nietakt. Dlatego powtarzam to juz na forum do znudzenia
Wy ( chudzinki ) tego zwyczajnie nie slyszycie. Ja rowniez nie spotkalam sie z tym zeby komus wytykac jego chudosc wrecz przeciwnie - glosy zachwytu nad taka drobna figurka - dlatego dla mnie to co mowisz jest czysta abstrakcja. Natomiast naprawde czesto slysze wytykania komus kto przytyl, zeby tyle nie jadl, ze tylek mu urosl, ze sie wylewa... itd. itp. I o ile Ty sie ze swoja waga czujesz dobrze o tyle osoby z wieksza waga juz niekoniecznie... (sa wyjatki 

pozdrovionka
ale wścibstwo.... 

Ja mam rowne 160cm wzrostu
Tak byc nie moze

mój Tż cieszy się, że jestem niska.Teraz chodzę w szpilkach, także głowy nie musi schylać 

ale pocieszam sie tym ze jak bede miala 40 lat beda wygladala na mloda babeczke