|
|
#61 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Isotrex i moje wątpliwości:(
no ale tez fajnie ze juz lepiej Aaniu
wiedzialam ze dzis bedzies:z
|
|
|
|
|
#62 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#63 |
|
Zakorzenienie
|
fajnie
najlepszy serwis o urodzie
|
|
|
|
|
#64 |
|
Wtajemniczenie
|
Robiły wam się dziewczyny takie pryszcze które musiałyscie wyciskac??
Bo ja własnie takie mam-gdy ich nie ruszam to sa i są, i nic nie daje smarowanie, nie ruszanie itp.To nabrzmiałe gule które kiedy je nacisnę lądują prosto na lusterku Fakt że zostają po nich blizny,ale buzka mnie chociaz nie boli
|
|
|
|
|
#65 |
|
Raczkowanie
|
Oj, nie wyciskaj!
Ten Isotrex nie przyspiesza dojrzewania takich pryszczy? Bo po Differinie takie piękności wychodzą mi szybko, kwestia najwyżej 3 dni, jak bydlę jest wyjątkowo złośliwe. |
|
|
|
|
#66 |
|
Wtajemniczenie
|
ale gdy one sa wielkie i napęczniałe, na nie naprawde nie działa nic innego jak wyciskanie. Bola, wygladają strasznie, gdy wycisne-mam spokoj, nic mi juz nie podchodzi(bo są dojrzale)zazwyczaj trzymam je zanim wycisne 2-3 dni. Po prostu one nie chca sie same goic
|
|
|
|
|
#67 |
|
Raczkowanie
|
To może potrzymaj dłużej, smarując Isotrexem?
|
|
|
|
|
#68 |
|
Wtajemniczenie
|
ale własnie ten isotrex wcale u mnie nie goi, pojawiają sie tylko nowe prycze. To że moja buzia wyglada już względnie, jest zasługa tego że nie ma jako takiego wysypu jaki był wczesniej.Porownuje stan cery z tym jaki był przy wysypie i jaki jest teraz.innaczej bym sie chyba załamała
|
|
|
|
|
#69 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie srednio z buzia
. pewnie to zasluga choroby . i znowu widze, ze izotrex nie moze mi oczyscic skory . sa zanieczyszczone pory, z ktorymi nic nie mozna zrobic . glico A tez sobie z tym nie radzil. kurcze, co jest...
|
|
|
|
|
#70 |
|
Zakorzenienie
|
oj biedna jestes AAniu
![]()
|
|
|
|
|
#71 |
|
Wtajemniczenie
|
Trzymaj się AAniu,może gdy wyzdrowiejesz skóra się uspokoi.
Z drugiej strony to wiecie co..dopiero teraz widze jak niedoceniałam swojej buzki jeszcze pół roku temu.kiedy to mogłam wyjsc bez podkładu,od czasu do czasu pójsc na solarium, spoglądac w każde lusterko bez obaw. A teraz?Przyzwyczajona już jestem chyba, a każdy pryszcz mniej jest dla mnie sukcesem.choc wciąz mnie pytaj co się stało z moją twarzą. Cierpliwosc i pokora- choc to trudne,to ja mam nadzieje ze bedzie dobrze ![]()
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#72 |
|
Zakorzenienie
|
to jest najgorsze to mówienie ze sie skóra uspokoi , tylko pytanie kiedy gnębi osoby stosujące retinoidy, no ale bedzie lepiej uwierzcie.
a jak u Ciebie jamajco? |
|
|
|
|
#73 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie Emilko...PRZERWA z tym całym isotrexem. Niech buzka odpocznie,jakos tydzien może półtorej.Mam przepisany zineryt-moze on poradzi sobie z wulkanami ropnymi które mam na policzku(ułożone blisko siebie-jeden na drugim prawie że).
Bo sam isotrex nei działa mi na takie własnie wielkie bulwy. Ogolnie nie jest zle,gdyby nie ten jeden policzek ![]() No ale jakos to bedzie prawda? ![]() EDIT:Emilko a co ze śladami po pryszczach?Znikną same? |
|
|
|
|
#74 |
|
Zakorzenienie
|
a jakie to są slady? brazowe? retinoidy posiadaja własciwosci wybilelajace takze wiec sa pomocne przy [przebarwieniach takze
|
|
|
|
|
#75 |
|
Wtajemniczenie
|
Brązowo-czerwone. Tak sobie patrzyłam dzisiaj na buzke i wiecie co?Zaskórniki zniknęły
![]() EDIT:Przepraszam za błąd rzeczowy,hihi te zaskórniaki i zaskórniki zawsze mi się mylą
Edytowane przez _Jamaica Czas edycji: 2006-10-31 o 17:31 |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#76 |
|
Zakorzenienie
|
jamajco zaskórniki
nie zaskórniaki![]() jesli są brazowe poczytaj moją wypowiedz z innego wątku jelsi są to czerowone plamki to moze Ci pomóc nadtlenek benzoilu, czy kwas azelainowy. np benzacne , acne derm, jesli zrobią sie juz brazowe wówczas mozesz cos na przebarwienia z tym ze należy zrwócic uwagę na to jaki sładnik "góruje" , skute4czne w przebarwieniach są takie skłądniki jak:hydrohinon, , kwas kojowy, pochodne fenyloalaniny, kwas fitowy, czarna morwa. a z preparatów to np Lierac Correctour Anti Taches czy Isis Unitone 4, kuracja depigmentująca SVR, niedawno ziaja wypusciła serie annco dla cer dojrzałych i mozna polecic serum wybielajace, bardzo fajne i niedrogie.barfdzo skuteczne z przebarwieniami są również retinoidy i czy to tretinoina, czy adapalen, czy tazaroten zadzaiałają podobnie. kwasy AHA takze wykazuja działanie rozjaśniajace jednak dla pełnego efektu potrzeba serii zabiegów, jednak juz po 1 zabiegu skóra jest ładniejsza jesli chodzi o zabiegi złuszczajace to np mikrodermabrazja yellow peel glyco peel easy physic peel green peel peeling migdałowy(łagodniejszy jest ) roztwór jessnera laserowe usuwanie przebarwien weekend peel |
|
|
|
|
#77 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak tam u was dziewczyny?
TŻ wczoraj stwierdził że pryszcze znikają ![]() U mnie zimno za oknem i snieggggg eh zima zaczyna się na całego? |
|
|
|
|
#78 |
|
Zakorzenienie
|
u mnei tez snieg.... super ze znikają!
|
|
|
|
|
#79 |
|
Raczkowanie
|
A w mazowieckim na odwrót - śnieg zniknął, a moje pryszcze nie
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#80 |
|
Wtajemniczenie
|
hm coś mnie zastanawia
![]() Pryszcze znikają(a własciwie to robia się mniejsze i mniej wypukłe). I posmarowałam się wczoraj tym cudownym uzdrowicielem isotrexem wstaję rano- z nadzieją. Spoglądam w lusterko, i ku mojemy zdziwieniu widzię że pryszcze które miały 2 dniowy odpoczynek od isotrexu i już się zmniejszały urosły!Czerwone bez żadnego czubka, prawdopodobnie z wodą w środku.Takie na które kiedys lekarz przepisał mi zineryt(obecnie też go mam) Kiedy nie smaruję isotrexem-buzka sie uspokaja, ja nabieram optymizu. Kiedy nim posmaruję- jest gorzej. Może on ma na mnie jakiś zły wpływ ?
|
|
|
|
|
#81 |
|
Zakorzenienie
|
Jamaico napisałam w innym watku który podałas mi w PW
|
|
|
|
|
#82 |
|
Zadomowienie
|
Chciałam spróbować ten isotrex bo pojawiają mi się na czole zaskórniki, ale chyba rezygnuję - przeczytałam wypowiedzi dziewczyn i przeraziłam się O_O życzę Wam szybkiej poprawy stanu cery
|
|
|
|
|
#83 |
|
Zakorzenienie
|
izotrex nie taki straszny
. kazda skora reaguje inaczej na takie cudenka. ja np. w ogole nie mialam ropnych pryszczy tylko takie czerwone gule. wysyp trwal naprawde krotko. u mnie problem jest z tym, ze wszystko wolno sie goi i nie moge pozbyc sie zaskornikow .
|
|
|
|
|
#84 |
|
Zakorzenienie
|
Jamaica i jak tam sprawuje sie izotrex? i co z buzia
?
|
|
|
|
|
#85 |
|
Zakorzenienie
|
Wybaczcie, że się podłączę pod wątek
![]() Przeraziłyście mnie tymi wysypami. A ja właśnie dziś chciałam pierwszy raz użyć Isotrexu i teraz mam mętlik w głowie. Doradźcie mi może... Miałam cerę bezproblemową, ale wrażliwą i naczynkową. Stosuję od lipca filtry 50+, Diroseal, pewien czas Effaklar K, no i maseczkę aspirynową. Do końca czerwca regularnie chodziłam na solarium (łącznie jakieś 3 lata) i równocześnie brałam pigułki. Dorobiłam sięn paskudnych przebarwień i zmarszczek wokół oczu. Dopiero jak trafiłam na wizaż, to mnie uświadomiono odnośnie opalania. We wrześniu musiałam odstawić pigułki i ... parę dni temu dostałam mega wysypu na twarzy i dekoldzie, szyi ![]() Na Biochemii doradzono mi odstawić Diroseal, bo może mi teraz pozapychać pory. A w to miejsce używać Effaklaru K na zmianę z Isotrexem. Boję się kolejnego wysypu. Teraz trochę podsuszyłam te prychole (ropne, bolące, zaognione) właśnie efaaklarem i tonikiem jabłkowo-cytrynowym. Być może ma to związek z tym, że lada dzień spodziewam się @. Więc teraz nie wiem czy w ogóle brać się za Isotrex? Co myślicie? |
|
|
|
|
#86 |
|
Zakorzenienie
|
Weronisiu jak i tak masz mega wysyp to nie martw sie - zacznij stosowac ten izotrex
|
|
|
|
|
#87 |
|
Zakorzenienie
|
Może jednak się skuszę
![]() Będę go używać tylko 2 razy w tygodniu coby mi skóra płatami nie schodziła. |
|
|
|
|
#88 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#89 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#90 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem co na co Wy tam nakładacie ten isotrex, ale ja (
dzieki Wizażowi i temu czego się dowiedzialam nt. erytromecyny ) zaleczylam swój największy problem mianowicie zapalenie okołoustne i na razie (odpukać..) cieszę się piękną, czystą cerą (a to naprawdę coś, po tym co przeszlam jak mi nawet sterydy przestaly pomagać). Jestem zachwycona! A skóra rzeczywiście schodzi i faktycznie na początku robią się wulkany (takie z wodą, nie wiem jak je fachowo określić... Emilia1 - napewno wie |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:04.

wiedzialam ze dzis bedzies:z

tak jak Ty Emilio1
najlepszy serwis o urodzie

. pewnie to zasluga choroby
. i znowu widze, ze izotrex nie moze mi oczyscic skory 

dzieki Wizażowi i temu czego się dowiedzialam nt. erytromecyny