![]() |
#61 |
Rozeznanie
|
Dot.: smalec z psa:-/
Ten reportaz dał wiele do myślenia. Ale zwrócił też uwage na problem tzw zacofania i traktowania zwierząt w sposob nieludzki. Moim zdaniem nalezałoby tez zwrocic uwage nie tylko na zabija nie psów , ale rownież na traktowanie w podobny sposob kotów(skorki) ale i młodych "niechcianych" kotkow, szczeniakow(topienie, wyrzucanie na mroz) - straszne. Nie generalizujmy, że dzieje sie tak tylko na wsiach choc pewnie czesciej niz w miescie. Zwierzeta hodowlane to niby inna sprawa ale na wielu wsiach świniobicie odbywa sie bez weterynarza, transport do rzeźni tez pozostawia wiele do zyczenia, a nawet warunki ich życia sa straszne. Może po serii takich reportaży wreszcie coś zmieni sie nie tylko w sytuacji prawnej ale przede wszystkim w sposobie myślenia ludzi.
Gdyby została Ci tylko jedna godzina życia, i mógłbyś zadzwonić tylko do jednej osoby, lub tylko z jedna osoba mógłbyś spędzić tą godzinę, do kogo byś zadzwonił? z kim byś spędził ten czas? I dlaczego jeszcze zwlekasz?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Bez pochopnych wniosków prosze . Moim zdaniem agnieszka napisala tak ,by zwrócić na siebie uwagę.Często gdy czytam jej wypowiedzi odnoszę takie wrażenie..ale oczywiście i tak należy to sprawdzić. Napisałyście juz PW? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Zakorzenienie
|
Napisalam jej PW.Ale boje sie ze nie bedzie chciala napisac,przestraszy sie albo co
![]() A co do reszty Twojej wypowiedzi to sie zgadzam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Konto usunięte
|
Ja rowniez napisalam PW.
Czekam az odpowie tu,na forum lub wlasnie na PW. Mam nadzieje ze to zrobi jak sie zaloguje. Co chwile zerkam ale wciaz jest nieobecna. Bess,dlaczego myslisz ze moglaby sie wystraszyc? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Zakorzenienie
|
No moze ze zrobimy jakas afere,wyda sie ze to ona powiedziala.
Nie wiem co moze wymyslic Agnieszka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Konto usunięte
|
Nieeee,raczej nie-tzn chyba nie bo napisalam ze jezeli sobie nie zyczy to jej w to nie zamieszamy.
Ale........ ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Zakorzenienie
|
tez oglądałam ten reportaż :/ okropne... niedługo ludzie będe siebie nawzajem jeść... bo co to niby? moze zdrowe... :/ chore jest to dla mnie.. zeby tak z niego zrobili smalec :/
![]() |
#68 |
Zakorzenienie
|
o Boze... cholernie bulwersuja mnie takie rzeczy i wsciekam sie ;/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Zakorzenienie
|
moj sasiad mieszka w Wieliczce. I wiekosć jest tak ze jak ludzia sula urodzi jakies psy i nikt ich nie chce to oni je chowaja a nastepnie sami je mu oddaja no bo co maja z nimi zrobic?? wyrzucic? to wola oddac jemu. A ona jest pijakiem i wogole biedny i nie ma co jest wiec je psy. Ja tego nie zgłaszam na policje ani ten facet mnie nie interesuje. jak chcecie to wy zgaszajcie ja nie chce sobie narobic problemów.
![]() |
#70 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
pozatym masz dowody na to ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Zakorzenienie
|
nie mam dowodow. a ty tego nie chcesz zglosic?
![]() |
#72 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Pozdr.
![]() |
![]() |
#73 |
Zakorzenienie
|
napisalam o tym na dogomani w nadziei ze osoby z tamtych okolic dowiedzą sie czegos ,rozpuszcza wici.Ale jak dostane sygnal ze sie tym zainteresuja i beda chcialy cos z tym zrobic poprosze cie agnieszko o szczegolowe namiary na tego faceta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Konto usunięte
|
Bess,loguje sie na dogomanie.
Nepewno jest ktos z tamtych okolic. TYlko wlasnie ,pytanie-Agnieszko,czy bedziesz miala ochote pomoc? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Zakorzenienie
|
dodam ze facet nie robi tego regolarnie.nie wiem czy on teraz tez tak robi ( nie chce wprowadzic w bład) ale pare lat temu napewno tak robil. I te psy nie zjadał czesto np codzienie tylko raz na miesiac albo dwa.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#76 |
Zakorzenienie
|
juz tam zalozylam wątek ale jestem nieobeznana w tym forum i nie wiem gdzie mam szukac tych osób :/ zreszta zalogujesz sie to zobaczysz co napisalam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Zakorzenienie
|
bess czytałam co napisałaś na dogomani.
![]() |
#78 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A co do pieskow,to nie podlega dyskusji,ze w naszej kulturze to zachowanie jest amoralne i bestialskie! A co do tej sytuacji z sasiadem, to wydaje mi sie,ze autorke tej wypowiedzi poniosla troche fantazja w zwiazku z tematem tego watku.. Nie wierze,ze ludzie ktorzy znaja prawde nic sobie z tego nie robia! ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Zakorzenienie
|
Ja niestety wierze ,wiem jak to jest bo mam rodzine na wsi.Cokolwiek powiesz na sąsiada ,doniesiesz ze np kłusuje to ci domek podpala albo i co gorszego :/
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#80 |
Konto usunięte
|
Malenka,ale to tez nie znaczy,ze wszystkie takie rzeczy mamy traktowac tak,jak gdyby byly zmyslone.
Jezeli jest takie podejrzenie-trzeba sprawdzic. Agnieszko,powiedz skad wiadomo,ze ten pan robi takie rzeczy? Mowil komus? Ktos widzial? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Zakorzenienie
|
No skoro znosili mu tam psy ktorych nikt juz na oczy nie zobaczyl to co sie z nimi stało?
To ja kurde zadzwonilam do strazy miejskiej bo pies mieszkajacy w poblizu nie mial w zimie dobrej budy,chodzilam ostentacyjnie i robilam zdjecia .HEHe ale balam sie isc ,zwrócic osobiscie uwage, bo myslalam ze mnie wykopia z hukiem ![]() wiec zadzwonilam ,przyjeli zgloszenie podalam adres,pojechali sprawdzili a na nast dzien pies mial naprawiona bude ![]() Moze i nawet mandat im wlepili |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Czesto sa to prowokacje,wiec warto to potwierdzić.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Konto usunięte
|
Bess,dzieki Bogu,ze sa takie osoby jak Ty
![]() Pozdrawiam ![]() Malenka,wiem,wiem,Agniesz ka ma taki hm..styl ale to nie znaczy ze wszystkie jej wypowiedzi sa pozbawione sensu. A noz widelec teraz okaze sie,ze dzieki niej,wyjdzie na jaw bulwersujaca rzecz,ktora absolutnie nie powinna miec miejsca? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Zakorzenienie
|
Wlasnie nie za dobrze dlatego, ze inni ludzie nic nie robia,nie poczuwaja sie do odpowiedzialnosci ,zeby interweniowac kiedy trzeba komus pomóc.Mysla sobie"ee pewnie znajdzie sie jakis oszołom kochajacy pieski/kotki,ktory zauwazy i cos zrobi,ja nie musze"
Gorzej jak takie myslenie ma miejsce kiedy to dzieciom dzieje sie krzywda. Trzeba sie przelamac i zadzialac kiedy widzimy zło wokól nas.Nawet glupi anonimowy telefon albo i mail moze zdzialac cuda. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Konto usunięte
|
Jasne ze tak,zgadzam sie w zupelnosci
![]() Ze mna jest podobnie,nie wszyscy zwracaja uwage jezeli dzieje sie cos niepokojacego bo napewno ja sie tym zajme bo jestem na tym punkcie wyczulona. Zreszta mam to po mamie. Zawsze znosilam do domu znaleziony koty,psy,ranne golebie,wroble-byl nawet puchacz,nad ktorym mielismy z bratem wyznaczone dyzury i znaleziony zolw,z popekana skorupa. Niewiele osob rozumialo,jak kilka lat temu,moja mama przesiedziala ponad godzine w kuckach na ulicy,przy potraconym psie,ktory niesamowicie krwawil. Dala mu swoja kurtke i czekala na pogotowie dla zwierzat. Ludzie mowili zeby dac spokoj,bo pies juz nie zyje,ale mama byla do ostatniego momentu z nim. Wyjatkowo mocno mi ta sytuacja zapadla w pamiec,bo pamietam jak bardzo mama to przezywala. Zignorowanie przez pogotowie...potem to naglosnila,pisano o tym w gazetach. Bo ten pies mogl zyc,mogl,gdyby ludzie odpowiednio zareagowali. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Zakorzenienie
|
Dostalam maila do inspektorki TOZ ktora podobno wystepowala w tym reportazu,napisalam co i jak.Nie wiem co jeszcze mozna zrobic na odleglosc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Konto usunięte
|
Bess,jezeli nie sprawdzi sie tej informacji,nigdy sie o tym nie dowiemy.
Agnieszko,dlaczego to jest dla Ciebie obojetne? Dlaczego nie mozesz pomoc? Naprawde moglabys wiele zrobic. Jestes jego sasiadka,wiec moglabys zainteresowac sie ta sprawa... Nie wierze ze jest to dla Ciebie obojetne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Zakorzenienie
|
skoro ludzie oddawali mu psa to chyba wiedzieli po co tym bardziej ze tych psajuz nie bylo widac na nastepny dzien.Napewno nie on jeden tak robi.Wy chyba nie wicie co człowiek potrafi robić z głodu by przeżyc.
![]() |
#89 |
Zakorzenienie
|
tak tak ale na chlanie biedaczek to mial .Poza tym jak ludziom tak zal biednego glodnego sasiada to mogli mu dac ziemniakow,kure zeby jajka mial
![]() ![]() A zeby tak poszedl siedziec to mialby i obiadki w areszcie i odwyk przymusowy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Głód nie jest usprawiedliwieniem bestialskiego mordowania zwierząt. Istnieje coś takiego jak Pomoc Społeczna, gdzie te osoby mogą się zgłosić, ale nie chcą. A jak korzystają, to pieniądze są wydawane w zupełnie innym celu, niż jedzenie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:22.