czy bardzo piękne osoby mają w życiu lepiej ? - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-11-15, 19:00   #61
Milky_quartz
Zadomowienie

Dot.: czy bardzo piękne osoby mają w życiu lepiej ?

Cytat:
Napisane przez Luba Pokaż wiadomość
Nie, nie maja.

Moze czasami cos tam im sie uda: np wejsc do jakiegos klubu.

Ale.
Ale tak piekne jak i troche brzydsze osoby moga zachorowac, moze je spotkac fatalny wypadek, moze je rzucic maz/zona, moga nagle stracic wszystko.
To co naprawde wazne w zyciu nie zalezy od naszej urody.

I jeszcze.
Uroda przemija najszybciej. Mlodosc ucieka nawet nie wiadomo kiedy. To nie jest tylko takie gadanie. To przykry fakt. Ktory autorke bloga niedlugo takze dopadnie
Czy uroda przemija?... Z tym nie całkiem się zgadzam. Tzn może przeminąć, ale nie musi. Sądzę, że Beata Tyszkiewicz jest piękną kobietą. Wiele kobiet w średnim wieku i starszych jest pięknych.
Milky_quartz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-15, 19:29   #62
emememsik
po prostu Em :)

Cytat:
Napisane przez bess Pokaż wiadomość
Wlasnie przypomnial mi sie taki film z M.Belucci,byla przepiekna-wiadomo,mieszkala w malym miasteczku i delikatnie mowiac nie bylo jej łatwo.Ludzie ja zaakceptowali dopiero jak dostala kopa od zycia i zbrzydla:/
Musze sobie przypomniec tytuł.
coś mi się kojarzy z.. "Maleną"
Stary 2006-11-15, 19:34   #63
bess
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emememsik Pokaż wiadomość
coś mi się kojarzy z.. "Maleną"
no wlasnie
bess jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-15, 19:47   #64
Luba
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Milky_quartz Pokaż wiadomość
Czy uroda przemija?... Z tym nie całkiem się zgadzam. Tzn może przeminąć, ale nie musi. Sądzę, że Beata Tyszkiewicz jest piękną kobietą. Wiele kobiet w średnim wieku i starszych jest pięknych.
No. Tylko wtedy kobieta nie jest juz piekna, tylko mowi sie o niej, ze jest zadbana.
Ale masz racje, uroda nie musi tak do konca przeminac. Ale mija swiezosc, mlodosc. Potem juz "pieknosc" kobiety ma mniejsze znaczenie niz w mlodosci.
I mniej zwraca sie na to uwage.

Ale co najwazniejsze pojecie pieknosci jest wzgledne. Dla mnie np. p Tyszkiewicz nie jest piekna. Z calym szacunkiem
Mnie podoba sie to, ktos inny uzna zas, ze piekne jest co innego. I o to chodzi.
Bo jak powiedzial stary Indianin:
Gdyby wszystkim podobalo sie to samo, to kazdy chcialby miec moja zone.

Afazja, darmowa strona z cwiczeniami!
Luba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-15, 20:06   #65
201804200947
Konto usunięte

Luba,co do TYszkiewicz tez sie z Tobą zgadzam.
No i Szapołowska-również wg mnie zadna piękność
201804200947 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-15, 22:20   #66
Ines1985
Zakorzenienie

Podesłałam adres bloga tej pieknosci mojej kolezance z Legionowa (bo przeczytalam ze pięknośc jest z Legionowa ). I okazalo sie ze koleżanka ją zna, chodziły razem do klasy . Podsumowała ją krótkim zdaniem które nie nadaje się do publikacji .
A teraz opowiada mi historie na jej temat . Ale nie będę zdradzać .

A co do tematu wątku - wiadomo, piękno to pojęcie względne. A czy pięknym żyje się lepiej...
Już to kiedyś pisałam, ale myślę że trochę tak. No bo gdyby piękno nie wiązało się z jakąś "przyjemnością" to kobiety nie dążyłyby do polepszenia swojego wyglądu, nie byłoby różnych upiększaczy i zawodów zajmujących się ulepszaniem ludzkiego wyglądu, wizażu też pewnie by nie było . Jest jakiś powód dla którego ludzie chcą wyglądać ładnie. Więc pewnie ma to związek z lepszym życiem (chociażby z lepszym psychicznym samopoczuciem co prowadzi do ogólnie lepszego życia ).

Ines1985 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-16, 12:14   #67
Kattarina
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ines1985 Pokaż wiadomość
A co do tematu wątku - wiadomo, piękno to pojęcie względne. A czy pięknym żyje się lepiej...
Już to kiedyś pisałam, ale myślę że trochę tak. No bo gdyby piękno nie wiązało się z jakąś "przyjemnością" to kobiety nie dążyłyby do polepszenia swojego wyglądu, nie byłoby różnych upiększaczy i zawodów zajmujących się ulepszaniem ludzkiego wyglądu, wizażu też pewnie by nie było . Jest jakiś powód dla którego ludzie chcą wyglądać ładnie. Więc pewnie ma to związek z lepszym życiem (chociażby z lepszym psychicznym samopoczuciem co prowadzi do ogólnie lepszego życia ).
Zgadzam sie z Toba Moze to rzeczywiscie tylko wymog/presja spoleczna, ale wiele kobiet (nie pisze:wszystkie, bo wiadomo,ze znajda sie takie, ktore naprawde nie "przejmuja sie" tym aspektem zycia )pragnie wygladac atrakcyjnie, co mozna okreslic rowniez:pieknie - oczywiscie na miare indywidualnych wyobrazen na ten temat Jak trafnie ujelas, piekno w naszym wyobrazeniu, wiaze sie z pewna "przyjemnoscia".
Kattarina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości