37 letni bezrobotny zgwałcił chłopczyka - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-10-27, 16:41   #61
lady goddess
Rozeznanie

Dot.: 37 letni bezrobotny zgwałcił chłopczyka

.
Stary 2006-10-27, 16:47   #62
lady goddess
Rozeznanie

ehh kobity kobityyy mnie to już wszystko śmieszyy ... A jak się powinno z takimi osobami postępowac ... dla mnie sprawa wygląda jasno KRZESŁOO i tyle !!!!!!!!!!! takie osoby nie mają ludzkich uczuć i ich nic a nic nie uratuje ! ! !
Zamiast wydawac pieniadze na ich leczenie powinno się sprawę szybko załatwiac a pieniadze przeznaczyć na osoby nieuleczanie chore dla szpitali na rzecz ludzi ktorym mozna pomoc etcc a nie na ludzi z 'zrytą psychiką' ktorych NIC i NIKT nie uleczy !!!

Ps. nie czepiajcie się załozycielki tego postu chciała pisac o tym no to pisze ... Lovisa jezeli dobrze pamietam przeszukujac kiedys watki natknełam się na Twojego autorstwa pod nazwą " Dzień kupy" . . . całkiem przyjemny temacik
Stary 2006-10-27, 16:47   #63
Lovisa
Zakorzenienie

Dziewczyny, nie powinnyście się dziwić, czego się spodziewacie po wypowiedziach osoby, która w innym wątku mści sie na mnie za wypowiadanie wlasnego zdania tutaj i zachowuje się jak gówniara:
http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...&postcount=428
Dałam EOT, bo widze, że autorka wątku nie potrafi rozmawiać normalnie, jest agresywna i złosliwa. A teraz robi coś takiego Śmieszne i bez klasy. Z mojej strony to koniec wdawania się w idiotyczne pyskówki z Kizią mizią czy fruzią, whatever.
Stary 2006-10-27, 16:50   #64
Kizia Mizia19
Zadomowienie

po prostu wyraziłam swoje zdanie na temat twojego wątku, po prostu mnie zszokował temat bożę

ps które jeszce moje wypowiedzi zaczytujesz? i je wkleisz w wątku zupełnie odbiegającym do tematu

po prostu zaciekawiłą się twoją osobą strasznie i twoim mądrymi wypowiedziami i chiałam poczytać twoje wątki czy tak nie wolno? czy łamie wówczas regulamin ?? chyba nie :|
Stary 2006-10-27, 16:53   #65
carolinascotties
Zakorzenienie

Rambo - masz rację - mam podobne odczucia
A Panu G. - owszem egzorcytsta by suę przydał - i to od zaraz

Cytat:
Napisane przez Lovisa Pokaż wiadomość
Dziewczyny, nie powinnyście się dziwić, czego się spodziewacie po wypowiedziach osoby, która w innym wątku mści sie na mnie za wypowiadanie wlasnego zdania tutaj i zachowuje się jak gówniara:
Dałam EOT, bo widze, że autorka wątku nie potrafi rozmawiać normalnie, jest agresywna i złosliwa. A teraz robi coś takiego Śmieszne i bez klasy. Z mojej strony to koniec wdawania się w idiotyczne pyskówki z Kizią mizią czy fruzią, whatever.
Lovisa - masz rację! nie od dziś wiadomo, że umiejętność dyskusji jest sztuką trudną do opanowania...w której nie ma miejsca na kąśliwe uwagi, pewną niedojrzałość, która tylko niepotrzebnie zagęszcza atmosferę...

Ja napisałam to, co chciałam - pozdrawiam Wszystkich i zmykam do wątku, który ma na celu robienie czegoś dobrego - patrz: pierwszy link w moim podpisie

Toksyczny związek? https://youtu.be/5bw4jeTxHGA
carolinascotties jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-10-27, 16:54   #66
lady goddess
Rozeznanie

która w innym wątku mści sie na mnie za wypowiadanie wlasnego zdania

Słuchaj a czy Ty akurat nie zachowałas się podobnie ? Sama pierwsza negatywnie napisałaś o jej poście a teraz masz wielkie ALLEE ze Ona broni siebie? no LOL
Stary 2006-10-27, 19:14   #67
~Carmen~
Rozeznanie

GG do ~Carmen~

Dziś czytałam o tym,ze został zgwałcony 2,5-letni chłopczyk

Oddam buty 39/40 wymianka: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=42300994
~Carmen~ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-10-27, 19:26   #68
Mysia_Pysia
Zadomowienie

Wyślij wiadomość przez ICQ do Mysia_Pysia GG do Mysia_Pysia Send a message via Skype™ to Mysia_Pysia

to nie jest już człowiek... to jest potwór... Jak można wyrządzić taką krzywdę małej, bezbronnej istotce??!! Jak??!! Cóż ten chłopczyk zawinił, że go coś takiego spotkało A tego jego "wujka" to wykastrować i na krzesło elektryczne.
I popieram lady_goddes - zamiast utrzymywać takich gnojków powinno sie pomóc tym którzy naprawdę tej pomocy potrzebują! Sprawiedliwość...

Mysia_Pysia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-10-27, 20:01   #69
quietly
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)

GG do quietly

o ile mi dobrze wiadomo (ale mogę się mylić) to z pedofilii bardzo rzadko da się wyleczyć (tak jak z innych dewiacji seksualnych).
quietly jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-10-27, 20:30   #70
rambo
Zakorzenienie

GG do rambo Send a message via Skype™ to rambo
Smile Dot.: 37 letni bezrobotny zgwałcił chłopczyka

Cytat:
Napisane przez quietly Pokaż wiadomość
o ile mi dobrze wiadomo (ale mogę się mylić) to z pedofilii bardzo rzadko da się wyleczyć (tak jak z innych dewiacji seksualnych).
Być może. Ale czy z takimi osobami nie powinno się pracować zamiast potęgować ich agresję. Oczywiście, że pedofilia to przestępstwo. I jasne jest to, że za to grozi wysoka kara w postaci więzienia. -> żeby było jasne jestem absolutnie za. Ale czy to nie powinno być poprzedzone jakąś terapią, chociażby rozmową z psychologiem

Cytat:
Napisane przez Mysia_Pysia Pokaż wiadomość
to nie jest już człowiek... to jest potwór... Jak można wyrządzić taką krzywdę małej, bezbronnej istotce??!! Jak??!! Cóż ten chłopczyk zawinił, że go coś takiego spotkało A tego jego "wujka" to wykastrować i na krzesło elektryczne.
I popieram lady_goddes - zamiast utrzymywać takich gnojków powinno sie pomóc tym którzy naprawdę tej pomocy potrzebują! Sprawiedliwość...
Oczywiste jest to (przynajmniej dla mnie), że powinno się wprowadzić szeroki zakres pomocy dla ofiar pedofili. Dla jasności dla mnie też to jest nieludzkie i całym sercem jestem z dziećmi które zostały tak zgwałcone.

Cytat:
Napisane przez carolinascotties Pokaż wiadomość
Rambo - masz rację - mam podobne odczucia
A Panu G. - owszem egzorcytsta by suę przydał - i to od zaraz
Jak ja bym mu egzorcyzmy urządziła

Cytat:
Napisane przez lady goddess Pokaż wiadomość
ehh kobity kobityyy mnie to już wszystko śmieszyy ... A jak się powinno z takimi osobami postępowac ... dla mnie sprawa wygląda jasno KRZESŁOO i tyle !!!!!!!!!!! takie osoby nie mają ludzkich uczuć i ich nic a nic nie uratuje ! ! !
Zamiast wydawac pieniadze na ich leczenie powinno się sprawę szybko załatwiac a pieniadze przeznaczyć na osoby nieuleczanie chore dla szpitali na rzecz ludzi ktorym mozna pomoc etcc a nie na ludzi z 'zrytą psychiką' ktorych NIC i NIKT nie uleczy !!!

Ps. nie czepiajcie się załozycielki tego postu chciała pisac o tym no to pisze ... Lovisa jezeli dobrze pamietam przeszukujac kiedys watki natknełam się na Twojego autorstwa pod nazwą " Dzień kupy" . . . całkiem przyjemny temacik
Ludzkie uczucia... Hmm... No widzisz. Dla mnie to jest problem moralny. Współczuję takim dzieciom i jednocześnie nienawidzę każdego pedofila za to co tym dzieciom zrobił.
Ale jednocześnie zdaję sobie sprawę, że to jest pewnego rodzaju orientacja. Powinno się próbować zapobiegać, ułatwiać dostęp do pomocy dla takich osób [a na pewno takie istnieją - może to jest chociażby jedna osoba - ale to jest pomoc dla conajmniej jednego dziecka], które wiedzą w czym tkwi ich problem i chciałyby się leczyć.
Agresja rodzi agresję. Napiętnowanie takich osób zamiast polepszyć tylko pogarsza sprawę.
Oczywiście, żeby nie było niejasności kara więzienia za dopuszczenie się pedofilii powinna być wysoka. Tu nie mam wątpliwości\

Cytat:
Napisane przez Kizia Mizia19 Pokaż wiadomość
tak powinno być, tyle jest przypadków pedofilstwa itp i nic nie robią w tym kierunku moze w koncu się to zmieni!!!
ale jak w końcu powinno być, bo ja już nie rozumiem [może jestem za głupia]?

Cytat:
Cytat:
po prostu wyraziłam swoje zdanie na temat twojego wątku, po prostu mnie zszokował temat bożę

ps które jeszce moje wypowiedzi zaczytujesz? i je wkleisz w wątku zupełnie odbiegającym do tematu

po prostu zaciekawiłą się twoją osobą strasznie i twoim mądrymi wypowiedziami i chiałam poczytać twoje wątki czy tak nie wolno? czy łamie wówczas regulamin ?? chyba nie :|
Wypowiedzi Lovisy są mądre, aczkolwiek dość kontrowersyjne Z tego co zdązyłam zauważyć.
Ja sam jej atak [tak to nazwijmy] zrozumiałam nie w kontekście twojej osoby, a w kontekście kolejnego wątku w którym każdy napisze "Obciąć mu coś tam..." " Na krzesło" - w ogóle bez dyskusji na ten bardzo trudny temat - jakim niewątpliwie jest pedofilia. Ponieważ dyskusja powoli zaczyna się rozwijać może weź w niej udział
Bo ja chciałabym poznać twoje zdanie.

Nie ma się co obrażać na cały świat, bo jedna tak Lovisa skrytykowała ten wątek.
Jest twój więc ty powinnaś się starać, żeby rozwijał się dobrze i w odpowiednim kierunku - chcesz, żeby się ludziom podobał, to zacznij robić coś w tym kierunku

Ale żem się rozpisała
Stary 2006-10-27, 21:50   #71
Lovisa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lady goddess Pokaż wiadomość
Gdybyś zadała sobie choć minimum trudu i przeczytała o czym jest mój wątek oraz znała znaczenie słowa "metafora", nie ośmieszałabys się teraz, piszac te bzdury. Ale widac tak lubisz. To nie mój problem. Nakręcajcie się dalej z kizią mizią ( ), jak na "trzynastki" przystało

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-10-27, 22:13   #72
rambo
Zakorzenienie

A to tak odnośnie leczenia :

Cytat:
Z najbardziej znanych na świecie ośrodków leczenia pedofilów wynika, że po kilku latach leczenia z użyciem specjalnych leków, metod treningowych i psychoterapii, uzyskano poprawę u 21% leczonych. Lepsze wyniki uzyskuje się w przypadku pedofilów żyjących w udanych małżeństwach, mających poczucie winy, nie akceptujących tej dewiacji, bez zaburzeń psychicznych.
Stary 2006-10-27, 22:26   #73
201701160947
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez rambo Pokaż wiadomość
Zawsze coś.
Powinni się lepiej za to wziąć.

Smutne jest to co się dzieje.
201701160947 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-10-27, 22:32   #74
rambo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez silva Pokaż wiadomość
Zawsze coś.
Powinni się lepiej za to wziąć.

Smutne jest to co się dzieje.
21% - ponad 1/5.

To znaczy, że można było uchronić przed krzywdą co piąte dziecko, które tego doświadczyło. (mówiąc ogólnikowo - oczywiście).

Ale czy uniknięcie krzywdy dzieci, które doświadczyły/doświadczają/doświadczą tego u tych 21%, które statystycznie da się względnie uleczyć nie jest warte najlepszych starań
Stary 2006-10-27, 23:06   #75
201701160947
Konto usunięte

Pewnie ,ze jest warte i dobrze, że coś robią w tej sprawie
21% to i tak sporo, ale mogłoby być lepiej.
W Polsce ciagle słyszy się o pedofilii, ale jakoś nie słychać zbyt dużo o leczeniu tych ludzi.
Powinny powstawac dla nich specjalne zakłady.
No ludzieee, przecież oni wykorzystują dzieci

Tu jest ciekawy artykuł,a raczej wywiad.

http://rozmowy.onet.pl/artykul.html?...&MASK=12618268
201701160947 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-10-28, 15:00   #76
Kizia Mizia19
Zadomowienie

rambo napisałam wcześniej

znalazła się23 latka która wszystkie rozumy pozjadała i co ja teraz biedna 13-ka zrobie
Stary 2006-10-28, 15:30   #77
rambo
Zakorzenienie

Cytat:
rambo napisałam wcześniej

znalazła się23 latka która wszystkie rozumy pozjadała i co ja teraz biedna 13-ka zrobie
to ile ty masz w końcu lat?
W profilu 19 zauważyłam.
W wieku lat 19 powinnaś mieć juz całkiem nieźle wykształocone poglądy.

Odrobina dystansu do siebie.
Ty też nie umiesz się przyznać do błędu, więc jakiekolwiek wytykanie słuszynch, lub niesłusznych wad innym jest nie na miejscu.

Silva ciekawa dyskusja, która świetnie potwierdza, że pedofilia jest w pewnym stopniu uleczalna.
Problem w tym, że szanse na wprowadzenie powszechnego leczenia u sprawców są małe.
Nie widzę ich praktycznie w ogóle.

I zdecydowanie przydałoby się lepsze leczenie dla ofiar, u których przecież takie przeżycia rzutują na całe życie
Stary 2006-10-28, 16:17   #78
lady goddess
Rozeznanie

Cytat:
Gdybyś zadała sobie choć minimum trudu i przeczytała o czym jest mój wątek oraz znała znaczenie słowa "metafora", nie ośmieszałabys się teraz, piszac te bzdury. Ale widac tak lubisz. To nie mój problem. Nakręcajcie się dalej z kizią mizią ( ), jak na "trzynastki" przystało
Nie chciało mi sie czytać całego Twojego postu gdzie wszystko zostało porównane do 'kupy'
Znam znaczenie słowa metafora :| LOL
Nie ośmieszam się pisząc 'bzdury' a jezeli tak robię wg Sz.P to NIE CZYTAJ skoro razi to Twoją egoo etcc
"Będe się nakręcac" jeżeli mam taka ochotę ... gdyż jak Sz.P napisała jestem 13stka <LOL>
PS. wolę zostac na zawsze 13stkąą bo dzieciakom się ponoć wszystko wybacza niż jakas paniusią ktorej nic się nie podoba :} LOL
Żegnam Sz.P
Było mi bardzo MIŁO z Paną zamienić kilka jakże 'namiętnych' spostrzeżen odchodzących od watq głównego założonego przez moją kolezankę :}
Stary 2006-10-28, 18:01   #79
Kizia Mizia19
Zadomowienie

zakładałm go poand rok temu

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-10-28, 18:02   #80
Kizia Mizia19
Zadomowienie

pomyłka to nie miało byćw tym wątku heh
Stary 2006-10-28, 18:23   #81
emilia_20
BAN stały

Ja wogóle nie moge sobie tego wyobrazić jak można zgwałcić tak małe dziecko! Przecież one są takie malutkie...Już se mógł lepiej za przeproszeniem "trzepać konia" a jak szukał małej dziurki to mógł se wsadzić o rany nie powiem w co i sory za bulwrese ale tacy ludzie to dla mnie śmiecie.Moim zdaniem powinno być tak jak kiedyś oko za oko ząb za ząb :p W pace będzie miał ten facet nieciekawie i bardzo dobrze.Nie tak dawno też było w tv że ojeciec zgwałcił swoja siedmio dodajrze miesięczną córeczke to też szczyt wszystkiego.Ja bym im ucieła przy samej dupie fujary.Sory!!!
emilia_20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-10-28, 21:22   #82
rambo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emilia_20 Pokaż wiadomość
Ja wogóle nie moge sobie tego wyobrazić jak można zgwałcić tak małe dziecko! Przecież one są takie malutkie...Już se mógł lepiej za przeproszeniem "trzepać konia" a jak szukał małej dziurki to mógł se wsadzić o rany nie powiem w co i sory za bulwrese ale tacy ludzie to dla mnie śmiecie.Moim zdaniem powinno być tak jak kiedyś oko za oko ząb za ząb :p W pace będzie miał ten facet nieciekawie i bardzo dobrze.Nie tak dawno też było w tv że ojeciec zgwałcił swoja siedmio dodajrze miesięczną córeczke to też szczyt wszystkiego.Ja bym im ucieła przy samej dupie fujary.Sory!!!
A bierzesz pod uwagę to, że pedofilia to także choroba?

Że zamiast ucinać można leczyć i zapobiegać?

Rozumiem, że baoawa cię złością to co ten człowiek zrobił temu dziecku, ale gdyby ktoś się nim zajął, zaproponował pomoc pedofilom, to może akurat dałoby się tego uniknąć.

Pamiętaj, że agresja rodzi agresję.
Stary 2006-10-28, 22:13   #83
emilia_20
BAN stały

rambo dla mnie Ci ludzie są chorzy ale na głowę i im chyba już nic nie pomoże,ja napisałam co by im zrobiła a co ktoś inny mysli to Jego sprawa,dla mnie nie ma że boli i jeśli kary nie będą surowsze dla tych ludzi to będa to robić zawsze i to jest przykre wogóle co sie na świecie wyrabia to masakra ale cóż takie czasy...
emilia_20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-10-29, 01:53   #84
*chinchilla*
Rozeznanie

GG do *chinchilla*

Cytat:
Napisane przez carolinascotties Pokaż wiadomość
Oj - przetrzepią mu tyłek, jak pójdzie siedzieć

oj, moja droga, nie przetrzepia....

za***ia go po przy najblizszej okazji, hehe

http://www.myspace.com/killahmouse
trynna be optimistic but have realized i really hate chips&fish nowadays. . . i'ma do somethin!!!!!!!!!!!!!!
*chinchilla* jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-10-29, 08:15   #85
Kizia Mizia19
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez emilia_20 Pokaż wiadomość
rambo dla mnie Ci ludzie są chorzy ale na głowę i im chyba już nic nie pomoże,ja napisałam co by im zrobiła a co ktoś inny mysli to Jego sprawa,dla mnie nie ma że boli i jeśli kary nie będą surowsze dla tych ludzi to będa to robić zawsze i to jest przykre wogóle co sie na świecie wyrabia to masakra ale cóż takie czasy...
racja!! skoro sami nie chą sie wyleczyc to kto ich wyleczy;/
Stary 2006-10-29, 09:57   #86
obca
Zadomowienie

Cool Dot.: 37 letni bezrobotny zgwałcił chłopczyka

Cytat:
Ludzkie uczucia... Hmm... No widzisz. Dla mnie to jest problem moralny. Współczuję takim dzieciom i jednocześnie nienawidzę każdego pedofila za to co tym dzieciom zrobił.
Ale jednocześnie zdaję sobie sprawę, że to jest pewnego rodzaju orientacja. Powinno się próbować zapobiegać, ułatwiać dostęp do pomocy dla takich osób [a na pewno takie istnieją - może to jest chociażby jedna osoba - ale to jest pomoc dla conajmniej jednego dziecka], które wiedzą w czym tkwi ich problem i chciałyby się leczyć.
Agresja rodzi agresję. Napiętnowanie takich osób zamiast polepszyć tylko pogarsza sprawę.
Oczywiście, żeby nie było niejasności kara więzienia za dopuszczenie się pedofilii powinna być wysoka. Tu nie mam wątpliwości\
o ile wiem to można wyróżnić trzy orientacje: hetero, homo i bi

stosunki z dziećmi, zwierzętami, drzewami, kazirodztwo itp. to są już zboczenia, głębokie patologie, a często po prostu taka ochota na dodatkową adrenalinkę, złamanie tabu i tym podobne bzdety u ludzi zwyczajnie amoralnych

po 2. poza seksualnością mamy jeszcze mózgi - i sami decydujemy czy coś zrobimy czy się powstrzymamy, żeby np. kogoś przez to nie skrzywdzić

Cytat:
"Z najbardziej znanych na świecie ośrodków leczenia pedofilów wynika, że po kilku latach leczenia z użyciem specjalnych leków, metod treningowych i psychoterapii, uzyskano poprawę u 21% leczonych. Lepsze wyniki uzyskuje się w przypadku pedofilów żyjących w udanych małżeństwach, mających poczucie winy, nie akceptujących tej dewiacji, bez zaburzeń psychicznych."

mnie ta statystyka zupełnie nie uspokaja :0 nie ma mowy o wyleczeniu tylko o POPRAWIE, do tego ta poprawa głównie u ludzi którzy mają poczucie winy, fajne ustabilizowane życie (czyli dużo do stracenia) i nie mają dodatkowych zaburzeń (czyli lepiej panują nad swoimi instynktami)

dla mnie wniosek jest taki, że wszystko sprowadza się do słowa CHCIEĆ - jeśli pedofil będzie chciał to zapanuje nad sobą i nie skrzywdzi dziecka, jeśli da sie ponieść swoim mhm..pragnieniom (?) będziemy mieli kolejne skrzywdzone dziecko :0

no ale skoro żyjemy w świecie cywilizowanych to niech się leczą - niech mają systematyczne obowiązkowe spotkania z psychologami, właściwe leki

ale nie może być tak, że pedofil, który się nie leczy i kogoś skrzywdził pojawia się znowu na ulicach to już kpina z wymiaru sprawiedliwości i jawna zgoda na kolejne zgwałcone dziecko
obca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-10-29, 10:02   #87
kariera85
Wtajemniczenie

GG do kariera85

no wlasnie, oprocz popędów jest ta wolna wola kazdego czlowieka
tylko zdaje sie,że u pedofila jego chcenie jest silniejsze niz najsurowsza nawet kara, najwieksza groźba..

nie wiem juz gdzie,ale jeszcze gdy sie uczyłam(na zajeciach z patologii najpewniej było,czyli "w temacie") stwietrdzenie,ze pedofila wyleczyc sie nie da
ja sie tego trzymam- jesli ktoś dokonuje takich czynow na dziecku, choćby wiedział o karze, choćby sie bał to jego chcenie,jego popęd dąży do zaspokojenia swoich żądz kosztem dzieci

i 21% "wyprostowanych" pedofilow mnie rowniez nie uspokaja!!!
Starring: Cudowna Dieta Mniej Żreć
kariera85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-10-29, 10:40   #88
xandra78
Zakorzenienie

Moim zdaniem, czegoś takiego nie da się wyleczyć.Po prostu w to nie uwierzę.Taki człowiek zawsze bedzie o tym pamietał,że takia dewiacja sprawiała mu kiedyś przyjemność , a jak wiadomo, trudno jest się oprzeć pokusom.
xandra78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-10-29, 21:37   #89
rambo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez obca Pokaż wiadomość
o ile wiem to można wyróżnić trzy orientacje: hetero, homo i bi

stosunki z dziećmi, zwierzętami, drzewami, kazirodztwo itp. to są już zboczenia, głębokie patologie, a często po prostu taka ochota na dodatkową adrenalinkę, złamanie tabu i tym podobne bzdety u ludzi zwyczajnie amoralnych

po 2. poza seksualnością mamy jeszcze mózgi - i sami decydujemy czy coś zrobimy czy się powstrzymamy, żeby np. kogoś przez to nie skrzywdzić

"Z najbardziej znanych na świecie ośrodków leczenia pedofilów wynika, że po kilku latach leczenia z użyciem specjalnych leków, metod treningowych i psychoterapii, uzyskano poprawę u 21% leczonych. Lepsze wyniki uzyskuje się w przypadku pedofilów żyjących w udanych małżeństwach, mających poczucie winy, nie akceptujących tej dewiacji, bez zaburzeń psychicznych."

mnie ta statystyka zupełnie nie uspokaja :0 nie ma mowy o wyleczeniu tylko o POPRAWIE, do tego ta poprawa głównie u ludzi którzy mają poczucie winy, fajne ustabilizowane życie (czyli dużo do stracenia) i nie mają dodatkowych zaburzeń (czyli lepiej panują nad swoimi instynktami)

dla mnie wniosek jest taki, że wszystko sprowadza się do słowa CHCIEĆ - jeśli pedofil będzie chciał to zapanuje nad sobą i nie skrzywdzi dziecka, jeśli da sie ponieść swoim mhm..pragnieniom (?) będziemy mieli kolejne skrzywdzone dziecko :0

no ale skoro żyjemy w świecie cywilizowanych to niech się leczą - niech mają systematyczne obowiązkowe spotkania z psychologami, właściwe leki

ale nie może być tak, że pedofil, który się nie leczy i kogoś skrzywdził pojawia się znowu na ulicach to już kpina z wymiaru sprawiedliwości i jawna zgoda na kolejne zgwałcone dziecko
Jeśli chodzi o orintację - przyznaję błąd

Oczywiście, że każdy ma swój własny mózg i sam o sobie decyduje. Dlatego (jak już wcześniej pisałam) jestem w pełni za jak najsurowszymi karami dla pedofilów. Jednakże...

Jestem także za tym, aby im jakoś pomóc.
I niekoniecznie tym o których słyszymy w telewizji. Tym najbardziej brutalnym i okrutnym (chociaż im oczywiście [jeśli istnieje możliwość] też - przed odbyciem stosownej kary).

Ale...
Jestem prawie w pełni przekonana, że istnieją tacy, których podnieca widoch malutkich dzieci (np. rozebranych na plaży). Tacy dobrze ułożeni mężowie, biznesmeni, panowie średniej klasy czy robotnicy... - nieważne. I oni w ukryciu przed żonami, matkami, kochankami(...) oglądają filmy z małymi dziećmi, które są wykorzystywane (dostępne zapewne w internecie, czy na jakiś bazarach). Którzy z różnych źródeł załatwiają sobie stosowne gazetki. Którzy czują chęć zrobienia czegoś dziecku.

A nie robią, hamują się - a robią to ze względu na wartości moralne czy z innych względów.

Czy oni już są pedofilami czy jeszcze nie?
Czy oni już zasługują na potępienie społeczeństwa czy jeszcze nie?
Czy oni jeszcze kwalifikują się do pomocy, czy już nie?

Być może tacy ludzie istnieją, a być może nie.
Tego się nie dowiemy. Bo zapewne nawet jeśli są nie przyznają się do tego. (poczułam się jakbym za bardzo wierzyła w ludzi...)

Ale jeśli istnieją sądzę, że pomoc powinna być bardziej dostępna. Zanim zrobią krzywdę.
Nie wyobrażam sobie, że ktoś wchodzi obecnie do poradni psychologicznej/psychiatrycznej i pyta :
"Przepraszam bardzo czy organizujecie może jakieś grupowe spotkania dla pedofilów?"

Nie jestem wielką znawczynią tematu i przyznam, że zaczęłam się nad tym zastanawiać (i szukać informacji) dopiero po przeczytaniu tego wątku.
Zatem mogę mylić się w wielu kwestiach i ewentalnych znawców proszę o poprawę
Stary 2006-10-30, 17:36   #90
obca
Zadomowienie

dla mnie osoby, które poszukują dziecięcej pornografii są współwinne cierpieniu dzieci uwiecznionych na tych zdjęciach czy też filmach..

to przez nich kręci się pornograficzno-pedofilski czarny rynek

wydaje mi się, że jest to już choroba -ale nie można ludzi karać za same myśli,
za to na pewno byłoby dobrze gdyby mogli pójśc do kogoś z tym problemem i poddać się leczeniu

w ogóle jest mi szalenie trudno choć odrobinę zrozumieć ich sposób myślenia..tak jak jestem w stanie mniej więcej zrozumieć działanie gwałciciela (który krzywdzi kobiety), tak nie rozumiem jak można chcieć seksu z dzieckiem przecież czasami są to wręcz kilkumiesięczne niemowlaki
dla mnie ci ludzie są jak z innego świata, nie ma z nimi żadnego wspólnego mianownika
obca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości