![]() |
#61 |
Zadomowienie
|
Dot.: Welon Na Twarz
I chyba tak zostawię, bo jeszcze się zaplączę w ten welon
![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny za co powiecie na takie coś?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Przyczajenie
|
Ja też będę miała welon na twarz
![]() Co prawda nie szłam do salonu z takim zamiarem, ale jak zobaczyłam podczas mierzenia różnicę pomiędzy zwykłym, a druwarstwowym, to od razu wiedziałam, który będzie mój ![]() Mój będzie krótki, do wysokości dekoltu w sukience ![]() Już nie mogę się doczekać 28.08.10 ![]() pozdrawiam przyszłe panny młode |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Przyczajenie
|
A kiedy nałożyć i zdjąć welon i kto ma zdjąć welon z twaryz jesli błogosławienstwo będzie w kosciele a będę szłą z narzeczonym do ołtarza?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Zadomowienie
|
Podbijam ostatni post. Sama się nad tym zastanawiam, bo jeśli założę welon tuż przed wejściem do kościoła to nie będzie takiej niespodzianki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Przyczajenie
|
Hej Dziewczyny
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Zadomowienie
|
A ja bardzo chciałam, ale poszłam w odkrytym.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Zakorzenienie
|
która mi powie jak to zgrabnie zrobic
Załozenie: do ołtarza prowadzi mnie tata, narzeczony czeka przy Ołtarzu a ja mam welon na twarz, nie chce zeby odkrywał go tata(wg mnie da sie go ladnie odkryc stojac na przeciwko siebie(dodajmy ze w szpilkach bede miala 187, a tata 180(bez szpilek ![]() podchodzimy i teraz jaka jest kolejnosc: a) podanie sobie ręki Tata z Narzeczonym b) ucałowanie taty (ja... ![]() c) podniesienie welonu... wstepnie wiedzialam ze najpierw podadza sobie ręce a pozniej ja ucałuje tate... a doszedl welon i co... TZ podnosi welon... podaje reke tacie i ja całuje tate? tata bedzie stał i czekał az TEN moment pierwszego widoku nam przejdzie.. chcialabym tez zeby TZ mnie ucałował w policzek jak juz mnie zobaczy ![]() czy moze podchodzimy, Tata i K daja sobie sztame, ja całuje tate przez welon..?!?! ... tata odchodzi i mamy moment dla siebie i TZta? eh nie wiem nie wiem nie wiem... help.
![]() |
#70 |
Zadomowienie
|
to może nie całuj taty, niech podadzą sobie ręce. Potem stój z welonem na twarzy i na buzi buzi TŻ podniesie welon? chyba tak to się robi na starych filmach...
![]() albo tato może ucałować Twoją dłoń i przekazać dłoń TŻtowi, tylko że wtedy nie mieliby kiedy podać sobie na wzajem ręki, ale może to nie jest konieczne? ![]() Edytowane przez Paulinagm Czas edycji: 2014-10-10 o 18:09 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A teraz to tak planujesz jakbyś układała scenariusz każdego kiwnięcia palcem - i co, będziesz przed ślubem instruowała tatę i chłopaka co i kiedy mają zrobić i kiedy podać sobie ręce, a kiedy Cię ucałować? ![]() ![]() ![]() Wg mnie to nie ma najmniejszego znaczenia czy chłopak zdejmie Ci welon a później poda Twojemu ojcu rękę, czy też na odwrót, i czy tata ucałuje Cię przez welon czy też po tym jak chłopak go zdejmie - nie wyobrażam sobie żeby takie gesty miały być zaplanowane co do sekundy w wyćwiczonej kolejności. Pierwszy raz w życiu spotykam się z aż tak szczegółowym planowaniem przebiegu zdjęcia welonu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Zakorzenienie
|
po tym jak sie naczytalam ze jest to seksistowskie i beznamietne przekazanie kobiety jak przedmiotu miedzy facetami a zdjecie welonu po podejsciu do Ołtarza jest zagramaniczne bo powinno sie po obrączkach to chce to zrobić juz bez innych wpadek
![]() myslalam ze moze ktoras ma jakąs rade co 'wypada' zrobic jako pierwsze. dla mnie to bedzie wazny moment calego wesela..chcialabym zeby wypadł ok..bez podawania reki przez tate mojemu TZtowi kiedy chce pocałować go w podziekowaniu za poprowadzenie do Ołtarza:P
![]() |
#73 |
Przyczajenie
|
Ja zamiast welony wolałabym wianek z żywych kwiatów
![]()
![]() |
#74 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Zakorzenienie
|
dzieki gabrielle... kuzynka tez mi to powtarza..ale ja majac jeszcze TYLE czasu troche zyje złudzeniami ze moze zaplanuje wszystko... (szczegolnie ze TZtowi to musze powiedziec jak pod ołtarzem bedzie wygladało bo był 1raz na czyims slubie wiec nie ogarnia w ogole
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#76 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() też"przed" myślałam, że wszystko da się przewidzieć i zaplanować.. z perspektywy "po" wiem, że nie jest to możliwe. Tzn. zaplanować wszystko się da, tylko te plany zweryfikuje później życie.. ![]() To naprawdę są ogromne emocje i stres. Ja ze względu na zawód (radca prawny) jestem obyta w przemawianiu i występowaniu przed większą publicznością, mało kiedy dopada mnie stres itd., a w Kościele podczas przysięgi zestresowałam się dużo bardziej niż mój z natury nieśmiały mąż ![]() ![]() ![]() Tak więc nie martw się na zapas i nie planuj za dużo ![]() Edytowane przez gabriell1982 Czas edycji: 2014-10-12 o 18:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Raczkowanie
|
Ponawiam (po raz kolejny
![]() ![]() Dodatkowo kilka krótkich z przodu: http://2.bp.blogspot.com/-fA7VPAf7aA...1600/lazur.jpg http://www.weselinka.pl/files/images...iulu-ciety.jpg I długich z przodu: http://whiteday.pl/pics/t/143.jpg http://img.zszywka.pl/0/0232/w_5661/...n-na-twarz.jpg (ten dodatkowo upięty POD kokiem) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() nie wydaje mi się, żeby było coś złego w tym, że pójdziecie razem a ty będziesz miała welon na twarzy i jak założycie sobie obrączki to już-wtedy-mąż Ci go odsłoni ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Raczkowanie
|
Kurczę... chyba będę musiała zmodernizować swoje plany.
W razie czego zasłonię buzię w domu ubierając się, do czasu pierwszego spotkania z TŻ, i wtedy przed błogosławieństwem zejdę na dół, a On mnie zobaczy w sukni, odsłoni welon i znów się zakocha (taką mam nadzieję :P ) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Wtajemniczenie
|
kurcze,nie moge teraz znalezc,widzialam na youtubie.jak znow trafie to Ci wkleje.Sytuacja wygladala tak,panne mlode prowadzi tata,mloda ma zaslonieta twarz welonem.Gdy dochodza do pana mlodego ktory czeka przy oltarzu,to panna mloda patrzac w twarz pana mlodego sama podnosi welon.Tata czeka do tego momentu ,tata caluje corke i podaje reke dla ziecia,dopiero potem panna mloda caluje pana mlodego.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() jedni czekaja na partnera w ogrodzie inni spotykaja sie przed Ołtarzem po raz pierwszy tego dnia( my ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#84 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Zakorzenienie
|
moja opinia troche jest naciągana też bo ogolnie jestem na etapie, że jaram się welonem na twarzy jak pochodnia
![]()
![]() |
#86 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Zakorzenienie
|
jeszcze chwila i bedzie mi sie podobał pomysł "z welonem na twarzy na poprawinach"
![]()
![]() |
#88 |
Raczkowanie
|
Ile osób tyle opinii
![]() Ale akurat w tej materii to najważniejsze, żeby Młodzi byli zadowoleni. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:11.