Lwia zmarszczka!!!! - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kobieta 30+

Notka

Kobieta 30+ Forum dla trzydziestolatek, czterdziestolatek i innych -latek. Tutaj możesz podzielić się swoimi problemami, poradami i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2020-05-25, 22:59   #61
Wampierz
Zakorzenienie

Dot.: Lwia zmarszczka!!!!

Regularne ćwiczenia twarzy dają niesamowite efekty pod tym względem. Raz byłam świadkiem jak trenerka na siłowni zaczęła się uczyć tych ćwiczeń, więc robiła je regularnie i często - efekt był niesamowity. Miała bardzo głęboką "lwią zmarszczkę" i zupełnie jej się wygładziła.

Podejrzewam, że są jakieś ograniczenia, np. jeśli w wieku 60 lat wygładzasz zmarszczkę, którą masz całe dorosłe życie, to pewnie nawet po rozprostowaniu skóry zostaje jakiś "zagniotek", ale myślę, że przed 40tką to w większości wypadków można sobie naprawdę dużo takimi ćwiczeniami wyprowadzić. A w późniejszym wieku też dają super efekt, tylko wiadomo - skóra już nie jest taka sama, jak dawniej. U różnych osób ta granica pewnie pojawia się w trochę innym wieku.
Stary 2020-09-02, 18:47   #62
patrycjaalicja
Przyczajenie

Dokładnie wszystko zależy w jakim stanie jest ta zmarszczka, jeżeli zaczynamy ja zauważać i zaczniemy coś z nią robić to inaczej będziemy pracować niż w przypadku kiedy ona już jest. A jak mamy bruzdę czyli bardzo głęboka zmarszczkę to wtedy możemy ja spłycić ale wygładzenia się nie spodziewajmy. Wszystko zależy od skory, genów i pielęgnacji domowej która ma na celu podtrzymanie zabiegów. Kochana jak wiadomo lepiej zacząć wcześniej zapobiegać niż nie robić nic całe życie, a potem oczekiwać, ze zrobi się jeden zabieg i lata zaniedbań znikną.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
patrycjaalicja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-09-09, 19:45   #63
domi1217
Przyczajenie

W sklepie Studio Figura znajdziesz wiele świetnych kosmetyków i kremów, które rozwiążą twój problem.
domi1217 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-11-09, 10:15   #64
karszniszowa
BAN stały

Ja na szczęście lwiej zmarszczki nie mam. Stosuje różne kremy, chociaż one to bardziej efekt placebo dają niż wygładzają zmarszczki. W każdym razie u mnie np bardzo sprawdził się zabieg infuzji tlenowej organic oxygen w Aloesowym Centrum Zdrowia i Urody w Targówku. Zabieg bardzo polecam dla osób, które gdzies tam chcą regeneracji skóry.
karszniszowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-11-09, 10:50   #65
523c2d977675f8d89e6472eefe6f460b6ab4010a_6580dd2588396
Konto usunięte

Mam lwia zmarszczkę i staram się nie marszczyć zbytnio czoła, staram się nad tym panować. Ponadto w zeszłym roku poddałam się (zastrzyki) zabiegowi kwasem hialuronowym i bardzo pomogło, efekt na kilka miesięcy. Kremy mi nie pomagają.
523c2d977675f8d89e6472eefe6f460b6ab4010a_6580dd2588396 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-11-12, 15:18   #66
yula_vs
Raczkowanie

@Wampierz podasz jakis opis tych cwiczen albo link? Lwia zmarszczka to moje nemezis, boje tocze od 10 lat

Jakby kogos interesowalo, to, co zdecydowanie dziala to:

1. plasterki Frownies na noc - efekt wygladzenia nie jest na stale, ale kiedy raz stwierdzilam, ze nic nie daja i nie przyklejalam ich przez 2 tygodnie to zmarszczka po paru dniach zrobila sie zdecydowanie bardziej widoczna i wrocilam do nch z podkulonym ogonem. 50% poprawy

2. krotki, kilkuminutowy masaz tych + innych miesni czola - nie chce mi sie go robic regularnie, ale dziala. 20% poprawy

Do tego oczywiscie kontroluje mimike

Edytowane przez yula_vs
Czas edycji: 2020-11-12 o 15:19 Powód: kosmetyczne poprawki
yula_vs jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-12-08, 21:02   #67
Ellen_Ripley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Martaa1971 Pokaż wiadomość
Jest taka linia kosmetyków xxx, której używałam we Włoszech i świetnie sobie radziła z każdym rodzajem zmarszczek na do tego mieli jakieś tabletki które bardzo fajnie wspomagały cały proces od środka. Znalazłam dystrybutora tych kosmetyków w Polsce może przyda się którejś z was chyba xxx się nazywał warto spróbować u mnie te kosmetyki zdziałały cuda.

Reklama na Wizażu jest płatna a to co tu wypisujesz to ewidentna, cha_mska reklama. Tak, takie cuda kremy a Internet jakoś o nich za bardzo nie słyszał, dwie opinie na krzyż. Plus "jakieś tabletki". Oczywiście, bo każda kobieta będzie chciała łykać jakieś tabletki z jakimś składem.
xxx zamiast nazw w cytacie, ale nie wspierać tego reklamowania.

Edytowane przez Ellen_Ripley
Czas edycji: 2021-12-08 o 21:03
Ellen_Ripley jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Kobieta 30+

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości