![]() |
#61 |
Raczkowanie
|
Dot.: Nowe "ja" !!!
Witam was dziewczynki
![]() Ja na razie trzymam sie dzielnie... na sniadanie zjadlam troszke platkow z mlekiem 05%, na II sniadanie natomiast kanapeczke z razowym chlebem i serkiem...a teraz na obiad uzmazylam na niewielkiej ilosci oleju warzywa na patelnie (uwielbiam je...moge je jesc ciagle i ciagle :P ) i zdjadlam 4 ogorki kiszone ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Przyczajenie
|
No ja jak na razie sie jakoś sie trzymam na śniadanie zjadalam musli z jogurtem(to juz prawie taki moj rytual,swoja droga bardzo smaczny
![]() ![]() ![]() Rzabba dzieki za info na temat jedzenia wieczornego,mialam myslenie takie jak Wanilka,pewnie jest nas jeszcze wiecej ![]() ![]() No to na razie zmykam ale jeszcze dzisiaj wpadne. Trzymajcie sie laseczki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Generalnie dieta niezbyt ciekawa, zdecydowanie za mało białka i za mało kalorii.
Całkowite lekceważenie wszelkich zagrożeń sprawiało jakoś, że zagrożenia zniechęcały się, rezygnowały i znikały.Terry Pratchett Doświadczenie jest szkołą, w której lekcje drogo kosztują ![]() Fuksjowa Roma S. Pilewicz szuka nowego domu Tous Rosa karmel i pomarańcz też szukają nowego domu |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ten sposób napewno nie schudniesz tylko popsujesz sobie metabolizm. Przeczytaj bardzo dokłądnie to co napisałą Rzabba.
Całkowite lekceważenie wszelkich zagrożeń sprawiało jakoś, że zagrożenia zniechęcały się, rezygnowały i znikały.Terry Pratchett Doświadczenie jest szkołą, w której lekcje drogo kosztują ![]() Fuksjowa Roma S. Pilewicz szuka nowego domu Tous Rosa karmel i pomarańcz też szukają nowego domu |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 | |
Przyczajenie
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Raczkowanie
|
Rzabbka ja mam pytanie do Ciebie czy moglabys napisc jakie rezultaty osiagnelas jedzac tak jak piszesz bo ja tez uwazam ze robisz to swietnie i ppjde na pewno w Twoje slady jednak chcialabym wiedziec czy daje to jakis efekt???...ja na pewno nie zrezygnuje z moich cwiczen czyli callaneicksu wieczorkiem ale juz teraz wole rano przed snadaniem;]...no i 2 razy w tyg basen..mozesz napisac jakie byly Twoje najlepsze rezultaty kiedy np dodatkowo cwiczylas bo bardzo mnie to ciekawi;]..pozdrawiam ..tez myalalm ze po 18 nic nie mozna jesc bo wszyscy tak owili ale jak ja chodze spac ok 23 to to jak widze byl moj bardzo powazy blad wiec teraz bede pamietac o serku wiejskim albo tawozku na noc..a wlasie a jajko gotowane albo smazone moze byc????..albo tunczyk albbo szprot w pommidorach??? bardzo bym chciala urozmaicic moja diete ale barkuje mi pomyslow moze macie jakies przepisy z np tunczykiem albo jajkiem albo rybka??? czekam z niecierpliwoscia
![]()
![]() |
#68 |
Zadomowienie
|
Ja sobie nie radzę
![]() ![]() ![]()
![]() |
#69 |
Rozeznanie
|
Oj dziewczyny damy rade!! Naprawde od wszystkiego mozna sie odzwyczaic!!!
Moja rada nie rezygnujcie ze sniadan!!! Nie wolno! To najgorsze co mozecie robic podczas diety! Jesli wiecej bedziecie jesc w pierwszej polowie dnia pozniej nie bedziecie miec atakow glodu... przynajmniej u mnie to dziala, inny problem ze nie zawsze mam czas aby "porzadnie" zjesc w tej pierwszej polowie ![]() Ach i nie polecam jedzenia platkow tych kupnych sklepowych, nawet Fitness.. to wcale nie jest takie zdrowe jak sie wydaje i ma pelno cukru. Ja kiedys tez je jadlam ale sie odzwyczailam (mimo wszytko jak sie chce to mozna) i przerzucilam sie na owsianke, mysle ze to o wiele zdrowsze. U mnie dzisiaj mysle bylo ok: sniadanie: 2x ciemnego chleba z pasztetem i ogorkiem obiad: jajecznica ![]() podwieczorek : ciemna bulka z tym co rano kolacja: serek wiejski ze szypiorem Pingwin fajnie ze wpadlas ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Raczkowanie
|
hej Dziewczynki;]...ja dzis zjadlam pozne snadanie tzn tak naprawde to obiad po 12...bo tak dlugo spalam;]...na ten obiad zjadlam schabowego z piersi kurczaka z odrobina ziemniakow..jakas jedna lyzeczke i duza iloscia buraczkow ktore uwielbiam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#71 |
Zadomowienie
|
przezylam aerobik
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#72 |
Rozeznanie
|
Uuuu slocenkoo po treningu białko!!! i ewenualnie jakies weglowodany jesli trening byl naprawde ciezki...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Zadomowienie
|
moze glupio sie zapytam ale dlaczego akurat bialko? bo zjadlam drozdzowke i sie najadlam wiec hmmmm juz sama nie wiem mam metlik w glowie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Zadomowienie
|
ojj chbya glupie pytanie zadalam bo nikt mi nie chce dac odp na nie ..... az mi sie przykro zrobilo
![]()
![]() |
#75 |
Raczkowanie
|
![]()
Hej
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#76 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Raczkowanie
|
Hej Dziewczynki
![]() Ja dzis twardo sie trzymalam caly dzien..rano musli, 2 sniadanie jablko, potem grachamka z salata, pomidorem, znow jakblko, miedzy czasie sok marchewkowy, no i o 19 moja mama zapodala pierogi z borówkami i truskawkami.....i poleglam...a raczej uleglam...a tak dobrze mi szlo...jednak dobrze, ze je zjadlam (chyba) bo za malo kcal. na dzien bym zjadla...chodz nie powinno to byc wieczorem i w takiej postaci. Do tego zaczyna mnei bolec brzuszek...depcza mi po pietach trudne dni... a wtedy jem, jem i ciagnie mnie do slodyczy i w ogole strasznie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 | |
Rzabbocop
|
Cytat:
![]() Teraz jestem w ciaży, więc pozwalam sobie na zachcianki ale z umiarem ![]() Dla mnie rezultatem jest to ze normalnie jem sporo ponad 2000 kcal na dobę a cm spadają. Również to ze zeszłam z rozmiaru 42 do 36/38 przy utracie tylko 4 kg (straciłam tłuszczyk a nie wodę i mięśnie) Każdy ma inne priorytety i cele. Mnie np bardziej zależy na utracie % BF niż na utracie wagi, która jest dla mnie sprawą drugorzędną. Dla mnie idealna waga to 62-64 kg przy wzroście 172 cm a wiele z Was mając taką wagę pewnie by sie załamało ![]() ![]() Oczywiście że na kolację można zjeść coś innego niż twarożek ![]() gotowane jajko czy tuńczyk lub inna rybka też są świetne, można zjeśc chude mięsko pamiętamy jedynie o tym żeby unikać ww, zwłaszcza prostych oraz tłuszczu
Świdrokrętnie na zegwniku wężały, Peliczaple stały smutcholijne I zbłąkinie rykoświstąkały. Edytowane przez Rzabba Czas edycji: 2006-11-07 o 22:58 Powód: dopiska |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 | |
Rzabbocop
|
Cytat:
Węglowodany też można jesc (a nawet powinno się) ale po treningu siłowym. Polecam lekturę ![]() ![]() Druga sprawa - chodzi tutaj o gospodarkę insuliną. Jeśli zjemy ww proste następuje wyrzut insuliny do krwi aby zagospodarować te ww, co po takim wyrzucie dzieje sie bardzo szybko a następnie w związku ze zwiększonym poziomem insuliny we krwi pojawia sie uczucie głodu, zwłaszcza na słodkie i tak robi się błędne koło. Sprzyja to także odkładaniu się tłuszczyku. Białko jest dłużej trawione i zapewnia uczucie sytości na dłużej. Nie powoduje też odkładania sie tłuszczyku.
Świdrokrętnie na zegwniku wężały, Peliczaple stały smutcholijne I zbłąkinie rykoświstąkały. Edytowane przez Rzabba Czas edycji: 2006-11-07 o 23:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#80 |
Raczkowanie
|
PYTANIE DO RZABY I PINGWINA!
Bardzo proszę o ocenę mojej diety, czy prawidłowo ją komponuję?staram się stosować do wskazówek, nie wiem na ile mi to wychodzi ![]() Sniadanie:twaróg chudy 50g, jogurt naturalny+garść płatków owsianych 2 opcja:2 kromki chleba razowego, 2plastry chudej szynki+warzywka+ jajko na twardo 2śniadanie:tu przeważnie jakiś owoc lub kanapka z chleba razowego,chudej wędliny i warzyw posiłek przedtreningowy ![]() posiłek potreningowy:wrzucam jakieś mięcho na ruszt,przeważnie jest to ok 100g piersi z kurczaka lub ryba gotowana na parze albo pieczona w folii),ryż brązowy40-50g+warzywa(gotowane lub w postaci surówki) ostatni posiłek:staram się, by był białkowy:jajko bez zółtka,chudy twaróg ok 40-50 g jeśli nie jadłam go w danym dniu lub serek wiejski Mam wrażenie,że dieta jest trochę mało urozmaicona,ale nie wiem jakie zmiany wprowadzić,żeby to zmienić.Nie liczę kalorii,ale czy nie jem za dużo? ![]() Dziewczyny, z góry dzięki za pomoc |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Raczkowanie
|
Aha, czasami na posiłek po- lub przed treningiem jem ok 100 g tunczyka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Taka mała rada: pasztet zawiera bardzo dużo nasyconych tłuszczów, które są niezdrowe i sprzyjają odkładaniu tłuszczu w okolicy brzucha, powodują takze powstawanie cellulitu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie jesz normalnych posiłków tylko same pzrekąski i to na dodatek węglowodanowe, nie masz wogóle białka w diecie A BIALKO TO PODSTAWA REDUKCJI, brak NNKT, brak warzyw. To nie jest dieta odchudzająca to bezsensowna głodówka, która kończy się własnie tym, że wieczorami lub po kilku dniach rzucasz sie na jedzenie. Jedząc w ten sposób zrujnujesz sobie metabolizm, gospodarkę hormonalną, spalicz własne tkanki, a tłuszczy ani drgnie. Spadek na wadze będzie tylko pozorny, bo splaicz mięśnie i stracisz wodę, a jak tylko dasdz organizmowi kilka kalorii więcej to on je sobie odłoży w postaci tłuszczu, jako materiał zapasowy, ponieważ głodzenie się to sygnał dla organizmu: jest zagrożenie trzeba oszczędzać. Ponieważ nie będę poraz kolejny pisać tego samego poczytaj DOKŁADNIE to co napisała Rzabba. Jeszcze raz przepraszam jeśli poczułas się urażona, nie to było moim celem. ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Raczkowanie
|
czesc dziewczyny dzisaij zaczyna sie kolejny dzionek mojej diety- jeśli tak to mozna nazwac
![]() śniadanie:kawa z mlekiem, 2 śniadanie: kanapka z czarnego pieczywa z serkiem ziołowym i soczek z czarnej pożeczki; obiadek: warzywa na parze; kolacja: jabłuszko i sok z marchwii. I powiem wam ze nie byłam głodna przez cały dzionek ![]()
![]() |
![]() |
#85 |
Raczkowanie
|
Łosiak zosiak nie jestem ekspertem,ale na moje oko brak w Twojej diecie jakiegokolwiek źródła dobrego białka, przeczytaj to, co napisała powyżej na ten temat Pingwin
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Zadomowienie
|
Rzabba dziekuje za rady i w szczegolnosci za ten link
![]() ![]() dziekuje jeszcze raz ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#87 |
Wtajemniczenie
|
Witam
![]() Rzabba i Pingwin po przeczytaniu waszych wypowiedzi spojzałam na swoje menu bardzo krytycznym wzrokiem juz zrozumialam dlaczego mnie głod dopada własnie po 18 ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#88 | |
Rzabbocop
|
Cytat:
![]() Posiłek składa sie z białka, warzyw i zdrowych tłuszczy reszta, czyli pieczywo, ryże makarony, owoce itp to dodatki do posiłku. Do niektórych posiłków je dodajemy, do innych nie. Drożdzówka czy batonik to nie posiłek bo nie dostarczają praktycznie nic oprócz kalorii. Zwłaszcza przy odchudzaniu ważne jest aby dostarczyć organizmowi wszystkich potrzebnych składników: białka, zdrowych tłuszczy, witamin, minerałów. Jeśli ogólnie jemy mniej, staje sie to trudniejsze, stąd szczególnie trzeba dbać o skład posiłków. Soki są dobre ale te bez dodatku cukru czyli właśnie najlepiej te robione samemu. Warzywne praktycznie bez ograniczeń, owocowe i owoce do 3 porcji dziennie i najlepiej w pierwszej połowie dnia a na pewno nie po 16.00. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Zakorzenienie
|
Cześć - ja stosuję się do zaleceń Pinginowo-Rzabbkowych już ładnych kilka miesięcy i powiem tak. Nigdy w życiu nie jadłam tak dużo a wprost przeciwnie, ale wczesniej jedząc mniej i zupełnie tak samo jak większość z Was z roku na rok byłam coraz większa i większa (dodam, że nie szło mi to do góry
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:09.