![]() |
#61 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wierszyk o prezentach
Dziewczyny, super te wierszyki. Właśnie zastanawiałam się nad zaproszeniami i ... mam gotowe wierszyki. Nie chcę kwiatów a tym bardziej prezentów
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Raczkowanie
|
A ja na zaproszeniu miałam taki krociutki:
Na wesele przybywajcie o prezenty się nie martwcie by nie składać ich na stercie niechaj zmieszczą się w kopercie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Przyczajenie
|
hej,
chcielibysmy dostac zamiast kwiatów np.wino,bo słyszałam ze to dobry pomysł tyle ze niemam dokładnie wierszyka który by pasował.macie jakies pomysły?bo przeszukałam wszystkie strony i nic niema o winie. hej szukam wierszyka o winie bo słyszałm ze to dobry pomysł.przeszukałam wszystko i nic.macie jakies pomysły? słyszłam tego typu wierszyk: wszystkich gosci chcemy prosic,by nam kwiatów nieprzynosic z winien chcemy miec piwnice z winien sławnych -bądz tez z chile uprzyjemnią wszystkie chwile. ale moze macie inne pomysły. a mysleliscie o wierszyku w zaproszeniu, który by mówił ze zamiast kwiatów chcielibyscie dostac cos innego jestem na etapie wyboru zaproszeń i chciałam umiescic wierszyk. czytałam wiele wierszyków ale wszystkie sa o jednym .konkretnie to chodzi mi o wierszyk który by mowił ze ZAMIAST KWIATÓW na slub chcielibysmy dostac WINO.kwiaty zwiędną a butelka wina (i to nie jednego) to napewno nieraz sie przyda.co sadzicie o takim pomysle?jesli by ktos miał taki wierszyk to pomózcie. Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2008-11-06 o 10:42 Powód: 5 postów pod sobą!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Raczkowanie
|
Witam my również chcemy uwzględnic w zaproszeniach to iż wolelibyśmy pieniążki z doświadczenia wiem że prezenty lubią się powtarzać i czesto lądują w szafach bo nie sa przydatne
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#66 |
Zakorzenienie
|
oto nasz wierszyk:
Prezent to jest zawsze kłopot, czy ma zegar być, czy robot... By nie pisać długiej książki, Młodzi proszą o pieniążki.
![]() |
#67 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
my zastanawiamy się nad tym: Kwiatki choć piękne alergię wzmagają, misie pluszowe kurzem osiadają. W zamian o półsłodkie wino chcielibyśmy prosić, którym zdrowie gości jesiennym wieczorem będziemy wznosić. ale też szukamy wierszyka - wino, słodycze itp.
![]() |
![]() |
#68 |
Przyczajenie
|
dzieki, spadliscie mi jak z niba z tym wątkiem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Moderator
|
Hej
![]() ![]() Może to się komuś przyda - też chcielibyśmy z TŻtem poprosić o pieniążki do puszki zamiast kwiatów - ale chcielibyśmy je przekazać schronisku dla bezdomnych zwierzaków. Pozwoliłam sobie na potrzeby przerobić jeden z wierszyków (kombinowałam). Wyszło tak: Bardzo byśmy chcieli by w tym dniu uroczym Były uśmiechnięte psiaków wierne oczy. A więc zamiast kwiatów do życzeń w Kościele wrzućcie nam do puszki grosik przyjaciele. My go do schroniska prędko zawieziemy, i zwierzakom biednym razem pomożemy. Wierszyk wierszykiem, póki co mam z kolei na swoim wzorze po prostu: Kochani Goście! Cieszymy się, że będziecie z nami w tym dniu! Jeśli chcecie podarować nam kwiaty to zamiast nich prosimy o datek. Pieniądze w ten sposób zebrane wspomogą ostrowskie schronisko dla zwierząt. Narzeczeni. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Raczkowanie
|
Ja w prawdzie mam jakies 10 miesięcy do zaproszeń ale już wiem, ze napewno zajżę tutaj po wierszyk pieniążkowy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Przyczajenie
|
Witam,
Mam takie male pytanie, na nasz ślub wymyślilismy ze zamiast bukietów kwiatów chcielibyśmy po jednej bialej róży od gości. Ale nie wiem jak to łądnie opisac,nigdzie takiego wierszya nie znalazłam... Ma ktos moze jakis pomysl??? ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ---------- My mieszkamy chwilowo w anglii ale wesele robimy w Polsce. Na zaproszenie mamy taki wierszyk: Ku naszej radosci prosimy Szanownych Gosci, zaoszczedzcie nam dzwigania i paczek transportowania, do koperty wloz banknocik. a rozwiazesz ten klopocik lekko bedzie w samolocie no i bedzie po klopocie |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#72 |
Przyczajenie
|
My zastanawiamy się jednak nad listą prezentów. Znalazłam ostatnio fajny wg mnie wierszyk na innym forum:
Na wesele zapraszamy taką prośbę dla Was mamy: Gdy koniecznie przyjść z czymś chcecie mamy listę w Internecie - by oszczędzić Wam kłopotu by nie dostać trzech robotów, ani wielkiej góry sprzętów wejdźcie na naszalistaprezentow(.pl) ... wpiszcie w haśle wszystko pójdzie jak po maśle. I pamiętajcie: dla nas nie ważne są żadne prezenty lecz od tańczenia z nami obolałe pięty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Wtajemniczenie
|
My zamiast kwiatów chcieliśmy książkę lub jakiś trunek, więc do zaproszeń dodaliśmy małą karteczkę z takim wierszykiem:
"Goście drodzy, goście mili radość byście nam sprawili zatrzymując czar tej chwili. Nie kupujcie kwiatka z wstążką, obdarujcie jakąś książką. Podpisując wielką gracją osobistą dedykacją. Albo dobry trunek w darze na pomyślność młodej parze. I nie martwcie się kochani, prezent my kupimy sami. Do koperty włóżcie cosik, przyda nam się każdy grosik." wszystkim bardzo się podobało i spełnili nasze życzenie, ale i tak oczywiście kilka bukietów dostaliśmy i 4 komplety pościeli ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My nie chcielibyśmy ani kwiatów, ani prezentó ale wydawało mi się, że niezbyt grzecznie bedzie pisać dwa wierszyki na jednym zapros\eniu. A Twoim sposobem w jednym wierszyku piszę o obydwu sprawach ![]() Będzie brzmiał tak: Goście Drodzy, Goście Mili. Radość byście Nam sprawili w szczęście nasze inwestując kupon totka nam darując, oszczędzacie kwiatów moc, co by zwiędły w jedną noc. I nie martwcie Cię Kochani Prezent my kupimy sami. Do koperty włóżcie cosik, Przyda nam się każdy grosik." ![]()
![]() |
![]() |
#75 |
Wtajemniczenie
|
No i super
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#76 | ||
Zakorzeniona
|
Dot.: wierszyk o prezentacH!!!
Cytat:
---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:27.