|
Notka |
|
Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#61 |
Zadomowienie
|
Dot.: Baseny termalne na Słowacji-Besenova,Oravice,L. Mikulas i inne,wątek zbiorczy
Ja byłam 2 lata temu w Besenova... i w tym roku zastanawiamy się czy znów tam nie pojechać... Pojechaliśmy w ciemno, z noclegami naprawde nie ma problemu, przy każdym domu jednorodzinnym stoi tabliczka z napisem o wolnych pokojach...Polecam. Kawałek drogi dalej jest "TATRALANDIA". Niedaleko są jaskinie do zwiedzania, ale nie zwiedzaliśmy, bo nie mielismy żadnych ciepłych ubrań...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Przyczajenie
|
Dot.: Baseny termalne na Słowacji-Besenova,Oravice,L. Mikulas i inne,wątek zbiorczy
Witam
![]() Bardzo proszę o pomoc dziewczyny ![]() ![]() ![]() Bardzo proszę o pomoc i z góry dziękuję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Przyczajenie
|
poszukuje domku na sylwestra w terminie ok. 29.12.2007 - 2.01.2008 na slowacji najlepiej niedaleko jakis zrodel. domek dla 10-15 osob. prosze o kontakt na maila g18rgorna@wp.pl
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Przyczajenie
|
cześć właśnie wróciliśmy z tamtąd było superowo i pojechalismy w ciemno,spalismy na kwaterach prywatnych 250 sk a jedlismy w pensjonacie FONTANA tanio baseny super...WARTO JECHAĆ ..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Zakorzenienie
|
Ja mam prośbę . Wybieramy sie w sierpniu w Tatry i planujemy też mały wypad na Słowację na baseny. Czy znacie jakieś fajne miejsce godne polecenia, co by było w miarę blisko od Zakopanego no i ceny żeby nas nie zrujnowały? Nie musi być 150 basenów.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 | ||
Podróżniczka
|
Cytat:
![]() ![]() Zagladnij tutaj - wszytsko o tych okolicach, baseny + zwiedzanie : http://www.slowacja-latem.pl/index.p...id=10&Itemid=4 oraz przejrzyj jeszcze internet. Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Zakorzenienie
|
MadziaS! Bardzo dziękuję!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Przyczajenie
|
![]()
Witam wszystkich,
za tydzień jadę do Słowackiego raju na tydzień. Nocleg zarezerwowałam w Hrabusicach. 250 SKK/osoba/noc. Miejscówkę znalazłam sama http://www.slovenskyraj.sk/ubytovani...bytovanie.html Wysłałam baaaardzo dużo maili z pytanie, czy mają wolne pokoje w danym terminie. Odpisali, wybrałam i zarezerwowałam. Wybrałam Hrabusice bo blisko Raju, ale były też oferty w samym Vrbovie. Jedziemy z Rzeszowa, to około 240 km i zastanawiam się ile kosztuje paliwo na Słowacji.Wie może ktoś? Będę wdzięczna za informację. Pozdrawiam Ahoj! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Zakorzenienie
|
ja byłam rok temu w Trenczańskich Teplicach.
miasteczko strasznie prl-owskie jak nasze kurorty kilkadziesiąt lat temu. hotel normalny standard *** nie wiem w jakiej cenie jedzenie bo miałam wykupione posiłki w hotelu ale piwo, kawa ok 3-4 zł w przeliczeniu. gorące źródła kryte i, uwaga, wstęp bez kostiumu nago lub w płóciennej płachcie (ale tylko na seanse koedukacyjne ![]() gorących źródeł na powietrzu w tej miejscowości nie ma. jest jeden basen zewnętrzny (ze zwykłą wodą) ale wtedy był zamknięty (remont). baseny kryte są w poszczególnych hotelach. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 | |
Podróżniczka
|
Dot.: Ceny paliwa na Słowacji
Cytat:
Edytowane przez magdziaS Czas edycji: 2008-07-29 o 10:23 Powód: dopisek |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Przyczajenie
|
Witam , bardzo proszę o informację czy w Oravicach jest bardzo tłoczno na przełomie lipca/sierpnia? w sumie zależy mi bardziej na wędrówkach szlakami ale wieczorem chcielibyśmy cos zjeść i posiedziec w spokoju, czy jest to dobra baza wypadowa w góry? czy to jest miejscowośc, w której znajdę jakis knajpki, czy to tylko ten kompleks basenów (www.meander.sk)? Z góry dziękuję za odpowiedź
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Przyczajenie
|
Dzięki wielkie za info
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Dzięki serdeczne. Pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
do tej pory, jeżeli chodzi o ciepłe źródła, byłam jedynie w Tatralandii (dwa razy).
moim zdaniem to dobre miejsce, dla ludzi, którzy chcą się trochę pobawić, rozerwać, a dodatkowo w Witalnym Świecie cudownie się zrelaksować. ![]() polecam pobyt tam na początku czerwca, wtedy ceny są niższe niż w sezonie. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#76 |
Zakorzenienie
|
Hej, ja w niedzielę jadę na Słowację. gdzies na Liptów. Zamierzamy spędzić ze dwa dni w Tatralandii bo ją uwielbiamy i połazić po górach i jaskiniach. No i pozwiedzać zamki. Czy możecie mi polecić jakąś miejscowość wypadową? Jedziemy samochodem i chcielibyśmy znaleźć noclegi na miejscu już. Od jakiegoś czasu jeździmy w góry bez rezerwacji i jeszcze nie mieliśmy problemu ze znalezieniem noclegu, ale nie wiem jak to będzie po słowackiej stronie
![]() ![]() Dzięki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 | |
|
Cytat:
![]() chciałabym jesienią/zimą wybrać się z TŻem na weekend, odpocząć od wszystkiego. nie zależy mi na luksusach, wystarczy wygodne łóżko i łazienka w pokoju, TV i inne media nie są nam potrzebne. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 | |
Podróżniczka
|
Cytat:
Napisze Ci jak u nas to wygladalo. [ 3 dniowy pobyt - 2 noce ] Wyjechalismy o 6 rano by na 11 dojechac do Tatralandii, spedzilismy tam caly dzien. Mielismy wczesniej zarezerwowany hotel. Dojechalismy na miejsce o 8, kolacja i spanko. Nastepnego dnia z rana wyruszylismy do Besanovej. Pol dzionka i po poludniu skoczylismy na Jansa. Wieczorkiem do hotelu. Nastepnego rana wykwaterowanie i wyjazd w do Jaskini Svobody. Po zwiedzaniu wyjazd do hotelu Liptovsky Jan na baseny i wieczorkiem powrot do Polski ![]() Im wiecej masz czasu tym wiecej mozesz zwiedzic ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Zakorzenienie
|
Dzięki za odpowiedź
![]() ![]() ![]() A noclegi w polskich górach? W Tatrach zawsze śpimy gdzie indziej, bo lubimy zmiany i ani razu szczerze mówiąc nie udało mi się zapamiętać nazw tych miejsc. Jakoś nie były to drogie hotele ani nic takiego ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Rozeznanie
|
a ja bym chciała sie dowiedzieć Wizazażanki o Vrbov bo są posty, lecz sprzed 2 lat. Mnie interesuje jak wygląda obecna sytuacjia tam i ceny
![]()
![]() |
#81 | |
|
Cytat:
![]() poszukam czegoś na własną rękę, a jak nie, to wybierzemy się w ciemno. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Wtajemniczenie
|
Witam
![]() ![]() za jakis tydzien palnuje krociutki wypad na słowacje do jakiśch źródełek własnie , tak na 2 dni , spontanicznie ale jednak wole miec jakies pojecia co i jak bo pierwszy raz w takie miejsce jade ![]() obadałam w necie najpopularniejsze miejsca i biore pod uwage besenove i velki moder czy ktoras wizażanka byla? chetnie uzyskalabym info o obu aby wybrac macie jakies sugestie plusy besenovy to wiekszy kompleks, blizej granicy no i sa gorki !! ![]() z kolei velki moder jest duzo tanszy( no...troche:p) automatycznie noclegi tez tansze, ale jest przy granicy z wegrami( co wlasciwie moze i plusem jest...ale jak mam 2 dni to nie bede polowy europy zwiedzać... ![]() zalezy mi na miejscu gdzie bedziec cos czego w Polsce nie uswiadcze no i aby nie zrujnowalo biednych studentow ![]() pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Rozeznanie
|
W Wielkiej Fatrze masz :
Kąpielisko termalne Kremnica - Kremnica, SPA & AQUAPARK - Turčianske Teplice, Kąpielisko termalne Veronika - Rajec -góry strażowskie Kąpielisko termalne Sklene Teplice - Sklené Teplice -góry stiavnickie We wszystkich sa źródła termalne ,a w porównaniu z północą Słowacji jest luźniej i mniej Polaków ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Zakorzenienie
|
Dołączam se do pytania. Choć moja znajoma była nie dawno i generalnie ceny na pewno niższe niż Tatralandia a jaki komfort? Jaki mi ni tu nie napisze to pewnie sama sprawdze, ale dopiero w 2 poł. śierpnia!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Przyczajenie
|
właśnie wróciłam ze Słowackiego Raju, nocleg miałam w Hrabusicach, w Vrbovie na basenach byłam 3 razy. Same baseny nie są za nowoczesne
![]() ![]() ![]() ![]() Aha...ceny.... od 8.00 do 22.00 dorosły- 220 Sk, od 14.00- 180 Sk, od 17- 140 SK To chyba tyle ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Przyczajenie
|
Ja się wybieram właśnie do Meander Parku - czy ceny podane na stronie meanderpark.pl są aktualne?
I jak to w końcu z noclegiem? Tu http://meanderpark.pl/index.php/nocl...akwaterowanie/ piszą, że są ograniczone ilości miejsc - to co, liczyć na fuksa i jechać mimo to bez rezerwowania miejsca? Zresztą chyba zaryzykuję i pojadę w ciemno ![]() Pozdrawiam, Arek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Przyczajenie
|
Witam
Chciałem wybrać się w najbliższą niedzielę na jakieś 2-3 dni do Słowacji głównie wypocząć na gorących źródłach, niestety nie będe miał możliwości przebycia trasy własnym środkiem transportu więc jestem skazany na PKP i PKS. Macie może jakieś rady czy doświadczenia dotyczące przejazdu w taki sposób? Z tego co wyczytałem nie ma problemu w miesiącach letnich, jednak teraz nic nie kursuje bezpośrednio a boję się że spędze cały dzień na dojechanie, bądź też na totalną porażkę w tym względzie... z góry dzięki za odpowiedzi... Pozdrawiam Paweł |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Zakorzenienie
|
nie wiem skad jestes, ale wiem (bo moj wujek korzysta
![]() ![]() (np cos takiego http://www.kostravel.pl/offer_36_2375.html) Edytowane przez lain Czas edycji: 2008-11-06 o 08:23 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:34.