Baseny termalne na Słowacji-Besenova,Oravice,L. Mikulas i inne,wątek zbiorczy - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Podróże, wakacje, wycieczki

Notka

Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-06-20, 18:41   #61
Kurpianka
Zadomowienie

Dot.: Baseny termalne na Słowacji-Besenova,Oravice,L. Mikulas i inne,wątek zbiorczy

Ja byłam 2 lata temu w Besenova... i w tym roku zastanawiamy się czy znów tam nie pojechać... Pojechaliśmy w ciemno, z noclegami naprawde nie ma problemu, przy każdym domu jednorodzinnym stoi tabliczka z napisem o wolnych pokojach...Polecam. Kawałek drogi dalej jest "TATRALANDIA". Niedaleko są jaskinie do zwiedzania, ale nie zwiedzaliśmy, bo nie mielismy żadnych ciepłych ubrań...

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post84634771

Zapraszam
Kurpianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-21, 16:05   #62
Ania *
Przyczajenie

Dot.: Baseny termalne na Słowacji-Besenova,Oravice,L. Mikulas i inne,wątek zbiorczy

Witam

Bardzo proszę o pomoc dziewczyny Szukam jakiegoś fajnego ośrodka wypoczynkowego na Słowacji lub w Czechach na wakacje dla mojej babci i dziadka Oczywiście są pewne wymagania Hotel musi mieć własne baseny termalne, bicze wodne i takie tam relaksujące atrakcje(oczywiście z czystą wodą). Najlepiej żeby nie były ogólnodostępne lecz zarezerwowane dla gości hotelowych (babcia nie lubi tłoku i ludzi w dużych ilościach). Pokoje muszą być z łazienkami, TV, może być telefon(ale nie musi). Hotel musi mieć tez swoją restaurację żeby dziadkowie mogli jeść regularne posiłki. Mam nadzieję że znacie jakiś ośrodek spełniający te wymagania....
Bardzo proszę o pomoc i z góry dziękuję
Ania * jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-25, 14:52   #63
dziewczyna :)
Przyczajenie

poszukuje domku na sylwestra w terminie ok. 29.12.2007 - 2.01.2008 na slowacji najlepiej niedaleko jakis zrodel. domek dla 10-15 osob. prosze o kontakt na maila g18rgorna@wp.pl
dziewczyna :) jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-30, 12:51   #64
majka1111
Przyczajenie

cześć właśnie wróciliśmy z tamtąd było superowo i pojechalismy w ciemno,spalismy na kwaterach prywatnych 250 sk a jedlismy w pensjonacie FONTANA tanio baseny super...WARTO JECHAĆ ..
majka1111 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-08, 19:09   #65
eseska
Zakorzenienie

Ja mam prośbę . Wybieramy sie w sierpniu w Tatry i planujemy też mały wypad na Słowację na baseny. Czy znacie jakieś fajne miejsce godne polecenia, co by było w miarę blisko od Zakopanego no i ceny żeby nas nie zrujnowały? Nie musi być 150 basenów.
eseska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-09, 12:23   #66
magdziaS
Podróżniczka

Cytat:
Napisane przez eseska
Ja mam prośbę . Wybieramy sie w sierpniu w Tatry i planujemy też mały wypad na Słowację na baseny. Czy znacie jakieś fajne miejsce godne polecenia, co by było w miarę blisko od Zakopanego no i ceny żeby nas nie zrujnowały? Nie musi być 150 basenów.
Blisko zakopanego to tylko Oravice. Meander Park --> http://www.slowacja-latem.pl/index.p...d=137&Itemid=5 Nowe, rozbudowane baseny, bez szczegolnych atrakcji, ale wymoczyc sie mozesz. Jesli chcecie tez pozwiedzac niedaleko znajduje sie Oravsky podzamok, piekny bardzo dobrze zachowany zamek z pieknymi widokami Do basenow jest z Zakopanego 'rzut beretem' Doslownie ponad godzina drogi. Droga prosta, latwa i przyjemna
Zagladnij tutaj - wszytsko o tych okolicach, baseny + zwiedzanie : http://www.slowacja-latem.pl/index.p...id=10&Itemid=4 oraz przejrzyj jeszcze internet.

Cytat:
Napisane przez Ania *
Witam

Bardzo proszę o pomoc dziewczyny Szukam jakiegoś fajnego ośrodka wypoczynkowego na Słowacji lub w Czechach na wakacje dla mojej babci i dziadka Oczywiście są pewne wymagania Hotel musi mieć własne baseny termalne, bicze wodne i takie tam relaksujące atrakcje(oczywiście z czystą wodą). Najlepiej żeby nie były ogólnodostępne lecz zarezerwowane dla gości hotelowych (babcia nie lubi tłoku i ludzi w dużych ilościach). Pokoje muszą być z łazienkami, TV, może być telefon(ale nie musi). Hotel musi mieć tez swoją restaurację żeby dziadkowie mogli jeść regularne posiłki. Mam nadzieję że znacie jakiś ośrodek spełniający te wymagania....
Bardzo proszę o pomoc i z góry dziękuję
Nie wiem czy to jeszcze aktualne, ale warto przejrzec oferte sieci pensjonatow Sorea. http://www.sorea.sk/Default.aspx?CatID=131

magdziaS jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-09, 14:59   #67
eseska
Zakorzenienie

MadziaS! Bardzo dziękuję!

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-07-22, 13:42   #68
cini_ii
Przyczajenie

Question Ceny paliwa na Słowacji

Witam wszystkich,
za tydzień jadę do Słowackiego raju na tydzień. Nocleg zarezerwowałam w Hrabusicach. 250 SKK/osoba/noc. Miejscówkę znalazłam sama
http://www.slovenskyraj.sk/ubytovani...bytovanie.html

Wysłałam baaaardzo dużo maili z pytanie, czy mają wolne pokoje w danym terminie. Odpisali, wybrałam i zarezerwowałam. Wybrałam Hrabusice bo blisko Raju, ale były też oferty w samym Vrbovie. Jedziemy z Rzeszowa, to około 240 km i zastanawiam się ile kosztuje paliwo na Słowacji.Wie może ktoś? Będę wdzięczna za informację.

Pozdrawiam
Ahoj!
cini_ii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-22, 14:14   #69
effcia82
Zakorzenienie

ja byłam rok temu w Trenczańskich Teplicach.
miasteczko strasznie prl-owskie jak nasze kurorty kilkadziesiąt lat temu. hotel normalny standard ***
nie wiem w jakiej cenie jedzenie bo miałam wykupione posiłki w hotelu ale piwo, kawa ok 3-4 zł w przeliczeniu.
gorące źródła kryte i, uwaga, wstęp bez kostiumu nago lub w płóciennej płachcie (ale tylko na seanse koedukacyjne)
gorących źródeł na powietrzu w tej miejscowości nie ma. jest jeden basen zewnętrzny (ze zwykłą wodą) ale wtedy był zamknięty (remont). baseny kryte są w poszczególnych hotelach.
effcia82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-22, 16:23   #70
magdziaS
Podróżniczka

Dot.: Ceny paliwa na Słowacji

Cytat:
Napisane przez cini_ii Pokaż wiadomość
Witam wszystkich,
za tydzień jadę do Słowackiego raju na tydzień. Nocleg zarezerwowałam w Hrabusicach. 250 SKK/osoba/noc. Miejscówkę znalazłam sama
http://www.slovenskyraj.sk/ubytovani...bytovanie.html

Wysłałam baaaardzo dużo maili z pytanie, czy mają wolne pokoje w danym terminie. Odpisali, wybrałam i zarezerwowałam. Wybrałam Hrabusice bo blisko Raju, ale były też oferty w samym Vrbovie. Jedziemy z Rzeszowa, to około 240 km i zastanawiam się ile kosztuje paliwo na Słowacji.Wie może ktoś? Będę wdzięczna za informację.

Pozdrawiam
Ahoj!
Paliwo kosztuje tyle samo co w PL, na stacjach Slovnafta oplaca sie tankowac. Benzyna jest po okolo 44 korony za litr. My ruszalismy z Czestochowy do Tatralandii mielismy 280 km i w ta i spowrotem [ + ograniczone poruszanie sie po slowacji ] przejechalismy na pelnym baku tankowanym w PL.

Edytowane przez magdziaS
Czas edycji: 2008-07-29 o 10:23 Powód: dopisek
Stary 2008-07-23, 08:20   #71
LL77
Przyczajenie

Witam , bardzo proszę o informację czy w Oravicach jest bardzo tłoczno na przełomie lipca/sierpnia? w sumie zależy mi bardziej na wędrówkach szlakami ale wieczorem chcielibyśmy cos zjeść i posiedziec w spokoju, czy jest to dobra baza wypadowa w góry? czy to jest miejscowośc, w której znajdę jakis knajpki, czy to tylko ten kompleks basenów (www.meander.sk)? Z góry dziękuję za odpowiedź
LL77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-23, 09:37   #72
effcia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LL77 Pokaż wiadomość
Witam , bardzo proszę o informację czy w Oravicach jest bardzo tłoczno na przełomie lipca/sierpnia? w sumie zależy mi bardziej na wędrówkach szlakami ale wieczorem chcielibyśmy cos zjeść i posiedziec w spokoju, czy jest to dobra baza wypadowa w góry? czy to jest miejscowośc, w której znajdę jakis knajpki, czy to tylko ten kompleks basenów (www.meander.sk)? Z góry dziękuję za odpowiedź
wczoraj chyba był artykuł na onecie, których miejsc unikać w wakacje ze względu na przeludninie. i pisali między innymi o Oravicach
effcia82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-23, 11:07   #73
LL77
Przyczajenie

Dzięki wielkie za info a o miejscowości Habovka może mi ktoś coś powiedzieć, podpowiedzieć? może ktoś był, możecie polecić jakieś fajne knajpki z dobrym jedzonkiem czy to dobra baza wypadowa w góry? Z góry dziękuję
LL77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-23, 17:57   #74
cini_ii
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez magdziaS Pokaż wiadomość
Paliwo kosztuje tyle samo co w PL, na stacjach Slovnafta oplaca sie tankowac. Benzyna jest po okolo 44 korony za litr. My ruszalismy z Czestochowy do Tatrzanskiej Lomnicy mielismy 280 km i w ta i spowrotem [ + ograniczone poruszanie sie po slowacji ] przejechalismy na pelnym baku tankowanym w PL.

Dzięki serdeczne.
Pozdrawiam
Stary 2008-07-23, 18:37   #75
fuksjaa
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)

do tej pory, jeżeli chodzi o ciepłe źródła, byłam jedynie w Tatralandii (dwa razy).
moim zdaniem to dobre miejsce, dla ludzi, którzy chcą się trochę pobawić, rozerwać, a dodatkowo w Witalnym Świecie cudownie się zrelaksować.

polecam pobyt tam na początku czerwca, wtedy ceny są niższe niż w sezonie.
fuksjaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-07-23, 18:39   #76
ilonkaczapela
Zakorzenienie

Hej, ja w niedzielę jadę na Słowację. gdzies na Liptów. Zamierzamy spędzić ze dwa dni w Tatralandii bo ją uwielbiamy i połazić po górach i jaskiniach. No i pozwiedzać zamki. Czy możecie mi polecić jakąś miejscowość wypadową? Jedziemy samochodem i chcielibyśmy znaleźć noclegi na miejscu już. Od jakiegoś czasu jeździmy w góry bez rezerwacji i jeszcze nie mieliśmy problemu ze znalezieniem noclegu, ale nie wiem jak to będzie po słowackiej stronie Czy któraś z was układała sobie plan takiego wyjazdu? Może się podzielicie swoimi przemyśleniami co do rozkładu zajęć(zwiedzania, łażenia i kąpania)?

Dzięki
ilonkaczapela jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-23, 18:52   #77
fuksjaa

Cytat:
Napisane przez ilonkaczapela Pokaż wiadomość
Hej, ja w niedzielę jadę na Słowację. gdzies na Liptów. Zamierzamy spędzić ze dwa dni w Tatralandii bo ją uwielbiamy i połazić po górach i jaskiniach. No i pozwiedzać zamki. Czy możecie mi polecić jakąś miejscowość wypadową? Jedziemy samochodem i chcielibyśmy znaleźć noclegi na miejscu już. Od jakiegoś czasu jeździmy w góry bez rezerwacji i jeszcze nie mieliśmy problemu ze znalezieniem noclegu, ale nie wiem jak to będzie po słowackiej stronie Czy któraś z was układała sobie plan takiego wyjazdu? Może się podzielicie swoimi przemyśleniami co do rozkładu zajęć(zwiedzania, łażenia i kąpania)?

Dzięki
a mogłabyś polecić jakieś sprawdzone noclegi u nas, w Polsce?
chciałabym jesienią/zimą wybrać się z TŻem na weekend, odpocząć od wszystkiego.

nie zależy mi na luksusach, wystarczy wygodne łóżko i łazienka w pokoju, TV i inne media nie są nam potrzebne.
Stary 2008-07-23, 19:01   #78
magdziaS
Podróżniczka

Cytat:

Dzięki
Moge serdecznie i z czystym sumieniem polecic hotele w Demianovskiej Dolinie k/Liptovskiego Mikulasza. Blisko Jasnej i jaskin w Demianovskiej dolinie. W samej Dolinie jest duzo pensjonatow i hoteli. Do Tatralandii jest ok. 8 km. do Besanovej okolo 20 km.

Napisze Ci jak u nas to wygladalo. [ 3 dniowy pobyt - 2 noce ]
Wyjechalismy o 6 rano by na 11 dojechac do Tatralandii, spedzilismy tam caly dzien. Mielismy wczesniej zarezerwowany hotel. Dojechalismy na miejsce o 8, kolacja i spanko. Nastepnego dnia z rana wyruszylismy do Besanovej. Pol dzionka i po poludniu skoczylismy na Jansa. Wieczorkiem do hotelu. Nastepnego rana wykwaterowanie i wyjazd w do Jaskini Svobody. Po zwiedzaniu wyjazd do hotelu Liptovsky Jan na baseny i wieczorkiem powrot do Polski

Im wiecej masz czasu tym wiecej mozesz zwiedzic Juz Ci zazdroszcze, bo w okolicach Liptova na prawde jest co robic

Stary 2008-07-23, 21:18   #79
ilonkaczapela
Zakorzenienie

Dzięki za odpowiedź Oj wiem, tam jest naprawdę super. Myślimy, żeby kiedyś może kupić tam dom A będziemy ponad tydzień, więc czas trzeba jakoś zorganizować A możesz mi powiedzieć, jakie mniej więcej ceny tam są noclegów?

A noclegi w polskich górach? W Tatrach zawsze śpimy gdzie indziej, bo lubimy zmiany i ani razu szczerze mówiąc nie udało mi się zapamiętać nazw tych miejsc. Jakoś nie były to drogie hotele ani nic takiego Najczęściej Zakopane i Murzasichle. W Bieszczadach zapamiętałam panią Janinę Mięso Domek dla 4-6 osób (płaciliśmy, 3 lata temu 80 zł pod koniec sierpnia), dostaliśmy z polecenia, dzwoniąc do jej siostry, która miała wszystko zajęte. Nie wiedzieliśmy jak to wszystko wygląda więc też było w miarę w ciemno. To był Łobozew, jakiś kilometr śliczną drogą do tamy na Solinie Domek bardzo w porządku, choć żadnych luksusów. Pani Janina bardzo miła. Nawet nam bigoś przyniosła ot tak, bo akurat robiła
ilonkaczapela jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-24, 12:28   #80
Icy-fruit
Rozeznanie

GG do Icy-fruit

a ja bym chciała sie dowiedzieć Wizazażanki o Vrbov bo są posty, lecz sprzed 2 lat. Mnie interesuje jak wygląda obecna sytuacjia tam i ceny wybieram sie w połowie sierpnia
Stary 2008-07-24, 13:48   #81
fuksjaa

Cytat:
A noclegi w polskich górach? W Tatrach zawsze śpimy gdzie indziej, bo lubimy zmiany i ani razu szczerze mówiąc nie udało mi się zapamiętać nazw tych miejsc. Jakoś nie były to drogie hotele ani nic takiego Najczęściej Zakopane i Murzasichle. W Bieszczadach zapamiętałam panią Janinę Mięso Domek dla 4-6 osób (płaciliśmy, 3 lata temu 80 zł pod koniec sierpnia), dostaliśmy z polecenia, dzwoniąc do jej siostry, która miała wszystko zajęte. Nie wiedzieliśmy jak to wszystko wygląda więc też było w miarę w ciemno. To był Łobozew, jakiś kilometr śliczną drogą do tamy na Solinie Domek bardzo w porządku, choć żadnych luksusów. Pani Janina bardzo miła. Nawet nam bigoś przyniosła ot tak, bo akurat robiła
dziękuję Ci bardzo
poszukam czegoś na własną rękę, a jak nie, to wybierzemy się w ciemno.
Stary 2008-07-24, 19:27   #82
Charmain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fuksjaa Pokaż wiadomość
dziękuję Ci bardzo
poszukam czegoś na własną rękę, a jak nie, to wybierzemy się w ciemno.
Jeśli jesteś zainteresowana nadal to mogę dać namiary na fajne miejsce
Charmain jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-25, 09:17   #83
fuksjaa

Cytat:
Napisane przez Charmain Pokaż wiadomość
Jeśli jesteś zainteresowana nadal to mogę dać namiary na fajne miejsce
tak, dalej jestem zainteresowana, bo wybieramy się dopiero na jesień.
czekam na PW czy coś.
Stary 2008-07-30, 21:03   #84
tranqil babe
Wtajemniczenie

Witam przyłączę się do wątku

za jakis tydzien palnuje krociutki wypad na słowacje do jakiśch źródełek własnie , tak na 2 dni , spontanicznie ale jednak wole miec jakies pojecia co i jak bo pierwszy raz w takie miejsce jade

obadałam w necie najpopularniejsze miejsca i biore pod uwage besenove i velki moder

czy ktoras wizażanka byla? chetnie uzyskalabym info o obu aby wybrac

macie jakies sugestie

plusy besenovy to wiekszy kompleks, blizej granicy no i sa gorki !!

z kolei velki moder jest duzo tanszy( no...troche:p) automatycznie noclegi tez tansze, ale jest przy granicy z wegrami( co wlasciwie moze i plusem jest...ale jak mam 2 dni to nie bede polowy europy zwiedzać...), gorek niet no i odleglosc wieksza...

zalezy mi na miejscu gdzie bedziec cos czego w Polsce nie uswiadcze no i aby nie zrujnowalo biednych studentow

pozdrawiam
tranqil babe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-31, 09:51   #85
LEW
Rozeznanie

W Wielkiej Fatrze masz :
Kąpielisko termalne Kremnica - Kremnica,
SPA & AQUAPARK - Turčianske Teplice,
Kąpielisko termalne Veronika - Rajec -góry strażowskie
Kąpielisko termalne Sklene Teplice - Sklené Teplice -góry stiavnickie
We wszystkich sa źródła termalne ,a w porównaniu z północą Słowacji jest luźniej i mniej Polaków
LEW jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-01, 17:26   #86
eseska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Icy-fruit Pokaż wiadomość
a ja bym chciała sie dowiedzieć Wizazażanki o Vrbov bo są posty, lecz sprzed 2 lat. Mnie interesuje jak wygląda obecna sytuacjia tam i ceny wybieram sie w połowie sierpnia
Dołączam se do pytania. Choć moja znajoma była nie dawno i generalnie ceny na pewno niższe niż Tatralandia a jaki komfort? Jaki mi ni tu nie napisze to pewnie sama sprawdze, ale dopiero w 2 poł. śierpnia!

ZOSIA
Stary 2008-08-08, 06:06   #87
cini_ii
Przyczajenie

właśnie wróciłam ze Słowackiego Raju, nocleg miałam w Hrabusicach, w Vrbovie na basenach byłam 3 razy. Same baseny nie są za nowoczesne W ogóle nie są Pomalowany pożółkły od siarki beton, żadnych płytek czy coś. Jest kilka basenów zarówno tych termalnych jak i zwykłych. W tych zwykłych też jest baaaaardzo ciepła woda (moim zdaniem dolewają do nich tej termalnej, bo też trochę czuc siarkę). Chyba,że się trafi na zmianę wody to wtedy jest trochę zimna, ale i tak cieplejsza niż w normalnych basenach. W najgorętszym termalnym woda ma ok 37 stop. Trzeba sie przyzwyczaic do zapachu siarki bo czasem jest baardzo intensywny. Teren kąpieliska jest bardzo duży. Sa leżaki do dyspzycji, ale trzeba przyjśc bardzo wczęsnie, żeby się załapac. Jest tam naprawde bardzo, bardzo duzo ludzi. Tak koło 10-11 kolejka do kasy murowana. Można tam zjeśc, jest duzo różnych barów (nie poleca,m gofrów- syf na maksa i napic sie równiez piwa i czegoś mocniejszego- co było dla mnie szokiem- na basenie wódka!! Ceny sa troche wyższe niż normalnie. Ogółnie jest przyjemnie i polecam, jeśli ktoś nie ma za dużych wymagań
Aha...ceny.... od 8.00 do 22.00 dorosły- 220 Sk, od 14.00- 180 Sk, od 17- 140 SK
To chyba tyle
Pozdrawiam
Stary 2008-10-18, 18:58   #88
arekslad
Przyczajenie

Ja się wybieram właśnie do Meander Parku - czy ceny podane na stronie meanderpark.pl są aktualne?

I jak to w końcu z noclegiem? Tu http://meanderpark.pl/index.php/nocl...akwaterowanie/ piszą, że są ograniczone ilości miejsc - to co, liczyć na fuksa i jechać mimo to bez rezerwowania miejsca?

Zresztą chyba zaryzykuję i pojadę w ciemno

Pozdrawiam,
Arek
arekslad jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-06, 01:07   #89
VirginGuard
Przyczajenie

Witam

Chciałem wybrać się w najbliższą niedzielę na jakieś 2-3 dni do Słowacji głównie wypocząć na gorących źródłach, niestety nie będe miał możliwości przebycia trasy własnym środkiem transportu więc jestem skazany na PKP i PKS. Macie może jakieś rady czy doświadczenia dotyczące przejazdu w taki sposób? Z tego co wyczytałem nie ma problemu w miesiącach letnich, jednak teraz nic nie kursuje bezpośrednio a boję się że spędze cały dzień na dojechanie, bądź też na totalną porażkę w tym względzie...

z góry dzięki za odpowiedzi...
Pozdrawiam
Paweł
VirginGuard jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-06, 08:21   #90
lain
Zakorzenienie

nie wiem skad jestes, ale wiem (bo moj wujek korzysta), ze z Krakowa sa organzowane 'wycieczki' na gorace zrodla na Slowacje. tj. placisz za bilet autokarowy, jedzie sie rano, dzien spedza sie na zrodlach, a wraca sie wieczorem
(np cos takiego http://www.kostravel.pl/offer_36_2375.html)

Edytowane przez lain
Czas edycji: 2008-11-06 o 08:23
lain jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości