|
|
#61 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Misja w Zambii - proszę pomóż !
to lece do sklepu nakupowac dziweciakom prezentow
a jesli chodzi o witaminki to jakies konkretne? a moga byc galaretki w proszku? |
|
|
|
#62 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze, ja sie nie znam, ale czy oni tam mają lodówke? Taka galaretka to musi się sciąć w zimnie, ja na galaretki bym nie stawiała.
Jak juz to może lepiej kisiel.
|
#63 |
|
Zakorzenienie
|
o lodowce to nawet nie pomyslalam
myslalam za to, ze sobie ewentualnie dzieciaki wypija ciepla mam takie male pudelko z naklejkami jak bylam mala.Wlasnie w nim grzebie, juz sporo przeznaczylam na paczke i znalazlam swiateczne aniloki a te witaminki to jakie? |
|
|
|
#64 |
|
Zakorzenienie
|
Ja o lodówce pomyslałm tylko tyle, ze jej nie mają
![]() Witaminki to raczej takie szczelnie zapakowane, nie wiem, jest jeszcze Vibovit? Powiem ci, że ja od wczoraj grzebie w ozdobach swiatecznych i znalazłam gwiazdki i łańcuchy. Wysyłam.
|
#65 |
|
Zakorzenienie
|
Jest vibovit i visolvit - taki bardziej szczypiący w jezyk
Ja wysyłam budynie, kisiel, sypkie multiwitaminy...mysle, jakie slodyczki zapakowac, zeby sie w drodze nie zniszczyly... |
|
|
|
#66 |
|
Zakorzenienie
|
a jakies sypkie zupki? np gorący kubek?- jakis barszczyk?
|
#67 |
|
Zakorzenienie
|
Też o tym myslałam i chyba to dobry pomysł...
|
|
#68 |
|
Zakorzenienie
|
Luba
|
|
|
|
#70 |
|
Zakorzenienie
|
wlasciwie to nie wiem czy dotrze
czy zostawic swoj adres, np na paczce? czy moze w srodku?
|
#71 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale mam zamiar wysłac cos w kopercie babelkowej, najprawdopodobniej ozdoby choinkowe. Bedę sie dowiadywała na poczcie co i jak, to od razu Ci napiszę. Belcia, z pewnościa dotrze! Trzeba byc optymistą. Ja mam zamiar włozyc do przesyłki kartke świateczną dla Siostry Józefy i tam napisac mój adres. Jestem pewna, ze jak wszystko dojdzie to Siostra mi o tym napisze.
|
|
#72 |
|
Zakorzenienie
|
bardzo się cieszę że robicie te paczuszki, jestem pewna że dojdą tym bardziej że będzie ich dużo
wszystkie wymienione produkty jak najbardziej się nadają !!! a galaretka to może w nocy się zastygnie, są jakieś że zastygaja ciepłe o ile pamietam, siostra Franciszka mówiła ze uwielbiaja budyń
|
#73 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#74 |
|
Zakorzenienie
|
majka
![]() a jak jest mieszana to się nie czepiają
|
#75 |
|
Zakorzenienie
|
wlasnie wrocilam ze sklepu
kupilam vibovit i visolwit kredki i zupki w proszku i kartke u siebie w domu mam naklejki, notesiki z postaciami bajkowymi. mam tylko trzy torebki z budyniem...to chyba za malo za to zupek mam 10
|
#76 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To zrobie paczke mieszana ![]() Dziekuje |
|
|
|
|
#77 |
|
Rozeznanie
|
To ja też robię paczuszkę.
|
|
|
|
#78 |
|
Zakorzenienie
|
Belcia
jak masz wagę to sobie to tak orientacyjne zważ, bo moze nie trzeba juz dorzucać pamiętaj o wagachdo 100 g - 4,70 priorytet ! i do 350 g - 10,00 tez priorytet ! i jeszcze jedno, zwróćcie uwagę moze aby było jak najmniej konserwantów żeby dzieciaczki jakiejś alergii nie dostały od tych E-coś tam, a vitaminy super, kiedyś pytałam siostry czy one zjedzą taka vit B compleks, to mi powiedziałą ze dawały im leki przeciwmalarii i to jest okropnie gorzkie a dzieciaczki to jadły. tez proszę jak dostaniecie odpowiedź to napiszcie na forum a jak ktoś ma skan to wrzucić na jakis fotosik albo na forum , ja tez postaram się przepisać wam ostatni list z września od siostry (jak go znajdę)
|
#79 |
|
Zakorzenienie
|
No i ja oczywiście też
![]() Powiedźcie dziewczyny - chyba nie myślałyście ze robienie zakupów dla kogoś zupełnie obcego może przynieść tyle radości ![]() A co dopiero jak dostaniecie list od siostry ![]() ja to przeżyłam i sama się po sobie takich uczuć nie spodziewałam
|
#80 |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Ja myślałam o rzeczach dla dzieci typu naklejki, kredkach (święta w końcu idą), budyniach, zupkach, witaminach. Może być taka paczka?
![]() I tu mam pytanie - jakie witaminy? Jakieś kompleksy witamin czy może potrzebują czegoś konkretnego? Vibovit? Podpowiedzcie mi coś może ![]() I chciałabym zapytać jakie są miesięczne koszty adopcji serca? Bo nie pracuję na etat, zarabiam na sprzedawanych kolczykach, więc nie wiem, czy mogę sobie na to pozwolić, a chciałabym chyba ![]() Co do wysyłki, kosztów i kopert, to już wszystko wiem ![]() Edycja - o, i chyba mam takie łańcuchy choinkowe, którym absolutnie nic się stać nie może podczas transportu
|
|
|
|
#81 |
|
Raczkowanie
|
i ja sie dołącze do pomocy razem z rodzinką zrobimy zakupy i cos wyślemy... i chyba jeszcze będziemy wieczorem przeprowadzać "poważną rozmowę" na temat adopcji ![]() MAMA wielki
|
#82 |
|
Zakorzenienie
|
znalazlam wage
wysle 2x po 350 g ![]() wysle jeszcze 1x po 100g
|
#83 |
|
Zakorzenienie
|
![]() dzieci z braku witmin często choruja na oczy i siostra prosiła o B compleks, ale czy to o te oczy chodziło to nie wiem bo ja myślałam ze to A jest potrzebna ale wysłałąm B w tabletkach, vibowity jak najbardziej uwaga- nie moga być w kroplach ani inne które musza byc przechowywane w lodówce, teraz pomyślałam o Polopirynie S, niedroga a ma wszechstronne zastosowanie adopcja serca to koszt ok. 120 $ rocznie, teraz dolary są bardzo tanie jak dziecko nie chodzi jeszcze do szkoły to o wiele mniej a jak chodzi do liceum to może być więcej nie wysyła się co miesiąc pieniędzy ale moze byc raz w roku np. albo dwa razy jarovka- moze przesłać Ci płytę o adopcji serca i Tobie lexie też? w necie o adopcji serca też jest duzo informacji pozdrawiam
|
#84 |
|
Zakorzenienie
|
![]() widze że były duże zakupy czy może mi ktoś na priv napisać jak zrobić takie ładne podpisy zeby nie straszyc tymi długaśnymi linkami ?
|
#85 |
|
Zakorzenienie
|
Majeczko!
Moja wiejska poczta tylko do 13.00 otwarta ![]() Ale na stronie Deutche Post wyczytalam, ze Päckchen Luft kosztuje do Sambia ( ) 12,90. A Weltbrief Land kosztuje 6,00 euro, ale ciekawe jak dlugo pojdzie... Nie ma ceny listu prioryt a tak najchetniej bym wyslala. Zobaczymy Wole jednak osobiscie pogadac z babka na poczcie i wtedy zobaczymy. I tak wysle i tak wysle... ale sama ciekawa jestem ile to kosztuje w koncu.
|
#86 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja tez chce zrobic paczke.Myslam o jakiejs duzej ale boje sie ze okradna.No coz zrobie najwyzej kikla malych.Jutro lece na zakupy.Pieniadze tez chcialabym przeslac zeby siostra mogla kupic to co uwaza (pewnie jedzenie).Ktoras z dziewczyn napisala ze chcialaby sponsorowac dziecko z Ruandy ten kraj jest bliski mojemu srecu (nie tylko ten) bo stamtad pochodzi moja przyjaciolka ktora uciekla stamtad przed ta straszna wojna w ktorej zgineli jej rodzice i brat a ona z dwiema siostrami byly na wakacjach na Wybrzezu kosci sloniowej.Jej historia jest naprawde smutna.Wracajac do tematu to , gdybym miala gwarancje ze taka duza paczka dojdzie bezproblemu to wyslalbym tez ciuchy po mojej coreczce.
|
|
|
|
#87 |
|
Zakorzenienie
|
wyslalam 2 po 350g
i 2 po 100g Boze, zeby tylko doszlo
|
#88 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#89 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i to nie z powodu kataklizmu, sił natury bynajmniej ale ludzie ludziom zgotowali taki los. Szczerze mówiac to nie wiem jak jest z dużymi paczkami. Ale znam dziewczynę, która naszykowała właśnie ok. 7 czy 8 kg ubrań i chce skorzystać z przesyłki, która nazywa się Worek M - koszt ok. 50 zł o ile pamiętam ale idzie drogą morską czyli 2 miesiące. Jak to zrealizuje to wszystko opisze chyba że sama to zrobi tutaj ![]() Belcia 0 jak Boga o to prosisz to dojdzie napewno, ja też go o to poproszę ![]() ile płaciłaś? tyle co w cenniku? muszę was pochwalić że działącie naprawdę ekspresowo!
|
|
#90 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rzeczywiście może dojść bezpieczniej Ally
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:38.

To zrobie paczke mieszana